Taceddin Akbaş

Olmaz olamaz ya, yapılan doğru bile olsa, zamanlama çok yanlış!

Taceddin Akbaş'ın 'Olmaz olamaz ya, yapılan doğru bile olsa, zamanlama çok yanlış!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Birçoğumuzun şaşırarak ve üzülerek görüp duyduğu ve öğrendiği gibi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından Şehirdeki otellerde misafir ettiği 550 depremzedeye verdiği hizmeti 21 Mayıs günü sonlandıracağını duyurmuş ve depremzedelerin misâfir edildikleri otellerin kapı girişlerine;
“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Otel Görevlisi İletişim Numarası ve DUYURU’’ başlıklı bir îlân veya yazı asmış ve o duyuru yazısında şöyle demişti:
”Saygıdeğer misafirlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremzede vatandaşlarımıza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05.2023 tarihinde (Pazar günü) sonlandırılacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur…” demiş; dolayısıyla da depremzedelerin ’21 Mayıs Pazar gününden sonra’ başlarının çaresine bakmalarını istemişti!
Anlaşılamaz bir şekilde ve jet hızıyla alınan bu karar da devlet kademesinde, halk arasında ve aynı hızla yayılmış, bunun üzerine derhal harekete geçen AFAD Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği’nden ‘depremzedelerin masraflarının karşılanacak şekilde’ otel tahsis edilmesini istemiş ve Valiliğe şöyle bir yazı göndermişti:
“06.02. 2023 de Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle barınma ihtiyacı duyan depremzedelerimizin Süleymanpaşa İlçesinde kiralanan otelde masraflarının bu güne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı, ancak 21.05.2023 tarihinden itibaren âfetzedelere verilen ‘geçici konaklama’ hizmetinin sonlandırılacağı bilgisi alınmıştır. Asrın felâketine maruz kalan âfetzedelerimizin, milletimizin ve devletimizin emânetleri oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamının karşılanması, misafirlerimiz ne kadar isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedelini ödemek kaydıyla otel sağlanması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim…” denmişti!
BELEDİYE BAŞKANI, GERİ ADIM ATARAK HATASINI
TELÂFÎ ETME YOLUNA GİTTİ VE DOĞRU DA YAPTI
Depremzedelerin acı feryatları ve halkımızın şiddetli tepkileri üzerine gece yarısı, apar topar, alel acele bir açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Geçici konteyner kentleri yeterince kurulamayınca, ilgili daireye talimatlar verilerek süre uzatılmıştır…” dedi. Dolayısıyla da hatasını telâfi etme yoluna giderek doğrusunu yaptı!
YAPILAN DOĞRU OLSA BİLE ZAMANLAMA YANLIŞ!
Hemen herkesin bildiği gibi, Ülkemizin büyük bir bölgesi 6 Şubat 2023 tarihinde ve sabaha karşı şiddetli bir depremle yıkılmış, dolayısıyla ve resmî kayıtlara göre 50 binin üzerinde bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce vatandaşımız yaralanmış, sakatlanmış, birçok çocuk yetim ve öksüz, anne baba evlâtsız, yüz binlerce vatandaşımız eşsiz, kardeşsiz, evsiz, yersiz, malsız mülksüz, dolayısıyla da işsiz güçsüz kalmış; ama büyük devletimiz ve asil milletimiz depremzedelerin anında imdadına yetişerek yapabilinecek her şeyi yapmış ve yapmaya da devam ediyordu… Amma velâkin, geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde partilerine, liderlerine veya vekil adaylarına bekledikleri, umdukları ya da istedikleri oy sayısına ulaşamayan yurt içindeki ve yurt dışındaki bazı kendini bilmezler, ahlâksızlar ve küfürbazlar, hattâ sözde sanatçılar, oyuncular ve saireler, ‘sosyal medya hesapları üzerinden’ deprem bölgesinde yaşayan insanlara yapmadıkları hakaret ve sövmedikleri kişiler bırakmamışlardı! Bütün bu olanların üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, bir ilçesinde barındırılmakta olan depremzedelere gönderdiği mâlûm yazı deprem, artı selzede insanların kanayan yaralarının tuzu biberi olmuş ve insanımızın tamamını üzerek öfkelendirmişti! O nedenle, olmaz, olamaz ya; Belediyenin yaptığı doğru bile olsa zamanlaması yanlış, hem de çok yanlıştı… Çünkü insanlar 4-4, 5 aydır sevdiklerinden, evlerinden yerlerinden ayrı yaşamanın ötesinde birçok akrabasını, eşini dostunu ve sevip saydığı komşusunu toprağa vermiş oldukları için, hâliyle olduklarından daha fazla duygusallaşmış veya hassaslaşmışlardır haklı olarak… Bu uygulamanın bir de seçimlerin hemen ardından başlatılacak olması, insanların aklına başka bir şey getirmiyor! O nedenle ben ‘onlara değil herhangi bir kötü söylemek, herhangi bir yardımda bulunurken, hattâ ‘gözün üstünde kaşın var’ derken bile dikkâtli olunmalı ve nazikleşen kalpleri kırılmamalı, gönülleri incitilmemeli idi, ama bir kere oldu maalesef… Bundan sonra bu ve bu gibi tatsızlıklar yaşanmaz inşallah…’ diye temenni ediyorum!
Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; yine herkesin bildiği gibi, geçtiğimiz hafta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde depremzedelerin yoğunlaştığı il, ilçe, belde ve köylerde Partisinin beklediği ya da istediği sonucu alamadığı için depremzedelere hizmet vermeyi bir hafta içinde bırakacağını ifade eden ve bunu da depremzedelere bir îlânla duyuran Tekirdağ’ın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; bu yapılanın yanlış, yersiz ve zamansız olduğunu kısa sürede anlamış ve partisinin yönetiminden büyük baskı görmüş veya halktan çok tepki almış olacak ki, o îlân veya duyurunun hemen ardından bir açıklama yapmış ve depremzedelerin Tekirdağ’daki otellerde istedikleri kadar kalabileceklerini ve kendilerine gerekli hizmetlerin verileceğini söylemiş… Ancak, yere dökülen sütün toplanamayacağı gibi, genelde insanların, özelde de âfetzedelerin kırılan kalpleri, incinen veya gücenen gönülleri kolay kolay tamir edilemez… O nedenle ben, ‘genelde tüm yöneticiler ve özelde de partili partisiz Belediye Başkanları bu ve buna benzer kararları alırken, bin düşünmeli bir karar vermeli, yani yöneticiler ve tolumun önünde giden kişiler karar verirken kılı kırk yarmalı!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

