Taceddin Akbaş

Patrik Barthalomeos ekmek teknesini pisliyor

Taceddin Akbaş'ın 'Patrik Barthalomeos ekmek teknesini pisliyor' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

PATRİK BARTHALOMEOS EKMEK TEKNESİNİ PİSLİYOR

Dış politika ile az çok ilgilenenlerin gördükleri ya da duydukları gibi, Fener Rum Patriği Dimitris Barthalomeos, İsviçre de düzenlenen ‘Ukrayna Zirvesi’ne ‘Ekümenik’ sıfatıyla katılmış; Dolayısıyla da her türlü nimetinden ‘fazlasıyla’ istifade ettiği ve insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan Ülkemizi Hristiyan Alemi’nin bir üyesi yerine koymak istemiş, hattâ bunu tescil bile ettirmek istemiş, ama başaramamış! Yani bunu bu sefer başaramamış ama ilk fırsatta tekrar deneyecektir… O nedenle bu Patriğin kulağı çekilmeli ve yemi kesilmelidir!

Yani, İsviçre de 15-16 Haziran tarihleri arasında ve 100’e yakın ülke temsilcisiyle birlikte bazı uluslararası kuruluşların katıldığı ‘Ukrayna Barış Zirvesi’ sonunda yayımlanan Bürgenstock Bildirgesi’ne Ülkemiz dahil 89 ülke ve uluslararası kuruluş imza atmıştı. Ve Ülkemizden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katıldığı zirvede Fener Rum Patriği Barthalomeos, masaya ‘’Ekümenik” (Evrensel birleşme) isimliği ile oturmuş ve yayımlanan bildiriye Ekümenik sıfatıyla imza atmıştı!

Kısacası; yıllardır Ülkemizin millî güvenliğine aykırı hal, hareket, tavır ve diplomatik girişimlerde bulunan Fener Rum Patriği Barthalomeos Ukrayna Zirvesi’nde de aynı tutumunu sergilemiş, hattâ işi daha da ileriye götürerek ‘Ermeni Soykırımı’ yalanlarıyla, iftiralarıyla kandırılan Hristiyan Alemini Ülkemizin aleyhine olacak bir sıfatı kullanmış! Ancak Ülkemizin Dışişleri Bakanlığı’ndan ve duyarlı STK’ların temsilcilerinden gelen tepkiler üzerine Barthalomeos’un imzası söz konusu zirve bildirisinden çıkarılmıştı!

BU BİR HATAMIYDI YOKSA KASIT MIYDI?

Fener Rum Patriğinin, söz konusu Bildirinin altına ‘’Ekümenik” sıfatıyla imza atması herhangi bir yanlışlık ve karışıklık nedeniyle mi yoksa bir kasta mahsus olarak mı imza attığı bilinmiyor ama hangi nedenle olursu olsun bu hareket genelde Hristiyanları, özelde de Ermenileri Ülkemize karşı tahrik etme, daha da kötüsü dünya Hristiyan âlemini bu sıfata alıştırma, dolayısıyla da Ülkemizi uluslararası arena da sıkıştırmaya yönelik bir girişim olmalı…

HEM BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYİP SUYUNU İÇİYORLAR, HEM DE ‘EKMEK TEKNELERİNİN İÇİNİ PİSLİYORLAR, O NEDENLUE BU PATRİK CİDDİ BİR ŞEKİLDE UYARILMALI VE BENZER BİR HAREKETTE BULUNMASI.. HALİNDE NE YAPILMASI… GEREKİYORSA O YAPILMALI!!

