Taceddin Akbaş

Günümüz de Müslümanların BM'si İslam Aleminin kendi parası olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Günümüz de Müslümanların BM'si İslam Aleminin kendi parası olmalı' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

GÜNÜMÜZ DE MÜSLÜMANLARIN BM’Sİ İSLÂM ÂLEMİNİN KENDİ PARASI OLMALI

Biraz tarihle, biraz da (ilmî) ve millî ya da ulusal siyasetle ilgilenen herkesin bileceği, bilmesi gerektiği gibi, ulusların (güyâ) barış ve (sözde) güvenliklerini sağlamak, devletler arasında dostâne ilişkileri desteklemek, kalkınmayı ve insan haklarını geliştirmek amacıyla kurulan Bir-leşmiş (M)illetler (BM) 24 Ekim 1945 tarihinde kurulmuş ve Türkiye bu Teşkilâtın 51. Üye ülkesi ya da devleti olmuş… Ve adına ‘Siyasi Örgüt mü desem, Kâgıttan Teşkilât mı desem yoksa 5 ülkenin kölesi mi desem ne desem bilmiyorum ama, bu adı var kendisi yok olan örgütün şu andaki ülke sayısı (bildiğim ve aklım da kaldığı kadarıyla) 193… Ve bu 193 ülke arasından seçilerek kurulan Bir-leşmiş (M)illetler Güvenlik Konseyi 15 ülkeden oluşuyor ama bazen sâdece 5 ülkenin, bazen de 1 ülkenin dediği dedik, çaldığı düdük oluyor maalesef! Çünkü genelde 192, özelde de 15 üye ülkeden oluşan Güvenlik Konseyi (GK); ABD, Fransa, Rusya, Çin ve İngiltere gibi 5 gayrimüslim ve birbirlerinin goygoycusu olan ülkelerden, geri kalanı ise geçici ve halkı çeşitli dinlere mensup üye ülkelerden oluşan bir aile ya da limited şirketi gibi çalışıyor… Ve bu 5 dâimi ülkeden birinin veto ettiği herhangi bir karar, ne kadar âdil ve âcil olursa olsun keenlemyekün oluyor, yani yok hükmünde sayılıyor..! Hal böyle olunca da hak hukuk yerini bulmuyor… Dolasıyla da olan yine Müslümanlara, Türklere ve garibanlara oluyor….

RAHMETLİ NECMEDDİN ERBAKAN, BM İÇİN BATI YA DA HRİSTİYAN KULÜBÜ DERDİ AMA KİMSEYE İNANDIRAMAZDI. O NEDENLE BEN NÂÇİZ DE AYNI ŞEYİ SÖYLEMEK İSTİYORUM!

Yine iç ve dış meselelerle az çok ilgilenenlerin hatırlayacakları gibi, Bir-leşmiş (M)illetlerin adı yüksek, kendisi alçak Komiserliği New York Ofisi(‘nin insaf sahibi) Direktörü Craig Mokhiber; bu görevini bıraktığı, yani istifasını bildirdiği mektubuyla BM’nin Emperyalist destekli, Müslüman köstekli ve Siyonist istekli İsrail’in Gazze’de bir aydan fazla bir süredir devam ettirdiği bilinen, ne zaman sona ereceği ise hiç bilinmen-belli olmayan ve kadın kız, çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden yaptığı katliam ve soy kırımlar, yakıp yıktığı binalar, mabetler, camiler, okul ve hastaneler karşısında aciz kaldığı için görevini bırakmış! Yani BM’nin saygıdeğer, insaf ve izan sahibi bir yetkilisi, koskoca bir Teşkîlâtın, ABD’nin veled-i zinâsı, Batı’nın şımarık çocuğu ve cirmi küçük, cürmü ise büyükten de büyük olan İsrail’in Gazze’de günlerdir yaptığı soy kırıma karşı hiçbir şey yapamamasına isyan ederek istifasını vermiş… İstifan hayırlı uğurlu, tutum ve davranışın, görüp duydukların ve yaşadıkların başta kendin olmak üzere diğer gayrimüslimlerin hidayetine vesîle olsun inşaAllah Bay Mokhiber!
KÜÇÜK İSRAİL BÜYÜK BİR AYRILIK REJİMİDİR!
Craig Mokhiber, İsrail’in bir Apartheid (ayrılık) Rejimi olduğunun altını kalın çizgilerler çizdiği ve Korsan ve terörist bir devlet olduğunu hatırlattığı gibi istifa metninde birçok olumsuzluğu, yetersizliği, çaresizliği ve daha da beteri acizliği ile birlikte BM’deki 5’li çete ve veto hükümranlığının olmayan adâletini ve insanlığı imha eden ikiyüzlülüğünü de vurgulamış!
Mâlum ülkeleri yakından tanıyan bir raportör olan ve Gazze de yıllarca gözlemci sıfatıyla bulunmuş olan Mokhiber aynı zamanda Bosnalı Müslümanların yaşadığı faciayı da, Arakanlı ve Sudanlı Müslümanları dramlarını da gören bilen ve bunları BM’ye bir bir ve belgeleriyle rapor eden ama BM’den en küçük bir hareket göremediği için görevini bırakan insaflı, izanlı ve vicdanlı bir insan hakları uzmanı olmalı ki; bölgede yaşanan bütün olumsuzlukları rapor etmiş, ama raporunun hiç bir işe yaramadığını görünce de basmış istifasını…
Hâsılı; BM Raportörü Craig Mokhiber’in sözkonusu istifa mektubundaki açıklamaları kısaca köşeme iktibas etmek istiyor, daha sonra da kendi görüş ve düşüncelerimi siz sevgiyi okurlarımla paylaşmak istiyorum:

