Taceddin Akbaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaz Kur'an Kursları açılıyor

Taceddin Akbaş'ın 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaz Kur'an Kursları açılıyor' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

DİYÂNET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILIYOR

Hemen hepimizin bildiği gibi, ilk ve orta dereceli okullar da “2023-2024 ‘Öğretim ve Eğitim Yılı’’ 14 Haziran Cuma günü Îtibariyle sona erdi ve bu okullar yaklaşık 3 ay sürecek bir ‘yaz tatiline’ girdiler… Ve nasip kısmet olursa ki, inşaAllah herkese nasip olur, bu okullar 9 Eylül 2024 tarihinde okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5 ve lise 9. Sınıftan itibaren kademeli bir şekilde açılacak ve bu okullarda ‘2024-2025 Öğretim Eğitim Dönemi’ başlayacak… Yani ilk ve orta dereceli okul öğrencileri yaklaşık 3 ay bir tatil yapacaklar. Dolayısıyla da >bu yıl pek kış olmadı ama< uzun sayılabilecek bir öğretim eğitim döneminden sonra tatile girecek olan öğrenciler kendilerini boşlukta hissedecek ve havaların da aşırı derece de ısınmasıyla birlikte her türlü riski bünyesinde barındıran göl, gölet, baraj, havuz, dere yatağı, arık, park ve bahçe, hattâ güvensiz sokak, kalabalık cadde ve benzer mekânlara atabilecekler. Ve Allah (c.c) korusun ama buralarda hem fizîkî hem de maddî mânevî zararlara uğrayabilecekler! Bu durumun tecrübelerle sabit olduğunu bilen, gören, duyan Diyânet İşleri Başkanlığı da Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve orta dereceli okullarda başlayan yaz tatili sonrasında Başkanlığa bağlı tüm câmiler ve Kur’an Kurslarında “Yaz Kur’an Kursları” adı altında kurslar açıyor ve birçok velî de, çocukları için âdetâ birer emniyet supabı veya güvenli liman olarak gördükleri bu kurslara gönderiyorlar… Ve bu kurslarda çocuklar belki yeterli derece de Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenemeseler de bir çocuğa lâzım olan dînî bilgeleri öğreneceklerdir… Hele bir de mesleğinin erbabı veya vazifesinin ya da sorumluluğunun bilincinde hareket eden bir hocaya tevâfuk ederlerse ki, inşaAllah hepsi tevâfuk ederler; o zaman dünyalık ve âhiretlik daha çok şey öğrenip yaşayan anne ve babaları için müteşekkir, rahmeti Rahman’a kavuşmuş olan ebeveynleri için de şefaatçi olacaklardır! Ancak bazı velîler bu kurslardan haberleri olmadığı, bazı velîler de gerek duymadıkları için olsa gerek çocuklarını buralara göndermiyorlar… Yani, bu kursları gereksiz veya faydasız bulan bazı velîler çocuklarını bale, dans, tango, yoga, yüzme, jimnastik gibi efor ve spor kurslarına göndermeyi tercih ediyorlar… O, onların bilecekleri bir şey tabii! Benim muhatabım kendisinin ve çocuğunun sadece bu dünyasını değil, öte dünyasını da düşünen velîler-ebeveynlerdir! O nedenle ben, daha önceki yıllarda da yazdığım bir hikâyeyi bugün bir kez daha yineleyecek ve sevgili okurlarımın dikkâtlerini Kur’an kurslarının ‘küçücük’ faydası, ama ‘oldukça büyük’ ehemmiyeti üzerine çekmeye çalışacağım inşaAllah:

BİR ‘BESMELE-İ ŞERİF’ BİR BABAYI KABİR AZABINDAN’ KURTARIYOR! BU BİLE BİR BABAYA YETMEZ Mİ?

