Taceddin Akbaş

Burdur'un beyni MAKÜ omurgası ise BUTSO ve BTB olmuş

Taceddin Akbaş'ın 'Burdur'un beyni MAKÜ omurgası ise BUTSO ve BTB olmuş' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

BURDUR’UN BEYNİ MAKÜ OMURGASI İSE BUTSO ve BTB OLMUŞ

Ben İl dışında olduğum için bizzat katılamadım ama Burdur’un gündemini takip eden ve problemleriyle ilgilenen her vatandaşın ‘internet aracılıyla’ izlediği, gördüğü ya da duyduğu gibi; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu yılki “Çalışan Gazeteciler Günü’’nü Burdur’da vazife yapan gazeteci arkadaşlarımla birlikte kutladı.

Şöyle ki; 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla tüm gazetecileri Üniversite’nin Merkez Yerleşkesinde ağırladığı ve meslektaşlarımın günlerini kutladığı gibi MAKÜ’nün gelmişi geçmişi, geleceği ve yeni oluşturduğu yönetiminin plan ve projeleri hakkında geniş açıklamalarda bulunan, önemli bilgiler veren Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın açıklamalarını basın yayın organlarımız ve haber sitelerimiz yayınlamış olmalılar. O nedenle ben Rektör Hoca’nın birbirinden parlak fikir, değerli düşünce, uygulanabilir plan ve projelerini değil, Üniversite’nin Dünya sıralamasındaki yerinin yükseltmesinde katkıları olan önceki Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, Prof. Dr. Mustafa Saatçı’yı ve kurucu Rektörü Prof. Gökay Yıldız hocalarımı ‘Burdurlu bir vatandaş ve naçiz bir gazeteci olarak’ tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biz bölgemizin tek üniversitesiz İli olan Burdur’umuzun yıllarca bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu biliyorduk, dolayısıyla da mutlaka bir üniversite istiyorduk. Ve siyasi irade ‘sağ olsun’ İlimize millî isimli bir üniversite kazandırdı… Bize düşen de bu üniversiteye sahip çıkmak ve bu nîmete vesilenin kadir kıymetini bilmek ve bildirmek düşerdi… Biz bunu yapabildik mi yapamadık mı, o ayrı bir değerlendirme konusu… O nedenle ben sözü son zamanlarda ve bilhassa gıda, tarım ve hayvancılık gibi konularda atağa geçen ve büyük bir tarım ve hayvancılık İli olan Burdur’umuzun bu özellik ve güzelliklerini gündeme getiren ve bu konuda planlar yapıp projeler üreten ve bunları da hayata geçirme yolunda önemli adımlar atan Üniversitemizin gelmiş geçmiş tüm saygıdeğer rektör, dekan ve hocalarını, artı sevgili öğrencilerini yürekten kutluyorum. Çünkü ben üniversite hocalarımızı İlimizin beyinleri, öğrencilerini ise istikbâli olarak görüyorum!

MAKÜ İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DEKÂNI YÂSİN PİŞGİN’İN “VATAN ŞEHİDLERİMİZ VE KUDÜS BİLİNCİ!’’ KONULU KONFERANSI ‘’HER TÜRLÜ” TAKDİRİN ÜSTÜNDE İDİ!! VE BU DA MAKÜ’NÜN BAŞARI HÂNESİNE YAZILMALI!

Hâsılı; şimdi sözü geçtiğimiz salı günü Taş Oda’da bizlerin günlerini kutlayan ve 2023’ün envanterini çıkarıp bizlerle paylaşan Vali Türker Öksüz’ün ardından (perşembe günü) Oda da bizleri misafir ederek hem günümüzü kutlayan hem de Odası’nın bir yıllık bilançosunu gazetecilerle paylaşan Burdur Ticaret Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine ve diğer yöneticilere getirmek istiyorum:

Velhâsıl-ı kelâm; sürekli okurlarımın ve basın yayın organlarını takip eden kişilerin hatırlayacakları gibi, Vali Türker Öksüz, Taş Oda’da hem bizim günümüzü kutlamış hem de 2023 yılında Burdur genelinde yapılan çalışmaları uzunca ve detaylı bir şekilde özetlemişti.