BM’NİN ÂCİZLİĞİ ve ÇARESİZLİĞİ RAHMETLİ ERBAKAN HOCAMIZIN HER SÖZÜ İLE İSPATLANIYOR ve OLAYLAR BİZİM O’NU RAHMETLE… ANMAMIZA VESÎLE OLUYOR

Craig Mokhiber ‘istifa mektubunda’ şöyle diyor:
“Her bir vakada, savunmasız ve sivil insanlara yönelik korkunç olaylar durulduğunda, toplu vahşeti önleme, savunmasızları korumaya ve suçlulardan hesap sormaya yönelik görevimizi yerine getiremediğimiz acı bir şekilde ortaya çıktı. BM’nin var olduğu denemde, Filistinlilere yönelik art arda cinayet ve zulüm dalgalarında da bu böyle oldu. Yani BM ve Yüksek Komiserlik olarak bir kez daha başarısız oluyoruz…”
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; 4 yıl Partisinin (MSP) dolu dolu Gençlik Kolları Başkanlığı ile Millî Gençlik Vakfı (MGV) Üyeliğini yapmaktan gurur ve onur duyduğum ve arada bir Ankara/Aşağıayrancı’daki evinde kaldığım rahmetli Erbakan Hocamızın ömrü cihadla, tebliğle ve bırakın Ülkemizi, Dünya Müslümanlarını ikazla-uyarıyla geçtiği gibi, sözlerinin birçoğu bugün aynen tecelli ediyor ve geçerliliğini koruyor… Erbakan Hocamızın yıllar önce söylediği ama bugünümüze ışık tutacak sözlerinden ikisi “Müslüman Türk Dünyası ile birlikte ‘İslâm Birleşmiş Milletleri (İBM)’ kuralım ve ‘İslâm Dînarı ya da İslâm Para birimi’ oluşturalım! Ve Müslüman ülkeler bütün alışverişlerini bu para birimi üzerinden yapsınlar… Çünkü altın alarak İsrail’i, Dolar alarak ABD’yi kazandırıyoruz! Bu kazanımlar da bize ‘silah olarak’ geri dönüyor!..” dediğini dün bugün gibi hatırlıyorum. Ve bugünkü yazımı, Merhum Erbakan Hocamızın birbirinden değerli uyarı ve tavsiyelerinden seçtiğim sözlerle noktalamak istiyor, herkese ‘millî’ saygılar sunuyorum.

8 MİLYONLUK İSRAİL İÇİN 1,5 MİLYAR MÜSLÜMAN

EBÂBİL BEKLİYORSA; EBÂBİLLER GELSE İSRAİL’İ DEĞİL

BİZİ TAŞLAR!..

