Taceddin Akbaş

Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!' adlı köşe yazısı...

Taceddin Akbaş

BEDENİ AÇARAK MEDENÎ OLUNAMAYACAĞI GİBİ; SOYUNARAK DA ÇAĞDAŞ OLUNAMAZ!

Bırakın gayrimüslim insanların ülkelerini, şehirlerini, köylerini kasabalarını; ‘insanının yüzde 98-99’u Müslüman olduğu var sayılan ülkemizin en büyük ve en zengin şehir merkezlerimizin ana caddelerinden tutun, en yoksul semt ve en kenar mahalle ve sokaklarımıza varıncaya kadar hemen her karemiz ‘bir sâhile-plaja benzer hâle geldi-getirildi maalesef! O nedenle ben daha yazımın başında bu ve buna benzer konularda hiç kimseyi suçlamamakla veya kınamamakla birlikte nefsim ve neslim adına büyük üzüntü ve kaygı duyduğumu hatırlatmak istiyorum. Çünkü, ben ‘bedenlerimizi açarak medenî olamayacağımız gibi, soyunarak da çağdaş olamayacağımıza’ inanıyorum!

Ve aksini savunan sevgili okurlarım varsa eğer, ben o okurlarıma, ‘bizim bugün fütursuzca.. açılıp saçıldığımız ve pervasızca gezip dolaştığımız Anadolu’muzu, ata yurdumuzu, sokak ve caddelerimizi, dolayısıyla da kılığımızı kıyafetimizi, namus ve iffetimizi korumak ve müdafaa etmek için atalarımızın çok savaştıkları ve bu değerler uğruna; yani namus ve iffetlerine halel getirmemek için çok açlık, kıtlık ve yokluk çektikleri gibi, sayısını bilmediğimiz kadar da fazla şehid ve gâzîler verdiklerini hatırlatmak istiyorum!

Diyeceğim o ki; bizim analarımız bacılarımız, bırakın bugünkü gibi sokakta, şurada burada açılıp saçılmayı, iç çamaşırlarını bile ‘nâmahreme’ göstermemek için savaşmış ve bunun için can alıp can(lar vermişler!

Daha açık ve daha müşahhas bir şekilde yazayım:

Şöyle ki; çok eskilere ve ötelere gitmeye gerek yok! Daha ‘dün’ denecek kadar kısa bir süre önce analarımızın, bacılarımızın, kadın ve kızlarımızın, hattâ babalarımızın, dedelerimizin yataklarına veya yatak odalarına girmeye dahî çekindikleri (hâfıza meleklerinden utandıkları) kıyâfetlerle günümüz insanı en kalabalık pazar ve alışveriş merkezlerinde cirit atıyor ve bundan da zerre kadar çekinmiyor! Daha da kötüsü, bahsime konu şekilde giyinenler de, giyinmeyenler de, hattâ tasvip etmeyenler de yarı(dan fazla) çıplak vaziyette gezip dolaşmalarını kabullenmiş, kanıksamış olmalarıdır!

Uzun lâfın Kısası, meselenin hülâsâsı; bir edep insanı, ar ve hayâ timsali olan ve kutsal değerleri uğruna şehid veya gâzi olan ecdadımızın torunları bugün çarşı ve pazarlarda, ‘çıplak’ denebilecek kadar açık vaziyette ve zerre kadar utanıp sıkılmadan gezip dolaşıyor maalesef!

Ve gayrimüslimlerin kendileri ile evlatlarına bir diyeceğim olmaz-olamaz… Ancak ‘ben kendim Müslüman bir Türk’ün ve inançlı îmanlı bir ailenin evlâdı olduğum gibi, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkenin ferdiyim vatandaşıyım…’ diyen-diyebilen bir kişinin ‘anadan üryan’ denilecek kadar açık bir kıyafetle sokağa çıkması ve pervasızca gezip dolaşması benim aklıma Ömer Hayyam’ın aşağıda iktibas edeceğim bir şiirinin dörtlük bölümünü getirdi ve o bölüm de şöyle:

BİR ELDE KADEH, BİR ELDE KUR’AN; BİR HELÂLDİR İŞİMİZ, BİR HARAM. ŞU YARIM YAMALAK DÜNYA DA NE TAM KÂFİRİZ NE TAM MÜSLÜMAN!

