Taceddin Akbaş

Günümüz de Müslümanların BM'si İslam Aleminin kendi parası olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Günümüz de Müslümanların BM'si İslam Aleminin kendi parası olmalı' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

GÜNÜMÜZ DE MÜSLÜMANLARIN BM’Sİ İSLÂM ÂLEMİNİN KENDİ PARASI OLMALI

Biraz tarihle, biraz da (ilmî) ve millî ya da ulusal siyasetle ilgilenen herkesin bileceği, bilmesi gerektiği gibi, ulusların (güyâ) barış ve (sözde) güvenliklerini sağlamak, devletler arasında dostâne ilişkileri desteklemek, kalkınmayı ve insan haklarını geliştirmek amacıyla kurulan Bir-leşmiş (M)illetler (BM) 24 Ekim 1945 tarihinde kurulmuş ve Türkiye bu Teşkilâtın 51. Üye ülkesi ya da devleti olmuş… Ve adına ‘Siyasi Örgüt mü desem, Kâgıttan Teşkilât mı desem yoksa 5 ülkenin kölesi mi desem ne desem bilmiyorum ama, bu adı var kendisi yok olan örgütün şu andaki ülke sayısı (bildiğim ve aklım da kaldığı kadarıyla) 193… Ve bu 193 ülke arasından seçilerek kurulan Bir-leşmiş (M)illetler Güvenlik Konseyi 15 ülkeden oluşuyor ama bazen sâdece 5 ülkenin, bazen de 1 ülkenin dediği dedik, çaldığı düdük oluyor maalesef! Çünkü genelde 192, özelde de 15 üye ülkeden oluşan Güvenlik Konseyi (GK); ABD, Fransa, Rusya, Çin ve İngiltere gibi 5 gayrimüslim ve birbirlerinin goygoycusu olan ülkelerden, geri kalanı ise geçici ve halkı çeşitli dinlere mensup üye ülkelerden oluşan bir aile ya da limited şirketi gibi çalışıyor… Ve bu 5 dâimi ülkeden birinin veto ettiği herhangi bir karar, ne kadar âdil ve âcil olursa olsun keenlemyekün oluyor, yani yok hükmünde sayılıyor..! Hal böyle olunca da hak hukuk yerini bulmuyor… Dolasıyla da olan yine Müslümanlara, Türklere ve garibanlara oluyor….

RAHMETLİ NECMEDDİN ERBAKAN, BM İÇİN BATI YA DA HRİSTİYAN KULÜBÜ DERDİ AMA KİMSEYE İNANDIRAMAZDI. O NEDENLE BEN NÂÇİZ DE AYNI ŞEYİ SÖYLEMEK İSTİYORUM!

