Taceddin Akbaş

Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!

Taceddin Akbaş'ın 'Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

SİZ ÇOK YAŞAYIN ‘YAŞATMAK İÇİN YAŞAYAN’ Ve ‘ÖLDÜRMEMEK İÇİN ÇABALAYAN’ POLİSLER!

Hemen herkesin bildiği gibi, bu hafta can ve mal emniyetimizin sağlayıcısı ve koruyucusu, ırz ve namus bekçimiz durumunda olan Polis Teşkilâtı’nın kuruluşunun 179. Yıldönümü kutlanıyor… O nedenle ben, 20 ay süreli askerliğinin 14 aylık bölümünü ‘jandarma karakol komutanı ve vekili’ olarak görev yapmış, sonra da mesleği icabı jandarma ve polislerle haşir neşir olmuş bir gazeteci; dolayısıyla da iyi bir jandarma ve polis dostu vatandaş olarak Türk Polis Teşkilâtı’nın kuruluşunun 179. Yılını kutluyor; Genel Müdüründen mahalle bekçisine varıncaya kadar tamamına sağlık sıhhat ve afiyet dileklerimle birlikte kazasız belâsız günler diliyorum… Şimdide Teşkilâtın kısa bir tanıtımını yapmak, sonra da mensupları hakkındaki görüş ve düşüncelerime geçmek istiyorum:

YAŞLARI 179, DİNÂMİKLERİ İSE 17,9 OLAN TÜM POLİSLERİN GÜNLERİ KUTLU OLSUN!

Türk Polis Teşkilâtı, modern anlamda 10 Nisan 1845 tarihinde ve İstanbul da kurulmuş ve Teşkilât, 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilât Kanunu’na dayanarak örgütlenmiş, 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife Salâhiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir Teşkilât olup bu yıl da kuruluşunun 179. Yıldönümünü kutluyor… O nedenle ‘ben de yaş itibariyle 179, dinamikleri itibariyle ise 17,9’luk bir delikanlı gibi olan Polis Teşkilâtını’nın kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyor, Teşkilâta daha nice nice 179 yıllar diliyorum:

SİZ ÇOK YAŞAYIN, YAŞATMAK.. İÇİN YAŞAYAN VE ÖLDÜRMEMEK İÇİN ÇABALAYAN POLİSLER!

Başımız her dara düştüğünde, hattâ polisi ilgilendirmeyen bir vaka ya da olay olduğunda bile aklımıza ilk gelen kişi polis, kurum da Emniyet Teşkilâtı olur... Ve aradığımız polis ekipleri (haklı nedenlerden dolayı) birkaç dakika bile gecikmesi hâlinde polise söylemedik lâf, yapmadık beddua ve şikâyet etmedik makam bırakmayız… Yani biz bazen polisin de içimizden çıkmış bir insan olduğunu, dolayısıyla onun da şahsi, âilevî, maddî mânevî veya meslekî problemleri olabileceğini hiç akıl edemeyiz… Ki, halkını en azılı teröristlere, seri katillere ve suç makinesi cânilere karşı canını siper eden polisler bazen gâzî, bazen şehid olurlar… Yani, polisler öldürmemek için ölür, yaşatmak için yaşarlar! Ancak yine de bazılarına yaranamazlar maalesef! Ama varsın olsun, onlar vicdanen rahat, kanûnen haklı olsunlar yeter!

ASLINDA HER İNSANIN KENDİ ÎMÂNI YA DA VİCDANI KENDİ POLİSİ, JANDARMASI VEYA ZABITASI OLMALI! ANCAK İNSANOĞLUNDA BU ‘PEK’ KOLAY OLMUYOR

Aslında her insanın vicdanı ya da îmanı kendi polisi olmalı! Ancak günümüzde bu pek mümkün olmuyor-olamıyor! Ve karakteri bozuk veya önemli bir zaafı olan insanlar polisin olmadığı ya da insanların veya kameraların görmediği yerlerde her türlü suçu işleyebiliyorlar… Oysa bizim îman- inanç ve îtikatımıza göre, bir insanın yanından bir an-bir saniye bile ayrılmayan 8 mânevî polisi-meleği vardır! Ve bunların 4’ü gündüz, 4’ü de gece görev yaparlar. Bu meleklerden 2’si Hafaza Meleği, diğer 2’si de Kirâmen Katibin’dir. Hafaza Melekleri insanı korumakla görevli, Kirâmen Katibin Melekleri de insanın işlediği büyüklü küçüklü günahları ve sevapları yazmakla görevlidir… Ve Yazıcı Meleklerin sevapları kaydedeni kişi ölene kadar sağ omzu üzerinde, günâhları kaydedeni de sol omzunda nöbet tutar ve bu melekler nöbet yerlerini bir an olsun terk etmez, hiç hata yapmaz ve en küçük ayrıntıları dahî kaçırmayıp kayıt altına alırlar!

