Taceddin Akbaş

Ben güzele 'Güzel' derim benim olmasa bile!

Taceddin Akbaş'ın 'Ben güzele 'Güzel' derim benim olmasa bile!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

BEN GÜZELE ‘GÜZEL’ DERİM BENİM OLMASA BİLE!

İnsanoğlu öyle garip hâle geldi ki, kimse kimseyi ve hiçbir şeyi beğenmiyor…. Yani halk tabiriyle insanlar ‘ağızlarıyla kuş tutsalar’ yine beğenilmiyor ve bir insan diğer bir insanı kırk gün sırtında taşıyacak ve bir anlığına indirip dinlenecek olsa o kişiden daha kötüsü olmuyor! Siyâsi partiler arasındaki zıtlaşmalar hizipleşmeler ve çekişmeler ise almış başını gidiyor. Ancak saygın politikacılardan biri olan ve yıllardır CHP’de siyaset yapan Süleyman Erman ki, geçtiğimiz yıl yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Partisinden milletvekili adayı, 31 Mart 2024 de yapılacak olan Belediye Başkanlığı Seçimlerinde de aday adayı olan Süleyman Erman, siyasette ezber bozan bir tespitin ve açıklamanın altına imza atmış…. Erman sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da “Dün ilk defa yeni Devlet Hastanemize gittim. Tüm birimleriyle faaliyete geçmiş ve hizmet vermeye başlamış. Elbette eksiklikleri olacaktır. Uygulamaya geçtikçe eksiklikleri de düzeltilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burdur her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. İç çekişmelerden kurtulup sen yaptın ben yaptım kavgasından uzak, birlikte daha fazla ve daha güzel hizmetleri İlimize ve halkımıza sunmak hepimizin ortak görevi olmalıdır…” demiş (*)

TEBRİKLER VE TEŞEKKÜRLER SÜLEYMAN ERMAN GENELDE ÜLKEMİZİN, ÖZELDE DE İLİMİZİN SİZİN GİBİ SİYASETÇİLERE ÇOK AMA ÇOK İHTİYACI VAR

Yeni Devlet Hastanemize ben de gittim gördüm ve beğendim. Ancak, Atatürk Mahallesi ve Zeynel Abidin Caddesi üzerindeki Hastanemizin ana giriş caddesinin başında var mı bilmiyorum ama halı saha girişinde herhangi bir levha olmadığı gibi, Hastanenin girişinde bir şema olmaması da benim dikkatimi çekti… Erman’ın dediği gibi, bu ve gibi noksanlıklar zaman içinde giderilecektir… Ve benim gördüğüm noksanlıkları büyük bir ihtimalle Süleyman Erman da görmüş olmalı. Ancak bunları politika malzemesi yapmak yerine Hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek asil bir duruş sergilemiş ve gerçekçi bir yazı kaleme almış... Ben de ‘her şeyimizi olduğu gibi yeni Hastanemize sahip çıkalım ve bizim hastanemiz olduğunu unutmayalım’ derim ve ben ‘benim olmasa bile, güzele ‘güzel’ der, hakkını teslim ederim ve hastanemizin hepimizin olduğunu vurgulamak isterim!

GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR, GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR, GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN ZEVK ALIR

Mâlûm olduğu üzere bu ara başlık bana değil, Bediüzzaman Hazretlerine ait. Yine herkesin mâlûmu olduğu üzere günümüzde insanlar ve bilhassa siyasetçiler hemen her şeyde bir kusur arıyor ve bulduğu büyüklü küçüklü kusurları büyüterek rakiplerini yıpratmak istiyor… Hal böyle olunca da halkın kendilerine olan güveni sarsıyorlar… Oysa siyasetçiler ‘arada bir de olsa’ Süleyman Erman gibi yapsalar iyi güzel şeyleri görseler, duysalar, dolayısıyla da takdir etseler hem inanırlıklarını, hem de saygınlıklarını artırırlar… Amma velâkin birçok siyasetçi bunu yapmıyor-yapamıyor maalesef.

