Taceddin Akbaş

İstanbul'un fethinin 571. yılı kutlu olsun ancak, Fatih'in de kemikleri sızlatılmasın!

Taceddin Akbaş'ın 'İstanbul'un fethinin 571. yılı kutlu olsun ancak, Fatih'in de kemikleri sızlatılmasın! ' adlı köşe yazısı.

Taceddin Akbaş

İSTANBUL’UN FETHİNİN 571. YILI KUTLU OLSUN ANCAK, FÂTİH’İN DE KEMİKLERİ SIZLATILMASIN!

Bugünkü yazımın konusu büyük bir dünya şehri olan Roma, Bizans ve Osmanlı gibi üç büyük imparatorluğa başkentlik etmiş olan İstanbul olacak:

Şöyle ki; Fethedileceği bizzat Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından ve bundan 1400 küsur yıl önce bildirilmiş-müjdelenmiş olan İslâmbol-İstanbul, Osmanlı hükümdarları tarafından daha önce 7 kez kuşatılmış ancak, fethi 29 Mayıs 1453’te 7. Osmanlı Hükümdarı olan Fâtih Sultan Mehmed Han Hazretlerine ve O’nun kutlu Ordusuna nasibi müyesser olmuş… O nedenle İstanbul’un fethi sıradan bir fetih olmadığı gibi, fetheden komutan da asker(ler) de sıradan asker ve komutan(lar) değildir! Ve Fâtih Sultan Mehmed Han Hazretlerinin İstanbul’u fethetmesinin birçok nedeni vardı ki, bu nedenlerde biri dînî, ikincisi millî ve siyâsi, üçüncüsü ise stratejikti, amma velâkin, İstanbul’un fethinin diğer özellikleri ayrı bir değerlendirme konusu. Onun için ben İstanbul’un bugünkü dış görünüşünün ve insanların görüntülerinin, fethin ruhundan, amacından ve görüntüsünden tamamen uzaklaşmış-uzaklaştırılmış durum da olduğunu düşünüyorum…

‘Nasıl yani?’ diyecek olursanız, aşağıda izah etmeye çalışayım:

Dünkü yazımda da ifade ettiğim gibi geçtiğimiz hafta sonunda ben bir görevin îfası için İstanbul’da idim… O nedenle, boş vakitlerimde İstanbul’un en kalabalık ama aynı zamanda da dindarı en çok olan semtlerinde dolaştım ve camilerinde namaz kıldım… (Ki, bize Milâdi 2023 yılını uğurlamak ve 2024 yılını karşılamak ta İstanbul da nasip, dolayısıyla da İstanbul’u gezip dolaşmak nasip olmuştu) Ve önceki İstanbul ziyaretim kış ayına tevafuk ettiği için aşağıda bahsedeceğim şekildeki açıklıklara saçıklara veya açıklıklara saçıklıklara pek rastlamadım… Ancak bu hafta ve asıl adı İslâmbol olan İstanbul’un gezip dolaştığım semtlerin sokak ve caddelerini ve alışveriş merkezlerini ya da noktalarını bırakın; camilerin çevrelerinde gezip dolaşan insanları, camilerin, mescidlerin türbe ve benzer mekânların merdivenlerinde oturan kişilerin adetâ bir plaj veya yatak kıyafetleriyle oturduklarını, lâkırtılı, hattâ uygunsuz konuşmalar yaptıklarını, kabuklu çerez ve saireler yediklerini ve Gazze kasabı Netanyahu’nun ülkesi ve azılı bir Siyonist olan İsrail ile tam bir Emperyalist-yayılmacı; artı Hazreti Fatih, Tük ve Türkiye düşmanı olan Amerikan patentli ve paketli, kısaca ecnebi menşeli yiyecek ve içecekleri; yani insan sağlığına son derece zararlı ürünlerini yiyip içtiklerini, giysileri giydiklerini ve, ve, ve umûmi âdaba mugayyir (genel ahlâka aykırı-uymayan) hareketlerde bulunduklarını gördüm… Ki, ecnebi-gayrimüslim bayan turistler bile camilere ziyaret maksadıyla girerken başlarını örterlerken, bizim yerli turist bayanlardan bazıları namaz için değil, gezip görmek için girdikleri camilerde başlarını ve mahrem yerlerini örtmediklerini, erkeklere benzer kılık kıyafetlerle dolaştıklarını ve yüksek sesle konuşup görüştüklerini, kahkahalarla gülüştüklerini gördüm! Ve kendi kendime ‘Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri bugün (mümkün olsa da) kabrinden şöööyle bir başını kaldırıp İstanbul’u seyredecek olsa, ya İstanbul’u fethetmediğini zanneder ya da fethettiğine pişman olur, dolayısıyla da yerin altı yerin üstünden daha hayırlı olmalı..!’ şeklinde düşünür ve çok üzülürdü herhalde!’ diye düşündüm ve bende çok üzüldüm… Ki, başta bugünkü Mekke, Medine/Kâbe, Filistin/Gazze, Türkistan ve İstanbul olmak üzere İslâm coğrafyasında yaşananlara, hal ve hareketlere, nahoş görüntülere, yaşanan amaçsız ve hedefsiz savaşlara, büyük bir Cihan Padişahı olan Fatih gibi evliyalara, Allah (c.c) dostlarına ve Peygamber (sav) sevdalılarına mâlum olduğunu ya da olacağını düşünüp kahroldum!

