Taceddin Akbaş

Kovid-19 ‘paranoyasını’ pompalayan uzmanlar(!) mutlaka hesap vermeliler

Taceddin Akbaş'ın 'Kovid-19 ‘paranoyasını’ pompalayan uzmanlar(!) mutlaka hesap vermeliler' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

KOVİD-19 ‘PARANOYASINI’ POMPALAYAN UZMANLAR(!) MUTLAKA HESAP VERMELİLER

Hemen hepimizin acı acı, içi yanarak hatırladığı, hattâ hatırlamak bile istemediği Covid-19 illetinin adı Çin’de ve 2019 yılında duyulmuş, kendisinin varlığı veya öldürücülüğü ya da bulaşıcılığı bilimsel bir şekilde kanıtlanamasa bile, ‘kötü’ ya da cirminden kat kat daha büyük olan cürmü, Ülkemiz dahil, dünyaya jet hızıyla yayılmıştı! Yani yeryüzündeki varlığı 15-20 gramlarla telaffuz edilen ve öldürücülüğü Dünya Sağılık Örgütü’nce (DSÖ) 11 Mart 2020 yılında resmen îlân edilen kovid-19; yine aynı örgüt tarafından 5 Mayıs 2023 tarihi itibariyle, (4 yıl sonra) ‘küresel durum’ olmaktan çıkarılmış… Dolayısıyla da sanal, belki de uydurma veya kasıtlı olarak yayılan ya da yapay yollardan üretilen Covid-19 bu gün artık korkulu rüya olmaktan çıkmış, sanal ya da uydurma bir virüs olarak anılır hâle gelmiş-getirilmiş durumda… O nedenle ben sözde konunun uzmanı olduğunu iddia eden kişiler ve televizyon kanallarında her gün ahkâm kesen koca koca profesörlere, doçentlere ve doktorlara ‘günaydın’ demek istiyorum! Ve bu illetin ne olduğunu doğru dürüst anlamadan dinlemeden milleti çeşitli aşılarla ve ilaçlarla zehirleyen, bazlarının da ölümüne neden olan etkili ve yetkililerin hesap vermelerini diliyorum.

Kısacası ve açıkçası; alanında en güvenilir ve tek otorite olan ya da öyle gösterilip tanıtılan bir örgüt olan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19’u ‘5 Mayıs 2023 tarihinde yayınladığı bir bildiri ile ‘küresel âcil durum’ olmaktan çıkarmış! Ama ‘küresel salgın’ kategorisinden çıkarmamış. Seneye onu da çıkarır herhalde!

Şöyle ki; herkesin bildiği ya da hatırladığı gibi, 4 yıl boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan ve herkesin korkulu rüyası hâline gelen, daha doğrusu o hâle getirilen Covid-19 illeti insanları 2 yıl ve tam manasıyla evlerine yerlerine hapsetmişti! Bu hapis te üreticileri, esnaf ve sanatkarları, daha doğrusu ülkemizin iç ve dış ticaretini alt üst etmişti! Ki, Ülkemiz de Korona mevhumuyla kaç kişi ya hayatını kaybetti ya da hasta oldu! Olmaya da devam ediyor veya edecek onu bilmiyorum, bilmekte istemiyorum; ama resmî verilere göre ülkemizde ilk KOVİD-19 vakası 11 Mart 2020 de görülmüş ve bu vakanın dünya genelende 7 milyondan fazla insanın ölümüne neden olduğu açıklanmıştı… Ki o günlerde vefat edenlerin tamamına yakını ‘Kovidden öldü’ deniliyordu!

MİLLETİ EVLERİNE YERLERİNE HAPSETTİLER YERYÜZÜNÜ MASKELİ BALOYA ÇEVİRDİLER!

Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere dünyanın en anlı şanlı sağlık örgütleri ve isimlerinin başında Prof., Doç. ve Uzman Dr. gibi titrleri bulunan güya uzman sağlıkçılar, o sıralarda dünyayı insanlar için birer hapishaneye çevirdiler ve insanlara avuç avuç ilaçlar içirip, gram gram ve yabancı üretimli aşılar yaptırdılar! Ve bunu değişik ve kronik hastalıkları olan insanları güya KOVİD-19’un öldürmesinden kurtarmak, sağlam insanların da bu illete yakalanmasını önleme adına yaptılar. Ki, o sıralarda eşlerin, çoluk çocukların birbirlerini dokunmalarını dahî yasaklayan ya da hastalığın buluşmasıyla korkutan sözde uzmanlar; dokunanları da günlerce müşahede altına aldırdıkları gibi, bu illete yakalanan kişilerle selamlaşan insanları bile ‘temaslı’ saydılar ve onları da günlerce evlerine yerlerine hapsettiler maalesef! Bunlar yetmedi ikâmet ettikleri evlerinin yerlerinin dış kapılarına, sitelerine, hattâ sokaklarına, caddelerine koca koca tabelalar veya afişler astırarak insanları, aileleri, sokak ve caddeleri âdetâ fişlediler!

Maske rezâleti ve dezenfeksiyon dezenformasyonu ise vatandaşı zarara uğratması, bu ürünlerin üreticilerine köşeyi döndürmesi ise apayrı bir değerlendirme konusu! Çünkü sözde uzmanlar, aslında azmanlar, bizden adım başı maske değiştirmemizi ve ellerimizi ayaklarımızı devamlı dezenfekte ederek bu illete yakalanmamızın önleneceğini pompaladılar… Ve maskesiz dışarı çıkan insanlara ceza kestiler, aşı olmayan insanları bırakın resmi kurum veya kuruşluları, marketlere bakkallara bile almadılar-aldırmadılar! Söz konusu çevreler şimdide günâh çıkartırcasına lâflar ediyor ve raporlar yayınlıyorlar!

