Taceddin Akbaş

Bugün 28 şubat pismodern darbesinin 27. yıl dönümü!

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 28 şubat pismodern darbesinin 27. yıl dönümü!' adlı köşe yazısı. 28 Şubat 1997'de Türkiye'yi sarsan Postmodern Darbenin 27. Yıldönümü. Bu kansız darbenin perde arkasını, yaşananları ve trajik sonuçlarını anlatan bir bakış açısı. Demokrasinin önemini ve darbelerin yıkıcı etkisini hatırlatıyor.

Taceddin Akbaş

BUGÜN 28 ŞUBAT PİSMODERN DERBESİNİN 27. YIL DÖNÜMÜ!

Yaşı 40’ın üstünde olan herkesin acı acı hatırlayacağı gibi, bugün 28 Şubat 1997 de gerçekleştirilen Posmodern, pardon pismodern ve 5’li çete destekli askerî darbenin 27. Yıldönümü. O nedenle ben bilmeyen ya da unutan sevgili okurlarımı bu kansız ama gözyaşı, haksızlık hukuksuzluk ve vicdansızlık dolu darbenin hakkında bilgi vermek, ondan sonra da kendi görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:

Asil ve necip Milletimizin Kurum’un kendisine ‘Peygamber Ocağı’, askerine de ‘Mehmetçik’ adını verdiği bir Ordunun taklarını ve askerlerini Milletin sokaklarında (Ankara’nın Sincan İlçesinde) yürüten dönemin kudretli paşalarından biri olan Çevik Bir bu hadsizliği “Demokrasiye balans ayarı yaptık” diyerek demokrasiyi demokrasi adına katletmiş; bir başka paşa olan Hüseyin Kıvrıkoğlu da, “28 Şubat bin yıl sürecek” diyerek bağlı olduğu Hükümeti, Hükümet Başkanını, Cumhurbaşkanını ve cumhurun ta kendisini tehdit etmişti!

Şöyle ki; Demokrasi tarihimizin kara lekesi olan 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin ayak sesleri 1995 yılında yapılan Genel Seçimlerde Millî Görüşün lideri ve Refah Partisi’nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın iktidara gelmesiyle duyulmaya başlamıştı… Yani, Genel Seçimlerde merhum Erbakan’ın Partisi RP sandıktan birinci parti olarak çıkmış ve Erbakan Çiller ile yapılan görüşmeler sonunda Refahyol adı altında bir koalisyon hükümeti kurmuş ve o hükümette RP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Başbakan, DYP Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller de Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştı. Ancak zinde güçler ve lâikçi asker ve kukla çeteler bu koalisyondan hiç hazzetmemişler ve bu koalisyon hükümetini devirmek için her türlü yola-alavereye dalavereye baş vurmuşlardı! Meselâ kurgu ve tuzak olduğu her halinden belli olan Ali Kalkancı’lar, Fadime Şahin’ler, Müslim Gündüz ve saireler ellerinde baston, üzerlerinde cübbeler ve başlarında sarıklarla ülkemizde cirit atıyorlar ve her mel’aneti işliyor ve bu mel’anetleri de anlaşmalı-sözleşmeli medya kuruluşlarına servis ediyorlar; dolayısıyla da Müslümanlığı ve Müslümanları ahlâksızların menşei, kötülüklerin kaynağı gibi göstererek Refahyol Hükümetini düşürmek istiyorlardı… Ve bunda başarılı da oldular. Ki, bendeniz o zaman aktif bir muhabir idim ve olup bitenleri yakından takip ediyordum ve engellemek için bir şey yapamadığım için çok üzülüyordum…

28 ŞUBAT’IN APOLETSİZ PAŞALARI 5’Lİ ÇETE İDİ!

Kısacası; Ülkemiz yıllardır askeri darbelerle anılırdı! Çünkü Ülkemizin 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül gibi darbe geçmişi vardı. Ancak adına ‘Postpodern Darbe’ denilen 28 Şubat’ın Darbesi’nin en büyük destekçileri “5’li Çete” olarak adlandırılan Çetenin üyelerinden diğer 2’si ne dedi veya demedi onu bilmiyorum ama Çetenin 5 üyesinden 3’ü durumunda olan Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, TİSK Genel Başkanı Refik Baydur yıllar sonra o gün yapılanları şeylerin yanlış olduğunu itiraf etmişler ve 5’li Çetenin mimarının dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in olduğu yolunda iddialarda bulunmuşlardı!

28 ŞUBAT’IN BAŞARIYA ULAŞMASINDA BÇG BATI ÇALIŞMA GRUBU’NUN ROLÜ BÜYÜK!!!

Velhâsıl-ı kelâm; yılları ayrı, ancak 28 Şubat tarihinin benim hayatımda biri mutlu 2’si de mutsuz eden, hattâ içimi kanatan iki hatırası var. Mutlu tarafı, 28 Şubat tarihinde askerliğimin en zor dönemi olan 4 aylık eğitim ve acemilik dönemimin bitip, ustalık dönemimin başlaması. Ve iki mutsuzluğumdan biri aynı tarihte Babamın vefat etmiş olması! sabah namazı için kalktığı köydeki evimizin 2. Katında bulunan merdiven boşluğundan düşerek ve beyin kanası geçirerek vefat etmiş olması ve benim bundan 4,5 sonra haberim veya bilgim olması! Diğeri ise 28 Şubat Postmodern Darbesinin gerçekleştirilmiş olması!

Ve ara başlığımda da vurgulamaya çalıştığım gibi, 28 Şubat döneminde ve Çevik Bir Paşa’nın başkanlığında kurulan bir Batı Çalışma Grubu (BÇG) vardı ve bu Grup İlimiz başta olmak üzere Ülkemizin hemen her yerinde aktif idi. Ve 28 Şubat Postmodern Darbesinin yapılmasında en büyük pay bu Grubundur! Gerçi bu Grubun başında bulunan Çevik Paşa dahil yıllar sonra yargılanmış ve hak ettikleri cezaya çarptırılmışlardı ama bu cezalar birçok insanı bu Darbenin mağduru olmaktan kurtarmaya yetmemişti!

TÜM DARBECİLER ÖNCE ÜLKELERİNİ, SONRA DA KENDİLERİNİ DARBELER!!

Hülâsâ-i netice; ‘Postmedern Darbe’ olarak nitelendirilen ve bin yıl süreceği iddia edilen, ama 10 yıl bile sürmeyen Darbenin o darbe öncesinde ve sonrasında büyük devletimize, cennet misali ülkemize ve asil milletimize verdiği veya vereceği zararlar bin yıl olmasa da yüz yıl sürmesinden endişeleniyorum! Ve darbecilerin önce ülkelerini, daha sonra da kendilerini darbelediklerini biliyorum! Dolayısıyla da Cenab-ı Allah bu Millete bir daha 28 Şubat ve benzer darbeler yaşatmasın!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

KİM BİR HAYRA DELÂLET EDERSE ONU İŞLEYEN

GİBİ ECİR-SEVAP ALIR… Hz. Muhammed (sav)

EN KÖTÜ SİVİL YÖNETİM DAHÎ, EN İYİ ASKERÎ

YÖNETİMDEN İYİDİR! Alparslan Türkeş (Başbuğ)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

28 Şubat Darbesi'nin Yıldönümünde AK Parti Burdur'dan Kınama
Bölgesel

28 Şubat Darbesi'nin Yıldönümünde AK Parti Burdur'dan Kınama

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, 28 Şubat Darbesi'nin 27. yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasıyla darbecileri bir kez daha kınadı. Açıklamada, darbenin "insanlık tarihine kara bir leke" olarak geçtiği ve "vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesi" olduğu vurgulandı.

28 Şubat'ın Gölgesinde Bir Akademisyenin Hikayesi: Bedia Koçakoğlu
Bölgesel

28 Şubat'ın Gölgesinde Bir Akademisyenin Hikayesi: Bedia Koçakoğlu

28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle yaşadığı zorluklara rağmen pes etmeyen ve bugün doçent doktor olarak akademisyenliğe devam eden Bedia Koçakoğlu'nun hikayesi. Detaylar haberimizde...

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri
Yaşam

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri

Antalya ve ilçeleri 28 Şubat Çarşamba günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz..

Muğla ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Şubat hava durumu
Bölgesel

Muğla ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Şubat hava durumu

Muğla, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyçeğiz, Marmaris, Milas, Ortaca, Ula, Yatağan, Seydikemer 28 Şubat Çarşamba günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 28 Şubat hava durumu raporu

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Şubat hava durumu
Bölgesel

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Şubat hava durumu

Isparta, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli 28 Şubat Çarşamba günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 28 Şubat hava durumu rapor

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Şubat hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Şubat hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 28 Şubat Çarşamba günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 28 Şubat hava durumu raporu