Taceddin Akbaş

Hayali olmayanın emeli de olmaz! Emeli olmayanın da icraatı olmaz

Taceddin Akbaş'ın 'Hayali olmayanın emeli de olmaz! Emeli olmayanın da icraatı olmaz' adlı köşe yazısı. Taceddin Akbaş, köşe yazısında hayal gücünün ve vizyonun önemini vurguladı.

Taceddin Akbaş

HAYÂLİ OLMAYANIN EMELİ DE OLMAZ! EMELİ OLMAYANIN DA İCRAATI OLMAZ

Hayal üzerine söylenmiş ve birbirinden değerli o kadar çok söz var ki, yazılmaya kalkılsa bunlardan bir kitap çıkarılabilir… Ve benim en beğendiğim sözlerden birini Cuno Group Yönetim Kurlu üyesi ve ünlü iş adamı Mithat Samsama söylemiş ve “Hayâli olmayanın hedefi olmaz, hedefi olmayanın ise hayali gerçekleşmez…” demiş!

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz’da “Biz proje odaklı siyaset yapıyoruz. Çünkü bizim bu şehir için hayallerimiz var…” demiş…

Bendeniz de ‘Hayali olmayanın emeli de olmaz…’ diyor ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin (MAKÜ) 8 yıl Rektörlüğünü yaptıktan sonra yapılan son Genel Seçimlerde AK Parti’den Burdur Milletvekili seçilen Prof. Dr. Adem Korkmaz; 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde oldukça kapsamlı ve çok iddialı cümleler kurmuş, dolayısıyla da Partisinin Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek’in 8 ana başlık altında özetlediği “Yeni Burdur Vizyonu” konulu projesine sahip çıkmış, dolayısıyla da Kendisine verdiği desteği göstermiş… O nedenle ben sevgili okurlarıma önce Mehmet Şimşek’in 8 ana başlık altında toplayıp açıkladığı o 8 projesini hatırlatmak, sonra da kendi görüş ve düşüncelerime geçmek istiyorum:

HİZMET VE ESER BELEDİYECİLİĞİ, SAĞLIKLI BURDUR. RİSKLERİ BİLEN VE YÖNETİLEBİLEN DİRENÇLİ ŞEHİR BURDUR. ŞEHİR EKONOMİSİNİ MERKEZE ALAN, ÜRETEN ŞEHİR BURDUR. KÜLTÜR-SANAT VE SPOR ŞEHRİ BURDUR. GERÇEK SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE HUZURLU ŞEHİR BURDUR. PEYZAJI, MÎMÂRİSİ VE YEŞİLLİĞİ İLE GÜZEL ŞEHİR BURDUR. ÜNİVERSİTE ŞEHRİ BURDUR. DİJİTALLEŞEN BELEDİYE HİZMETLERİYLE AKILLI ŞEHİR BURDUR:

Dünyanın en iddiasız milletvekili veya Belediye Başkanı adaylarının dahî çok iddialı veya uçuk projeleri olmasa bile mutlaka düşleri ya da hayalleri vardır! Çünkü insanlar hayal ve düşleriyle yaşarlar… Ve genelde yöneticiler veya idareciler, özelde de siyasetçiler hayallerini gerçekleştirdikleri oranda sevilir sayılır ve anılırlar… O nedenle, seçilme ihtimali en düşük, hattâ sıfır olan adaylar bile seçmenlerine birtakım vaatlerde bulunup sözler verirler… Ve vaatlerin bir kısmı hiç olamayacak türden, yerine getirilemeyecek cinsten bile olsa; partilileri, taraftarları veya sempatizanları tarafından beğenilir ve takdir edilir… Ki, bu en olmayacak-gerçekleşmeyecek hayaller için bile böyledir!

KEŞKE BÖYLE OLMASA, ANCAK ÜLKEMİZDE BELEDİYE BAŞKANLARININ ‘’İKTİDAR PARTİLERİNDEN’’ OLMASI BAŞKANLAR İÇİN ÖNEMLİ AVANTAJLAR… SAĞLIYOR!!

Uzaklara gitmeye gerek yok, komşumuz Ispartalılar belediye başkanlarını genelde iktidar partilerine mensup adaylardan seçerler ve bunun maddî mânevî faydalarını görür, nîmetlerinden ‘olabildiğince’ istifade ederler! Biz Burdurlular ise, birkaç dönemi hâriç Belediye Başkanlarımızı genelde Hükümetlere muhalif adayları Belediye Başkanı yaptık ve bunun çok zararlarını gördük maalesef!

