Taceddin Akbaş

Bazı güzellik salonları meğer para basıyormuş da biz bilmiyormuşuz!!

Taceddin Akbaş'ın 'Bazı güzellik salonları meğer para basıyormuş da biz bilmiyormuşuz!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

BÂZI GÜZELLİK SALONLARI MEĞER PARA BASIYORMUŞ DA BİZ BİLMİYORMUŞUZ!!

Benim bugünkü konum, son günlerde yerden dolaman biter gibi bitmeleri bir yana darphane gibi para basmakla ve kara para aklamakla gündeme gelen güzellik salonları olacak… O nedenle ben tamamen yabancısı olduğum bu salonları sahte âlim Google sordum ve Google bu salonları ‘kadınlar ve erkekler için spa, saç bakımı, cilt bakımı, kozmetik tedavilerle uğraşan bir kurumdur. Ayrıca bu iş türündeki diğer versiyonlar arasında kuaför ve spa bulunmaktadır…’ diyor… Ben de ‘şimdiye kadar her meslek grubu içinde yanlış yapan kişi veya kişiler çıktığı-çıkabildiği gibi, bundan sonra da çıkacaktır…’diyorum. O nedenle daha yazımın başında ‘birkaç güzellik salonu işletmecisinin ya da sahibinin yaptığı yanlışlar bütün güzellik salonlarına şâmil edilemez-edilmemesi gerekir. Yani son günlerde adları kara para aklamak ve dolandırıcılık yapmak gibi olumsuzluklar nedeniyle gündeme gelen ve manşetlerden düşmeyen salonlar veya fenomenler yüzünden tüm güzellik salonlarının kötülenemeyeceğini hatırlatıyor; işlerini iyi, adı üzerinde güzel yapan tüm güzellik salonlarını onlardan ayırıyor, düzgün çalışanları tenzih ediyor, bol kazançlar diliyor, sözü şimdide basın yayın organlarının manşetlerinden düşmeyen, çünkü karanlık işler yaptığı iddia olunan güzellik salonlarına getirmek istiyorum. Ancak buna geçmeden önce bir hatırlatmada bulunmak istiyorum:

Şöyle ki; şahsen ben hayatımda hiçbir güzellik salonunun içine girmediğim gibi, önlerinden bile geçmedim, geçti isem bile görmediğim ya da dikkat etmedim, dolayısıyla bu salonları fark etmediğim… O nedenle ben sözü son günlerin ‘sözde’ Güzellik Salonlarına, ‘güya’ bahis oyuncularına, kısaca vurgunlarıyla ünlenen ve herkesçe bilinen kişilere getireceğim:

Diğerleri varsa da bunlardan en çok dikkati çekenleri Dilan-Engin Polat, Özlem-Tayyar Öz, Şule (Şulemsi)-Yasin Kayatürk, Banu Parlak! Ve her ne hikmetse bunların en önemli ve en dikkâti çekici özellikleri ticari hayatlarına güzellik salonu açarak başlamış olmaları ve buralardan servetlerine servet katmış olmaları…

Mesela, Dilan Polat’ın işini nasıl büyütüp geliştirdiği, hattâ servetini adeta bir balon gibi şişirdiği herkesin mâlûmu. Ki, savcılık bu ailenin 16 villası, 28 dairesi, 1 helikopteri, 173 iş yeri ve 1 yatı; Aymira Koçaklı’nın 95 güzellik salonu olduğu, ayda 22 daire ve 12 otomobil aldığını iddia ettiği gibi; Dilan-Engin Polat çiftinin mal varlıklarının ise henüz hesaplanamadığını, yani o kadar çok bir mala mülke sahip olduğunu ve bahse konu fenomenlerden Bahar Candan’ın bir tek fan sitesinden günde 1 milyon lira gibi büyük bir para kazandığını, gelir ettiğini iddia ediyor! Ayrıca bu kadar para, mal mülk ve servet içinde yüzen fenomenlerin veya sözde güzellik salonu sahiplerin maliyeye bu servetlerin onda biri kadar bile bildirimde bulunmadıkları, dolayısıyla da gelir vergisi ödemedikleri de öne sürülüyor…

Her neyse; Tik Tok ve benzer paylaşımlardan milyonları götürenlerin sayıları oldukça kalabalık… Ancak ben bu fenomenlerden haklarında savcılık iddiaları bulunan birkaçını köşeme aldım ve ona göre yorum yapmaya çalıştım… Dileğim odur ki bütün bu ihbarlar asılsız, iddialar olumsuz çıksın ve adları geçen insanlar bu davalardan aklanarak, beraat ederek çıksın… Ancak, ihbarların sahiplerini bilmiyorum ama iddiaların sahibi koskoca T. C Devletinin saygı değer savcıları, yargılayıcıları da yine T. C’nin saygı değer hakimleri ve güvenilir mahkemeleri olduğunu bildiğim için bu konuda fazla bir ümit taşıdığımı söyleyemiyorum!

ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ AMA BU ZENGİNLER BİLDİK ZENGİNLERDEN DEĞİL

Velhâsıl-ı kelâm; benim, helâlinden ve yasal yollardan para kazanan hiçbir zengine bir diyeceğim olmadığı gibi, onların kazançlarının daha da artmasını, hattâ zenginliklerine zenginlik katmalarını cânı gönülden dilerim… Çünkü, benin inancıma göre ‘helâl ve meşrû yollardan zengin olan’ Müslüman fakir Müslümandan hayırlıdır!’ Amma velâkin, güzellik salonu adı altında açtıkları işyerlerinin müşterilerini güzelleştirmek yerine soyup soğana çevirenlere de ‘aldığınız sattığınız haram, yediğiniz içtiğiniz zehir zıkkım olsun!’ diyorum.

BUNLARIN TUZAKLARINA DÜŞENLERİN HİÇ Mİ SUÇU YOK? DİYENLERE İSE, ‘SİZ DE HAKLISINIZ ANCAK ALACAĞINIZ OLMAZ-OLAMAZ’ DERİM!

Hülâsâ-i netice; dolandırılacak, kandırılacak, çarpılacak insanlar olduğu sürece (ki bunlar her devirde ve her yerde olmuştur, bundan sonra da olacaktır) dolandıranlar, kandıranlar ve çarpanlar da mutlaka olacaktır… Ancak öğrendiğim kadarıyla bunların tamamına yakınını okumuş yazmış, hattâ yüksek tahsil yapmış kişilerden oluşması akla ziyan bir şey olsa gerek… Fakat, günümüz de adına ‘internet’ ve ‘akıllı telefon’ denilen dijital imkanlar öyle yaygınlaştı, öyle gelişti ki, bugün dağdaki çoban bile bu imkânlardan yararlanıyor… O nedenle ben dolandırılanlara üzüldüğümü, dolandıranları ise kızdığımı ifade ediyor, herkese saygılar sunuyorum.

GÜNÜMÜZ DE İNSANLARIN BİRÇOĞU ‘’KOLAYDAN

VE GEREĞİNDEN FAZLA’ PARA KAZANMAK İSTİYOR

BU ARZUDA ONLARIN BATMASINA NEDEN OLUYOR

TERLEMEDEN EKMEK, HIRLAMADAN ÖLMEK YOK

SAYIN BAYLAR BAYANLAR VE DOLANDIRILANLAR!

Taceddin AKBAŞ

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Dilan Polat arkadaşı Nez Demir’i mahkemede affetti
Bölgesel

Dilan Polat arkadaşı Nez Demir’i mahkemede affetti

Dilan Polat kendisine hakaret içerikli mesaj attığı iddiasıyla Nez Demir’den şikayetçi olmuştu. Bugün gerçekleşen ilk celsede Polat, şikayetinden vazgeçti. İki arkadaş duruşmada ağlayarak ifade verdi.

Dilan ve Engin Polat’ın Özbekistan uyruklu çalışanları yakalandı
3. Sayfa

Dilan ve Engin Polat’ın Özbekistan uyruklu çalışanları yakalandı

Dilan ve Engin Polat’ın Özbekistan uyruklu çalışanının, akrabalarını Polat çiftinin evine yerleştirdiği ortaya çıktı.

O merkezlere Dilan Polat darbesi!
Bölgesel

O merkezlere Dilan Polat darbesi!

Antalya'da Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanması ve kayıt dışı güzellik salonlarının artması, sektöre ciddi kayıplar yaşattı. İşte detaylar...

Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında son dakika gelişmesi
Yaşam

Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında son dakika gelişmesi

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında yakalama kararı bulunan mali müşavir Zümrüt Yerebakan, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.

Dilan ve Engin Polat kararı! Hepsine kayyum atandı
3. Sayfa

Dilan ve Engin Polat kararı! Hepsine kayyum atandı

Sosyal medyada lüks yaşamlarıyla tanınan Dilan ve Engin Polat çiftinin mal varlıklarına yapılan inceleme sonrasında 'kara para aklama' suçlamasıyla tutuklanmalarının ardından, çiftin sahibi olduğu 27 şirkete kayyum atandı.

Bu fotoğrafa dikkat! Enerci masasına oturup, zengin olmayan yok!
Yaşam

Bu fotoğrafa dikkat! Enerci masasına oturup, zengin olmayan yok!

Türkiye'de kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın ardından, tanınmış sosyal medya fenomenlerinin geçmişteki bir araya gelmiş anıları gündemde. Fotoğraf karesindeki fenomenlerin şimdiki durumları ve ortak özellikleri merak konusu.