Taceddin Akbaş

Emeklilerin Ve ‘Dar Gelirlilerin’ Oyları Hangi Partilerin Çantalarında Keklik?

Taceddin Akbaş'ın 'Emeklilerin Ve ‘Dar Gelirlilerin’ Oyları Hangi Partilerin Çantalarında Keklik?' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

EMEKLİLERİN ve ‘DAR GELİRLİLERİN’ OYLARI HANGİ PARTİLERİN ÇANTALARINDA KEKLİK?

Hemen herkesin iyi bildiği gibi, 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri sırasında Türkiye’nin ekonomik durumu bugünkünden daha iyi değildi… Ancak, seçmenler buna rağmen Cumhur İttifâkının adayı olan Tayyip Erdoğan’ı yüzde 52,5 oyla ve ikinci kez T. C’nin Cumhurbaşkanı yaptı. Amma velâkin, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının yanı sıra Genel Başkanlığını da yürüttüğü AK Parti’nin oy oranını yüzde 34,4’lere çekerek ‘ekonomi yönetimine’ ciddi bir uyarı da bulundu! Yani seçmen öyle stratejik oy kullandı ve öyle akıllı bir tercih yaptı ki, Millet İttifakı bileşenleri bunu bir türlü anlayamadı, kavrayamadı, anladı ya da kavradıysa bile iyi değerlendiremedi… Dolayısıyla da iyi bir seçim uzmanı olan ve ülkesinin bekâsını, millî birliğini ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan asil ve necip milletimiz ‘Evet ekonomi kötü yönetiliyor. Ancak Millet İttifakının bileşenlerine de güvenmiyorum. Ki, bu ittifak’ın kendi içindeki çekişmeleri, tartışmaları ve sürtüşmeleri bir yana, HDP-HEM, dolayısıyla da PKK ile iş tutuyor! O nedenle mevcutların en iyisi durumunda olan AK Partiyi size tercih ediyorum…’ dedi!

ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU GENELDE EKONOMİ ÜZERİNDEN, ÖZELDE DE EMEKLİLER ÜZERİNDEN MURAT KURUM’U ELEŞTİRİYOR Kİ BU BİR GENEL SEÇİM DEĞİL YEREL SEÇİM AMA İMAMAOĞLU’NUN GÖZÜ GENEL BAŞKANLIKTA OLDUĞU İÇİN ‘YEREL SEÇİMLERİ’ GENEL SEÇİM HAVASINA SOKUP ÖZEL’İN YERİNE CAN ATIYOR

Ekrem İmamoğlu 5 yıldır İBB Başkanlığı görevini yürütüyor ve seçmenden bir 5 yıl daha yetki istiyor, yetki isterken de emeklilere ve dar gelirlilere ya da asgarî ücretlilere bazı uçuk vaatlerde bulunuyor… Peki Ekrem İmamoğlu 5 yıldır Belediye Başkanlığını yürüttüğü İstanbul da yaşayan binlerce dar gelirlinin, emeklinin veya çalışan bir memur ya da işçinin bütçesine katkı sağlayacak bir icraatta bulundu veya herhangi bir adım mı? Hayır, yapmadı ya da yapamadı… Amma bu seçimlerde de öyle konuşuyor ve öyle vaatlerde bulunuyor ki, bu vaat ve konuşmaları seçmen tarafından inandırıcı bulunmuyor…

İMAMOĞLU’NUN İLK HEDEFİ İSTANBUL, HEMEN SONRAKİ HEDEFİ DE CHP GENEL BAŞKANLIĞIDIR

Hasılı; 5 yıldır İBB Başkanlığını yürüten Ekrem İmamoğlu’nun 31 Marttaki hedefi İstanbul’a yeniden Başkan, hemen ardından da Partisi’nin Genel Başkanı olmak istiyor… Bundan daha tabii bir şey olamaz ama bu konu da çok acele ediyor. Dolayısıyla da panik yapıp potlar kırıyor, irili ufaklı çamlar deviriyor! Çünkü, İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanlığını kaybederse CHP Genel Başkanlığı hayalinin de suya düşeceğini biliyor!.. Ayrıca Özgür Özel’in 5 aydır Genel Başkanlığını yürüttüğü CHP’nin, İstanbul’dan sonra Ankara gibi birkaç büyük şehir belediyesini de kaybederse, Partisi kalır ama, ne Özel’in kendisi kalır ne de ekibi!

Velhasıl-ı kelâm; asil ve necip milletimiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine de Genel Başkanlığını yürüttüğü Partisine de ülkemizi bir 5 yıl daha yönetme yetkisi verdi. Yani, Ekrem İmamoğlu’nun da Mansur Yavaş’ın da partilerinin de Ülke ekonomisini yönetme ve düzeltme gibi bir yetkileri ve sorumlulukları olmadığı gibi, emeklilerin maaşlarına zam yapma gibi bir yetkileri de, böyle bir görevleri de yok!