Sadede geliyor ve sözü 31 Mart’ta yapılacak olan Mahallî İdareler-Yerel Yönetimler Seçimlerine getirmek istiyorum:

Hemşerilerimin iyi bildikleri gibi, İlimiz 3 milletvekili çıkarıyor ve genelde 3 milletvekilinin 2’si sağcı, daha doğrusu milliyetçi muhafazakâr partilerden oluşurken; Belediye Başkanlarımız sosyal demokrat-solcu partilerden oluşuyor…

Keşke böyle olmasa-olamasa ama maalesef bu durumda Yerel Yöneticilerimiz ile Merkezi yönetimler, hükümetler veya iktidara mensup partilerin milletvekilleri arasında bazı koordinasyonsuzluklara, hattâ rekâbetlere, kırgınlık ve dargınlıklara, dolayısıyla da şehrimize gelecek yatırımların kısıtlanmasına veya gecikmesine, yapılacak hizmetlerin aksamasına neden oluyor! Ki, biz Burdurlular bu tür olumsuzluklara çok şahitlik ettik…

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; yukarıda da vurgulamaya çalıştığım ve genelde olduğu gibi, yapılan son Genel Seçimlerde de Burdurlu hemşerilerimiz 3 milletvekilliğinden 2’sini AK Parti’ye, 1’ini ise CHP’ye verdiler... Ve AK Partili Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili İzzet Akbulut ile yine Burdur’un 2 dönem Belediye Başkanlığını yapan, 3. Dönemde de aday olan CHP’li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in çalışmaları ayrı bir yazı ve değerlendirme konusu. O nede ben bugün AK Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek’in “Yeni Burdur Vizyonu” başlığı altında topladığı 8 projesini ve yine AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın “Bu Şehir için hayallerimiz” var dediği ve Partisinin Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek’e verdiği desteği ele aldım… Çünkü Adem Hoca o açıklamasında, Şimşek’in birbirinden değerli projelerine gönülden destek verdiği gibi, seçilmesi durumunda hep kendisinin yanında olacağının ve verdiği sözleri tutabilmesi için var gücüyle çalışacağının müjdesini vermiş… Ben de ilimizin gelişmesinde ve kalkınmasında katkısı olan herkese yürekten teşekkür ediyor, Adem Hocaya ve Mehmet Bey’e de başarılar diliyor; kazanmaları halinde Cenab-ı Hakk’ın tüm hayırlı işlerinde kendilerinin yâr ve yardımcısı olmasını diliyor, herkese saygılar sunuyorum.

BİZİM SEÇTİKLERİMİZ, GERÇEKTE NE OLDUĞUMUZU

GÖSTEREN, YETENEKLERİMİZDEN ÇOK DAHA FAZLASI

JK Rowling

BUGÜN İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ MÜCADELE

YARIN İHTİYACINIZ OLAN GÜCÜ GELİŞTİRİYOR

Robert Tew

KONU İŞLERİN YÜRÜTÜLMESİNE GELİNCE

MOTİVASYON HER ŞEYDİR… Lacocca

EĞER BİR ŞEYİN HAYALİNİ KURUYORSANIZ

ONU YAPMAYI BAŞARIRSINIZ… Anonim

DÜNDEN DERS ÇIKAR, BUGÜNÜ YAŞA,

YARIN İÇİN UMUT ET… Albert Einstein

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Korkmaz, paylaşımıyla merak uyandırdı! 'Hayallerimiz Var'
Bölgesel

Korkmaz, paylaşımıyla merak uyandırdı! 'Hayallerimiz Var'

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, sosyal medya hesabında merak uyandıran "Bu şehir için hayallerimiz var" notuyla paylaştığı bir harita ile takipçilerini heyecanlandırdı.

Çankırı'da Gençlere Taş Çıkartan Tekvando Ustası Veysel Elmas
Yaşam

Çankırı'da Gençlere Taş Çıkartan Tekvando Ustası Veysel Elmas

Çankırı'da 64 yaşındaki tekvando antrenörü Veysel Elmas, 80 öğrencisine tekvando eğitimi veriyor. Elmas'ın en büyük hayali, yetiştirdiği sporcuların şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmaları.

Burdur'da Raylı Sistem Hayalleri Gerçek Olacak Mı? Başkandan heyecanlandıran açıklama
Bölgesel

Burdur'da Raylı Sistem Hayalleri Gerçek Olacak Mı? Başkandan heyecanlandıran açıklama

Burdur'da raylı sistem hayalleri gerçeğe dönüşmek üzere. AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Gölbaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen raylı sistemi inceledi ve Gölbaşı modelinin Burdur için ilham verici olduğunu söyledi.

Emekli Olup Hayallerin Peşinden Koşuyor, Ahşap Ustalığıyla Bayburt'u Şenlendiriyor
Yaşam

Emekli Olup Hayallerin Peşinden Koşuyor, Ahşap Ustalığıyla Bayburt'u Şenlendiriyor

Bayburt'ta yaşayan Mustafa Ozulu (57) isimli vatandaş emekli olduktan sonra, çocukluk hayali olan ahşap işine girdi.

Down sendromlu Emine’nin en büyük hayali gerçek oldu
Yaşam

Down sendromlu Emine’nin en büyük hayali gerçek oldu

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Down sendromlu Emine Malçuk’un, yıllardır hayalini kurduğu Umre ziyareti gerçek oldu. Gönüllü bir aile yardımıyla hayalleri gerçeğe dönüşen Malçuk, mutluluktan gözyaşlarını tutamadı.

'Hayalet nişancı' polis operasyonunda yakalandı
3. Sayfa

'Hayalet nişancı' polis operasyonunda yakalandı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ’hayalet nişancı 5 kişiyi yaraladı’ iddiası üzerine günlerdir çalışma yapan İzmir polisi, olayla ilgili belirlenen 3 şüpheliyi yakalamaya yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.