Hikâye şöyle: Mûsâ (a.s) bir gün bir mezarlığın yanından geçmekte iken, kabirlerin birinden feryadı fîgan sesleri duyar ve o feryatlara dayanamayarak mezarın yanından uzaklaşır… Kendisini durumun vahametine kaptıran Hz. Mûsâ, dönüşte yine aynı mezarlığın yanından geçer ama o kabirden bu defa hiçbir ses gelmez… Durum karşısında şaşıran Hazreti Mûsâ bunun sebebi hikmetini Cenab-Allah’tan öğrenmek ister… (Mâlûm olduğu üzere, peygamberler Allah >c.c< ile konuşabilirler!) Cenab-ı Allah da “O kulum sâbit bir asî olup kabir azabı çekmekte idi! Ancak hâmile olan eşi o kulum öldükten sonra bir çocuk dünyaya getirdi ve çocuk büyüyünce annesi de O’nu bir hocaya gönderdi ve hoca da O’na besmeleyi öğretti… Be de o besmelenin yüzü suyu hürmetine o kulumdan kabir azabını kaldırdım! Çünkü, bir kulumun evlâdı yeryüzünde beni zikrederken, o kuluma yeraltında azap etmek benim şanımdan değildir!’’ buyurur. Yani Cenab-ı Hakk evlâdının öğrenip çektiği bir besmele-i şerifin yüzü suyu hürmetine bir babayı kabir azabından kurtarıyor… Öyleyse ki, öyle! Biz de çocuklarımızı Diyânet İşleri Bakanlığının ‘her yıl olduğu gibi bu yıl da’ câmi ve Kur’an Kurslarında ve 1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlatacağı Yaz Kur’an Kurslarına gönderelim, dolayasıyla da kendilerimizi en azından kabir azabından kurtaralım ve tâbiri caizse eğer ‘çocuklarımızı da maddî mânevî bakımdan ve meccanen sigorta yaptıralım!’ diyor, herkese ‘besmeleli, hamdeleli ve salveleli’ saygılar sunuyorum.

HİÇ BİLİNLERLE BİLLEYENLER BİR OLUR MU?

Zümer Sûresi, âyet 8-9

İSLÂM DÎNİNDE İLİM, ALLAH’IN (c.c)

RIZASINI KAZANMAK VE AMEL ETMEK

İÇİN ÖĞRENİLİR. İNSANOĞLU İÇİN GERÇEK

HAYAT, İLİM VE İRFANLA KÂİM OLACAĞINDAN

ÖĞENMEYİ VE ÖĞRETMEYİ İHMAL EDENLER,

HAYATTA DAHÎ OLSALAR ÖLÜ SAYILIRLAR!

VE ÖĞRENDİĞİ BİLGİ, KENDİSİNİ HAKİKATE

ULAŞTIRMAYAN KİMSE, O BİLGİNİN ANCAK

HAMALIDIR… Hadis meali

İLİM ÇİN’DE BİLE OLSA GİDİP ONU ALINIZ!

Hadis

BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK

YIL KÖLESİ OLURUM… Hz. Ali (r. a)

EĞİTİM, FERDİN YAŞAMA SANATINI İDRAK

EDEBİLMESİ İÇİN REHBER OLMALIDIR…

N.North Wihitehead

BİR ŞEYİ BİLMEK NASIL BECERİ İSE,

ONU ÖĞRETEBİLMEKTE BECERİDİR

M.T Cicero

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

08
EYLÜL

2024

'Korsan' yemin büyütülmemeli ama çok da hafife alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın ''Korsan' yemin büyütülmemeli ama çok da hafife alınmamalı' adlı köşe yazısı... Devamı

06
EYLÜL

2024

Ispartalı bir çiftçi gül ve lavantadan kahve yapar da Burdurlu bir çiftçi balık atıklarından ürettiği bir gübre ile domatesin verimini artıramaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Ispartalı bir çiftçi gül ve lavantadan kahve yapar da Burdurlu bir çiftçi balık atıklarından ürettiği bir gübre ile domatesin verimini artıramaz mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