Yine iç ve dış meselelerle az çok ilgilenenlerin hatırlayacakları gibi, Bir-leşmiş (M)illetlerin adı yüksek, kendisi alçak Komiserliği New York Ofisi(‘nin insaf sahibi) Direktörü Craig Mokhiber; bu görevini bıraktığı, yani istifasını bildirdiği mektubuyla BM’nin Emperyalist destekli, Müslüman köstekli ve Siyonist istekli İsrail’in Gazze’de bir aydan fazla bir süredir devam ettirdiği bilinen, ne zaman sona ereceği ise hiç bilinmen-belli olmayan ve kadın kız, çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden yaptığı katliam ve soy kırımlar, yakıp yıktığı binalar, mabetler, camiler, okul ve hastaneler karşısında aciz kaldığı için görevini bırakmış! Yani BM’nin saygıdeğer, insaf ve izan sahibi bir yetkilisi, koskoca bir Teşkîlâtın, ABD’nin veled-i zinâsı, Batı’nın şımarık çocuğu ve cirmi küçük, cürmü ise büyükten de büyük olan İsrail’in Gazze’de günlerdir yaptığı soy kırıma karşı hiçbir şey yapamamasına isyan ederek istifasını vermiş… İstifan hayırlı uğurlu, tutum ve davranışın, görüp duydukların ve yaşadıkların başta kendin olmak üzere diğer gayrimüslimlerin hidayetine vesîle olsun inşaAllah Bay Mokhiber!
KÜÇÜK İSRAİL BÜYÜK BİR AYRILIK REJİMİDİR!
Craig Mokhiber, İsrail’in bir Apartheid (ayrılık) Rejimi olduğunun altını kalın çizgilerler çizdiği ve Korsan ve terörist bir devlet olduğunu hatırlattığı gibi istifa metninde birçok olumsuzluğu, yetersizliği, çaresizliği ve daha da beteri acizliği ile birlikte BM’deki 5’li çete ve veto hükümranlığının olmayan adâletini ve insanlığı imha eden ikiyüzlülüğünü de vurgulamış!
Mâlum ülkeleri yakından tanıyan bir raportör olan ve Gazze de yıllarca gözlemci sıfatıyla bulunmuş olan Mokhiber aynı zamanda Bosnalı Müslümanların yaşadığı faciayı da, Arakanlı ve Sudanlı Müslümanları dramlarını da gören bilen ve bunları BM’ye bir bir ve belgeleriyle rapor eden ama BM’den en küçük bir hareket göremediği için görevini bırakan insaflı, izanlı ve vicdanlı bir insan hakları uzmanı olmalı ki; bölgede yaşanan bütün olumsuzlukları rapor etmiş, ama raporunun hiç bir işe yaramadığını görünce de basmış istifasını…
Hâsılı; BM Raportörü Craig Mokhiber’in sözkonusu istifa mektubundaki açıklamaları kısaca köşeme iktibas etmek istiyor, daha sonra da kendi görüş ve düşüncelerimi siz sevgiyi okurlarımla paylaşmak istiyorum:

BM’NİN ÂCİZLİĞİ ve ÇARESİZLİĞİ RAHMETLİ ERBAKAN HOCAMIZIN HER SÖZÜ İLE İSPATLANIYOR ve OLAYLAR BİZİM O’NU RAHMETLE… ANMAMIZA VESÎLE OLUYOR

Craig Mokhiber ‘istifa mektubunda’ şöyle diyor:
“Her bir vakada, savunmasız ve sivil insanlara yönelik korkunç olaylar durulduğunda, toplu vahşeti önleme, savunmasızları korumaya ve suçlulardan hesap sormaya yönelik görevimizi yerine getiremediğimiz acı bir şekilde ortaya çıktı. BM’nin var olduğu denemde, Filistinlilere yönelik art arda cinayet ve zulüm dalgalarında da bu böyle oldu. Yani BM ve Yüksek Komiserlik olarak bir kez daha başarısız oluyoruz…”
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; 4 yıl Partisinin (MSP) dolu dolu Gençlik Kolları Başkanlığı ile Millî Gençlik Vakfı (MGV) Üyeliğini yapmaktan gurur ve onur duyduğum ve arada bir Ankara/Aşağıayrancı’daki evinde kaldığım rahmetli Erbakan Hocamızın ömrü cihadla, tebliğle ve bırakın Ülkemizi, Dünya Müslümanlarını ikazla-uyarıyla geçtiği gibi, sözlerinin birçoğu bugün aynen tecelli ediyor ve geçerliliğini koruyor… Erbakan Hocamızın yıllar önce söylediği ama bugünümüze ışık tutacak sözlerinden ikisi “Müslüman Türk Dünyası ile birlikte ‘İslâm Birleşmiş Milletleri (İBM)’ kuralım ve ‘İslâm Dînarı ya da İslâm Para birimi’ oluşturalım! Ve Müslüman ülkeler bütün alışverişlerini bu para birimi üzerinden yapsınlar… Çünkü altın alarak İsrail’i, Dolar alarak ABD’yi kazandırıyoruz! Bu kazanımlar da bize ‘silah olarak’ geri dönüyor!..” dediğini dün bugün gibi hatırlıyorum. Ve bugünkü yazımı, Merhum Erbakan Hocamızın birbirinden değerli uyarı ve tavsiyelerinden seçtiğim sözlerle noktalamak istiyor, herkese ‘millî’ saygılar sunuyorum.

