Taceddin Akbaş

Bu gece, tüm suçlardan Beraat ettiğimiz gecelerden bir gece olsun İnşaallah!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu gece, tüm suçlardan Beraat ettiğimiz gecelerden bir gece olsun İnşaallah!' adlı köşe yazısı. Bu gece, 365 gecede 5 gece-5 gün kapımızı çalan ve mâna ile dünyamızı aydınlatırken, uygulamasıyla ahiretimizi kazanmamıza vesile olacak olan Berat Gecesi ve günüdür! Gelin bu geceyi gaflet ve dalaletten uzak, dua ve ibadetle geçirelim. Özellikle Filistin/Gazze, Arakan ve Doğu Türkistan'daki mazlum kardeşlerimiz için dualar edelim.

Taceddin Akbaş

BU GECE, TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİĞİMİZ GECELERDEN BİR GECE OLSUN İNŞAALLAH!

İnananların bildikleri gibi, milâdî 24 Şubatı 25 Şubata, Hicri olarak ta 14 Şaban-ı Şerifi 15’ine, yani Cumartesiyi Pazara bağlayan gece mübarek üç ayların üçüncüsü olan Berat Gününü ve Gecesini idrak edeceğiz inşaAllah… O nedenle ben daha yazımın başında inananların bu mübarek üstü mübarek gün ve gecelerini kutluyor ve Cenab-ı Hakk’tan bizleri beraat ettirdiği, beratımızı elimize verdiği kulların zümresine dâhil eylemesini niyaz ediyorum…Ve bu beratın bazı kurum ve kurulularca kişilere verilen berata benzemediği, yani Cenab-ı Hakk’ın hak eden kullarına verdiği ya da vereceği bir tür rütbe ve bu rütbenin de eşi emsali olamadığını-olmayacağını hatırlatmak istiyorum!

Yine herkesin bildiği gibi, Berat Gecesi, içinde kendisinin bulanmadığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir-Kader Gecesini barından Ramazan-ı Şerifin müjdecisi-habercisi olması hasebiyle mübârek üstü mübârek, kutsal mı kutsal gecelerden biri olarak kabul edilmiş ve yıllardır da kutlanagelmiş olan kutlu bir gecedir! Çünkü hemen her şeyin bir en’i olduğu gibi, bazı gün ve gecelerinde bir en’leri var ve 365 günde bir geceye tevafuk eden Berat Gecesi de en değerli, en bereketli ve en kıymetli 5 gece ve de günden biridir… Hal böyle olunca inananlar bu gece her zamankinden daha fazla ibâdetu taatte bulunur, hayır ve hasenatlar yaparlar. Çünkü bu gece hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), “Cenab-ı Hakk sınırsız ve engin rahmeti sebebiyle Şâban-ı Şerifin 15. Gecesi dünya semasına tecelli eder ve Benî Kelb Kabîlesi’nin koyunlarının kılları-tüyleri adedinden daha fazla kişiyi bağışlar!” buyuruyor! Ve Efendimiz “Şâban’ın 15. Gecesinde veya ortasında geceyi ibâdet yaparak, gündüzü ise oruç tutarak geçiriniz... Çünkü Allah (c. c) o gece güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli eder ve fecir doğana kadar ve ‘Yok mu benden af isteyen onu af edeyim, yok mu benden rızk isteyen ona rızk vereyim, yok mu bir musibete uğrayan, ona afiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle, yani yok mu benden bir şey isteyen onu vereyim…’ buyuruyor!” diyor.

Hâsılı; en büyük şefaatçimiz, iki cihan serverimiz olan Hz. Muhammed(in (sav)’in Şâban Ayına ve özellikle bu ayın ortasına, yani Şâban’ın 15. gecesine ayrı bir önem vererek ihyâ ettiğine dair çeşitli rivayetleri göz ününe alan âlimlerimiz bu geceye özel, bu güne mahsus bir ibâdet etme şekli ve zikir çekme sayısı olamadığı için; geceyi kaza namazları ve nâfile namazlar kılarak, tövbe-i istiğfarlarda bulunarak, Kur’an, meal, tefsir ve hadisler okuyarak tabii ki de dili döndüğünce dualar yaparak geçirmeyi tavsiye ederler…

BU GECEKİ DUALARIMIZIN ÇOĞUNU GAZZE VE BENZER ÜLKELERE AYIRALIM İNŞAALLAH

Genelde 75 yıldır, özelde de 5 aya yakın bir süredir Filistin’i Filistinlilere, Gazze’yi Gazzelilere dar eden, Gazzeli Müslümanlara, yaşlılara, hastalara, kadınlara kızlara, çoluk çocuklara öz vatanlarında parya muamelesi yapan Emperyalist ABD destekli ve Müslüman köstekli, Siyonist, terörist, korsan, katil ve soykırım yürekli İsrail Devleti’nin inançsız imansız, kansız, vicdansız asker ve polisleri her zaman olduğu gibi geçtiğimiz Cuma günü de Müslümanların birçoğuna ve yine Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarına mâni olduğu gibi; şüphesiz Berat Gecesi de almayacak ve onların yaratılıştan, inanışlarından gelen en tabii haklarını engelleyecektir… Ve bizler veya bizim kuşak böyle bir sınırlama ya da zorlamayla karşı karşıya kalmadığımız için Filistinli/Gazzeli kardeşlerimizin halet-i rûhuyelerini yeterince anlamayabiliriz… Ancak, duaların reddedilmediği ve sayıları Cenab-ı Allah’ın takdir buyurduğu sayıda bir mû’minin affedildiği gecelerden biri olan Berat Gecesinde olsun başta Filistin/Gazze, Arakan ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli ülke, bölge ve noktalarında kâfirlerin zulümleri altında inim inim inleyen Müslümanlar kardeşlerimiz için dualar edelim. Dolayısıyla da içten bir dua ile birçok iyiliğe güzelliğe ulaşalım inşaAllah…