Geçtiğimiz perşembe günü de BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yine hem bizim geçmiş olan ‘Gazeteciler Günü’müzü kutlamış, hem de Odası’nın 2023 yılında yaptığı faaliyetlerin uzunca bir özetini çıkarmıştı! Ki, Burdur Ticaret Borsası (BTB) da zaman zaman bizlerle bir araya gelerek özelde Borsa’nın, genelde de İlimizin önemli problemleri ve çözüm yollarını kamuoyuyla paylaşıyor…

Hülâsâ-i netice; mâlum olduğu üzere Valiler illerin mülkî amirleri olduğu için, görev yaptıkları illerin A’dan Z’ye hemen her şeyi ile ilgilenirler. Belediye Başkanları belediye sınırlarında ve yükümlü oldukları görevlerini yerine getirir; Adliyeler ve askeri birlikler ise sadece görev alanlarıyla ilgilenirler. Fakat, Üniversiteler, öğrenci yetiştirmenin yanında ilgi, etki ve yetki alanlarına giren hemen her konuda fikir üretir, plan ve proje yaparlar. İlimizin en büyük, en etkin ve en yetkin Sivil Toplum Teşkilatlarının (STK) başında gelen Ticaret ve sanayi odası ile Ticaret Borsası da başta üyeleri olmak üzere ilin ticareti, sanayisi, hattâ esnaf ve sanatkârlarıyla ilgilenirler…

Ve Belediyenin son durumu hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim ama benim tespitlerime göre Valiliğimiz de Üniversitemiz de Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ticaret Borsamız da geçtiğimiz yıl üzerlerine düşen birçok şeyi yapmışlar. Yani Valilik tüm kurum ve kuruluşları koordine etmiş, Üniversite fikir, plan ve proje üretmiş, BUTSO ve BTB ise önce üyelerinin sıkıntılarını tespit etmiş, sonra da diğer vatandaşların sıkıntılarını derç ederek bizlerle paylaşmak istemiş… O nedenle ben ‘MAKÜ Burdur’un beyni’, ‘BUTSO ve BTB ise esnafıyla, sanatkârıyla sanayicisi ve tüccarıyla, kooperatifleriyle, kısaca tüm katmanları ve üreticileriyle ilimizin omurgası olmuş.’ O nedenle biz beynimize de omurgamıza da sahip çıkalım… Çünkü bir insan veya canlı nasıl beyinsiz ve omurgasız olmaz-olamaz veya yaşayamaz ise, bir il ve ülke de beyinsiz ve omurgasız olma-olamaz!’ diyor, bu vesileyle İlimizin çorbasında tuzu bulunan kişi, kurum ve kuruluşların tamamına teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İyi insanlar bir söz ve bir bağışlama, arkasından eziyetle gelen bir sadakadan daha iyidir. Allah (c.c) zengindir, halimdir. (Bakara 2/263)

Allah’a (c.c) ve âhiret gününe inanan-îman eden, misâfirine ikram da bulunsun. Ve insanlara teşekkür ekmeyen, Allah’a (c.c) da şükür etmez. (Hadis)

Ey Nebî! Allah’ın (c.c) selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerinde olsun. Bize ve Allah’ın sâlih kullarına selâm olsun. Ben; Allahtan başka hiçbir ilâh olmadığına, Muhammed’in (sav) Allah’ın elçisi olduğuna şahitlik ediyorum… (Dua)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı
Bölgesel

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Squash kadın ve erkek takımları Türkiye Üniversitelerarası Squash Şampiyonasından ödüllerle döndüler.

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi
Bölgesel

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!
Bölgesel

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 5 yıllık akreditasyon belgesini aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, belgeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden teslim aldı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!
Bölgesel

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MAKÜ Anaokulu öğrencilerini makamında ağırladı.

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi
Etkinlik

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından 'Mesleki Yapay Zeka Dersi' için düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı'nda yapay zeka ve üretken yapay zeka hakkında bilgiler verildi.