Taceddin Akbaş

İmamoğlu Akşener'e, Necdet Sezer'in Ecevit'e davrandığı gibi davranıyor!

Taceddin Akbaş'ın 'İmamoğlu Akşener'e, Necdet Sezer'in Ecevit'e davrandığı gibi davranıyor!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İMAMOĞLU AKŞENER’E, NECDET SEZER’İN ECEVİT’E DAVRANDIĞI GİBİ DAVRANIYOR!

Yaşı müsait olanların iyi hatırlayıp acı acı gülümseyecekleri gibi, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı’ndaki bir tartışma esnasında, ‘kendisini Cumhurbaşkanı Yapan’ dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in yüzüne veya önüne Anayasa Kitapçığını fırlatmış ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan da “Nankör kedi!” diyerek Kitapçığı tekrar Sezer’in önüne atmıştı! (Ben burada bir parantez açarak Hüsamettin Özkan’ı bu cevabından ve medenî cesaretinden dolayı kutlamak isterim)

Kendisini Cumhurbaşkanı yaptığı A. Necdet Sezer’in bu yersiz, zamansız ve saygısız hareketini bir türlü hazmedemeyen ve toplantıyı terk eden Bülent Ecevit basının karşısına geçerek ağlamaklı bir ses ve öfkeli bir üslupla yaşananları anlatmıştı ki, bu anlatım da ülkemize oldukça pahalıya mal olmuştu!

BENZER BİR TAPLO DA MERAL AKŞENER İLE EKREM İMAMOĞLU ARASINDA YAŞANIYOR

Herkesin bildiği gibi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yaptığı bir açıklama da “Partimize kurumsal bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı. Bu bir partinin işlerine karışmak demektir. Bunu bir savaş îlânı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar…” demişti. Ayrıca Akşener, ‘Ekrem İmamoğlu’nu ve Masum Yavaş’ı kastederek ‘Millet bu arkadaşları istiyor’ diyerek te ben bunu o masaya götürdüm. O masadan kovuldum ikisi de korktu…” diye de bir ilâve de bulunmuştu. İmamoğlu da Akşener’in açıklamasının hemen ardından kendisine cevaben yaptığı bir açıklama da, “Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, o nedenle bir kısım arkadaşlar haddini aşıyorlar…”(!) diyerek Meral Akşener ve arkadaşlarını oyuna gelmekle, dolayısıyla da hadlerini aşmakla suçlamıştı…

ABLASINI ‘HADDİNİ AŞMAKLA’ SUÇLUYOR! OYSA ABLASI KENDİSİNİ CUMHURBAŞKANI YAPAMAMIŞ AMA ‘İSTANBUL’UN BELEDİYE BAŞKANI YAPMIŞ VE BİR DAHA YAPACAKTI!  ÇÜNKÜ O’NUN YÜZÜNDE RABBİYESSİR GİBİ ÖNEMLİ BİR DUANIN ASLINI.. GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ VE O’NUN İÇİN 2. FATİH DEMİŞTİ

Bizim törelerimiz, gelenek veya göreneklerimize göre ‘bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı sayılır’ Amma velâkin, Doğru Yol Partisi gibi milliyetçi bir Partiden gelmesine ve yine İYİ Parti gibi milliyetçi bir Partinin Genel Başkanı olmasına rağmen; CHP gibi solcu bir partiden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan solcu Ekrem İmamoğlu’nu ‘kayıtsız şartsız’ destekleyen ve seçilmesi için büyük çaba sarf eden, seçilmesinde de büyük katkısı olan Meral Akşener; Saraçhâneye de koşa koşa gitmiş ve oraya büyük bir coşkuyla katılmış, dolayısıyla da İmamoğlu’na büyük destek vermişti. Ayrıca büyük umutlarla kurulan ve kuruluş esnasında Masanın içinde yer aldığı 6’lı Masadan (İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı yapma uğruna) çekilmiş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı formülünü kabul etmesi üzerine Masaya geri dönmüş ve bu geliş gidişler Akşener’in kendisinin de partisinin de oy kaybına neden olmuştu…

Ve Meral Hanım Ekrem Bey’i Cumhurbaşkanı yapamamıştı ama, önce İstanbul gibi metropol bir Şehrin Belediye Başkanı, sonra da Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı gösterilmesini sağlamıştı!

Kısacası ve açıkçası; Meral Hanım, ‘Ekrem Bey için’ büyük fedâkârlıklar yapmış ve yoğun eleştirilere katlanmış bir politikacı idi! Ancak bütün bunların ardından, Meral Hanım, ‘31 Mart 2024 de yapılacak Yerel Seçimlere hür ve müstakil gireceklerini’ açıklar açıklamaz Ekrem Bey harekete geçmiş, hattâ depara kalkmış; İYİ Partinin içini karıştırmaya başlamış ve kendisine yakın genel başkan yardımcılarını, milletvekillerini ve belediye meclis üyelerini istifa ettirmiş ya da istifalarında önemli rol oynamıştı!