Velhâsıl-ı kelâm, Hülâsâ-i netice; bugün, 365 gecede 5 gece-5 gün kapımızı çalan ve mânâsıyla dünyamızı aydınlatırken, uygulamasıyla ahiretimizi kazanmamıza vesile olacak olan gün ve gecelerden biri olan Berat Gecesi ve günüdür! Ve yılın 360 gününü ve 24 saatlik günün büyük bir bölümünü ya televizyon karşısında ya internet başında ya da gereksiz işler peşinde geçirirken; içten yapılan duaların tamamının kabul edileceği, isteyene, daha doğrusu istemesini bilene istediği her şeyin verileceği nadir gecelerden biri olan Berat Gecesini gaflet, hele hele dalâlet veya hıyânet içinde işler yaparak ya da yatıp uyuyarak geçirmeyelim!’ diyor; inananların mübarek Berat Gecelerini tekrar tekrar kutluyor, bu gecenin tüm inananların kurtuluşuna, gafillerin ve kâfirlerin ise hidâyetine vesile olmasını diliyor, herkese saygılar sunarım.

APAÇIK KİTABA YEMİN OLSUN Kİ, BİZ KUR’AN-I

MÜBÂREK BİR GECEDE İNDİRDİK. BİZ GERÇEKTEN

UYARICIYIZ. O MÜBÂREK GECE DE HER HİKMETLİ

İŞ TARAFIMIZDAN AYIRT EDİLİR… (Duhan, 44/1-4)

ALLAH’HU ZÜLCELÂL HAZRETLERİ, ŞÂBAN AYININ

15. GECESİ (KULLARINA) RAHMETLE NAZAR EDER.

ANCAK, MÜŞRİKLER, KÂHİNLER, SİHİRBAZ VEYA

MÜŞAHİNLER (KİNDAR-BENCİL KİŞİLER) ALKOLE

DÜŞKÜN OLANLAR, ANA BABASINI İNCİTEN YA HUT

ZİNAYA İSRARLA DEVAM EDEN KİŞİYER BU AFTAN

YARARLANAMAZLAR! (AF DIŞI KALIRLAR) (Hadis)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Bucak'ta Beraat Sevinci! Bucak Belediyesi Geleneği Bozmadı
Bölgesel

Bucak'ta Beraat Sevinci! Bucak Belediyesi Geleneği Bozmadı

Burdur'un Bucak ilçesinde Berat Kandili kapsamında vatandaşlar Hacı Ömer Ağa Camiinde programa katıldı. Bucak Belediyesi program sonu kandil simidi dağıttı.

Burdur'da Bereketli Kandil: 5000 Kandil Simidi Dağıtıldı
Bölgesel

Burdur'da Bereketli Kandil: 5000 Kandil Simidi Dağıtıldı

Burdur Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla 5000 kandil simidi dağıtarak şehre bereket kattı. Esnaf ve vatandaşlara dağıtılan simitler, kandil coşkusunu daha da artırdı.

Bozüyük'te Camiler Şekere Bürüdü: Berat Kandili Kutlaması
Yaşam

Bozüyük'te Camiler Şekere Bürüdü: Berat Kandili Kutlaması

Bozüyük Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlara mevlit şekeri ikram etti. Camilere giderek ibadetlerini yapan cemaate, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından mevlit şekeri dağıtıldı. Yatsı namazından sonra yapılan dağıtım esnasında vatandaşların kandilini kutlayan belediye görevlileri, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun kandil kutlamasını ve selamlarını iletti.

Mehmet Gökmen, UMRE'den Berat Kandilini kutladı
Bölgesel

Mehmet Gökmen, UMRE'den Berat Kandilini kutladı

Talha GÖKMEN Turizm ile Umre ziyareti gerçekleştiren Mehmet GÖKMEN Hoca, Berat Kandili'ni tüm dostlarıyla kutladı. Hocanın yaptığı açıklamada, Rabbimizden dualarla afiyet, huzur ve mutluluk dileğinde bulundu. Detaylar için tıklayın.

Başkan Büyükkılıç'tan Fedakar Ekibine Teşekkür!
Yaşam

Başkan Büyükkılıç'tan Fedakar Ekibine Teşekkür!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gece 01.30'a kadar süren toplantıda ekibine teşekkür etti. "Mesai mefhumu gözetmeden çalışmaya devam ediyoruz" diyen Büyükkılıç, Berat Kandilini de tebrik etti.

Bilecik'te Berat kandiline özel helva dağıtımı
Bölgesel

Bilecik'te Berat kandiline özel helva dağıtımı

Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Berat Kandili sebebiyle dernek önünde helva dağıtımında bulundu.