Ben İl dışında olduğum için bizzat katılamadım ama Burdur’un gündemini takip eden ve problemleriyle ilgilenen her vatandaşın ‘internet aracılıyla’ izlediği, gördüğü ya da duyduğu gibi; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu yılki “Çalışan Gazeteciler Günü’’nü Burdur’da vazife yapan gazeteci arkadaşlarımla birlikte kutladı.
Şöyle ki; 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla tüm gazetecileri Üniversite’nin Merkez Yerleşkesinde ağırladığı ve meslektaşlarımın günlerini kutladığı gibi MAKÜ’nün gelmişi geçmişi, geleceği ve yeni oluşturduğu yönetiminin plan ve projeleri hakkında geniş açıklamalarda bulunan, önemli bilgiler veren Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın açıklamalarını basın yayın organlarımız ve haber sitelerimiz yayınlamış olmalılar. O nedenle ben Rektör Hoca’nın birbirinden parlak fikir, değerli düşünce, uygulanabilir plan ve projelerini değil, Üniversite’nin Dünya sıralamasındaki yerinin yükseltmesinde katkıları olan önceki Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, Prof. Dr. Mustafa Saatçı’yı ve kurucu Rektörü Prof. Gökay Yıldız hocalarımı ‘Burdurlu bir vatandaş ve naçiz bir gazeteci olarak’ tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biz bölgemizin tek üniversitesiz İli olan Burdur’umuzun yıllarca bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu biliyorduk, dolayısıyla da mutlaka bir üniversite istiyorduk. Ve siyasi irade ‘sağ olsun’ İlimize millî isimli bir üniversite kazandırdı… Bize düşen de bu üniversiteye sahip çıkmak ve bu nîmete vesilenin kadir kıymetini bilmek ve bildirmek düşerdi… Biz bunu yapabildik mi yapamadık mı, o ayrı bir değerlendirme konusu… O nedenle ben sözü son zamanlarda ve bilhassa gıda, tarım ve hayvancılık gibi konularda atağa geçen ve büyük bir tarım ve hayvancılık İli olan Burdur’umuzun bu özellik ve güzelliklerini gündeme getiren ve bu konuda planlar yapıp projeler üreten ve bunları da hayata geçirme yolunda önemli adımlar atan Üniversitemizin gelmiş geçmiş tüm saygıdeğer rektör, dekan ve hocalarını, artı sevgili öğrencilerini yürekten kutluyorum. Çünkü ben üniversite hocalarımızı İlimizin beyinleri, öğrencilerini ise istikbâli olarak görüyorum!
Hâsılı; şimdi sözü geçtiğimiz salı günü Taş Oda’da bizlerin günlerini kutlayan ve 2023’ün envanterini çıkarıp bizlerle paylaşan Vali Türker Öksüz’ün ardından (perşembe günü) Oda da bizleri misafir ederek hem günümüzü kutlayan hem de Odası’nın bir yıllık bilançosunu gazetecilerle paylaşan Burdur Ticaret Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine ve diğer yöneticilere getirmek istiyorum:
Velhâsıl-ı kelâm; sürekli okurlarımın ve basın yayın organlarını takip eden kişilerin hatırlayacakları gibi, Vali Türker Öksüz, Taş Oda’da hem bizim günümüzü kutlamış hem de 2023 yılında Burdur genelinde yapılan çalışmaları uzunca ve detaylı bir şekilde özetlemişti.
