Taceddin Akbaş

Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz sayın bakan yardımcımız ve sevgili köylümüz!

Taceddin Akbaş'ın 'Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz sayın bakan yardımcımız ve sevgili köylümüz!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

HOŞ GELDİNİZ, SEFALAR GETİRDİNİZ SAYIN BAKAN YARDIMCIMIZ ve SEVGİLİ KÖYLÜMÜZ!

İlgilenenlerin bilecekleri ya da hatırlayacakları gibi bir zamanlar ‘göller, güller ve gönüller bölgesi, tekeler yöresi, Türkiye’nin Hollanda’sı veya Süt Pınarı, artı eğitimin başkenti ve benzer iyilik, özellik ve güzellikleriyle ünlenen İlimiz Burdur, son yıllarda bu özellik ve güzelliklerini bir bir yitirmeye başlamış; pandemi, depremler, sel ve yangınlar ve Ukrayna-Rusya Savaşı ve benzer olumsuzluklar bütün dünyayı ve Ülkemizi olduğu gibi, İlimizi de etkilemişti!

Ve yine ilgilenen hemşerilerimin iyi bilecekleri veya hatırlayacakları gibi, İlimiz Burdur, tarihinde ‘bir seçim bakanı hâriç’ biri beylerden biri de ağalardan olmak üzere 2 bakan çıkarabildi ve bu bakanlarda uzun süre de görevde kalmadılar-kalamadılar. Ama yine de İlimize önemli katkılar sağladılar…

Şunu da hatırlatmakta fayda var: Yeniye gelene kadar, Hükümeti kurmakla, bakanlar kurulunu oluşturmakla görevlendirilen Başbakan adayları, Bakanlar Kurulunu oluştururken, bakan adaylarının kişisel birikim, donanım, kabiliyet, tecrübe, potansiyel ve yeteneklerinden ziyâde milletvekili seçildikleri bölgelerin, illerin, hattâ kayıtlı oldukları ilçelerin veya coğrafi bölgelerin nüfus ve nüfuzlarına ve ekonomik durumlarına bakıyorlar… O nedenle Burdur ve Burdur ölçeğinde olan illerin milletvekillerine veya bürokratlarına bakanlık sırası pek gelmiyor-gelemiyordu… Yine herkesin mâlûmu olduğu üzere bir müddettir bakanlar kurulu üyeleri milletvekillerin dışındaki kişilerden oluşuyor… Onun için ben bugün, geçtiğimiz hafta İlimize gelen ve 2 gün boyunca İlimizin tarım ve hayvancılık gibi konularını görüşen Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız ve aynı zamanda Düğer köylümüz (Ki, Annesi İlkokuldan sınıf arkadaşım olur ve saygın bir hanımefendidir) olan Prof. Dr. (Veteriner Hekim) Ahmet Gümen’e ve gecikmeli de olsa, ‘Hoş geldin, güle güle gitmişsindir inşaAllah Sayın Bakan Yardımcım)ız ve sevgili köylüm)üz!’ diyor ve kendisinin İlimizde yaptığı faydalı ve katma değerli bazı görüşme ve katıldığı programlara değinmek istiyorum:

İlimiz de yaptığı özel ziyâretler hariç, resmi programına Valiliği ziyaretle başlayan ve İlimizin tarım ve hayvancılığı hakkında Valimiz Türker Öksüz’den brifing veya bilgi alarak başlayan Ahmet Gümen, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lâvanta Tepesi Otelde ve Bakanlığına bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve hayvan ıslahında reprodüktif biyoteknolojinin etkinliğinin artırılması maksadıyla yapılan ‘’Hayvancılıkta Reprodüktif Biyoteknoloji Çalıştayı’’na katıldı. Ve bu Çalıştaya başta Vali Türker Öksüz, MAKÜ eski Rektörü ve Burdur yeni Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, yine Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkez Genel Başkanı (ve hemşerimiz) Kamil Özcan olmak üzere Üniversite’nin ilgili hocaları katıldı ve burada konunun uzmanları ve ilgilileriyle birlikte hem teknik ayrıntıları hem de bürokratik düzenlemeleri görüşüldü...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen, MAKÜ İstiklâl Yerleşkesinde bulunan ve önümüzdeki günlerde hizmete girmesi beklenen Hayvan Hastanesi ile Yerleşke içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Alışveriş Merkezi ile MAKÜ Çiftliğini ve Süt Teknolojilerini Araştırma ve Geliştirme Merkezi Lâbaratuvarını ziyaret etti ve buralar hakkında yetkililerden bilgiler aldı…