Ömer Hayyam bu şiiri yıllar önce yazmış! Bugün yazsaydı ne yazardı bilmiyorum ama ben amatör ve nâçiz bir şair olarak ‘sevgili okurlarımı tenzih ederek’ daha ağırını yazmak isterdim! Ancak benim terbiyem de köşem de buna müsaade etmez… O nedenle ben sözü günümüze getirmek ve asıl meramıma geçmek ve konu hakkındaki yazımı noktalamak istiyorum:

Müslümanı gayrimüslimi, ateisti veya putperesti, ateşperesti ve benzerleri dâhil olmak üzere insanlık âlemi hiçbir dönem ve mekânda günümüzdeki kadar mânevî bozguna uğramamış, açılıp saçılma bombardımanına, yani ahlâk erozyonuna uğramamış-uğratılamamış ve kimse buna rıza göstermemiş! Ancak bahsime konu ‘manevî’ katliamların, çöküntülerin en etkili ve en kuvvetli iki kâtilinden biri sorumsuz yazılı ve görsel basın yayın organları, diğeri ise ‘sosyal medya ve internet kâtilleri ve diğerleridir!’ Çünkü, günümüzde kablosuz aygıtlar kilometrelerce öteden ve (7’den 77’ye) hemen herkesin evine yerine girecek kadar uzadı, telefonlar insanların, çoluk çocukların ceplerine ve çantalarına sığacak kadar küçüldü ve bu cihazların işletmecileri hiçbir kural ve ahlâk tanımıyorlar! O nedenle ben ‘bunların tamamı zaptı rap altına alınmalı, dolayısıyla da genelde tüm insanımızı, özelde de çocuk ve gençlerimizi ifsat etmelerine izin edilmemeli!’ diyorum.

BATILILAR ‘KILIÇ KALKANLA’ FETHEDEMEDİKLERİ ÜLKELERİ YAYIN ORGANLARIYLA FETHEDİYORLAR

Demem o ki, oldukça pahalı bir şekilde satın aldıkları akıllı ama sorumsuz cep telefonları veya internet bağlantılı bilgisayarları aracılığıyla hemen herkesi bağımlı yapan ve bağımlı yapmakla da kalmayıp kontrolden çıkaran, hasta eden sosyal medya şirketleri; dönemin saldırgan, işgalci ve sömürgeci devletleri, bir dönem ‘orduları vasıtasıyla’ işgal edip yıllarca sömürdükleri ülkeleri ve kölesi yaptıkları, kanlarını emdikleri insanları, bilhassa gençleri ve çocukları; bugün oturdukları yerden, yani internet ordularıyla önce mânen işgal, sonra meşgul, en sonunda da fiilen îfal ve ifsat ediyorlar! Ve devlet bunlara bir ihtar çektiğinde ya da herhangi bir uyarı yaptığında ayağa kalkıyorlar…

BOZGUNCU İNTERNET MEDYASIYLA TERÖRLE MÜCÂDELE EDİLİR GİBİ MÜCÂDELE EDİLMELİ

Hülâsâ-i netice; meselenin hülâsâsı; teröristler veya terör örgütleri her zaman ve her yerde terör yapmaz veya yapamazlar! Ancak adına ‘sosyal medya’ denilen örgütlerin bugün girmedikleri mekân, ifsat yapmadıkları zaman ve insan ‘yok’ denecek kadar az maalesef! O nedenle ben ‘bu adına şirket, denilen ve bir terör örgütünden daha tehlikeli duruma gelen Sosyal Medya siteleri mutlaka bir zaptı rap altına alınmalı. Alınmalı ki, hükümet geçte olsa bu yönde adımlar atmaya başladı. Ancak bazı sorumsuz kişi ve STK’lar Bremen Mızıkacıları gibi çalıp söylemeye, bazıları da bal yapmaz arılar gibi cızılamaya başladılar! Fakat, kim ne derse desin veya kim ne yaparsa yapsın bu sitelerin hiçbirine bizim inanç-iman, örf, âdet, gelenek ve göreneklerimize aykırı faaliyetlerde bulunmalarına izin verilmemeli! Çünkü insanımız, güya çağdaşlık veya sözde medeniyet uğruna açıldıkça açılıyor, saçıldıkça saçılıyor! Yani, insanlar vücutlarını teşhir ederek medenîleştiklerini sanıyorlar!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

KİM DEMİŞ ‘AVRUPA İNSANI MEDENÎ?’

NE EDEP VAR NE HAYÂ ÇIRILÇIPLAK BEDENİ!

EĞER MEDENİYET AÇIP SAÇMAKSA BEDENİ,

DESENİZE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ!