ALLAH’A (c. c) KUL OLMAYANIN DAVASI ER OLAMAZ…

HAKSIZ BİR DAVADA ZİRVE OLMAKTANSA HAKK

DAVA DA ZERRE OLMAYI TERCİH EDERİM…

BİR ÇİÇEKLE BAHAR OLMAZ; AMA HER BAHAR DA BİR

ÇİÇEKLE BAŞLAR…

BİR MİLLETİN ASIL GÜCÜ; TOPU TÜFEĞİ YAHUT TANKI

DEĞİL, ÎMANLI VE İNANÇLI GENÇLİĞİDİR!

SİYÂSETİ ÖNEMSEMEYEN MÜSLÜMANLARI,

MÜSLÜMANLARI ÖNEMSEMEYEN SİYÂSETÇİLER YÖNETİR…

VE, VE, VE SİYONİZM BİRTİMSAHA BENZER! BU TİMSAHIN

ÜST ÇENESİ AMERİKA, ALT ÇENESİ İSE AVRUPA BİRLİĞİ’DİR.

BEYNİ SİYONİZM, GÖVDESİ İSE ONLARIN İŞBİRLİKÇİLERİDİR(!)

Prof. Dr. Necmeddin Erbakan (Mernum)

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

22
ŞUBAT

2025

BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış

Taceddin Akbaş'ın 'BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış' adlı köşe yazısı... Devamı

21
ŞUBAT

2025

Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor' adlı köşe yazısı... Devamı

20
ŞUBAT

2025

Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler

Taceddin Akbaş'ın 'Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler' adlı köşe yazısı... Devamı

19
ŞUBAT

2025

Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı

Taceddin Akbaş'ın 'Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı' adlı köşe yazısı... Devamı

19
ŞUBAT

2025

Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar

Taceddin Akbaş'ın 'Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar' adlı köşe yazısı... Devamı

17
ŞUBAT

2025

Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!

Taceddin Akbaş'ın 'Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
ŞUBAT

2025

Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?

Taceddin Akbaş'ın 'Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?' adlı köşe yazısı... Devamı

15
ŞUBAT

2025

Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!

Taceddin Akbaş'ın 'Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!' adlı köşe yazısı... Devamı

14
ŞUBAT

2025

Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz

Taceddin Akbaş'ın 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz' adlı köşe yazısı... Devamı

12
ŞUBAT

2025

Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Alanya Müftülüğünde Ukrayna'lı kadın müslüman oldu
Bölgesel

Alanya Müftülüğünde Ukrayna'lı kadın müslüman oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde ikamet eden Ukrayna vatandaşı Anhelina Nesterenko isimli kadın, Alanya Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kutsal topraklarda umre coşkusu Yüzbinlerce Müslüman Kabe'yi tavaf ediyor
Yaşam

Kutsal topraklarda umre coşkusu Yüzbinlerce Müslüman Kabe'yi tavaf ediyor

Yüzbinlerce Müslüman, Umre için Mekke'ye geldi. Kabe'yi tavaf ederken dua eden ziyaretçiler, manevi bir yolculukta gözyaşlarıyla buluşuyor.

Ukrayna vatandaşı müslüman oldu
Bölgesel

Ukrayna vatandaşı müslüman oldu

Burdur’un Ağlasun ilçesinde yaşayan Ukrayna vatandaşı IRNYA OLIINYK, Müslüman olma kararıyla İlçe Müftülüğü'ne başvurdu. İhtida belgesini İlçe Müftüsü İbrahim KULP’ten alan OLIINYK’in İslam'a geçiş töreni, maneviyat dolu bir atmosferde gerçekleşti.

İngiltere vatandaşı Kütahya İl Müftülüğünde Müslüman oldu
Bölgesel

İngiltere vatandaşı Kütahya İl Müftülüğünde Müslüman oldu

İngiltere vatandaşı Darren John Hobson, Kütahya İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Alanya'ya tatile gelmişti, Müslüman oldu
Yaşam

Alanya'ya tatile gelmişti, Müslüman oldu

Antalya’nın Alanya ilçesine tatil için gelen Alman vatandaşı Marc Jürgen Ullrich, Müslüman oldu. Detaylar haberimizde..

EURO 2024'e damga vuran Müslüman futbolcular! Hangilerinin yıldızı parladı
Spor

EURO 2024'e damga vuran Müslüman futbolcular! Hangilerinin yıldızı parladı

Müslüman futbolcular, EURO 2024'te gösterdikleri performansla turnuvaya damga vurdular. İşte öne çıkan isimler ve performansları...