Taceddin Akbaş

Ellerinize sağlık, ömürlerinize bereket ve ceddinize rahmet 'Kahraman' Polisler

Taceddin Akbaş'ın 'Ellerinize sağlık, ömürlerinize bereket ve ceddinize rahmet 'Kahraman' Polisler' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

ELLERİNİZE SAĞLIK, ÖMÜRLERİNİZE BEREKET VE CEDDİNİZE RAHMET ‘KAHRAMAN’ POLİSLER

Mâlûm olduğu üzere asil ve necip milletimiz geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da, Türkiye’nin kalbinde, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yakınında ve İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün giriş kapısında ve Meclis’in açılışına saatler kala 2 teröristin saldırı girişiminde bulunduğu ancak kahraman polislerimizin bunu önlediği yolundaki haberlerle uyanmıştı… Ve Allah’a (c. c) sayısız kere şükürler olsun ki, kimseyi acımadıkları gibi kendilerine, kendi çoluk çocuklarına veya ailelerine dahî merhamet etmeyen eli ayağı kanlı ve sırtı bombalı teröristler; dikkâtli, ferâsetli, cesâretli ve kahraman 6 polisimizin yerinde ve tam zamanında müdahalesiyle kirli emellerine ulaşamadan bertaraf edilmiş, yani gebertilmişlerdi! O nedenle ben genelde o ferâsetli, basîretli, dirâyetli ve gözü pek polislerimizi, özelde de GÂZÎ 2 polisimizi cân-ı gönülden tebrik ediyor, yürekten kutluyor, en kısa sürede yaralarının iyileşerek alilerine ve sevdiklerine kavuşmalarını, görevlerinin başlarına dönmelerini; ayrıca Cenab-ı Hakk’tan, teröristlerin Kayseri de katlettikleri 24 yaşındaki Veteriner Mîkail Bozlağan’a ganî ganî rahmetler, ailesine ve sevenlerine sabrı cemil ve ecri cezil diliyorum… Şimdi de konu hakkındaki diğer görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:

TÜM TERÖRİSTLERİN ELLERİ… KURUSUN VE EBÛ LEHEB GİBİ SOYLARI SOPLARI KESİLSİN!

Dönemin Ebû Leheb ve Ebû Cehillerinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e yaptıkları zulümleri ve çektirdikleri çileleri her Müslüman ‘az çok’ bilir ve hisseder… Dolayısıyla da Efendimize dua, teröristlere ise beddua eder! Ki, Cenab-ı Hakk, ‘Tebbet’ adı altında ve ünlü kâfir Ebû Leheb’e münhasır bir Sûre nüzul etmiştir-indirmiştir ve o sure de mealen, “Ebû Leheb’in elleri kurusun, zaten kurudu da. O’na ne malı fayda verdi ne de kazandıkları! O, bir alevli ateşe girecektir. Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu halde ve sırtında odun taşıyarak (karısı da) o ateşe girecektir…” buyuruyor!

Günümüzün teröristleri de Hz. Peygamberin Kendisine olmasa-olmasa da genelde O’nun ümmetine, özelde de Peygamber Ocağı’nın askerleri ve komutanları olan Mehmetçiklerimize ve yine devletimizin bekâsını, milletimizin can, mal, ırz ve namus gibi kutsallarını korumakla vazifeli olan polislere, bekçilerimize ve güvenlik güçlerimize saldırarak asrın Ebû Lepeb’leri olduklarını ya bilmiyorlar ya da bu hainlikleri bilerek yapıyorlar… Dolayısıyla dan ahiretteki Cehennemlerine yakıt pompalıyor, odun taşıyorlar!

Yani, Ebû Leheb ve Ebû Cehiller her devirde olmuştur ve bugünde, yarın da olacaktır! Önemli olan onlara, Çağdaş Ebû Leheblere, Ebû Cehillere, şeytanlara, şeytanlaşmış insanlara ve onların günümüzdeki askerlerine.. fırsat ve imkân vermemek ve onlara karşı devamlı teyakkuz hâlinde bulunmaktır…

O kahraman polislerimiz de öyle yapmış ve 2 haine, Kayseri’nin Develi İlçesinde ikâmet eden 24 yaşındaki bir Veterineri katlederek-şehid ederek zabdettikleri aracı mezar yapmışlar!

