Taceddin Akbaş

Çalışan emeklileri beş bin liralık ikramiyeden mahrum bırakmak! Çalışanları ce-za-lan-dırmaktır!

Taceddin Akbaş'ın 'Çalışan emeklileri beş bin liralık ikramiyeden mahrum bırakmak! Çalışanları ce-za-lan-dırmaktır!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

ÇALIŞAN EMEKLİLERİ BEŞ BİN LİRALIK İKRÂMİYEDEN MAHRUM BIRAKMAK! ÇALIŞANLARI CE-ZA-LAN-DIRMAKTIR!

Hemen herkesin bildiği gibi Hükümet ‘çalışmayan’ emeklilere bir defaya mahsus ve 2023 yılının Kasım ayında ödenmek üzere 5’er bin TL ödenmesine karar vermiş ve geçtiğimiz günlerde de ödemeler başlamıştı! Ve çalışan emekliler bu paradan mahrum kalacaklarını biliyorlardı! Ancak bir çoğunun ziraatla, çiftçilikle ilgisi alâkası olmadığı halde ve herhangi bir nedenden dolayı ve bir zamanlar Ziraat Odalarına kayıt yaptırdıkları, zamanla da unuttukları, yani Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptırdıkları için Oda da çiftçi gözüken ancak bir çoğunun ziraatla ya da çiftçilikle ilgisi-alâkası olmayan emekli çiftçilerin bu ödemeden mahrum kalacaklarına dair herhangi bir bilgileri yoktu… O nedenle, asgarî ücretin yarısı kadar bir maaş alan emekli çiftçiler bu ayın ortalarında banka hesaplarına 5 bin Lira yatırılmasını beklerken tatsız bir sürprizle karşılaştılar… O sürpriz de bir zamanlar ve bir şekilde ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptıran, yani Ziraat Odalarına kayıtlı olan, çiftçi emeklilerine 5 bin lira ödemesi yapılmaması…

EMEKLİ ÇİFTÇİLERE DE İKRÂMİYE VERİLMELİ

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay konuyla alâkalı olarak bir basın açıklama yaptı ve o açıklama basın yayın organlarımızda yayınlandı… O nedenle ben konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın açıklamasının bir özetini köşeme iktibas etmek, daha sonra da kendi görüş ve düşüncelerime geçmek istiyorum:

Bayraktar açıklamasında, “Ülkemiz de tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58’dir ve tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin liralık ikramiyeden mahrum bırakılmamalı… Tarım ve gıdanın gittikçe stratejik öneminin artırdığı günümüzde ve gelecekte çiftçilerimizin üretimden vazgeçmemesi için gelirlerinin artırılması ve desteklenmesi gerekiyor. 7464 sayılı Kanunla çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ödeme, çoğu çiftçimizin aldığı destekten fazladır. Emekli çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmalıdır…” demiş ve çokta doğru söylemiş.

İHTİYÂCI OLMAYAN HİÇBİR EMEKLİ ÇALIŞMAZ BU TÜR BİR UYGULAMA ÇALIŞAN EMEKLİLERİ CEZALANDIRMAK… ANLAMINA GELİR! BU DA CUMHUR İTTİFÂKI’NIN ÇOK ALEYHİNE OLUR!!

İş verenlerin ve herhangi bir işyerini çalıştıranların ya da asıl işlerini devam ettirenlerin durumları ayrı bir değerlendirme konusu… Ve ‘Dünyayı bilmiyorum ama Ülkemiz de yüksek ya da tatmin edici bir maaşla emekli olduktan sonra çalışan emekli sayısı hesaba bile gelmeyecek kadar azdır…’ diye biliyorum. Yani emekli maaşı yüksek veya yeterli miktarda olan hiçbir insan ikinci bir işte çalışmaz… Hele hele, kuraklığın hüküm sürdüğü, ziraat alet, edavat, araç ve gereçlerin, zirai ilaç ve gübre, akaryakıt gibi girdi fiyatlarının her gün arttığı bir devirde çiftçilik yapmak, ziraatla uğraşmak ihtiyârî değil, mecbûri sebeplerden, zaruri nedenlerden dolayı olmalıdır! Değilse yeterli gelire veya maaşa sahip olan bir çiftçi niye çalışınki?