Geçtiğimiz perşembe günü de BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yine hem bizim geçmiş olan ‘Gazeteciler Günü’müzü kutlamış, hem de Odası’nın 2023 yılında yaptığı faaliyetlerin uzunca bir özetini çıkarmıştı! Ki, Burdur Ticaret Borsası (BTB) da zaman zaman bizlerle bir araya gelerek özelde Borsa’nın, genelde de İlimizin önemli problemleri ve çözüm yollarını kamuoyuyla paylaşıyor…
Hülâsâ-i netice; mâlum olduğu üzere Valiler illerin mülkî amirleri olduğu için, görev yaptıkları illerin A’dan Z’ye hemen her şeyi ile ilgilenirler. Belediye Başkanları belediye sınırlarında ve yükümlü oldukları görevlerini yerine getirir; Adliyeler ve askeri birlikler ise sadece görev alanlarıyla ilgilenirler. Fakat, Üniversiteler, öğrenci yetiştirmenin yanında ilgi, etki ve yetki alanlarına giren hemen her konuda fikir üretir, plan ve proje yaparlar. İlimizin en büyük, en etkin ve en yetkin Sivil Toplum Teşkilatlarının (STK) başında gelen Ticaret ve sanayi odası ile Ticaret Borsası da başta üyeleri olmak üzere ilin ticareti, sanayisi, hattâ esnaf ve sanatkârlarıyla ilgilenirler…
Ve Belediyenin son durumu hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim ama benim tespitlerime göre Valiliğimiz de Üniversitemiz de Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ticaret Borsamız da geçtiğimiz yıl üzerlerine düşen birçok şeyi yapmışlar. Yani Valilik tüm kurum ve kuruluşları koordine etmiş, Üniversite fikir, plan ve proje üretmiş, BUTSO ve BTB ise önce üyelerinin sıkıntılarını tespit etmiş, sonra da diğer vatandaşların sıkıntılarını derç ederek bizlerle paylaşmak istemiş… O nedenle ben ‘MAKÜ Burdur’un beyni’, ‘BUTSO ve BTB ise esnafıyla, sanatkârıyla sanayicisi ve tüccarıyla, kooperatifleriyle, kısaca tüm katmanları ve üreticileriyle ilimizin omurgası olmuş.’ O nedenle biz beynimize de omurgamıza da sahip çıkalım… Çünkü bir insan veya canlı nasıl beyinsiz ve omurgasız olmaz-olamaz veya yaşayamaz ise, bir il ve ülke de beyinsiz ve omurgasız olma-olamaz!’ diyor, bu vesileyle İlimizin çorbasında tuzu bulunan kişi, kurum ve kuruluşların tamamına teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İyi insanlar bir söz ve bir bağışlama, arkasından eziyetle gelen bir sadakadan daha iyidir. Allah (c.c) zengindir, halimdir. (Bakara 2/263)
Allah’a (c.c) ve âhiret gününe inanan-îman eden, misâfirine ikram da bulunsun. Ve insanlara teşekkür ekmeyen, Allah’a (c.c) da şükür etmez. (Hadis)
Ey Nebî! Allah’ın (c.c) selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerinde olsun. Bize ve Allah’ın sâlih kullarına selâm olsun. Ben; Allahtan başka hiçbir ilâh olmadığına, Muhammed’in (sav) Allah’ın elçisi olduğuna şahitlik ediyorum… (Dua)
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Derken 'Receb-Şaban' İşte geldi gidiyor 'Mübarek ay' Ramazan!' adlı köşe yazısı Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Mansur Yavaş, Ekrem hızlı giderken gün battı ve hava karardı erkenden' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Her gecemiz Kadir, her gelenimiz Hızır (A.S) ve Ramazan Bayramımız mübarek, günümüz kutlu olsun!!' adlı köşe yazısı.... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Tarım da düşüşün önünü alamazsak her şeyi satın almak zorunda kalırız!' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Deliye Olsa da Esasında Akıllı Ve Sağlıklı İnsana Her Gün Bayram' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Ormanlarımızı… ateşe veriyor, sularımızı boşa akıtıyor, topraklarımızı.. Yakıyoruz! Olmayan nevruz’un bayramını yapıyoruz!' adlı köşe yazısı.... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan'ın tek rakibi var o da enflasyon canavarı!' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'LGBT'yi savunan milletvekili ve alkolü savunan gazeteci' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Bir Çanakkale Torunu'nun naçiz klavyesinden 'İmankale Destanı!'' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Yapay zekanın ve vahşi kapitalizmin hakim olduğu bir devirde ‘Müslümanca yaşamak’ pek kolay bir şey olmasa gerek!' adlı köşe yazısı... Devamı
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı projeleri kapsamında hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 'Köy Üniversitesi' projesi, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Susuz Köyü'nde devam etti.
Ramazan ayı boyunca Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları Taş Oda Konağı’nda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından geleneksel gösteri sanatları sahnelenecek.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi lisans öğrencileri için mikro yeterlilik programları hakkında bilgilendirmek amacıyla önemli bir eğitim semineri düzenledi.
MAKÜ’de düzenlenen Üniversitelerarası Masa Tenisi Süper Lig ve 1. Lig müsabakaları başladı! 50 üniversiteden 78 takım ve 400 sporcu Burdur’da kıyasıya yarışıyor. Detaylar haberimizde!
MAKÜ öğrencileri, Güney Kariyer Fuarı’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek iş ve staj fırsatları yakaladı. Etkinlik detayları için tıklayın.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası, 25-28 Şubat 2025 tarihlerinde MAKÜ’de gerçekleşecek. Detaylar için tıklayın!
Yorumlar (0)