Her neyse; hemşerimiz Bakan Yardımcımız Ahmet Gümen’in Burdur’daki temasları ile katıldığı programlarına, açıklamalarına, görüş ve düşüncelerine yerel gazetelerimiz ve haber sitelerimiz geniş geniş yer verdiler… O nedenle ben Gümen’in Burdur ziyâretinin gündeminden ve maddî öneminden ziyade, psikolojik önemi üzerinde durmak istiyorum:

Yine herkesin bildiği gibi Burdur turizm kenti Antalya, tekstil kenti Denizli ve rahmetli Babadan torpilli Isparta üçgeni arasında sıkışıp kalmış, dolayısıyla da sanayisini geliştirememiş, ekonomik gelişimini veya büyümesini sağlayamamış ve göç almadığı gibi tam tersine göç vermiş bir İlimiz… Ancak, birinci paragrafımda da dikkât çekmeye çalıştığım gibi, Burdur’umuz tam bir tarım ve hayvancılık ili… Bunun farkında ve fevkinde olan ve doğma Burdur/Düğer Köylü, büyüme Burdur’lu ve Ankara tahsilli bir akademisyen ve Prof. Dr. (Veteriner Hekim) olan Ahmet Gümen, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve getirilmesinin ardından doğum yeri olan Burdur’a gelmiş ve çok önemli bir Çalıştaya katılmış. Dolayısıyla da İlimizin durağan hale gelen, hattâ gerileyen tarım ve hayvancılığını nasıl geliştiririz in yollarını görüşmüş… O nedenle ben, hemşerimiz olan ve önemli bir mevkii de bulunan Sayın Gümen’e sahip çıkalım, Bakan olması için ne gerekiyorsa onu yapalım ve Kendisinden olabildiğince yararlanalım!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HİÇ BİLENLERLE BİLMEYELER BİR OLUR MU?

Zümer Sûresi, 8 ve 9. âyetler

BİLGİYLE DİRİLİNLER ÖLMEZ!

Hz. Ali (r. a)

SORU DA BİLGİDEN DOĞAR, CEVAP DA!

Hz. Mevlânâ (r. aleyh)

TARIM O KADAR CÖMERTTİR Kİ, DÖKÜLEN

HER DAMLA ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI VERİR

K. Atatürk

BİLGİ RUHUN GIDASIDIR…

Sokrates

BİLGİNİN EFENDİSİ OLMAK İÇİN

ÇALIŞMANIN KÖLESİ OLMAK GEREKİR!

Hanorê de Balzaç

HAYVANI SEVERSEN, O DA SEVİLDİĞİNİ BİLİR

Anonim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdurlu Bakan Yardımcısı Gümen'den, Rektör Dalgar'a ziyaret
Bölgesel

Burdurlu Bakan Yardımcısı Gümen'den, Rektör Dalgar'a ziyaret

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur ziyaretleri kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ı ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen Bucak'ta
Bölgesel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen Bucak'ta

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet GÜMEN ve Gençlik Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Hali İbrahim Akgün'ün katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Finike Kapıçay Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla bağlandığı törenle açıldı
Yerel Yönetim

Finike Kapıçay Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla bağlandığı törenle açıldı

Açılış Törenine Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş Tuba Vural Çokal, Kemal Çelk ve Mustafa Köse Kaymakamımız Musa Kazım Çelik Finike Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Çetin, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldı
Bölgesel

Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur'da hayvancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Genel Başkan Özcan, Ahmet Gümen'e ilkokul karnesini hediye etti
Bölgesel

Genel Başkan Özcan, Ahmet Gümen'e ilkokul karnesini hediye etti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birliği'ni ziyareti sırasında, Genel Başkan Kamil Özcan'dan ilkokul karnesini ve sınıf fotoğrafını hediye aldı.

Bakan yardımcısı Ahmet Gümen'den Vali Türker Öksüz'e ziyaret
Bölgesel

Bakan yardımcısı Ahmet Gümen'den Vali Türker Öksüz'e ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur Valiliği ziyaretinde, Burdur'un tarım ve hayvancılık potansiyelini desteklemek için yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.