Okurlarımdan bazıları ‘bugün İlimiz Burdur dâhil, dindarı en çok olan şehirlerde, hattâ köy ve kasabalarda, yani Anadolu’nun dindarı en bol olan birey ve ailelerinin bulunduğu kentler de yaşayan ve gezip dolaşan insanların da İstanbul gibi metrobol şehirlerde yaşayan gezip dolaşan insanlardan pek, hattâ hiç farkları kalmadı..!’ diyebilir ve haklı da olabilirler… Fakat, dün İslâmbol’un-İstanbul’un fethinin 571. yıldönümü, bugünkü konum fetih, konuğum ise Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri olduğu için ben bugün İstanbul’u baz almak istedim…

İSTANBUL, ‘’GEMİLERİ KARADA YÜZDÜREREK’ FETHEDEN ‘FATİH’İN İSTANBUL’U OLMAKTAN ÇIKARILMIŞ, ECNEBİ BELDESİNE BENZETİLMİŞ

Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; benzetmem biraz ağır oldu veya olacak ama, bugün İstanbul camileri, minareleri, tekke ve türbeleri, mabetleri ve diğer bir çok görüntüleriyle büyük bir İslâm Beldesi olduğu anlaşılsa da, üstünde gezip dolaşan bazı insanlar bu güzelim Şehrin hem görüntüsünü bozuyorlar hem de yerin altında yatan başta Fatih Sultan Mehmed Han, Ak Şemseddin ve Molla Gürânî hazretleri olmak üzere tüm âlimlerin kemiklerini sızlatıyorlar… O nedenle ben ‘kutladık mı bilmiyorum ama, kutlarsak bile Fatih’in ruhuna ve maksadına uygun bir şekilde kutlayalım, dolayısıyla da Fatih ve askerlerinin kemiklerini sızlatmayalım!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

İSTANBUL (KONSTANTİNİYYE) MUTLAKA

FETHEDİLECEKTİR. VE ONU FETHEDEN EMİR

NE GÜZEL EMİRDİR. KOMUTAN NE GÜZEL

KOMUTAN VE ORDU NE GÜZEL ORDUDUR.