ÇALIŞAN EMEKLİ ÇİFTÇİLERİ İKRÂMİYEDEN MAHRUM ETMEK DEĞİL, ÖDÜLLENDİRMEK İKİ ÜÇ KAT İK-RÂ-Mİ-YE VER-MEK GEREKİR!

Demem o ki, bu ve buna benzer yasaları veya tasarıları ya da yönetmelikleri kim(ler) hazırlar ve Bakanlar Kuruluna kim getirir ve Cumhurbaşkanı’na nasıl onaylatır, ‘yılların gazetecisi olarak’ ben bilmiyorum! Vatandaş ve bilhassa sırf Ziraat Odasına kaydı olduğu için yılda bir kez verilecek olan 5 bin liralık ikramiyeden mahrum bırakılacak olan emekliler hiç anlamaz ve bunun faturasını önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, sonra da Cumhur İttifâkına keserler…

KEŞKE 2, 500 TL VERSEYDİNİZ AMA ÇALIŞAN VEYA ÇALIŞMAYAN AYRIMI YAPMASAYDINIZ

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; mamafih bu devirde değil 25, 50 bin liranın bile fazla bir değeri kalmadı ama, yine de her şeye rağmen, çalışan ya da çalışmayan emekli ayrımı yapılmamış olsaydı ve emeklilerin tamamına 5 bin yerine 2 bin 500’er lira verilmiş olsaydı. Bu kadar kırılma darılma olmazdı… O nedenle ben birileri bu durumu ilgili bakana ya da Cumhurbaşkanına iletir, dolayısıyla da 4,5 ay gibi kısa bir süre sonra yapılacak olan Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakının aleyhine sonuçlanmasının önüne geçer inşaAllah. Çünkü, bu uygulamanın direkt ve dolaylı mağdur sayısı ise hiç de az değildir!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

MİLLÎ EKONOMİNİN TEMELİ ZİRAATTIR…

K. Atatürk

İLK İNSAN (Âdem a.s) İLK ÇİFTÇİYDİ…

Emerson

ÇİFTÇİLER GÜNEŞ BATANA KADAR ÇALIŞMAZLAR

İŞLERİ BİTENE KADAR ÇALIŞIRLAR…

Lâ Edri

ÖGRETİLERİN ÇOĞU PENCERE CAMI GİBİDİR

ARKASINDAKİ GERÇEĞİ GÖRÜRSÜN, AMA

CAM SENİ GERÇEKTEN AYIRIR!

Anonim

ÇİFTÇİLER YERYÜZÜNÜN EN DEĞERLİ YURTTAŞLARIDIR

Thomas Jefferson

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Kayseri'de Emeklilere Yönelik Hobi Bahçesi Kura Çekimi Başladı
Bölgesel

Kayseri'de Emeklilere Yönelik Hobi Bahçesi Kura Çekimi Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik 22 bin 647 başvurunun yapıldığı toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi kura çekimi başladı. Vatandaşlar, kura çekimini heyecanla takip ediyor.

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı
Bölgesel

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı

Özel bir bankada emekli olan Işıl çiftinin, emekli ikramiyesi ve ailesinin de desteği ile Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde yaptırdığı ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi
Bölgesel

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi

Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Emeklilerimizin alamadığı haklarını bir nebze telafi edebilmek adına Pamukkale Belediyesi’ni aldığımızda sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız” dedi.

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!
Yaşam

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!

Seferihisar Belediyesi, ilçede başvuru şartlarını sağlayan 135 emekli vatandaşın hesabına 2 bin TL yatırıldığını duyurdu.

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda
İş Dünyası

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı.