Taceddin Akbaş

ÇOCUKLAR DA VELÎLERİ DE SİZİ HİÇ UNUTMAYACAK BDH’NİN SEVGİLİ DOKTORU VE ESKİ(MEZ) BAŞHEKİMİ

Taceddin Akbaş'ın 'ÇOCUKLAR DA VELÎLERİ DE SİZİ HİÇ UNUTMAYACAK BDH’NİN SEVGİLİ DOKTORU VE ESKİ(MEZ) BAŞHEKİMİ' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Bugünkü konum, sevgi ve saygıdeğer konuğum Burdur’un eski Tüccar Terzilerinden biri olan İsmail Özekinci Ağabeyimizin sevgili Kızı; Burdur Devlet Hastanemizin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve eski(mez) Başhekimlerinden biri olan Dr. Ferunde Demir Özekinci Hanımefendi olacak.

Biz, Doktor Hanımı Burdur Merkez de ikâmet eden Oğlumuz Yusuf’un oğulları ve bizim de birbirinden tatlı torunlarımız Muhammed Sertaç ile küçük Kardeşi Ertuğrul’un ‘çocuk hastalıkları’ esnasında yaptığı titiz muayene, yerinde teşhis ve tedavi ile birlikte Hastane de gösterdiği yakın ilgi alâka, güler yüzü ve tatlı dili ile tanıdık, dolayısıyla da sevip-saydık… O nedenle, Kendisinin Burdur’dan ayrılacak olmasına üzüldük ama hasta olsun olmasın Antalya/Kepez’de ve çevresinde yaşayan çocukların da Ferunde Hanım gibi mesleğinde uzman, yaklaşımında sevecen ve insana güven veren doktorlara ihtiyacı olduğunu düşünerek teselli bulduk. Çünkü Doktor Hanım bundan sonra Kepez Devlet Hastanesi’nde görev yapacak ve Kepezli çocukların önce doktoru, gerektiğinde de teyzesi veya ablası olacak…

Doktor Hanımı ben torunlarımızın muayeneleri ile ‘hastalıklarının tedavileri’ sırasında ve Başhekimliği esnasında tanıdım… Çocuk hastalarına gösterdiği ilginin alâkanın bir benzerini hasta çocukların annelerine babalarına ve diğer yakınlarına da gösterdiğini gördüm, duydum ve öğrendim… Dolayısıyla da Kendisiyle olduğu gibi, çocuk doktorluğunun yanı sıra Başhekimliğini yürüttüğü Burdur Devlet Hastanesi (BDH) ile daha yakından ilgilendim… Ve benim ilgimi karşılıksız bırakmayan Doktor Hanım, Hastane’nin bir NST cihazına, yani hanımların gebeliklerinden belli bir süre sonra anne karnındaki bebekten haber vermeye, kalp atışlarını kontrol etmeye yarayan bir cihaza ihtiyacını olduğunu söyledi… Ben de, bana Burdur Devlet Hastanesi’nde bir odanın tefrişini yapmayı düşünen bir ablamıza (Muazzez Şahin’e) gittim ve kendisine, “Abla! Sen Hastanede bir odayı tefriş etmek istiyordun ama ben Hastane Başhekimi Ferunde Hanım’la görüştüm, Doktor hanım bana Hastane’nin önemli bir cihaza ihtiyacı olduğunu, ‘’O teyze bir odayı tefriş etmek için harcayacağı parayı biraz artırıp NST cihazı almamıza yardımcı olabilir mi acaba?’’ diye soruyor dedim ve Kendisine, Hastaneye böylesine önemli, hattâ hayâtî bir cihazı kazandırmak, oda tefriş etmekten çok daha yararlı ve hayırlı bir şey olur! O nedenle bütçeni biraz zorlayıp Hastanemize söz konusu cihazı alamaz mısın? Gerekirse ben başka dostlardan da takviye yardım alabilir ve Hastanemize o önemli cihazın alınmasına yardımcı olabilirim…’ demiştim. Muazzez Abla da benim o konuşmamdan etkilenmiş ve NTS Cihazının alınması yönünde karar vermişti. Ve Başhekim Hanım ilgili firma ile görüşmüş ve o cihazı getirtmiş, Muazzez Ablamız da bütçesini biraz zorlasa da Burdur Devlet Hastanesine hayâtî öneme hâiz bir cihaz kazandırmıştı!

Ancak tam o gün de Hekim Hanım’ın Başhekimliği bırakacağını öğrenmiş ve kendisine ‘bırakma sebebini’ sormuştum… O da bana ‘idarecilik nedeniyle hem kendi çocuklarıma, hem de hasta çocuklarıma yeterli vakti ayıramıyor ve onlara gerekli ilgiyi gösteremiyorum… Başka bir nedeni yok!’ demiş, dolayısıyla da beni biraz rahatlatmıştı.

HER MESLEĞİN, ‘HER KURUM ve KURULUŞUN BİR ‘‘EN’’İ OLDUĞU GİBİ, ‘BURDUR DEVLET HASTANESİ’NİN ‘‘EN İYİ’ HEKİM ve BAŞHEKİMLERİNDEN BİRİ FERUNDE HANIM İDİ

Uzman olsun veya olmasın bir hekim olmak kolay olmadığı gibi, başhekim olmak da kolay bir şey olmasa gerek… Hele hele Burdur Devlet Hastanesi gibi eski ve fizîkî yapısı günümüz hastane şartlarına uygun olmayan bir yapıya sahip bir Hastanede Başhekimlik yapmak çok daha zor olmalı idi… Ancak, Hekim Hanım’ın Başhekimliği bırakma nedeni sıradan bir neden değil, çok yerinde bir neden olduğu için saygıyla karşıladım…

Her neyse; ara başlığımda da dikkât çekmeye çalıştığım gibi, her kurum ve kuruluşun, meselâ gazetecilerin ve köşe yazarlarının bir ‘EN’leri olduğu veya olacağı gibi, hastanelerinde, hekim ve başhekimlerinde bir ‘EN’leri vardır… Ve uzun süredir Burdur Devlet Hastanesi’nde Çocuk Doktorluğu, bir süre de Hastane Başhekimliği yapan Dr. Ferunda Demir Özekinci de mesleğinde gösterdiği yüksek performansı, özverisi ve hasta olsun olmasın çocuklara ve yakınlarına gösterdiği yakın ilgi, alâka, güler yüzü ve tatlı dili nedeniyle mesai arkadaşlarının kankası, muayene ettiği, artı tedavi yaptığı çocukların doktoru, kimi zaman ablası, kimi zaman da teyzesi, ebeveynlerin de hanımefendisi olmuş bir hekim hanımdı. Yani polikliniğe gelen hasta çocukları önce güler yüzü, tatlı dili ve sempatik yaklaşımıyla, sonra da meslekî bilgisi, engin tecrübesi, kapsamlı muayenesi, detaylı incelemesi ve özgüvenli duruşuyla muayene eden Doktor Hanım; Burdur Devlet Hastanesi için bir kayıp olmakla birlikte komşu İlimiz Antalya/Kepez Hastanesi için bir kazanımdır… O nedenle ben Doktor Hanım’a ‘gidin selâmetle, varın saadetle!’ diyor, herkese ‘EN’li saygılar sunuyorum.

TAKDİR YÜZÜNDEN KAYBETTİĞİN ŞEYLER
MUHAKKAK SENDEN BELÂYI GİDERİR.
BUNU BÖYLE BİL!
Mesnevî
DÜZENLİ OLARAK ÖDÜLLENDİR, BIKIP
USANMADAN TAKDİR ET…
Robin Sharma
BAŞKALARININ İYİ TARAFLARINI BULUP TAKDİR ETME
ALIŞKANLIĞI, İNSANIN RUHUNU ZENGİNLEŞTİRİR…
C.W Hall
HEKİM; HÂKİM OLURSA HEKİMDİR!
R. Necdet Evrimer
İYİ BİR HEKİM DE DÖRT NİTELİK VARDIR. BUNLAR
NEZÂKETLE DİNLEMEK, AKILLICA KONUŞMAK,
DİKKÂTLİCE DÜŞÜNMEK VE TARAFSIZCA KARAR VERMEKTİR!
Sokrates

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

16
KASIM

2024

Küçük bir bypass yeli, bizi büyük bir şehre savurdu

Taceddin Akbaş'ın 'Küçük bir bypass yeli, bizi büyük bir şehre savurdu' adlı köşe yazısı... Devamı

26
EKİM

2024

Sevgili okurlarımdan, '2-3 haftalığına' izin istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Sevgili okurlarımdan, '2-3 haftalığına' izin istiyorum' adlı köşe yazısı... Devamı

25
EKİM

2024

Hem evlenenlerin sayısı hem de nüfusumuz azalıyor

Taceddin Akbaş'ın 'Hem evlenenlerin sayısı hem de nüfusumuz azalıyor' adlı köşe yazısı... Devamı

24
EKİM

2024

Bahçeli, 'Sana söylüyorum kızım gelinim sen anla...' dedi!