MÜSSEZ NİZAM ‘SİYASİ’ NAZIM PLANI YAPIYOR!

Yaşı müsait olanların ve ülke gerçekleriyle biraz ilgilenen herkesin bileceği veya hatırlayacağı gibi, 28 Şubat da Necmeddin Erbakan’a yapılanlar ayrı bir değerlendirme ve uzun bir konu; Ama müesses nizamın kurucu sahipleri ve bekçileri Tansu Çiller’den, yani demokrasiden yana tavrını koyan Meral Hanım’ın, Irak’ın işgaline karşı çıkan Bülent Ecevit’in, kaset operasyonunda CHP’nin o dönemki demokrat Genel Başkanı Deniz Baykal’ın; ve, ve, ve Ekrem İmamoğlu’nun yeniden Belediye Başkanı olmasını (ittifaka karşı çıkarak) engelleyeceğini düşündükleri Meral Hanım’ı ve yönetimini cezalandırmak, Partisini dağıtmak için çabalıyorlar… Meral Hanım bunu ‘biraz geç te olsa’ fark etti ve direnmeye başladı… Sonucu ise bekleyecek ve hep birlikte göreceğiz inşaAllah!

Demem o ki, Ekrem İmamoğlu’nun, Kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinde büyük rolü olan, Cumhurbaşkanı yapabilmek, o olmayınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapabilmek için var gücüyle çalışıp çabalayan Meral Hanım’ın değil Partisini dağıtmaya çalışmak, köprü olsa üstünden geçmemesi gerekirdi… Ancak günümüzde hemen her yer ve birçok kişide kalmadığı gibi, siyasette veya siyasetçilerde, daha doğrusu politikacılarda vefanın ‘VE’si kalmadı maalesef. Ki, Necmeddin Erbakan’a, Bülent Ecevit’e, Tansu Çiller’e, Meral Akşener’e ve Deniz Baykal’a yapılanlar sıradan bir operasyon veya basit bir oyun değil; müesses nizamın dünya genelini ve Türkiye özelini kendi batıl inançlarına, kurulu düzenlerine uydurmaya çalışmaktır! Ve bunun dünya da çok örneği vardır… Ancak, onların bir hesabı varsa, Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı vardır ve Allah’ın hesabı bütün hesapları alt üst, ters yüz eder!’ diyor, herkese ‘vefalı’ saygılar sunuyorum.

SİYASETTE HİÇBİR ŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

BİR ŞEY VUKU BULUYORSA O ŞEYİN ÖNCEDEN

ÖNCEDEN PLANLANDIĞINDAN EMİM OLABİLİRSİNİZ

Franklin D. Roosevelt

İNSANIN KENDİSİYLE YÜZLEŞMEYE YÜZÜ YOKSA

BAŞKALARININ HATALARIYLA OYNAR DURUR…

Oscar Wilde

BAŞKALARININ YOLUNDA YÜRÜYENLER

AYAK İZİ BIRAKAMAZLAR…

S.I. Braundon

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

02
MAYIS

2024

'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri' adlı köşe yazısı Devamı

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Sivas Ticaret Borsası: Kurban Bayramı Kesim ve Fiyatları Açıklandı
Yaşam

Sivas Ticaret Borsası: Kurban Bayramı Kesim ve Fiyatları Açıklandı

Sivas Ticaret Borsası tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatları açıklandı.

Geleceğin Veteriner Hekimleri Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Merkezi'nde Eğitim Alıyor
Yaşam

Geleceğin Veteriner Hekimleri Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Merkezi'nde Eğitim Alıyor

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde hayvan sağlığı ve bakımı konusunda uygulamalı olarak eğitim alan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencileri, geleceğin veteriner hekimleri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere mesaj
Bölgesel

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere mesaj

Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını makamında kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençlerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Özdemir, “Her zaman gençlerin yanında olacağız” dedi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Kısmet Pala ve Annesini Makamında Ağırladı
Yaşam

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Kısmet Pala ve Annesini Makamında Ağırladı

Erzurum Valiliği sosyal medya hesaplarının sıkı takipçilerinden Kısmet Pala, annesi Naciye Pala ile birlikte Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’yi ziyaret etti.

Atatürk Parkı'nın Güzelliği Korunuyor
Yaşam

Atatürk Parkı'nın Güzelliği Korunuyor

Türkiye’nin en güzel parklarından olan Atatürk Parkı’nın görkemini korumak için gerekli tüm işlemleri yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, parkın içerisinde bulunan süs havuzunu periyodik olarak temizlemeye devam ediyor.

MABEM Öğrencileri, LGS Türkiye Şampiyonu Deren Güler ile Buluştu
Bölgesel

MABEM Öğrencileri, LGS Türkiye Şampiyonu Deren Güler ile Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesinin eğitim hizmeti olan MABEM’de kurs alan ve geçtiğimiz yıl LGS Türkiye Şampiyonu olan Deren Güler, 2024 LGS’ye hazırlanan MABEM öğrencileriyle buluştu