Taceddin Akbaş

Burdur'a sadece kazanacak değil kazandıracak da bir aday lazım

Taceddin Akbaş'ın 'Burdur'a sadece kazanacak değil kazandıracak da bir aday lazım' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

BURDUR’A SADECE KAZANACAK DEĞİL KAZANDIRACAK DA BİR ADAY LÂZIM!!!

Doğma Düğer Köylü olsam da, büyüme bir Burdurlu, yaklaşık yarım asırlıkta bir gazeteci olarak İlimizde bugüne kadar Kaymakamlar ayrı, 20 civarında bir Sayın Vali ile 15 civarında da bir il, ilçe ve belde belediye başkanı tanıdım… Ve birkaçı hâriç, tanıdığım tüm Valiler de, kaymakamlar ve Belediye Başkanları da İlimize, ilçelerimize ve beldelerimize hizmet etmeye çalıştıkları gibi hâlihazırdakiler de çalışıyorlar ve bundan sonrakiler de çalışacaklardır… Çünkü bahsime konu kişilerin bulundukları makam ve mevkiler ya da yaptıkları görevler bunu gerektirir… O nedenle benim bu günkü konum gelmiş geçmiş ve gelecek Valilerimiz, Kaymakamlarımız veya ilçe belediye başkanlarımız değil, önümüzdeki Mart ayının sonunda (31 Mart 2024 tarihinde) yapılacak olan Yerel Seçimlerde İlimizin Belediye Başkanlığına talip olan veya olacak aday adayları olacak… Ancak ben burada bir parantez açarak bu güne kadar İlimize, ilçelerimize ve beldelerimize hizmet eden ve etmekte olan tüm Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanlarımızın hayatta olanlarına sağlık, sıhhat ve âfiyetler, vefat etmiş olanlarına ise rahmetler diliyorum… Şimdi de asıl konuma geçmek istiyorum:

SADECE SEÇMEK DE SEÇİLMEK DE YETMİYOR!! AYNI ZAMANDA HİZMET ETMEKTE GEREKİYOR ŞEREFÜ’L MEKÂN, Bİ’L MEKİN! (BİR MAKAMIN ŞEREFİ O MAKAMDA OTURAN KİŞİDEN GELİR)

Yöneticiler küçük bir apartmandan tutun dünyanın en büyük devletinde varıncaya kadar tamamında vardır. Yani her yerde ve her devirde bir yönetici mutlaka olmuştur, bundan sonra da olacaktır… Önemli olan başarılı bir yönetici olmak, oturduğun makama şeref katmak ve yöneticiliğini yaptığın yerlerde faydalı, yararlı ve hayırlı işler yapmak, iyi güzel hizmetler üretmek, dolayısıyla da hoş bir sada bırakmak ve yaşadıkça hayırla yad edilmek, öldüğünde ise rahmetle anılmaktır! Onun için bir kişiyi bir makama getirmek veya birini bir yere belediye başkanı seçmek yetmiyor! O kişi aynı zamanda seçildiği yere ve kendisini seçenlere en iyi, en güzel şekilde hizmet etmesi gerekir!

Sadede geliyor ve asıl konuma dönmek istiyorum:

BELEDİYE BAŞKANLARININ İKTİDAR PARTİSİNE MENSUP OLMALARI, O YER İÇİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJ SAĞLIYOR ((KEŞKE BÖYLE OLMASA, AMA BU HEP BÖYLE OLUYOR))

Birinci paragrafımda da hatırlattığım gibi, diğer mülkî âmirler hariç 15 civarında bir İl Belediye Başkanı tanıdım ve 7 ya da 8’iyle de gazeteci olarak çalıştım… Ve benim bildiğim ya da hatırladığım kadarıyla İlimizin Belediye Başkanları genelde muhalefet partilerine mensup adaylarından seçildi ve bu tercihler İlimize yatırım veya maddi mânevî yardımların gelmesini ya engelledi ya da geciktirdi! Aslında bunun böyle olmaması gerekir, yani belediye başkanlarının partilerine değil, planlarına, projelerine ve hizmet alanlarına bakılarak ödenek gönderilmesi, destek verilmesi gerekir! Ancak Ülkemiz de bu pek geçerli veya mümkün olmuyor maalesef ki, bunun çok örnekleri vardır! Ayrıca Belediye Başkanlığını kazanan zatın Belediye Meclisi’nde de çoğunluğu elinde bulundurması gerekir. Değilse bir çok karar Meclisten geçiremez, bu da Belediyenin hizmetlerini aksatır, bazen yatırımları bile bazen yatırır!

BURDUR EN ÇOK HÜKÜMET YARDIMINI SEBAHATTİN AKKAYA’NIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SIRASINDA ALDI!!

Övünmek gibi olmasın ama çocukluk arkadaşım ve eski Vakıf Başkanım olan Sebahattin Akkaya, iktidar Partisi’nden ve 2004 ilâ 2014 yılları arasında ve üst üste 2 dönem olmak üzere Burdur’un Belediye Başkanlığını yaptı ve İlimize yaptığı yatırımların büyük bir bölümünü iktidar partisine mensup bir Partiden Belediye Başkanı olması sayesinde yaptı!