TEMASLI UYGULAMASI BAŞLIBAŞINA BİR REZÂLETTİ!

Bahsime konu çevreler, Kovid-19’a yakalandığı, yani ağızlardan alınan bir damla tükürük ‘pozitif çıktı’ gerekçesiyle insanları günlerce evlerine yerlerine, 4 duvar arasına hapsettikleri yetmezmiş gibi, virüslü olduğu belgelenen kişilerle selamlaşan insanları dahî ‘temaslı’ diyerek onları da yine Kovid’li-koronalı muamelesi yaparak günlerce evlerinden yerlerinden çıkmasını engellediler. Çıkanları da cezalandırdılar!

BİR ‘TEMASLI’ REZÂLETİ DE BİZ YAŞADIK!

Kovid-19 ucubesinin zirve yaptığı günlerde evimizin bahçe kısmında bulunan bir musluğu 5-10 dakika içinde değiştirip giden bir komşumuzun testinde Kovid-19 çıktığı gerekçesiyle kendisi hastaneye alındığı gibi ve sonra da öldüğü gibi, bizimle temas kurduğu gerekçesiyle bizi de 15 gün evimize yerimize hapsettiler maalesef…

ÇİFTÇİ BELGESİ OLANLARA YASAK UYGULANMADI

O sıralarda birçok kişinin evinden yerinden burnunu dahî çıkarması yasaklanırken, her nedense ‘çiftçilik belgesi’ olanlara böyle bir yasak getirilmedi… Bu uygulama bile başlı başına bir tezat idi!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; Kovid-19 gibi virüsleri üreten ya da böyle bir mevhumun lâfını çıkaran, dolayısıyla da insanların dünyalarını zindana çeviren; kişilerin, şirketlerin hatta koca koca ülkelerin ekonomilerini bile altüst olmasına neden olan sözde uzman, aslında azman olan kişiler mutlaka yargılanmalılar..!’ diyor, herkese ‘virüssüz ve sağlıklı’ saygılar sunuyorum.

BAZI ŞEYLERİN ŞÛYU VUKUUNDAN BETERDİR!

Atasözü

SAĞLIK EN BÜYÜK ARMAĞAN, MEMNUNİYET

EN BÜYÜK ZENGİNLİK, SADAKAT EN İYİ İLİŞKİDİR

Buddha

SEVEBİLEN VE ÇALIŞABİLEN İNSAN SAĞLIKLIDIR!

Sigmund Freud

İNSANLAR ÖNCE PARA KAZANMAK İÇİN SAĞLIKLARINI

SONRA DA SAĞLIKLARINI KAZANMAK VEYA KORUMAK

İÇİN PARALARINI HARCARLAR… Wolfgang Van Goethe

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

02
MAYIS

2024

'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri' adlı köşe yazısı Devamı

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

MÜFTÜLÜK AÇIKLADI HAC İADE ÜCRETLERİ NASIL YAPILACAK ?
Bölgesel

MÜFTÜLÜK AÇIKLADI HAC İADE ÜCRETLERİ NASIL YAPILACAK ?

Suudi Arabistan hükümetinin Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve değişik milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanlarla eda edileceği ve yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyeceği şeklindeki kararından sonra 2020 yılında hac ibadetini yapmak için kayıtlarını yaptıran hacı adaylarının durumu BakanlıkIararası Hac ve Umre Kurulunca görüşülüp kararabağlanmıştır.

İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE GELDİ KARANTİNADAN KORKANLARA SESLENDİ
Sağlık

İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE GELDİ KARANTİNADAN KORKANLARA SESLENDİ

Geçtiğimiz gün Burdur'a çeşitli ülkelerden getirilen 16 kişi, 14 günlük karantina süresini Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtta geçiriyor.

SON DAKİKA BALKONLARA ÇIKALIM YATSI EZANINDAN SONRA DUA OKUNACAK
Bölgesel

SON DAKİKA BALKONLARA ÇIKALIM YATSI EZANINDAN SONRA DUA OKUNACAK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmaları niyazıyla yarından itibaren yatsı ezanı sonrası tüm camilerimizden dua sesleri yükselecektir.

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Açıkladı Mücbir Sebep’ten Faydalanacak Mükellef Grupları Belli Oldu
İş Dünyası

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Açıkladı Mücbir Sebep’ten Faydalanacak Mükellef Grupları Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kovid-19 nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için tebliğ hazırladıklarını bildirdi.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL AÇIKLADI “CEZAEVLERİNDE POZİTİF VAKA ÇIKMAMIŞTIR”
Bölgesel

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL AÇIKLADI “CEZAEVLERİNDE POZİTİF VAKA ÇIKMAMIŞTIR”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin koordinasyon toplantısının ikincisi yapıldı.

Burdur Mermerciler ve Madenciler Başkanı Hakkı Arslan’dan Örnek Davranış
Sağlık

Burdur Mermerciler ve Madenciler Başkanı Hakkı Arslan’dan Örnek Davranış

Burdur Mermerciler ve Madenciler Başkanı Hakkı Arslan'dan Örnek Davranış.