8 MİLYONLUK İSRAİL İÇİN 1,5 MİLYAR MÜSLÜMAN

EBÂBİL BEKLİYORSA; EBÂBİLLER GELSE İSRAİL’İ DEĞİL

BİZİ TAŞLAR!..

ALLAH’A (c. c) KUL OLMAYANIN DAVASI ER OLAMAZ…

HAKSIZ BİR DAVADA ZİRVE OLMAKTANSA HAKK

DAVA DA ZERRE OLMAYI TERCİH EDERİM…

BİR ÇİÇEKLE BAHAR OLMAZ; AMA HER BAHAR DA BİR

ÇİÇEKLE BAŞLAR…

BİR MİLLETİN ASIL GÜCÜ; TOPU TÜFEĞİ YAHUT TANKI

DEĞİL, ÎMANLI VE İNANÇLI GENÇLİĞİDİR!

SİYÂSETİ ÖNEMSEMEYEN MÜSLÜMANLARI,

MÜSLÜMANLARI ÖNEMSEMEYEN SİYÂSETÇİLER YÖNETİR…

VE, VE, VE SİYONİZM BİRTİMSAHA BENZER! BU TİMSAHIN

ÜST ÇENESİ AMERİKA, ALT ÇENESİ İSE AVRUPA BİRLİĞİ’DİR.

BEYNİ SİYONİZM, GÖVDESİ İSE ONLARIN İŞBİRLİKÇİLERİDİR(!)

Prof. Dr. Necmeddin Erbakan (Mernum)

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

 Tur rehberi Polina Andriienko:  “Ülkemizde kimse Türkiye’nin manevi güzelliklerini bilmiyor” - Haberler
Yaşam

Tur rehberi Polina Andriienko: “Ülkemizde kimse Türkiye’nin manevi güzelliklerini bilmiyor” - Haberler

İlk kez 2018 yılında Türkiye'ye gelen ve 2019 yılında Diyarbakır’a düzenlediği turda İslam dininden etkilenerek araştırmaya başlayan tur rehberi Polina Andriienko, Diyarbakır'da düzenlenen ihtida töreni ile Elif ismini alarak Müslüman oldu.

Meksika’dan Aksaray’a geldi, Müslüman oldu
Yaşam

Meksika’dan Aksaray’a geldi, Müslüman oldu

Ziyaret için geldiği Türkiye’de Aksaraylı gençle tanışarak evlenme kararı alan 26 yaşındaki Meksikalı Zuleima İzamar, Aksaray’da Müslüman oldu.

Almanya'dan Gelen Miya, Eynesil Müftülüğüyle İslam'ı Seçti
Yaşam

Almanya'dan Gelen Miya, Eynesil Müftülüğüyle İslam'ı Seçti

Almanya’dan gelen Miya Giresun’un Eynesil İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Meksikalı Bartolo Bursa'da  Müslüman oldu
Yaşam

Meksikalı Bartolo Bursa'da Müslüman oldu

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Meksika vatandaşı Edith Marin Bartolo, İslamiyeti seçti

Çorum'da Filistin İçin Unutulmaz Bir Gece: Aykut Kuşkaya Sahne Aldı
Yaşam

Çorum'da Filistin İçin Unutulmaz Bir Gece: Aykut Kuşkaya Sahne Aldı

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği, Filistin Destek Gecesi’nin ikincisi gerçekleştirildi. Sanatçı Aykut Kuşkaya’nın sahne aldığı programa ilgi hayli yoğun oldu.

Müslüman olan Talilotu Meryem adını aldı
Yaşam

Müslüman olan Talilotu Meryem adını aldı

Avustralya’nın Sidney kentinde bulunan Auburn Gelibolu Camii’ne gelen bölgedeki bir Katolik papazın kızı Talilotu Faingata Müslüman oldu. Sidney şehrinde görevli Aydınlı imam Abdülhalim Erkoç, Müslüman olan Talilotu’ya Meryem adını verdi.