Taceddin Akbaş

KIZ OKULLARI AÇILMALI VE TERCİHLER VELÎ VEYA ÖĞRENCİLERE BIRAKILMALI

Taceddin Akbaş'ın 'KIZ OKULLARI AÇILMALI VE TERCİHLER VELÎ VEYA ÖĞRENCİLERE BIRAKILMALI' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Oldukça eski ve tecrübeli bir millî eğitimci ve yeni de ‘sayılır’ bir Millî Eğitim Bakanı olan Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında, “Şimdi benim Millî Eğitim Bakanı olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak… O zaman velîyi iknâ etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Velî isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkek öğrencilerin gittiği okullara gönderebilmeli…” derken; Konu hakkında bir açıklama yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen de; kız okullarının açılması hususunda herhangi bir yasal ya da anayasal, hattâ kitlesel bir engel bulunmadığının altını çizmiş ve “Yersiz tartışmalarla vakit geçirmek yerine, Millî Eğitim Sistemimizin ‘iyi insan yetiştirme’ gibi önemli sorunlarına hep birlikte çâre aramalıyız. ‘Önce ahlâk ve mâneviyat’ esasını ‘millî eğitimin umdesi yapmalıyız…” demişti!
ÖNCE AHLÂK VE MÂNEVİYAT, SONRA MADDİYAT
Bu ara başlığım bana değil, 1977’den 12 Eylül 1980 Askerî darbesine kadar Partisi’nin (MSP) 4 yıl Gençlik Kolları Başkanlığını yürütmekten büyük onur duyduğum merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocam’a ait. Partisinin o dönemdeki üye sayısı az olsa da özgül ağırlığı fazla olduğu ve Kendisi de hem süper zekâya, hem de kuvvetli hâfızaya sahip olduğu için olsa gerek birçok partilisini, yönetim ve denetim kurulu üyesini ve hattâ sempatizanını yakından tanıyan Necmeddin Erbakan Hocam beni de ismen tanır ve bana hep ismimle hitap ederdi. Ki, Ankara/Aşağıayrancı Mahallesindeki evinin birinci katını irtibat bürosu gibi kullanıyordu, ben de rahmetliyi Parti Genel Merkezi hariç bazen bu bürosunda ziyaret eder, kendisinin hayır duasını alırdım! Yani yıllarca hep ‘önce ahlâk ve mâneviyat’ cümlesini dillendiren ve bunun hayata geçirilmesi için çalışıp çabalayan Erbakan Hocamın bu sloganının icraata geçirilmesinin veya yürürlüğe girmesinin okullardan başlaması şart olduğu gibi, bugün bu güzellik ve özelliklere daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve şimdi de bugünkü yazımı bu slogandan yola çıkarak netleştirmek-müşahhaslaştırmak, özetlemek ve bunu da âyetlerden, hadislerden ve uzman görüşlerinden yola çıkarak yapmak istiyorum:
HZ. PEYGAMBER (SAV)’E İLK İNEN VAHİY ‘OKU’ DUR!
O NEDENLE OKUMAK BİR PEYGAMBER TAVSİYESİDİR
VE İLİM ÖĞRENMEK KADIN-ERKEK HERKESE FARZDIR
Ben şahsen ‘bayan futbol, basketbol ve voleybol takımından tutun boks, kick boks ve güreş takımına varıncaya kadar birçok spor dalında bile bayanlar ve erkekler kategorisi veya ayrımı var ki, doğrusu, olması gereken odur… İnsanının yüzde 98-99’u Müslüman olan ve nüfusu 85-86 milyonu bulan bir ülke de neden kız ortaokulları olmasın ki?’ derim!
Kızlarla erkek öğrencilerin aynı sıraları paylaşarak tahsil yaptıkları okullarda başarı oranlarının, ayrı ayrı okul veya sınıflarda tahsil yapmaları hâlinde daha da yükseleceğinin bilimsel verilerle açıklayan tecrübeli öğretmenler, uzman eğitimciler ve pedagoglar; Bakanlığın bir an evvel ‘kız okulları’ açması gerektiğini hatırlatıyorlar… Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e ilk inen vahyin ‘OKU’ olduğunu ve ilim tahsil etmenin kadın erkek herkese farz olduğunu hatırlatan uzman bilimciler, ilim ve din insanları ve tecrübeli hocalar, ‘fitnenin kol gezdiği ve kadın erkek ilişkilerinde hiçbir sınırın olmadığı ya da kalmadığı bir devirde kızlarla erkek öğrencilerin yan yana ilim tahsil etmeleri hem verimli olmaz-olmuyor, hem de ‘dînen’ sakıncalı olur!’ diyorlar…
EŞİTLİK EŞİTLER VEYA HEMCİNSLER ARASINDA OLMALI!
Okurlarım arasında beni kadın ya da kız erkek ayırımı yapmakla veya eşitliğe aykırı davranmakla, dolayısıyla da çağdışı bir görüş serdetmekle suçlayan kişiler çıkar mı bilmiyorum ama ben şahsen olur olmaz her şey ve her konuda, hattâ yaşantıda, davranışta, açılış saçılışta veya giyiniş kuşanışta özgürlük isteyen ve bunu savunan çevrelerin; öğrencilerin ve öğrenci velîlerinin bu konudaki bir özgürlüğe de sahip çıkacaklarını düşünüyor ve sevgili okurlarımdan, Bakanın bu söyleminin eyleme dönüşmesi için Kendisine destek vermelerini diliyorum… Çünkü ben eşitliğin sınırsız ya da sorumsuz bir şekilde dağıtılmasından tarafa değil, eşitliğin eşitler ya da hemcinsler arasında olması gerektiğine inanıyorum!
Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; Yüce Yaratıcı bile insanları eşit yaratmamış ki, herkes birbirine hizmet etsin ve kadın ile erkeği de ayrı yapıda yaratmış ki, onlar da birbirlerine eşlik etsinler!’ diye…
Ve yukarıda da hatırlattığım gibi, futbol dallarından-branşlarından veya değişik spor müsabakalarından tutun müzik ve benzer birçok dalda kadın ya da kız erkek ayrımı yapılırken; okul, en azından sınıf ayrımı yapılmaması ne ilme ne de bilme uyar! Ki, yasa koyucu da bunun böyle olduğunu olması gerektiğini düşünmüş olmalı ki, kız okulları açılmasını öngörmüş, hattâ tavsiye eden kanun çıkarmış!
KIZ OKULLARI ZORUNLU DEĞİL, SEÇMELİ OLMALI!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; açılacak olan kız okulları velîlerin ve öğrencilerin isteklerine bağlı olmalı; yani ‘isteyen velîler çocuklarını kız okullarına gönderebilmeli. İstemeyen velîler ve öğrenciler de zorlanmamalı..!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
İLİM ÖĞRENMEK KADIN ERKEK HERKESE FARZDIR.
İLİM ÇİN DE BİLE OLSA GİDİNİZ ALINIZ…
Hz. Muhammed (sav)
EĞİTİM HER ZAMAN SAHİBİNİ PEŞİNDEN
TÂKİP EDEN BİR SEVRETTİR…
Çin Atasözü
TERBİYE PİYANO EĞETİMİNE BENZER, GENÇ
YAŞTA ALIŞILMADIKÇA ASLA ÖĞRETİLEMEZ!
La Gou
EĞİTİMİN İLK VE EN İYİ MERKEZİ EVDİR!
Sumuel Smiles
ÖĞRENMENİN YAŞI VE ZAMANI YOKTUR
AMA YERİ YURDU MUTLAKA OLMALIDIR!
Taceddin Akbaş

