Taceddin Akbaş

Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Dünyanın Müslümanları Mutlu Olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Dünyanın Müslümanları Mutlu Olsun' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

TÜRKİYE’NİN CUMHÛRİYET BAYRAMI KUTLU DÜNYANIN MÜSLÜMANLARI MUTLU OLSUN

Hemen herkesin bildiği gibi, Ülkemiz de 29 Ekim tarihi ‘Cumhûriyet Bayramı’ olarak kutlanıyor… Ki, bu yıl kutlanacak olan Cumhûriyet Bayramının önemi, önceki yıllara göre 99 kat daha fazla olmalı! Çünkü bu yıl Cumhûriyetin kuruluşunun tam 100. Yıldönümü… Yani Cumhûriyetin kurulmasının üzerinden tam 99 yıl geçmiş ve Cumhûriyet bugün 100 yaşına girmiş! O nedenle ben bu bayramın kutlamasına geçmeden önce, bilmeyen ya da unutan sevgili okurlarıma ‘Cumhûriyet’ kelimesinin ne anlama geldiğini kısaca hatırlatmak istiyorum:

Şöyle ki; ‘Cumhûriyet’i lügatler veya Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğü, “Milletin egemenliğini kendi elinde tutması ve belirli sürelerde seçtiği milletvekilleriyle kullanılması olan yönetim biçimidir” şeklinde tarif ediyor. Ancak bazı sözüm ona gazeteler ve köşe yazarları veya sözde cumhuriyetçiler, 28 Ekim Cumartesi günü, yani Cumhûriyetin Kuruluşunun 100. Yıldönümünden bir gün önce İstanbul/Atatürk Havalimanında gerçekleştirilmesi planlanan “Filistin’e-Gazze’ye Destek Mitingi”nin Cumhûriyet Bayramı kutlamalarından bir gün önce yapılacak olmasının bayram yapmaya ne gibi bir zararı olabilir onu târif etmiyorlar! Ben de onlara ‘bahse konu mitingi Bayramdan kaç gün önce ya da sonra yapılacak olsaydı sizi memnun ederdi acaba?’ diye sormak istiyorum.

Sizler ‘birçok şeyin içine Atatürk’ü, Cumhûriyeti, lâikliği çağdaşlığı katarak kendinizi koyu lâik, kuvvetli Cumhûriyetçi, sağlam Atatürkçü ve karışıksız katıksız çağdaş; diğer insanları ise bunların karşıtları ve tam tersini düşünen ya da inanan insanlarmış gibi görüyor, gösteriyor, tüm yazı ve yorumlarınızı bunların üzerine bina ediyor, dolayısıyla da bu değerleri değersizleştiriyorsunuz!’

O nedenle, ‘bal bal’ demekle ağız tatlanmayacağı gibi, bu değerleri yerli yersiz, zamanlı zamansız, ulu orta kullanmakla da ‘Atatürkçü, lâik, Cumhûriyetçi ve çağdaş’ olunmuyor, sadece onlardan geçiniliyor! Ve bence, 1938 yılından beri Atatürk ve ilkelerinin, Cumhûriyetin kazanımlarının, lâikliğin, çağdaşlığın kıyısından köşesinden, artı basın yayın organlarının başından sonundan veya herhangi bir yanından tutunarak geçinenlerin bu değerlere verdikleri zararlar, bunların karşısında olduklarını sandıkları kişilerin verdikleri zararlardan kat kat daha fazladır!’ diye düşünüyorum…

ŞARKICI MADONNA LOUİSE, GRETA TUHUNBERG VE VİCDAN SAHİBİ YAHUDİLER KADAR TARAFSIZ OLUN!

Aklıselim ve sağduyu sahibi Gayrimüslimler, cumhuriyetçi, lâlik ve çağdaş şarkıcılar, popçular, topçular, oyuncular, tiyatrocular, hattâ Siyonist olmayan ve vicdan sahibi olan Yahudiler; Emperyalist olmayan ABD’liler ve materyalist olan Avrupalar bile vatandaşı oldukları ülkelerinin yöneticilerinin maddî mânevî desteğiyle 3 haftadır Gazze’yi yakan yıkan ve binlerce masum insanı, çolu çocuğu, kadını kızı katleden İsrail’in yaptıklarına feryat ederken; bizim ne idüğü belirsiz olan bazı yazar ve çizer takımı ‘Gazze’ denilince akıllarına dünya kurulalı var olan ve dünya da şu anda tek tahrif edilmiş Tevrat’a uyan Musevî şeriatı ile yönetilen korsan ve terörist İsrail Devleti yerine Vahhâbi Arabistan’ı, Şii İran’ı ve benzer ülkeleri hatırlıyor ve o noktaya odaklanıyor, yoğunlaşıyor, konuşlanıyor ve konumlandırıyorlar! Oysa Siyonistlerin ve destekçisi olan Emperyalistlerin ilk hedefleri Filistin ve Gazze olsa bile, hemen sonraki hedefleri İslâm ülkelerinin, hattâ Siyonist olmayan dünya ülkelerinin tamamı ve hedeflerinin arasında 29 Ekim Pazar günü kutlayacak olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti de var! Yani bizim bugün Gazze’ye sahip çıkmamız Cumhuriyetimize sahip çıkmamız anlamına gelir! Çünkü, Siyonistler veya sapık düşünceye sahip olan Evang(j)alistler önce Filistin ve Gazze’yi, sonra bölgeyi ve dünyayı kuşatmak, ardından da Siyonist uşağı olmayan devlet yöneticilerini ve milletlerini yok etmek istiyorlar!’