Siyonist İsrail Emperyalist ABD’nin maddî mânevî destiği ve Hristiyan aleminin büyük bir çoğunluğunun de göz yummasıyla yıllardır Filistin’i, aylardır da Gazze’yi yakıp yıkarken sesini çıkarmayan Fener Patriği Barthelomous, Hristiyan Ukrayna’nın yanında ve Ekümenik sıfatıyla katılması bir yana Ekümenik sıfatıyla katılarak yıllardır krallar gibi yaşadığı, ekmeğini yiyip suyunu içtiği ve tertemiz havasını teneffüs ettiği Ülkemizin havasını kirletmek, dolayısıyla da ekmek teknesinin içini pislemek istemiş… Milliyetçi mukaddesatçı kesimler ve Dışişleri Bakanlığı olayı geçte olsa fark etmişler ve zevahiri kurtarmışlar…

BU VE BUNA BENZER KONULARDA BAKANLIK VE STK’LAR UYANIK OLMALILAR VE GEREĞİNİ ANINDA YAPARAK HADSİZLERİN HADDİNİ BİR ŞEKİLDE BİLDİREREK BİN PİŞMAN ETMELİLER!

İletişim araçlarının dağ başındaki çobanlara ve dünyanın en ücra köşesindeki insanlara ulaştığı bir devirde bazen bir dakikanın bile önemi oluyor! Yani, bazı anlık gecikmeler ülkelerin aleyhine olabiliyor. Meselâ, kabından çıkan-çıkarılan bir macunu nasıl geriye veya yerine katmak mümkün olmuyorsa, ağızdan çıkan bir kelimenin, kullanılan bir sıfatın ve atılan bir imzanın geri alınması da o kadar kolay olmuyor, olsa bile ya hedefini bulmuyor ya da yerine oturmuyor! O nedenle ben bu Patrik Ekümenik rüyası görüyor veya hayali kuruyor. O nedenle kulağı çekilmeli, ciddi bir şekilde uyarılmalı ve ekmek teknesinin içini bir daha pislemeye kalkmamalı!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

DIŞ SİYASET, İÇ KURULUŞ VE İÇ SİYASETE
DAYANDIRILMAK ZORUNLULUĞUNDADIR.
YANİ İÇ KURULUŞUN KALDIRILAMAYACAĞI
GENİŞLİKTE OLMAMALIDIR. YOKSA HAYÂLÎ
DIŞ SİYASET PEŞİNDE KOŞANLAR, DAYANAK
NOKTALARINI KENDİLİĞİNDEN KAYBEDERLER…
BEN, SİYASİ SORUNLARI DA ASKERÎ DURUMLAR
GİBİ HARİTA ÜZERİNDEN İNCELERİM…
TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNİ AMAÇLAYAN, HİÇBİR
MİLLETİN ALEYHİNDE OLMAYAN BİR BARIŞ
DOĞRULTUSU, BİZİM DAİMA İLKEMİZ OLACAKTIR!
K. Atatürk
HEPİNİZ BİRER TÜRK BAYRAĞISINIZ. BAYRAĞI
LEKELEMEYİN, YERE DÜŞÜRMEYEN…
BÖLÜNME KABUL ETMEZ, KUTSAL BİR BÜTÜN
HÂLİNDE, BÜYÜK TÜRKİYE’NİN YENİDEN
İNŞA EDECEĞİZ… Alparslan Türkeş
BAZI İNSANLARI HER ZAMAN, BAZI İNSANLARI
BAZEN KANDIRABİLİRSİNİZ. ANCAK BAZI
İNSANLARI ASLA KANDIRAMAZSINIZ…
A.LİNCOLN
KİMİN DEĞİL, NEYİN DOĞRU OLDUĞU ÖNEMLİDİR!
Konfüçyüs

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

08
EYLÜL

2024

'Korsan' yemin büyütülmemeli ama çok da hafife alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın ''Korsan' yemin büyütülmemeli ama çok da hafife alınmamalı' adlı köşe yazısı... Devamı

06
EYLÜL

2024

Ispartalı bir çiftçi gül ve lavantadan kahve yapar da Burdurlu bir çiftçi balık atıklarından ürettiği bir gübre ile domatesin verimini artıramaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Ispartalı bir çiftçi gül ve lavantadan kahve yapar da Burdurlu bir çiftçi balık atıklarından ürettiği bir gübre ile domatesin verimini artıramaz mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

05
EYLÜL

2024

Bir insanı secdeye götür(e)meyen iman, cennete nasıl götürsün ki!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir insanı secdeye götür(e)meyen iman, cennete nasıl götürsün ki!' adlı köşe yazısı... Devamı

