Taceddin Akbaş

BİR DÖNEM ‘YEŞİL SERMAYE’YE KARŞI ÇIKANLAR ŞİMDİ DE ARAP SERMAYESİNE KARŞI ÇIKIYORLAR

Taceddin Akbaş'ın 'BİR DÖNEM ‘YEŞİL SERMAYE’YE KARŞI ÇIKANLAR ŞİMDİ DE ARAP SERMAYESİNE KARŞI ÇIKIYORLAR' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Yaşı müsait olanların çok iyi bilecekleri veya hatırlayacakları gibi, mâlûm çevreler, yani ‘denizden babam çıksa yerim’ veya ‘ister helâl olsun ister haram, ver Allah’ım ver, bu kulun ne versen yer!’ diyecek kadar aç gözlü olan insanlar inançlı îmanlı Anadolu sanayicilerini, iş insanlarını, üreticilerini ve tüccarlarını öz vatanlarında parya muamelesi yapar ve ‘Yeşil Sermaye’ yaftasıyla karalarken; şimdide başta Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere değişik İslâm ülkelerinden gelen ve gelecek olan yatırım ve turistler için ‘Arap Sermayesi’ veya ‘Arap Parası…’ gibi yaftalarla karalamaya, dolayısıyla da engellemeye çalışıyorlar!

Yani, günümüzde bazı insanlar Hıristiyanlardan ya da Siyonistlerden veya gayrimüslim ülkelerden gelen her şeyi başlarına taç yaparlarken, genelde İslâm Ülkelerinden, özelde de Arap Ülkelerinden- Araplardan gelen ve gelecek olan (turistler dahil) tüm yatırımları ayaklarının altına alıp tepiniyorlar! Ve bunu bazıları bilmediklerinden dolayı, bazıları da iyi niyetli olmadıklarından, hattâ art niyetli olduklarından dolayı yapıyorlar! Meselâ; Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile aramız açıkken ya da iyi değilken Erdoğan’ı suçlayan çevreler bu ülkelerle aramızı düzelttikten sonrada da Erdoğan’ı Arap Sermayesini, hattâ Petro Dolar ve doğalgaz zengini turistleri ülkeye yönlendirmesinden dolayı eleştiriyorlar! Ancak bu çevreler Erdoğan’a ne kadar zarar veriyorlar bilmiyorum ama ülkemizin üreticisine, sanayicisine, tüccarına ve sanâtkârına, kısaca ekonomisine büyük zararlar veriyorlar…

ÜLKEMİZ DE NE ŞAM’IN ŞEKERİ NE ARAP’IN YÜZÜ DİYEN ÇEVRELER VAR VE BU ÇEVRELERİN SESLERİ OLDUKLARINDAN… “ÇOK DAHA” FAZLA ÇIKIYOR!!

Doğrudur ya da değildir, orası ayrı bir konu, Atalarımız faydası-yararı çok olsa da herhangi bir nedenden, hattâ çok gereksiz bir sebepten dolayı karşılaşmak, konuşup görüşmek istemedikleri kişiler için ‘Ne Şam’ın şekeri ne de Arap’ın yüzü’ şeklinde bir deyim gerçekleştirmişler… Ülkemizde yaşayan bazı insanlar ve bilhassa tuzu kuru kişiler de ‘ne kadar faydalı veya yararlı olursa olsun Şam’dan şeker, Arabistan’dan yatırım, Araplardan turist, dolayısıyla da döviz gelmesin!’ diyorlar, demek istiyorlar! Oysa âdeta büyük bir köy hâline gelen, globalleşen, harita üzerinde ve coğrafi sınırları ile birlikte aralarında uzun mesafeleri olsa da; bugün Çin’den Japonya’ya, Avrupa’ya, Asya’ya ve Amerika’ya varıncaya kadar ülkelerin tamamı birbirleriyle komşu ve ulusal, hattâ kişisel çıkar dostları oldular… Ki, günümüzde ve dünyamız da AB-Avrupa Birliği veya Gümrük Birliği gibi birlikler-oluşumlar var ve bu ülkeler arasında vize uygulaması dahî yok! Yani bu ülkeler birbirlerinin ülkelerine istedikleri gibi girip çıkabiliyor ve istedikleri şeyleri alıp satıyorlar! Amma velâkin ne İslâm Ülkeleri ne de Türk Devletleri arasında ‘Azerbaycan hâriç’ herhangi bir birlik, ittifak veya iş birliği var! Ve ‘İslâm Konferansı Teşkilâtı’ gibi adı gibi kendisi de garip ve hiçbir işe yaramayan bir oluşum var!

SERMAYENİN RENGİ OLMAZ, HARAMI-HELÂLİ OLUR!

Dünya üzerinde kaç trilyon Dolar, Sterlin, Euro ve diğer ülkelerin paraları dolaşıyor bilinmediği gibi, renkleri de bilinmiyor ve kimse bu paraların renklerini ve kaynaklarını sormuyor! Ama söz konusu Türkiye ve İslâm Ülkeleri oldu mu ve bilhassa Arap Ülkelerinden gelen paraların ve turistlerin rengi sorgulanıyor-sorguya, hattâ linçe tâbi tutuluyor! Oysa turistlerin milliyetlisi milliyetsizi, paraların veya sermayenin de renklisi renksizi olmaz olamaz, helâli haramı olur! Ki, bizim etki ve yetki alanımız dışında edinilen sermayelere de paralara da müdahale etme gibi bir durumumuz da olmaz-olamaz!

MAKSATLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCI DÖVMEK!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; yıllarca ülkemiz insanını, lâik, antilâik, ilerici gerici, çağdaş çağdışı, sağcı solcu, Türk Kürt ya da değil gibi yaftalarla bölmeye parçalamaya çalışan insanlar; ‘Anadolu Aslanı’ diye tâbir edilen İş insanlarının, sanayici ve tüccarlarının alın terleriyle kazandıkları paralarıyla oluşturdukları büyük küçüklü işletmeleri, fabrikaları, kurdukları şirketleri ellerindeki güçlü basın yayın organları vasıtasıyla kategorize ettiler ve adına da ‘Yeşil Sermaye’ diyerek aforoz etmeye çalıştılar ve bir çoğunda da başarılı oldular maalesef.

Şimdi de Arap Ülkelerinden gelecek olan yatırımları ‘Arap Sermayesi’, turistleri de ‘pis Arap parası’ falan filan diyerek engellemek istiyorlar… Ve bunu en çok kendi sermayeleri veya sınırsız para kaynakları nereden ve nasıl geldiği belli olmayan, olsa bile dillendirilmeyen- dillendirilemeyen çevreler yapıyor…

Eskiden neyse ne amma, bunu son birkaç yıldır, cirimleri küçük olsa da cürümleri cirimlerinden kat be kat daha büyük olan, sesleri ya da gürültüleri olabildiğince yüksek çıkan çevreler yapıyor! Çünkü onların memleket ve millet veya din diyanet ve devlet gibi kutsal, olmazsa olmaz bir değerleri ve dertleri, kaygıları yok! Çünkü onlar için her yer Türkiye ve her yol mubah! Yani onların asıl maksatları harp etmek değil, vatan kurtulsun veya asıl gayeleri üzüm yemek değil, Türk-Türkiye veya Müslüman dövmek!’ diyor, herkese ‘millî’ saygılar sunuyorum.

TÖVBEDEN MAKSAT GÜNÂHI BİLİP YAPMAMAKTIR.
AMEL-İ SÂLİHDE BULUNMAKTAN MARSAT, KENDİNİ
BEĞENMEMEKTİR… ŞÜKÜRDEN MAKSAT ACZİNİ
İTİRAF EDİP KULLUĞUNU BİLMEKTİR…
Hz. Ömer (r. a)
KİMİN DÜŞÜNCESİ, ARZUSU, MAKSADI YEMEK İÇMEK
(DÜNYA) İSE; KIYMETİ BAĞIRSAKLARINDAN ÇIKARDIĞI
KAZURAT (DIŞKI) KADARDIR!
İmam-ı Şafî (r. aley)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Yediemin otoparkçılarından yeni teklif
Yaşam

Yediemin otoparkçılarından yeni teklif

Yedieminlerde saklanan hacizli araçların ihaleyle satışının başlayacağının duyurulmasıyla birlikte araç almayı düşünenler detayları araştırmaya başladı. Toplamda 1.5 milyon araçtan 700 bini hacizli olduğu için ihaleye çıkmayı beklerken, trafikten başka nedenlerle çekilen 800 bin araç için Tüm Yediemin Otoparkı Derneği Genel Sekreteri Onur Özdemir, belirli süre çerçevesinde bu araçların da milli sermayeye kazandırılmasını istedi.

Bilecik'te Uluslararası Öğrencilerden Tarih ve Kültür Gezisi: Kayı Kostümleriyle Renkli Anlar
Yaşam

Bilecik'te Uluslararası Öğrencilerden Tarih ve Kültür Gezisi: Kayı Kostümleriyle Renkli Anlar

Bilecik'e Sudan, Mısır, Kırgızistan, Özbekistan, Fil Dişi Sahilleri, Senegal, Suriye, Karabağ, Gabon gibi birçok ülkeden gelerek Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler 'Kayı' kostüm giyip Kayı Alpı oldu.

Tokatlı Girişimci: İtalyanların Araba Tamponunu Yenilikçi Yöntemle Üretiyor
Bölgesel

Tokatlı Girişimci: İtalyanların Araba Tamponunu Yenilikçi Yöntemle Üretiyor

Tokatlı girişimci Fatih Yenilmez, 24 yıl Bursa’da çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra geri döndüğü köyünde açtığı iş yerinde taleplere yetişemiyor.

Bilecik'te Gölpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı
Bölgesel

Bilecik'te Gölpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Gölpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapılırken, köy muhtarlarından birlik encümen seçimi yapıldı.

1 yıl önce hizmete giren tüneli 15 binin üzerinde araç kullandı
Bölgesel

1 yıl önce hizmete giren tüneli 15 binin üzerinde araç kullandı

Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli hizmete girmesinin üzerinden geçen 1 yılda kesintisiz ulaşım imkanı sağlarken, 15 binin üzerinde araç tüneli kullanarak geçiş yaptı.

Başkan Kınalı Sağlık Bakan Yardımcısı İle Bir Arada
Bölgesel

Başkan Kınalı Sağlık Bakan Yardımcısı İle Bir Arada

Burdur Altınyayla Belediye Başkanı Selen Kınalı Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı İlçe Başkanı ve Meclis üyeleri ile ziyaret etti.