Taceddin Akbaş'ın 'Bahçeli, 'Sana söylüyorum kızım gelinim sen anla...' dedi!' adlı köşe yazısı... Devamı

23
EKİM

2024

BM'nin yaşı 80, gramı ise 80 kuruş

Taceddin Akbaş'ın 'BM'nin yaşı 80, gramı ise 80 kuruş' adlı köşe yazısı... Devamı

22
EKİM

2024

Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!' adlı köşe yazısı... Devamı

21
EKİM

2024

Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!

Taceddin Akbaş'ın 'Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!' adlı köşe yazısı Devamı

20
EKİM

2024

Deniz ateş alır mı? almaz! Ya alacak olur n'olur? Onu da bekleyip göreceğiz!

Taceddin Akbaş'ın 'Deniz ateş alır mı? almaz! Ya alacak olur n'olur? Onu da bekleyip göreceğiz!' adlı köşe yazısı Devamı

19
EKİM

2024

İmam Hatipliler'in haftaları kutlu tüm İmam Hatipliler mutlu olsun!

Taceddin Akbaş'ın 'İmam Hatipliler'in haftaları kutlu tüm İmam Hatipliler mutlu olsun!' adlı köşe yazısı... Devamı

17
EKİM

2024

Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!

Taceddin Akbaş 'Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Tekirdağ’ı yasa Boğan  Feci Kaza Biri Prof   2 doktor hayatını kaybetti 2 doktor yaralandı
Bölgesel

Tekirdağ’ı yasa Boğan Feci Kaza Biri Prof 2 doktor hayatını kaybetti 2 doktor yaralandı

Kaza, Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ kavşağında gerçekleşti. Araçta yolcu olarak bulunan Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda Turgut ile Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Emel Ersöz olay yerinde yaşamını yitirdi.

Burdur ve ilçelerine 73 doktor atanacak!
Bölgesel

Burdur ve ilçelerine 73 doktor atanacak!

118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasıyla Burdur’a 73 yeni doktor atanacak. Mustafa Oğuz, 'Yeni atamalar Burdur'umuza hayırlı olsun.' dedi.

Doktorları şoke eden olay! Kıvrandıran karın ağrısı nedeniyle gitti midesinden çıkanlar yok artık dedirtti
Yaşam

Doktorları şoke eden olay! Kıvrandıran karın ağrısı nedeniyle gitti midesinden çıkanlar yok artık dedirtti

37 yaşındaki adam karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Midesinden çıkanları ve röntgen sonuçlarını görenler doktorlar olay karşısında şoke oldu. İnanılmaz ama gerçek olan olayın detayları için tıklayın....

Dr. Güler Özcan Ülüş toprağa verildi
Bölgesel

Dr. Güler Özcan Ülüş toprağa verildi

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde Dahiliye Uzmanı olarak çalışmakta iken 44 yaşında kansere yenik düşerek vefat eden Dr. Güler Özcan Ülüş toprağa verildi. Genç yaşta vefat eden doktorun iki çocuğu, tabuta sarılarak ağladı.

Tüp bebek tedavisiyle baba olan kadın doğum uzmanı mutluluğunu paylaştı
Bölgesel

Tüp bebek tedavisiyle baba olan kadın doğum uzmanı mutluluğunu paylaştı

Doğal yollarla hamile kalma ihtimalinin düşük olması nedeniyle eşine tüp bebek tedavisi uygulayan doktor olumlu sonuç almalarının ardından mutluluğunu paylaştı.

Nazilli Devlet Hastanesi'nde karo güçleniyor
Bölgesel

Nazilli Devlet Hastanesi'nde karo güçleniyor

Nazilli Devlet Hastanesi'nde, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla yeni hekimler göreve başladı.