DÜŞÜNCELERİNİZ YENİLSE BİLE, DÜRÜSTLÜĞÜNÜZ
ZAFER ÇIĞILIĞI ATMALIDIR!..
F. Nietzsche
HATALARI SAKLAMAK, DÜZELTMEKTEN DAHA ÇOK ACI VERİR!
HATALAR, DOLU BİR HAYAT İÇİN ÖDEDİĞİMİZ BEDELDİR!
SIRF KENDİ AKLINA GÜVENEN, HATALARDAN KURTULAMAZ!
BİLMEDEN YAPILAN HATA YANLIŞTIR, BİLEREK YAPILAN
HATA İSE İHÂNETTİR…
Özlü sözlerden
BAŞKALARININ HATALARINDAN DERS ALIN. ÇÜNKÜ
İNSAN BÜTÜN HATALARI KENDİ YAPACAK KADAR
UZUN YAŞAYAMIYOR!..
Tolstoy
HATADAN DÖNMEK BÜYÜK ERDEMDİR…
Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

22
ŞUBAT

2025

BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış

Taceddin Akbaş'ın 'BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış' adlı köşe yazısı... Devamı

21
ŞUBAT

2025

Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor' adlı köşe yazısı... Devamı

20
ŞUBAT

2025

Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler

Taceddin Akbaş'ın 'Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler' adlı köşe yazısı... Devamı

19
ŞUBAT

2025

Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı

Taceddin Akbaş'ın 'Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı' adlı köşe yazısı... Devamı

19
ŞUBAT

2025

Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar

Taceddin Akbaş'ın 'Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar' adlı köşe yazısı... Devamı

17
ŞUBAT

2025

Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!

Taceddin Akbaş'ın 'Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
ŞUBAT

2025

Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?

Taceddin Akbaş'ın 'Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?' adlı köşe yazısı... Devamı

15
ŞUBAT

2025

Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!

Taceddin Akbaş'ın 'Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!' adlı köşe yazısı... Devamı

14
ŞUBAT

2025

Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz

Taceddin Akbaş'ın 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz' adlı köşe yazısı... Devamı

12
ŞUBAT

2025

Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Etimesgut Belediyesinden depremzedelere yardım eli
Yerel Yönetim

Etimesgut Belediyesinden depremzedelere yardım eli

Etimesgut Belediyesi, deprem bölgelerine gıda ve temel ihtiyaç yardımları ulaştırdı. Başkan Beşikçioğlu yaptığı açıklamada, 'Birlikte yaraları saracağız.' dedi.

 Hatay İskenderun’da Doğal Gaz Zehirlenmesi Depremzede  3 Kişi Hayatını Kaybetti
Bölgesel

Hatay İskenderun’da Doğal Gaz Zehirlenmesi Depremzede 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Hatay İskenderun’da Cebike TOKİ Konutları’nda meydana gelen doğal gaz sızıntısı sonucu aynı aileden anne Kader Kökçü ile çocukları Elif Bilge Kökçü (2012 doğumlu) ve İsmail Ege Kökçü (2019 doğumlu) hayatını kaybetti 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise hayati tehlike taşıyor.

Depremzedeler için daha iyisini vaat ediyor, 6 bin konut daha tamamlandı
Bölgesel

Depremzedeler için daha iyisini vaat ediyor, 6 bin konut daha tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremleri sonrası Diyarbakır'da inşa edilen 10 bin konutluk projenin 6 bininin tamamlandığını duyurdu. Depremzedeler için konutlar teslim ediliyor.

Gaziantep'te hasar gören asırlık Zincirli Bedesten restore ediliyor
Bölgesel

Gaziantep'te hasar gören asırlık Zincirli Bedesten restore ediliyor

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ziyarete kapatılan tarihi Zincirli Bedesten'de restore çalışmaları devam ediyor.

Başkan Torunoğlu;  “Mücbir sebep şartsız uzatılmalı”
Bölgesel

Başkan Torunoğlu; “Mücbir sebep şartsız uzatılmalı”

Depremden etkilenen kentlerin Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip yardım istedi.

Gaziantep'te depremzede Suzan Doğan Yılmaz yaşadıklarını resim yaparak atlatıyor
Bölgesel

Gaziantep'te depremzede Suzan Doğan Yılmaz yaşadıklarını resim yaparak atlatıyor

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde evini, iş yerini ve iş yeri personelini kaybeden 64 yaşındaki Suzan Doğan Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci resim yaparak atlatıyor.