Mâlûm olduğu üzere, Yerel Seçimlere şunun şurasında 2 ay gibi kısa bir süre kaldı… Yani nasip kısmet olursa ki, hayırlısıyla herkese nasip olur inşaAllah; asil ve necip Milletimiz iki ay sonra ve ‘5 yıllığına’ köyünün ve mahallesinin muhtarını ve âzâsını, şehrinin, ilçesinin ve beldesinin belediye başkanı ile birlikte meclis üyelerini, ayrıca il genel meclisi üyelerini seçecek… Ve normalde ‘iktidar partileri’ Yerel Seçimlere avantajlı girerler. Çünkü iktidarların ellerinde devlet imkânları ve psikolojik artıları olur…. Ancak 31 Mart 2024 de yapılacak olan Yerel Seçimlerde iktidar partileri, hayat pahalılığı, yani mutfağın ateşi nedeniyle değil avantajlı, dezavantajlı girecekler… Amma velâkin diğer irili ufaklı partiler konusu ayrı, Ana Muhalefet Partisi CHP’de de hemen arkasından gelen ve eski müttefiki, şu anki muhâlifi olan İYİ Parti’de de kazanlar hem kalkıyor, hem de fokur fokur kaynıyor! Dolayısıyla da sular durulmadığı gibi bulandıkça bulanıyor!
Ve yine bilindiği gibi, bundan önceki Yerel Seçimlerde CHP İstanbul, Ankara ve Antalya başta olmak üzere Ülkemizin önemli büyükşehirlerin belediye başkanlıklarını AK Parti’nin elinden almıştı! Ancak Ankara ve İstanbul’un Belediye Başkanları şehirle ve halkla bütünleşmek, sinerji ve enerjilerini seçildikleri kentlerin belediyecilik hizmetleri için harcamak yerine; gözlerini direkt olarak Cumhurbaşkanlığına, o da olmayınca Cumhurbaşkanı Yardımcılığına ve partilerinin Genel Başkanlığına diktiler, dolayısıyla da başkanı oldukları kentlerini unutup seçmenlerini veya ilerinde yaşayan insanları dertleriyle baş başa bıraktılar!
Atalarımız ‘Bana benden olur her ne olursa, başım rahat eder dilim durursa!’ diyerek yerli yersiz konuşmanın ve desteksiz atmanın doğru olmadığına vurgu yaparlar… Ama CHP’nin ve İYİ Parti’nin Genel Başkanları ve üst düzey yöneticileri öyle çok konuşuyor, öyle çok çamlar deviriyorlar ki, kendi partilerine muhaliflerinden daha fazla zarar veriyorlar!
İzmir başta olmak üzere birçok ilin ve ilçenin belediye başkan adayını belirlemekte, belirlese bile açıklamakta zorlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), küçük ya da orta ölçekli illerden biri olan Burdur’un adayını bile açıklamakta hem geç kaldı hem de zorlandı… Çünkü CHP’nin adayı, biri mevcut Belediye Başkanı Eczacı Ali Orkun Ercengiz, diğeri de Burdur’un eski Belediye Başkanlarından biri olan ve sevilip sayılan Hulusi Büyükyörük’ün oğlu ve Ziraat Mühendisi Ali Tarkan Büyükyörük idi. Ve Tarkan ile taraftarları ısrarla önseçim istiyorlardı... Ancak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eczacılık Fakültesi’nden sınıf arkadaşı olması ve üst üste 2 kez Burdur Belediye Başkanlığını kazanması nedeniyle Ali Orkun Ercengiz’in ‘ön seçimsiz ve 3. kez’ adaylık müracaatı kabul edildi… Dolayısıyla da Ercengiz’in adaylığı, İzmir gibi aday seçimi zor olan İllerin Belediye Başkan adayı ile aynı anda açıklamasına neden oldu. Bu tercih CHP’li seçmenlerin genelini ne kadar etkiler bilmiyorum ama az ya da çok etkileyeceği kesin. Yani önceki seçimlerde adayını ‘ön seçim ile’ belirleyen CHP’nin Burdur’da bu kez ‘ön seçimsiz’ aday belirlemesi Büyükyörük’ün kendisini, çevresini, sevenlerini ve taraftarlarını ciddi bir şekilde etkileyecektir. Ama ne kadar etkileyeceğini 31 Mart akşamı ve hep birlikte görüp öğreneceğiz…
Velhâsıl-ı kelâm; CHP’nin, bir önceki seçimlerde kuzu sarması (masa ve muhtemel iktidar ortağı), dolayısıyla da seçim müttefiki olan İYİ Parti ile arası bu seçimlerde hiç iyi değil… Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin CHP’nin Başından gitmesinin hemen ardından ‘yönetim de mezhep temizliği yapıldı…’ yönündeki iddialar ayrı bir değerlendirme konusu. Ancak araları oldukça bozulan CHP ile İYİ Parti’nin, Özgür Özel’in 31 Mart akşamına kadar dişini sıkmasıyla fazla bir cebelleşmeye neden olmuyor veya öyle bir görüntü vermiyor… Ancak, Meral Hanım neredeyse her gün CHP’nin eski yeni yöneticileri hakkında bir şeyler, hattâ ağır şeyler söylüyor… Yani, Meral Hanım, bu seçimlerde CHP’ye en küçük bir destek vermeyeceklerini dosta düşmana îlan ediyor… Fakat, İYİ Parti’ye çok şey borçlu olduklarını ve bu seçimlerde de İYİ Parti seçmenine muhtaç olduklarının farkında olan Özgür Özel, 31 Mart akşamına kadar İYİ Parti ile aralarının açıldığını belli etmemeye çalışıyor! Amma velâkin, üniversitedeki profesörden dağdaki çobana ve ilkokul birinci sınıf öğrencisine varıncaya kadar kimsenin elinden düşmeyen ve deprem çadırına varıncaya kadar her yere giren televizyon, telefon ve internet vasıtasıyla insanlar bırakın ilini ilçesini veya ülkesini, dünyayı bile yakından takip ediyor ve hemen her şeyden haberdar oluyor-olabiliyor… Bu da yararlı iş yapanların lehine, zararlı iş yapanların ise aleyhine oluyor!
Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; günümüz de değil partiler de ailelerde bile ‘sır’ diye bir şey kalmadı maalesef ki, iki kişinin bildiği bir şey sır olmaktan çıkıyor… O nedenle CHP ve İYİ Parti arasında yapılan son konuşma ve ciddi tartışmalarda herkesin mâlûmudur ve bu tartışmalar CHP’nin de İYİ Parti’nin de aleyhine olacaktır!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
Allah (c.c) katında Hak din İslâmdır… Ey Rabbimiz! Biz gerçekten îman ettik, günahlarımızı bağışla ve bizi ateş azabından koru. (Âl-i İmrân, 3/16-19)
Allah’ın (c.c) sana verdiğinden âhiret yurdunu kazanmaya hak ve dünyadan nasibini unutma! Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de insanlara ihsanda bulun. Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışma! Şüphesiz Allah bozguncuları sevmez. (Hadis)
BİRLİK VE BERÂBERLİKTE KUVVET, AYRILIK TA
SIKINTI VE FELÂKET VARDIR… II. Abdülhamid
HAYATTA BİRLİK OLMAZSA, FİKİRDEKİ
BİRLİK FAYDASIZDIR! Muhammed İkbal
BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ…
ADAM ADAMA GEREK OLMASAYDI
İNSANLARIN HER BİRİ DAĞ BAŞINDA OLURDU.
II Atasözü
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Derken 'Receb-Şaban' İşte geldi gidiyor 'Mübarek ay' Ramazan!' adlı köşe yazısı Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Mansur Yavaş, Ekrem hızlı giderken gün battı ve hava karardı erkenden' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Her gecemiz Kadir, her gelenimiz Hızır (A.S) ve Ramazan Bayramımız mübarek, günümüz kutlu olsun!!' adlı köşe yazısı.... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Tarım da düşüşün önünü alamazsak her şeyi satın almak zorunda kalırız!' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Deliye Olsa da Esasında Akıllı Ve Sağlıklı İnsana Her Gün Bayram' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Ormanlarımızı… ateşe veriyor, sularımızı boşa akıtıyor, topraklarımızı.. Yakıyoruz! Olmayan nevruz’un bayramını yapıyoruz!' adlı köşe yazısı.... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan'ın tek rakibi var o da enflasyon canavarı!' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'LGBT'yi savunan milletvekili ve alkolü savunan gazeteci' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Bir Çanakkale Torunu'nun naçiz klavyesinden 'İmankale Destanı!'' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Yapay zekanın ve vahşi kapitalizmin hakim olduğu bir devirde ‘Müslümanca yaşamak’ pek kolay bir şey olmasa gerek!' adlı köşe yazısı... Devamı
CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, ön seçimde oy kullanılacak sandıkların yerlerini ve mahalle-köy dağılımını kamuoyuyla paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 25 Ocak'ta gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir 8. Olağan İl Kongresi'nin ardından Gürhan Albayrak başkanlığındaki İl Yürütme Kurulu Listesi açıklandı.
Afyonkarahisar Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Hayrettin Güzbey yapılan genel kurul sonrası yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Detaylar haberimizde..
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu seçimlerinde TGK’nın adayları Kürşat Tuncel ve Hürmüz Seda Köktener kazandı. Detaylar için hemen tıklayın!
CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç, ekonomik krizin halk üzerindeki etkilerini eleştirerek erken seçimin şart olduğunu vurguladı. Başkan Kadir Koç, 'Halk geçinemiyor, çözüm sandıktır' dedi.
İslami tatil konseptinin son dönemde daha fazla tercih edilmeye başlandığını söyleyebiliriz. Bunun nedeni ise muhafazakâr yaşam şekline sahip olanların İslami otellerde kendi hayat tarzlarına çok daha uygun bir hizmet alabiliyor olmalarıdır. Bununla birlikte ülkemizde muhafazakâr otel sayısı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Dolayısıyla tatilciler sevdikleri tatil yörelerini seçebiliyorlar ve bu lokasyonda hizmet veren bir muhafazakâr otel bulmakta asla zorlanmıyorlar.
Yorumlar (0)