GÜZELE BAKMAK DA GÜZEL BAKMAK DA SEVAPTIR

Güzele bakmak, yani güzel olan şeyleri Yaratıcıyı düşünerek bakmak sevap olduğu gibi, güzel bakmak da sevaptır… O nedenle ben Süleyman Erman’ı bu ön yargılı ya da politikaya mahsus olmayan, yani gerçekçi paylaşımından, güzel bakışından ve hakkaniyetli yorumundan dolayı kutluyor ve kim ilimiz ve ülkemiz için hayırlı-yararlı bir iş yaparsa ona teşekkür ediyorum. Ve her hayırlı işi ve yapıyı kendiminmiş gibi görüyorum. Şimdi de güncel bir başka konuya daha geçmek istiyorum:

SÖZDE AİLE DİZİLERİ, AİLELERİ İFSAT EDİYOR!

Evlerimizin ve işyerlerimizin baş köşesine, sağ sedirini kurulan ve davetsiz misafirleri durumunda olan televizyonlar da yayınlanan sözde aile dizi filmleri, aileleri cep telefonları ve internet siteleri gençleri ve çocukları ifsat ediyor bu ifsatlar da bazen aile facialarına bile neden oluyor! Ancak kimse bu duruma bir ‘dur’ demiyor-diyemiyor…

Benim de arada bir gündeme getirdiğim gibi, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Danışma Kurulu Başkanı Hamdi Sürücü de tv dizileri hakkında yaptığı açıklamada, “Bizler insanların iyi olması için çalışmalıyız. Ancak ‘aile dizisi’ dedikleri dizilerde ne kadar aile ne kadar edep var? Televizyon kanallarında ahlâksızlığın ve edepsizliğin zirve yaptığı diziler yayınlanıyor. Bu dizilerle aileler batırılıyor…” demiş.

Ben de ÖĞ-DER Başkanına aynen katılıyor, etkili ve yetkilileri bu gidişe bir ‘dur’ demelerini diliyor, saygılar sunuyorum.

Onlar Rablerinin rızasını elde etmek için sabreden, namazı dosdoğru kılan, kendilerine rızık olarak Verdiklerinden Allah (c.c) yolunda gizli açık harcayan, kötülüğü iyilikle savan kimselerdir. İşte dünya hayatının güzel sonu (Cennet) sadece onlarındır. (Râ’d, 13/22)

Rahman’a kulluk edin ve aranızda selamı yayın…

Bir kötülüğü elinize düzeltmeye çalışın, elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltmeye çalışın. Buna da gücünüz yetmiyorsa buğuz edin… Bu da imanın en zayıf derecesidir. (2 Hadis)

Allah’ım! (c.c) Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır (Dua)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Antalya'da ruhsatsız güzellik salonuna baskın
Bölgesel

Antalya'da ruhsatsız güzellik salonuna baskın

Antalya’da merdiven altı tabir edilen ruhsatsız güzellik salonuna ilçe sağlık müdürlüğü ve polis ekipleri baskın yaptı.

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor
Sağlık

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

Antalya’da cilt bakımı ve güzellik üzerine büyük organizasyon
Sağlık

Antalya’da cilt bakımı ve güzellik üzerine büyük organizasyon

24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

Alanya'da en güzel balkon bahçe yarışması başvuruları devam ediyor
Bölgesel

Alanya'da en güzel balkon bahçe yarışması başvuruları devam ediyor

Alanya Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen En Güzel Balkon Bahçe Yarışması başvuruları devam ediyor.

 Almanya'dan Muğla'ya Tarihi ve Kültürel Yolculuk!
Etkinlik

Almanya'dan Muğla'ya Tarihi ve Kültürel Yolculuk!

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) işbirliği içinde gerçekleştirilen gençlik değişimi projesi ile Almanyalı öğrenciler Muğla'nın ilçelerinde tarihi kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetti.

Leylekler Gültekin Mahallesi'nde: Doğayla İç İçe Bir Yaşam
Bölgesel

Leylekler Gültekin Mahallesi'nde: Doğayla İç İçe Bir Yaşam

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bulunan Gültekin Mahallesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Adeta mahalle sakini olan leylekler yediden yetmişe herkesin ilgi odağı haline geldi.