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; ülkemizin sağcıları, solcuları, tiyatrocuları, futbolcuları, Müslümanları, Hıristiyanları, çevrecileri ve kanarya sevenler derneği yöneticileri bile Filistin/in-Gazze’nin yanında, en azından mazlum insanların ve masum çocukların yanında yer alırlarken; bizdeki bazı insanların, yazar çizer takımının, son derece iyi niyetle planlanan ve bence tam zamanında yapılacak olan bir mitingin, Cumhûriyet Bayramının bir gün öncesine (Cumartesi gününe) denk gelmesini bahane ederek demogoji yapıyor, polemikler üretiyorlar… Ve bunu da hiç hazzetmedikleri Tayyip Erdoğan’ın kendisini ve partisini, daha da beteri inancını yok etme, azmini kırma ve davasını yıpratma adına yapıyorlar! Ancak, yanlış yapıyorlar… Çünkü bu ülke sadece Erdoğan’ın veya Partisinin malı olmadığı gibi, Gazze’de, Filistin de yalnız Filistinlilerin meselesi değil, dünya Müslümanlarının ortak meselesidir! O nedenle ben ‘Mevlâ sizin ya hidâyetinizi ya da müstehakınızı versin!’ diyor, 29 Ekim Cumhûriyet Bayramını ‘çakma’ cumhuriyetçilerden daha çok kutluyor, herkese saygılar sunuyorum.

HERKESİN ANLAYIŞ DERECESİ FARKLIDIR.

BENİM SANA ANLATACAKLARIM, ANCAK SENİN

ANLAYACAĞIN KADARDIR…

KAR TANELERİ NE GÜZEL ANLATIYOR, BİRBİRİNE

ZARAR VERMEDEN DE YOL ALMANIN MÜMKÜN

OLDUĞUNU! Hz. Mevlânâ

YA SUSMAK YA DA SUSMAKTAN DAHA ÖNEMLİ BİR

SÖZ SÖYLEMEK GEREKİR… Pisagor

UÇMAYI SEVİYORSAN, DÜŞMEYİ DE BİLECEKSİN

KORKARAK YAŞIYORSAN, YALNIZCA HAYATI

SEYREDERSİN…

YÜZÜMÜZÜN VE GÖZLERİMİZİN RENGİ NE OLURSA

OLSUN, GÖZYAŞLARIMIZIN RENGİ AYNIDIR… Anonim

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

İTBF’nin 100. yıla armağanı
Etkinlik

İTBF’nin 100. yıla armağanı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin (İTBF) Cumhuriyet’in 100. Yılına armağan olarak çıkarttığı kitapları tanıttı.

100’üncü yıl uçuşlarına Fransa’dan gelen  Valentin Berland'ta katıldı
Yaşam

100’üncü yıl uçuşlarına Fransa’dan gelen Valentin Berland'ta katıldı

Adıyaman’ın Tut ilçesine Fransa’dan gelen Valentin Berland, 100’üncü Yıl Yamaç Paraşütü etkinliğinde gökyüzünde süzüldü.

100'üncü yıla özel tablo! İlk Tablo takdim edildi
Bölgesel

100'üncü yıla özel tablo! İlk Tablo takdim edildi

Burdur Valisi Türker Öksüz'ü, Burdur MTA Lisesi heyeti ziyaret etti. Cumhuriyetimizin l00. Yılına Özel Atatürk tablosu üreten okul heyeti tarafından, ilk tablo Burdur Valisi Öksüz'e takdim edildi.

Cumhuriyetin 100’ncü yılına özel Türk Musikisi konseri düzenlendi
Yaşam

Cumhuriyetin 100’ncü yılına özel Türk Musikisi konseri düzenlendi

Ordu’da, Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılına özel düzenlenen Türk Musikisi konseri, sanatseverlere güzel bir gece yaşattı.

Yeşim’de 40. yıl coşkusu bir başka yaşandı
Etkinlik

Yeşim’de 40. yıl coşkusu bir başka yaşandı

Yeşim, kuruluşunun 40. yıl dönümünü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kutlamanın gururunu yaşıyor.

Bucak'ta minik efelerden muhteşem gösteri
Etkinlik

Bucak'ta minik efelerden muhteşem gösteri

Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucak Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Öğrenciler, Cumhuriyet'e olan bağlılıklarını çeşitli etkinliklerle gösterdi.