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

TEM Otoyolu'nda Büyük Operasyon: 99 Kilo Eroin Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Tutuklandı
3. Sayfa

TEM Otoyolu'nda Büyük Operasyon: 99 Kilo Eroin Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Tutuklandı

İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları sırada TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde saman yüklü tırda 99 kilo 250 gram eroin ile yakalan 2 arkadaş hakkında karar çıktı

 Elazığ’da Zehirli Koca Engerek Yılanı Ortaya Çıktı
Yaşam

Elazığ’da Zehirli Koca Engerek Yılanı Ortaya Çıktı

Elazığ’da, tek ısırığı bir insanı öldürmeye yetecek kadar zehirli olan koca engerek yılanı görüntülendi.

Başkan Subaşı: 'Şehrimiz İçin Yeni Fırsat ve Yatırımlar İçin Çalışıyoruz'
İş Dünyası

Başkan Subaşı: 'Şehrimiz İçin Yeni Fırsat ve Yatırımlar İçin Çalışıyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen Marmara Bölgesi Belediyeler Birliği Toplantısına katılan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, "Şehrimiz için yeni fırsat ve yatırımlar için çalışıyoruz’’ dedi.

İzmir'de Sürdürülebilirlik Sergisi: Atıklar Sanat Eserlerine Dönüştü
Etkinlik

İzmir'de Sürdürülebilirlik Sergisi: Atıklar Sanat Eserlerine Dönüştü

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği ve Yaşar Üniversitesi sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla özgün bir sergiye ev sahipliği yaptı. “

Şırnak'ta Şehit Olan Jandarma Asb. Çvş. Mustafa Şen'in Silah Arkadaşıyla Çekilen Son Anları
Bölgesel

Şırnak'ta Şehit Olan Jandarma Asb. Çvş. Mustafa Şen'in Silah Arkadaşıyla Çekilen Son Anları

Şırnak’ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Asb. Çvş. Mustafa Şen’in (23), görev yaptığı bölgede silah arkadaşıyla birlikte ‘neredesin sen’ adlı türküyü söylerken çekilen görüntüleri duygulandırdı.

Antalya'yı yılın ilk çeyreğinde 2 milyon turist ziyaret etti
Bölgesel

Antalya'yı yılın ilk çeyreğinde 2 milyon turist ziyaret etti

Turizmin başkenti Antalya, turizmde yeni bir rekora imza attı. Geçtiğimiz yıl, yılın ilk çeyreğinde 1 milyon 686 bin 284 kişiyi ağırlayan Antalya’yı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14,10 artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaret etti.