Taceddin Akbaş

Osmanlı kadar taş düşsün başınıza

Köşe yazarımız Taceddin Akbaş'ın 'Osmanlı kadar taş düşsün başınıza' adlı köşe yazısı...Padişahların yabancı hanımlarla evlenmelerinin tek sebebinin "güzel kadın" arayışı olduğunu iddia etmek, tarihî gerçeklere aykırıdır. Padişahların evliliklerinin arkasında siyasi ve diplomatik nedenler vardı.

Taceddin Akbaş

OSMANLI KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA!

Hiç aralıksız ve 25 yıl Eskişehir’in Belediye Başkanlığını yapan, ancak 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen, bu durumu hazmedememiş olacak, yani 25 yıl yürüttüğü Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresi az gelmiş olacak ki; Partisinin bir seçim bürosunun açılışında kel alâka bir konuşma yapmış ve onurlu, şerefli ve itibarlı ceddimiz-ecdadımız olan Osmanlıya vermiş veriştirmiş…

Büyükerşen Partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşma da “Övündüğümüz ya da övündüğünüz Osmanlı var ya hani bize ‘kul’ diyen, halka ‘kul’ diyen, bir Osmanlı ailesi, efendim baktığınız zaman aileye, ailede bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü falan filan. Ben takılıyorum bazen arkadaşlara. Tarihle alay etmiyorum ama yanlış anlamayın. Ne zaman efendim şehzadelerden birine hanım alacaklar, hanım ağa alacaklar veyahut padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni bir karı alacak. Hemen sefer yapıyor Avrupa’ya. Beyaz tenli, mavi gözlü falan olacak diye…” demiş!

Eski’mez’ Valilerimizden ve Millî Mücadele kahramanlarımızdan Cemal Bardakçı’nın oğlu; Ülkemizin en gerçekçi ve sevilen sayılan tarihçilerinden biri olan Murat Bardakçı; bundan bir süre önce benzer bir açıklama yapan İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Osmanlıyı hedef alan bir konuşması üzerine okkalı bir cevap vermiş ve Soyer’e ithafen şunları söylemişti:

“Dünyanın hiçbir yerinde bizimki kadar geçmişine küfreden bir millet yoktur. Yunanlının Türkiye’yi deli etmek için her şeyi yaptığı bir dönemde, kalkıp da Yunanlının sözünü etmekten çekinmesi gibi hareket başka bir ülkede rastlanmaz…” Bendeniz de burada bir parantez açmak ve Sayın Bardakçı’ya ‘ağzına, diline, gözüne gönlüne, ilgine ve bilgine sağlık Hocam…’ diyeceğim!

Büyükerşen’e gelince, Kırım Tatarı kökenli bir baba ve bir Bulgar göçmeninin oğlu ve yaşı da 90’ına merdiven dayamış olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen bir tarihçi değil, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu bir akademisyen ve siyasetçi olmasına rağmen mâlûm konuşmasını uzman bir tarihçi gibi yapmış ve ecdadımıza vermiş veriştirmiş!

600 KÜSUR YIL ve 36 PADİŞAHLA DÜNYAYI YÖNETEN… OSMANLI’NIN PADİŞAHLARINI KADIN DÜŞKÜNÜ GİBİ GÖSTERMEK HİÇBİR TÜRK’E VE BİR POLİTİKACIYA YAKIŞMAZ!!!!

Bendeniz tarihçi de profesör de değilim ama yalan söylemeyen tarihçilerin kitaplarını çok okudum ve o kitaplarda ‘Osmanlı İmparatorluğu, 1299-1923 yılları arasında varlığını sürdürmüş bir Türk Devleti ve 16. Yüzyılda Doğu Dünyanın en güçlü, en itibarlı imparatorluğu hâline gelmiş; dolayısıyla da 600 küsur yıl doğu ile batı dünyası arasında bir köprü vazifesi görmüş… Yani Yılmaz Büyükerşen ve Tunç Soyer gibi politikacıların aşağıladıkları, küçümsedikleri, hattâ iftira attıkları şerefli ceddimizi, izzetli neslimizi ve muhterem atalarımızı, yani 600 küsur yıl dünyayı ‘adaletle’ yönetmiş olan Osmanlığımızı karalamış ve bunu bir köy kahvesinde veya mahalle sohbetinde değil, onlarca basın mensubunun gözü önünde ve televizyonların canlı yayınları asnâsında yapmış!