Konu hakkında, Cenab-ı Hakk Kur’an-ı Keriminde ve İrfitar Sûresi’nin 10 ve 12. Ayet-i Kerîmesinde “Sizin üzerinizde gözetleyici-gözlemci melekler vardır. Onlar Allah (c.c) katında pek değerli yazıcı meleklerdir. Ve onlar ‘siz ne yaparsanız yapın’ bilirler…” buyuruyor!

Her neyse; bugünkü konum Türk Polis Teşkilâtı’nın 179. Kuruluş yıldönümü idi… Ancak, tâbiri caizse eğer, polislerin de bir çeşit melek görevini ifa ettiklerini düşündüğüm için olsa gerek, nöbetçileri ve nöbet yerleri değişse bile görevleri değişmeyen, yani insanları, hattâ hayvanları ve bitkileri bile kollayıp gözetmekle yükümlü olan, 7/24 ve bihakkın görev yapan polislerin melekler gibi çalıştıklarını, dolayısıyla da hem geçimlerini sağladıklarını hem de sevap kazandıklarını düşündüğüm için bu yorumu yaptım… O nedenle ben şimdi asıl konuma dönüyor, sözü emniyet supapımız ve can simidimiz-can kurtaranımız gibi olan, yani bizim her türlü güvenliğimizi sağlayan-sağlamaya çalışan polislerin gün ve haftalarını cân-ı gönülden kutluyor, tamamına sağlık sıhhat ve âfiyet dileklerimi iletiyor; ‘Cenab-ı Hakk onları Hafaza Melekleriyle muhafaza etsin, kollasın gözetsin, her türlü kazadan, beladan, şerlerden ve şerli insanların şerlerinden korusun! Ayaklarınıza taş, gözlerinize yaş değdirmesin inşaAllah… diyorum. Ayrıca tüm ölmüşlerinize, şehidlerine rahmet eylesin, gâzilerinine âcilen ve kalıcı şifalar versin inşaAllah’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

POLİSE SEVGİ, DEVLETE SEVGİDİR…

POLİSE SEVGİ, MİLLETE SEVGİDİR…

POLİSE GÜVEN, DEVLETE GÜVENDİR…

Ve POLİSSİZ BİR ÜLKE, KORUMASIZ BİR

ÜLKEDİR! Taceddin Akbaş

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) 13 bin Polis adayı alımı
Bölgesel

Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) 13 bin Polis adayı alımı

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 8 bin 160 erkek, 2 bin 240 kadın, ön lisans mezunu 800 erkek, 1800 kadın olmak üzere 13 bin polis adayı alınacak. İşte detaylar…

Büyükşehir’in eğitim tırı çocuklarla buluştu
Yaşam

Büyükşehir’in eğitim tırı çocuklarla buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hurdadan sıfır atık ve iklim değişikliği eğitim tırına dönüştürülen araç, okul okul gezerek çocuklara sıfır atık, iklim değişikliği gibi çevre konularında eğitimler vermeye devam ediyor.

KUDAKA, Bölge Kalkınması İçin Güdümlü Projeler Üzerinde Kararlar Aldı
Bölgesel

KUDAKA, Bölge Kalkınması İçin Güdümlü Projeler Üzerinde Kararlar Aldı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 154. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Halk Kart Nisan Ayı Tutarları Mersin'deki Dar Gelirli Ailelerin Hesaplarına Yatırıldı
Bölgesel

Halk Kart Nisan Ayı Tutarları Mersin'deki Dar Gelirli Ailelerin Hesaplarına Yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi, Mersin'de yaşayan dar gelirli ailelere destek sağladığı Halk Kart’ın Nisan ayı tutarlarını hesaplara yatırdı.

Çarşamba Belediye Başkanı Dündar, Ticaret Borsası Yetkililerini Ağırladı
Yaşam

Çarşamba Belediye Başkanı Dündar, Ticaret Borsası Yetkililerini Ağırladı

Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, "Fındık ticaretinin artırılması, korunması ve geliştirilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Burdur'da yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!
Bölgesel

Burdur'da yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

Burdur'da 1 Mayıs'ta trafiğe kapatılacak güzergahlar belirlendi. Peki Burdur'da trafiğe kapatılacak yollar nereler? Burdur Valiliği tarafından trafiğe kapatılacak güzergahlar duyuruldu.