Velhâsıl-ı kelâm; ben, ilgili hemen her yazım da düşmanın düşmanlığından yakınmak yerine düşmanın silâhıyla silahlanmak gerektiğini; ayrıca canavardan merhamet dilemenin veya câniden insaf beklemenin de cinayet olduğunu vurgularım… Bugünde aynı şeyi tekrarlayacağım ve ‘dünya da ilk cinayetin ilk insan Adem Babamız ile Havva Anamızın iki evlâtlarından biri olan Kâbil’in öp öz kardeşi Hâbil’i öldürmesiyle başladığını, son insana kadar da devam edeceğini hatırlatacağım! O nedenle, nerede veya hangi noktada olurlarsa olsunlar, güvenlik kuvvetlerimiz her an bir teröristle Ankara’daki İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü kapısında nöbet tutmakta olan polisler de öyle yapmış olacaklar ki, hiç beklenmedik bir gün ve anda, korumakla görevli oldukları mekânları yerle bir etmek isteyen teröristleri saniyelik bir zaman diliminde fark ve anında imhâ etmişler elhamdülillah… O nedenle ben, tüm özel eğitimli, deneyimli ve tecrübeli güvenlik görevlilerimizin bu 6 polisimiz kadar dikkâtli olduklarına ve olacaklarına inanıyorum… Ancak, eski bir Jandarma Asayiş Karakol Komutanı ve Nahiye Karakol Komutanı yardımcısı, yarım asırlık ta bir gazeteci olarak her kademede ve her noktada görev yapan tüm polis, bekçi, jandarma ve güvenlik kuvvetlerimizin de nerede ne yapacakları hiç belli olmayan teröristlere karşı aynı şekilde uyanık ve devamlı teyakkuz halinde olmalarını tavsiye ediyorum…

Hülâsâ-i netice; coğrâfi ve birçok bakımdan dünyanın gözü üzerinde olan büyük bir devlet ve asil bir millet olarak biz teröre çok kurban vermiş bir ülkeyiz… Fakat bizler vatandaş olarak uzun zamandır ülkemizin sınırları içinde herhangi bir terör girişimin görmüyor, duymuyor, dolayısıyla da bu konuda herhangi bir tedbire ihtiyaç duymuyorduk… Ancak Ankara da ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü nizâmiyesinde nöbet tutmakta olan polislerimiz, siviller gibi yapmamış ve nöbetlerinde pürdikkat davranmışlar ki, iki teröristi ânında müdahale ederek büyük bir felâketi önlemişler… O nedenle ben bu polislerimizi tekrar tekrar kutluyor, bir şekilde ödüllendirmelerini, yaralı olanların kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diliyor, herkese ‘terörsüz…’ saygılar sunuyorum.

POLİS DEVLET GÜCÜNÜN TEMSİLCİSİDİR…
TOPLUM GÜVENLİĞİNİN EN TEMEL ÖĞESİ POLİSTİR!
KAHRAMANI OLMAYAN BİR MİLLETİN
GELECEĞİ DE OLMAZ… Marya Monnes
KAHRAMANLAR, BİZE İNSANOĞLUNUN NELERİ
BAŞARABİLECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR… Steve Chandler
GERÇEK KAHRAMANLIK, TEHLİKE KARŞISINDA
KORKUSUZCA DURABİLMEKTİR…
KAHRAMANLAR CESARETLERİ SAYESİNDE
ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİRLER…
KAHRAMANLIK, İNSANLARIN KALPLERİNDE
İZ BIRAKMAKTIR…
KAHRAMANLIK, FEDAKÂRLIK VE CESARETİN
BİRLEŞİMİDİR…
Anonim…

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Bucak'ta üniversite öğrencilerine terörle mücadele eğitimi
Bölgesel

Bucak'ta üniversite öğrencilerine terörle mücadele eğitimi

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Burdur İl Tem Şube Müdürlüğü, Bucak Sağlık Yüksekokulu'nda "Geleceğimiz Geleceğimizdir" projesi kapsamında terörle mücadele konulu bir bilgilendirme semineri düzenledi.

FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi Afyonkarahisar’da yakalandı
Yaşam

FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi Afyonkarahisar’da yakalandı

Afyonkarahisar’da FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Konya polisinden terör operasyonu: 3 tutuklama
3. Sayfa

Konya polisinden terör operasyonu: 3 tutuklama

Konya’da polis ekiplerinin terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda yakalanan 3 şüpheli cezaevine gönderildi.

Bucak'ta öğrencilere terörle mücadele eğitimi
Bölgesel

Bucak'ta öğrencilere terörle mücadele eğitimi

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilere terörle mücadele eğitimi verdi.

Kesinleşmiş hapis cezaları vardı, yakalandılar
3. Sayfa

Kesinleşmiş hapis cezaları vardı, yakalandılar

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ’Kıskaç’ ismi verilen operasyonla, örgütün askeri mahrem ve emniyet mahrem yapılanmasında faaliyet yürüttüğü tespit edilen 10 şüpheli ile örgütün kripto haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 5 şüpheli şahıs eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Ali Yerlikaya'ya destek çığ gibi büyüyor
Bölgesel

Ali Yerlikaya'ya destek çığ gibi büyüyor

Göreve geldikten sonra çetelere, suç örgütlerine, terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlar yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya destek her geçen gün artıyor.