Kutsî Hadis-i Şerif mealî

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

08
EYLÜL

2024

'Korsan' yemin büyütülmemeli ama çok da hafife alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın ''Korsan' yemin büyütülmemeli ama çok da hafife alınmamalı' adlı köşe yazısı... Devamı

06
EYLÜL

2024

Ispartalı bir çiftçi gül ve lavantadan kahve yapar da Burdurlu bir çiftçi balık atıklarından ürettiği bir gübre ile domatesin verimini artıramaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Ispartalı bir çiftçi gül ve lavantadan kahve yapar da Burdurlu bir çiftçi balık atıklarından ürettiği bir gübre ile domatesin verimini artıramaz mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

05
EYLÜL

2024

Bir insanı secdeye götür(e)meyen iman, cennete nasıl götürsün ki!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir insanı secdeye götür(e)meyen iman, cennete nasıl götürsün ki!' adlı köşe yazısı... Devamı

04
EYLÜL

2024

Kahve 'Bundan Sonra' sadece Yemen'den değil, komşumuz Isparta'dan da gelecek

Taceddin Akbaş'ın 'Kahve 'Bundan Sonra' sadece Yemen'den değil, komşumuz Isparta'dan da gelecek' adlı köşe yazısı... Devamı

03
EYLÜL

2024

Adli yıl hayırlı uğurlu tüm kararlarımız adil olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Adli yıl hayırlı uğurlu tüm kararlarımız adil olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

02
EYLÜL

2024

Yunan'ı denize döktük 'amma velakin' kendimiz 'sudan çıkmış' balığa döndük!

Taceddin Akbaş'ın 'Yunan'ı denize döktük 'amma velakin' kendimiz 'sudan çıkmış' balığa döndük!' adlı köşe yazısı... Devamı

31
AĞUSTOS

2024

Plastiksiz Türkiye-Sağlıklı toplum

Taceddin Akbaş'ın 'Plastiksiz Türkiye-Sağlıklı toplum' adlı köşe yazısı... Devamı

29
AĞUSTOS

2024

Zafer Bayramını kutlarken kahramanlarını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Zafer Bayramını kutlarken kahramanlarını unutmayalım!' adlı köşe yazısı... Devamı

28
AĞUSTOS

2024

Koskoca bir tarım ülkesinin büyük bir Tarım Bakanlığı olur da ciddi bir tarım politikası olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Koskoca bir tarım ülkesinin büyük bir Tarım Bakanlığı olur da ciddi bir tarım politikası olmaz mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

28
AĞUSTOS

2024

Hırsızların şahıdır, ne söylese yeridir!

Taceddin Akbaş'ın 'Hırsızların şahıdır, ne söylese yeridir!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

İstanbul'un fethi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vefat ettiği yerde idrak edildi
Etkinlik

İstanbul'un fethi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vefat ettiği yerde idrak edildi

İstanbul’un fethinin 571. Yıldönümü Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği Tarihi Hünkar Çayırı’nda İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikle idrak edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Hayallerimiz Türkiye için”
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Hayallerimiz Türkiye için”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümü dolayısıyla "Kutlu Çağrının İzinde: Türk Basınında İstanbul’un Fethi", "Fatih Sultan Mehmed", "Ayasofya Camii" isimli üç ciltlik eser hazırlandı.

Fatih Sultan Mehmet'in gizemli dünyası! Yoğun talep üzerine uzatıldı
Bölgesel

Fatih Sultan Mehmet'in gizemli dünyası! Yoğun talep üzerine uzatıldı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde sergilenen Fatih Sultan Mehmet'in hayatına dair 77 eser, yoğun ilgi nedeniyle Eylül ayına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Fethin ruhu İstanbul'da yaşıyor
Yaşam

Fethin ruhu İstanbul'da yaşıyor

- İstanbul'un Fethi'nin 571’inci yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmed Han, kabri başında dualarla yad edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Sultan Mehmet Sergisi'nde
Etkinlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Sultan Mehmet Sergisi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Sergisi'ni ziyaret etti.

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543'üncü yılında kabri başında anıldı
Bölgesel

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543'üncü yılında kabri başında anıldı

Osmanlı Cihan Devleti padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 543'üncü yılında kabri başında dualarla anıldı.