Demem o ki, yukarıda da ifade etmeye, altını çizmeye veya vurgulamaya çalıştığım gibi, atanmışlar görev yaptıkları yerlerde hem uzun süre kalmaz-kalamazlar, hem de kendilerini atayan, yani memurlar veya âmirler merkezi yönetimlerin ya da hükümetlerin talimatlarına uygun bir şekilde çalışırlar ve yine hükümetlerin kendilerine verdikleri maddî mânevî desteklerle yatırım yapabilir, hizmet üretirler! Ve muhalefet partilerinden seçilmiş olan belediye başkanları atanmışlar kadar Merkezî yönetime bağlı çalışmazlar ama, fazla bir varlıkta gösteremezler… Dolayısıyla da o Başkanlar o yerin iş insanlarıyla, basın yayın organlarıyla, meslek odalarıyla ve STK’larıyla işbirliği yaparak yatırım yapma fırsatı bulabilirler… Buna bir de Merkezi Hükümetin maddî mânevi desteği eklenecek olursa, o zaman aliyyül âlâ olur…

Velhâsıl-ı kelâm hülâsâ-i netice; 31 Mart 2024 de yapılacak olan Yerel Seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kaldı ve aday adayları belli olmaya başladı… O nedenle, ben rahmetli Alparslan Türkeş’in MHP’sinin bir yıl, yine rahmetli Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocamın da tam 4 yıl Gençlik Kolları Başkanlığını yaptıktan sonra hiçbir partiye üye olmamış bir vatandaş ve yılların bir gazetecisi olarak tüm yöneticilerimizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Ve ben AK Parti ve CHP hariç diğer partilerden herhangi bir başkan adayı var mı yok mu bilmediğim gibi 4 ay sonra yapılacak seçimlerde hangi parti kimi Burdur’un Belediye Başkanı adayı gösterecek onu da bilmiyorum; ama parti yöneticilerinin hedeflerinin seçimi kazanmak, yani kendi partisinden aday gösterilen kişiyi Belediye Başkanı yapmak olduğunu-olması gerektiğini biliyorum… Daha doğrusu, Burdur’a kazanacak bir aday lâzım, ancak kazındıktan sonra de dolu dolu hizmet edecek biri lâzım. Çünkü seçimler bitiyor ama hizmetler bitmiyor… O nedenle ben, seçilecek bir kişiyi aday gösterelim, ama seçildikten sonra da sâdece partisine veya yakınlarına değil, ilimize hizmet etme niyeti ve bu niyetini hayata geçirme kâbiliyeti-istidâdı ve dirâyeti olan bir kişiyi Başkan seçelim-seçtirelim!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HAYATTA ÖYLE SEÇİMLER YAP Kİ, KAZANDIĞIN

ŞEYLER KAYBETTİKLERİNE DEĞSİN…

Bradley Whitford

HAYATIMIZ YAPTIĞIMIZ TERCİHLERİN TOPLAMIDIR!

Anonim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu
Dünya

Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu

Türk vatandaşlarının desteğini beklediğini ifade eden Duran, Belçika'daki Türk toplumunun sesi olmayı hedeflediğini vurguladı. Gazetecilik ve medya alanındaki deneyimiyle, Belçika'daki Türk toplumunun sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmeyi ve çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor.

Bucak Sanayi Kooperatifi'nde Mevcut Başkan Kemal Kasap Tekrar Aday!
Bölgesel

Bucak Sanayi Kooperatifi'nde Mevcut Başkan Kemal Kasap Tekrar Aday!

18 yıllık tecrübesiyle Bucak Sanayi Kooperatifi'nin mevcut başkanı Kemal Kasap, yaklaşan kongrede yeniden aday olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde...

İsmail Arlı, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanlığına adaylığını duyurdu
Bölgesel

İsmail Arlı, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanlığına adaylığını duyurdu

Burdur'un Bucak ilçesinde deneyimli ve tecrübeli isim, Sanayi Esnaflarından Tamirci Necati Arlı'nın oğlu İsmail Arlı Sanayi Kooperatifine aday olduğunu duyurdu.

MAKÜ' de mühendis adayları sektör temsilcileri ile buluştu
Bölgesel

MAKÜ' de mühendis adayları sektör temsilcileri ile buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.

Meral Akşener, aday olmayacak! Adaylıklarını açıklayanlar var
Bölgesel

Meral Akşener, aday olmayacak! Adaylıklarını açıklayanlar var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Akşener'in açıklamasının ardından Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın genel başkanlık için adaylığını duyurdu. Kürşad Zorlu ve Mehmet Tolga Akalın'ın da aday olması bekleniyor.

Antalya Tabip Odası Seçimi! Antalya Çağdaş Hekimler Adaylarını Tanıttı!
Bölgesel

Antalya Tabip Odası Seçimi! Antalya Çağdaş Hekimler Adaylarını Tanıttı!

Antalya Çağdaş Hekimler, 5 Mayıs 2024'te yapılacak Antalya Tabip Odası seçimi için adaylarını tanıttı. "Halkın sağlık hakkı için adayız" diyen Dr. Gülsün Gülay Yılmaz, eşit ve nitelikli sağlık hizmeti için mücadele edeceklerini söyledi.