Kısacası ve açıkçası; dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de hiçbir şey güllük gülistanlık olmadığı herkesçe mâlum… Dolayısıyla da emeklilerin ve dar gelirlilerin durumları da maalesef çok iyi değil! Ancak, ekonomiyi düzeltecek olan da dar gelirlileri de emeklileri de maddi mânevî sıkıntılardan kurtaracak olan da yine Erdoğan ve Erdoğan’ın başında bulunduğu hükümetlerdir…

Ve, ve, ve milletimiz ekonomik bakımdan büyük sıkıntı içinde olsa bile, Erdoğan’a getirilen siyaset yasağını, darbe senaryolarını, tehditlerini ve girişimlerini, kendisini devirmek için yapılan cumhuriyet mitinglerini, 27 Nisan 2007 de dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt imzalı ‘askerden hükümete muhtıra küstahlığını, AYM’nin AK Partiye açılan kapatma davasını, 367 Sabih’in isim babalığını ve akıl hocalığını yaptığı 367 garabetini, bir Cumhurbaşkanının eşi başörtülü olamaz rezaletini ve daha bir çok Erdoğan düşmanlığını unutmadı ve unutamaz… Yani Milletimiz sırf bu ve bu gibi nedenlerden dolayı ve bir müddet daha Erdoğan’ı ve Partisini silip atmaz veya yönetimden uzaklaştırmaz!

Hülâsâ-i netice; Yerel yönetimlere talip olan adaylar öncelikle sorumlu oldukları il, ilçe ve beldelerine ağırlık vermeliler, etkileri ve yetkileri olmadığı konularda kimseye söz vermemeliler! Meselâ, dar gelirlilerin veya asgarî ücretlilerin sayılarını bilmiyorum ama, sayıları diğer yakınları ve akrabaları hariç 16 milyonu bulan emeklileri ümitlendirmemeliler. Dolayısıyla da, aralarında benim de bulunduğum emeklilerin ve dar gelirlilerin oylarını ‘çantada keklik’ gibi görmemeliler, diyor, herkese saygılar sunuyorum.

ÇOK SÖZ, YEKDİĞERİNİ UNUTTURUR. NE KADAR

SÖYLERSEN SÖYLE, SÖZLERİN AKILLARDA

KALANLARDAN İBÂRETTİR… Hz. Ebubekir (r. a)

AĞIZDAN ÇIKAN SÖZ BİL Kİ, YAYDAN FIRLAYAN OK

GİBİDİR. OK GİTTİĞİ YERDEN GERİ DÖNMEZ!

Hz. Mevlânâ (r. aleyh)

ÇOK YAPRAK AZ VEYVE; BU DOĞANIN YASASIDIR.

ÇOK SÖZ VE AZ İŞ, BU DA İNSANIN HATASIDIR! Ligi

BAK, HED DOĞAN ÖLÜR, ONDAN ESER OLARAK SÖZ

KALIR. ÖLDÜKTEN SONRA DA VEBÂLİ ALTINDA KALIR!

ONUN İÇİN, ÇOK DİNLE, FAKAT AZ KONUŞ. SÖZÜ AKIL

İLE SÖYLE, BİLGİ İLE SÜSLE! Yusuf Has Hacib

ÇOK SÖZ VERMEK, AZ KONUŞMAKLA OLUR!

G. Chapman

BİR İNSANIN TEK SÖZÜ, KOCA BİR CİLT BİYOĞRAFİYE

BEDELDİR! Channing

DEĞERLİ EVRAKLAR YIRTILABİLİR, KAYBOLABİLİR AMA

VERİLEN SÖZLERİ TUTMAK GEREKİR… Alman özdeyişi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?
İş Dünyası

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun açıklamasına göre, emekliler, ev hanımları, işsizler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler gibi muafiyet durumlarına sahip olanlar emlak vergisi ödemeyecek ve para iadesi alacak. İşte detaylar!

Bakan Işıkhan ödemelerin tarihini duyurdu
Yaşam

Bakan Işıkhan ödemelerin tarihini duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır” dedi.

Elitaş: “Yaklaşık 4 milyon 700 bin kişiye 5 bin TL’lik ikramiye hayırlı olsun“
Yaşam

Elitaş: “Yaklaşık 4 milyon 700 bin kişiye 5 bin TL’lik ikramiye hayırlı olsun“

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çalışan emeklilere 5 bin TL’lik ikramiye müjdesi verildiğini ve bu ikramiyeden bir kereliğe mahsus yaklaşık 4 milyon 700 bin kişinin faydalanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! 5 Bin TL İkramiye Ödenecek
Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! 5 Bin TL İkramiye Ödenecek

Emekli ikramiyesinde son dakika gelişmesi! Emekli ikramiyesi 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. Yılı vesilesiyle 3. ikramiye ödemesi yapılacak...

TEP Bucak İlçe Başkanlığına Osman Yavaş Atandı
Bölgesel

TEP Bucak İlçe Başkanlığına Osman Yavaş Atandı

Türkiye Emekliler Partisi (TEP), Bucak ilçe başkanlığına Osman Yavaş'ı atadı. Yavaş, emeklilere seslenerek parti yönetimine katılma çağrısında bulundu.