KUL OLMAK ÇAĞDIŞILIKKEN, SOYUNMAK ÇAĞDAŞLIK,

DİN KARDEŞLİĞİNİ BIRAKTIK BİZ, ECNEBİYLE KAYNAŞTIK!

SÜNNET SAKAL YOBAZLIK, TOP SAKALSA MEDENÎ,

UNUTTUN SEN EY VEFASIZ! EHLİ SÜNNET DEDENİ:

Mehmed Akif Ersoy

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

22
EKİM

2024

Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!' adlı köşe yazısı... Devamı

21
EKİM

2024

Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!

Taceddin Akbaş'ın 'Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!' adlı köşe yazısı Devamı

20
EKİM

2024

Deniz ateş alır mı? almaz! Ya alacak olur n'olur? Onu da bekleyip göreceğiz!

Taceddin Akbaş'ın 'Deniz ateş alır mı? almaz! Ya alacak olur n'olur? Onu da bekleyip göreceğiz!' adlı köşe yazısı Devamı

19
EKİM

2024

İmam Hatipliler'in haftaları kutlu tüm İmam Hatipliler mutlu olsun!

Taceddin Akbaş'ın 'İmam Hatipliler'in haftaları kutlu tüm İmam Hatipliler mutlu olsun!' adlı köşe yazısı... Devamı

17
EKİM

2024

Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!

Taceddin Akbaş 'Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!' adlı köşe yazısı... Devamı

16
EKİM

2024

Yoksullukla mücadele gününde olsun yoksulları unutmayalım!!

Taceddin Akbaş'ın 'Yoksullukla mücadele gününde olsun yoksulları unutmayalım!!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
EKİM

2024

'Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!' adlı köşe yazısı Devamı

14
EKİM

2024

Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

12
EKİM

2024

Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları

Taceddin Akbaş'ın 'Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları' adlı köşe yazısı... Devamı

11
EKİM

2024

Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!

Taceddin Akbaş'ın 'Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Antalya Barosu yeni başkanını seçti! Üç adayın yarıştığı seçimde  kim kazandı

Antalya Barosu yeni başkanını seçti! Üç adayın yarıştığı seçimde kim kazandı

Antalya Barosu'nun Olağan Genel Kurulu'nda heyecan dolu bir seçim yaşandı. 7371 kayıtlı üyeden 5500'ünün oy kullandığı seçimde, üç aday Ali Çağdaş Bozaner,Cenk Soyer,Alper Köleoğlu arasında kıyasıya bir yarış yaşandı.

Antalya Tabip Odası Seçimi! Antalya Çağdaş Hekimler Adaylarını Tanıttı!
Bölgesel

Antalya Tabip Odası Seçimi! Antalya Çağdaş Hekimler Adaylarını Tanıttı!

Antalya Çağdaş Hekimler, 5 Mayıs 2024'te yapılacak Antalya Tabip Odası seçimi için adaylarını tanıttı. "Halkın sağlık hakkı için adayız" diyen Dr. Gülsün Gülay Yılmaz, eşit ve nitelikli sağlık hizmeti için mücadele edeceklerini söyledi.

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı - İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Bucak'ı daha yaşanabilir bir şehir yapmak için projelerini açıkladı.

Çağdaş Çiçekçilik ile Aşkınızı Taçlandırın Yüzlerce Seçenekle Sevgilinizin Kalbini Fethedin
Tanıtım

Çağdaş Çiçekçilik ile Aşkınızı Taçlandırın Yüzlerce Seçenekle Sevgilinizin Kalbini Fethedin

Çağdaş Çiçekçilik, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel birbirinden güzel çiçekler ve hediyelerle aşkınızı taçlandırmanıza yardımcı olacak. Zengin çiçek çeşitleri, yaratıcı aranjmanlar, çikolatalı çiçekler, teraryumlar ve daha fazlası...

Çağdaş Bodrumspor'un hedefi belli
Spor

Çağdaş Bodrumspor'un hedefi belli

Basketbol Süper Lig’in 14. haftasında Çağdaş Bodrumspor, deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Bodrum ekibi, seri yakalamak istiyor.

Çağdaş Çiçekçilik, yılbaşına özel tasarımlar Yılbaşı kampanyasını kaçırmayın!
Bölgesel

Çağdaş Çiçekçilik, yılbaşına özel tasarımlar Yılbaşı kampanyasını kaçırmayın!

Bucak'ın köklü çiçekçilerinden Çağdaş Çiçekçilik, yılbaşına özel koleksiyon hazırladı. Çeşit çeşit ürünlerle yılbaşında sevdiklerinize unutulmaz bir hediye verebilirsiniz.