04
EYLÜL

2024

Kahve 'Bundan Sonra' sadece Yemen'den değil, komşumuz Isparta'dan da gelecek

Taceddin Akbaş'ın 'Kahve 'Bundan Sonra' sadece Yemen'den değil, komşumuz Isparta'dan da gelecek' adlı köşe yazısı... Devamı

03
EYLÜL

2024

Adli yıl hayırlı uğurlu tüm kararlarımız adil olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Adli yıl hayırlı uğurlu tüm kararlarımız adil olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

02
EYLÜL

2024

Yunan'ı denize döktük 'amma velakin' kendimiz 'sudan çıkmış' balığa döndük!

Taceddin Akbaş'ın 'Yunan'ı denize döktük 'amma velakin' kendimiz 'sudan çıkmış' balığa döndük!' adlı köşe yazısı... Devamı

31
AĞUSTOS

2024

Plastiksiz Türkiye-Sağlıklı toplum

Taceddin Akbaş'ın 'Plastiksiz Türkiye-Sağlıklı toplum' adlı köşe yazısı... Devamı

29
AĞUSTOS

2024

Zafer Bayramını kutlarken kahramanlarını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Zafer Bayramını kutlarken kahramanlarını unutmayalım!' adlı köşe yazısı... Devamı

28
AĞUSTOS

2024

Koskoca bir tarım ülkesinin büyük bir Tarım Bakanlığı olur da ciddi bir tarım politikası olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Koskoca bir tarım ülkesinin büyük bir Tarım Bakanlığı olur da ciddi bir tarım politikası olmaz mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

28
AĞUSTOS

2024

Hırsızların şahıdır, ne söylese yeridir!

Taceddin Akbaş'ın 'Hırsızların şahıdır, ne söylese yeridir!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

 Kayseri'de ekmek fiyatlarında artış yaşandı
Bölgesel

Kayseri'de ekmek fiyatlarında artış yaşandı

Kayseri'de 200 gram somun ekmek ve 180 gram pide fiyatı 7.5 TL'den 9 TL'ye çıktı.

Bir gizli zamda Uşak'tan geldi
Bölgesel

Bir gizli zamda Uşak'tan geldi

Uşak’ta ekmeğin gramajı düşürüldü ancak fiyatı aynı kaldı. Gizli zam ile birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL'den satılacak.

Başkan 5 Yıl  Önce verdiği Sözü Tuttu Ekmeği 1 TL yaptı .
Yaşam

Başkan 5 Yıl Önce verdiği Sözü Tuttu Ekmeği 1 TL yaptı .

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 5 yıl önce halkına verdiği sözü tutarak, Yenişehir Ekmek Sanayii'nde (YESAŞ) üretilen ekmeğin 1 TL’den satışa sunulduğunu açıkladı.

Ankara halk ekmekten bir ilk
Yaşam

Ankara halk ekmekten bir ilk

Ankara Büyükşehir Belediyesi Muharrem ayına çölyak hastalarını unutmadı ve glütensiz aşure üretti. Ankara Halk Ekmek tarafından ilk kez üretilen glütensiz aşureler Gökkuşağı Halk Ekmek Fabrika Satış Mağazası ile Etimesgut Kent Konseyi’nde gerçekleşen “Glütensiz Aşure” etkinliğinde çölyak hastası vatandaşlar ile ailelerine ikram edildi.

Golit ekmek için birlik oluyorlar
Bölgesel

Golit ekmek için birlik oluyorlar

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köyde yaşayan kadınlar, el ele vererek imece usulüyle uzun süre bayatlamayan yörede 'Golit' ismi verilen ekmeği pişiriyor ve böylece fırına ihtiyaç duymadan sofralarının ekmek ihtiyacını karşılıyorlar.

Erzincan’da ekmeğin fiyatı değişti İşte yeni fiyatı
Bölgesel

Erzincan’da ekmeğin fiyatı değişti İşte yeni fiyatı

Erzincan’da bugünden itibaren ekmek yeni fiyattan satışa başladı.