Dünyanın en güzel, en asil ve en ahlâklı kızları bizde iken Padişahları güzel kadınla evlenmek için Avrupa’ya gitmekle itham eden ve Padişah hanımlarına ‘karı’ diyerek hakaret eden Profesör Yılmaz Büyükerşen kusura bakmasın ama; hep yalan söyleyen tarihçileri-tarih kitaplarını okuyacağına biraz doğruyu yazan çizen tarihçileri, biraz da adap ve edep içerikli kitapları okumuş olsaydı bu cümleleri kurmazdı herhalde!.. Çünkü 36 padişah arasından yanlış yapanlar olmuş olabilir ki, padişahların yabancı hanımları tercih etmelerindeki asıl maksat biraz vatandaşı ya da yurttaşı olan eşlerinin ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak ve dostluklar oluşturmak, olanlarla ise artırmak, dolayısıyla da o ülkelerin veya devletlerin şerlerinden emin olmaktı! Ayrıca Osmanlı Tebasına bağlı hanımlarla evlenmesi hâlinde evlendiği hanımların akrabalarının, eş ve dostlarının muhtemel zararlarından (veya şûyu vukuundan beter olan) şaibelerinden korunmaktı!

Uzun lâfın kısası; meselenin hülâsâsı; benzer konularda sicili pek iyi olmayan Partilerden birinin üyesi ve ülkemizin en büyük iki şehrinin yıllarca Belediye Başkanlığını yapmış olan politikacıların Ülkede konuşulacak bir çok konu ve eleştirilecek onca olumsuzluk varken; asırlar öncesini gündeme getirmesi, dolayısıyla da atalarımızın kemiklerini sızlatacak (yalan yanlış) lâflar etmesi (ki, biri ikisi doğru da olabilir) birçok Müslüman Türk’ü, hattâ aklı başında, iman ve îtikatı yerinde olan tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi, beni de incitti… O nedenle ben ‘Atalarımızdan ve Dünyayı 600 küsur yıl yöneten padişahlarımızdan söz ederken daha dikkâtli ve rikkatli davranalım!’ diyor, herkese ‘Osmanlı’ saygılar sunuyorum.

Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a (c.c) inanırsınız…

Mû’minleri bırakıp kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet mi arıyorlar? Bilsinler ki bütün izzet Allah’a (c.c) aittir: (Âl-i İmrân, 3/110 ve Nisa, 4/139

Faydasız söz ve lüzumsuz işleri terk etmesi, kişinin Müslümanlığının güzelliğindendir…

Allah’a (c.c) ve âhiret gününe îman eden ya faydalı bir söz söylesin ya da sussun! (II ayrı Hadis)

ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM, ZÂLİMİ ASLA SEVEMEM;

GELENİN KEYFİ İÇİN GEÇMİŞE KALKIP SÖVEMEM,

BİRİ ECDADIMA SALDIRDI MI, HATTÂ BOĞARIM!..

BOĞAMAZSIN Kİ!

HİÇ OLMAZSA YANIMDAN KOVARIM!..

SANMA Kİ ECDADIN YILLARCA UYUDU,

YOKSA NEREDEN BULACAKTIN ELDEKİ YURDU?

Mehmed Akif Ersoy

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

02
MAYIS

2024

'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri' adlı köşe yazısı Devamı

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Antalya Turizmde Rekor Kırdı! Bakın en çok turist hangi ülkeden
Bölgesel

Antalya Turizmde Rekor Kırdı! Bakın en çok turist hangi ülkeden

Antalya turizmde yeni bir rekora imza attı! 2024 yılının ilk çeyreğinde 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaretçi Antalya'yı ziyaret etti. Bu sayı, geçen yıla göre %14,10 artış anlamına geliyor.

Antalya'da CHP Yönetiminden CHP Yönetimine Borç Mirası!
Bölgesel

Antalya'da CHP Yönetiminden CHP Yönetimine Borç Mirası!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde CHP'li Menderes Dal ve yönetimi, kendilerinden önceki CHP'li yönetimden devraldıkları borçları pankart halinde belediye binasına astı.

Konya'nın Akşehir İlçesinde Sahte Alkol Ticareti: Satıcı Tutuklandı
3. Sayfa

Konya'nın Akşehir İlçesinde Sahte Alkol Ticareti: Satıcı Tutuklandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde polisin yakaladığı sahte/kaçak alkollü içki satan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bucak Mutlu Makina'da personel alımı!
Eleman İlanı

Bucak Mutlu Makina'da personel alımı!

Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet göstermekte olan Mutlu Makina bünyesinde çalıştırılmak üzere personel alımı yapılacak. İlan detayları haberimizde...

Sporcu Beslenmesi Paneli Erzincan BYÜ'de Gerçekleşti
Bölgesel

Sporcu Beslenmesi Paneli Erzincan BYÜ'de Gerçekleşti

Erzincan Binali Yıldırım Ünniversitesi, sporcuların beslenme düzeni hakkında kapsamlı bir panel düzenledi.

Kayseri Otelciler Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
İş Dünyası

Kayseri Otelciler Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Kayseri Otelciler Derneği’nin (KAYOTED) ilk genel kurulu gerçekleştirirken; dernek başkanı Murat Erdal; “Kayseri’nin turizmde hak ettiği yeri alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.