05
EYLÜL

2024

Bir insanı secdeye götür(e)meyen iman, cennete nasıl götürsün ki!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir insanı secdeye götür(e)meyen iman, cennete nasıl götürsün ki!' adlı köşe yazısı... Devamı

04
EYLÜL

2024

Kahve 'Bundan Sonra' sadece Yemen'den değil, komşumuz Isparta'dan da gelecek

Taceddin Akbaş'ın 'Kahve 'Bundan Sonra' sadece Yemen'den değil, komşumuz Isparta'dan da gelecek' adlı köşe yazısı... Devamı

03
EYLÜL

2024

Adli yıl hayırlı uğurlu tüm kararlarımız adil olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Adli yıl hayırlı uğurlu tüm kararlarımız adil olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

02
EYLÜL

2024

Yunan'ı denize döktük 'amma velakin' kendimiz 'sudan çıkmış' balığa döndük!

Taceddin Akbaş'ın 'Yunan'ı denize döktük 'amma velakin' kendimiz 'sudan çıkmış' balığa döndük!' adlı köşe yazısı... Devamı

31
AĞUSTOS

2024

Plastiksiz Türkiye-Sağlıklı toplum

Taceddin Akbaş'ın 'Plastiksiz Türkiye-Sağlıklı toplum' adlı köşe yazısı... Devamı

29
AĞUSTOS

2024

Zafer Bayramını kutlarken kahramanlarını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Zafer Bayramını kutlarken kahramanlarını unutmayalım!' adlı köşe yazısı... Devamı

28
AĞUSTOS

2024

Koskoca bir tarım ülkesinin büyük bir Tarım Bakanlığı olur da ciddi bir tarım politikası olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Koskoca bir tarım ülkesinin büyük bir Tarım Bakanlığı olur da ciddi bir tarım politikası olmaz mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

28
AĞUSTOS

2024

Hırsızların şahıdır, ne söylese yeridir!

Taceddin Akbaş'ın 'Hırsızların şahıdır, ne söylese yeridir!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Afyon'da Engelsiz Kur’an Kursu’nda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi
Yaşam

Afyon'da Engelsiz Kur’an Kursu’nda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi

Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt, Yaz Kur'an Kursları ziyareti kapsamında, Engelsiz Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler ve velileri ile buluştu, sohbet etti.

Eğirdir 2023 Yaz Kurslarına muhteşem Kapanış
Etkinlik

Eğirdir 2023 Yaz Kurslarına muhteşem Kapanış

Kurs döneminin nihayete ermesiyle beraber Eğirdir İlçe Müftülüğü tarafından Eğirdir Belediyesinin de katkılarıyla Pınarpazarı mevkiinde Yaz Kur’an Kursları kapanış programı organize edildi.

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Tekirdağ'da Yapıldı
Bölgesel

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Tekirdağ'da Yapıldı

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Tekirdağ'da 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye Finali 26 Ağustos 2024 pazartesi günü gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Ramazan Bayramı Hutbesi! Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mesajı
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Ramazan Bayramı Hutbesi! Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 10 Nisan 2024 tarihinde tüm camilerde okunacak Ramazan Bayramı hutbesi "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Günleri" teması üzerine hazırlandı. Hutbede, bayramların önemi, birlik ve beraberlik mesajı ve Filistin'deki mazlumların durumu vurgulandı.

Hac başvuruları bu tarihe kadar uzatıldı
Yaşam

Hac başvuruları bu tarihe kadar uzatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac ön kayıt başvurularının son başvuru tarihini 15 Ekim'e kadar uzattı. Vatandaşlar, hac ön kayıt işlemlerini 15 Ekim'e kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve 4 Bakanlık Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine Atama
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanlığı ve 4 Bakanlık Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine Atama

Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığında 7 ile İl Müftüsü ataması yaptı. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine de atamalar gerçekleştirildi.