Taceddin Akbaş

Vali Türker Öksüz, 'İl Özel İdaresi'nin' 18 yıllık bilançosunu basınla paylaştı

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Türker Öksüz, 'İl Özel İdaresi'nin' 18 yıllık bilançosunu basınla paylaştı' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ, “İL ÖZEL İDÂRESİ’NİN” 18 YILLIK BİLANÇOSUNU BASINLA PAYLAŞTI

Kars Valiliği ile birlikte Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütmekte iken, Cumhurbaşkanlığı’nın 9 Ağustos 2023 tarihli Atama Kararıyla İlimiz Valiliğine atanan ve 18 Ağustos 2023 tarihinde de bu görevine başlayan Türker Öksüz; geçtiğimiz perşembe günü İl Genel Meclisi’nin Encümen Toplantı Salonu’nda basınla bir araya geldi.

Önceki hafta Burdur Merkezdeki târihi Taş Oda’da bir basın toplantısı düzenleyerek 2023 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Vali Türker Öksüz; geçtiğimiz Perşembe günü de İl Özel İdaresi’nin 2023 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İl Genel Meclisi Encümen Toplantı Salonu’nda ve Meclis Başkanı Murat Akbıyık ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav’ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı gerçekleştiren Vali Türker Öksüz; sâdece kendi döneminin değil, Özel İdaresi Genel Sekreterliğin 18 yıllık çalışmalarının da bilançosunu çıkarıp, envanterini verdi ve basının mensuplarının kendisine yönelttiği tüm sorulara detaylı ve tatmin edici cevaplar verdi. Yani, Vali Öksüz 5 ay gibi kısa bir sürede Burdur’u yakından tanıdığı gibi, İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını da yakından takip etmiş olmalı ki, Kurumun 18 yıllık çalışmalarının envanterini ve bilançosunu basınla, dolayısıyla da kamuoyuyla paylaştı.

Vali Türker Öksüz’ün Basını Bilgilendirme Toplantısında verdiği bilgilerin tamamını basın yayın organlarımız ve haber sitelerimiz ya yayınladılar ya da yayınlayacaklardır… O nedenle ben bugünkü yazım da Vali Öksüz’ün Basını bilgilendirme toplantısında verdiği bilgilerin niceliğinden ziyade, niteliği üzerinde durmak istiyorum:

Şöyle ki; Burdur ölçeğinde bir şehir ama kozmopolit bir yapıya sahip olan, ancak ‘Serhat Şehri’ olarak anılan Kars’ta ‘5 yıllık Valiliğinin yanı sıra Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Vali Türker Öksüz bence Burdur’da da bir 5 yıl kalmalı ki, hem yönetim de devamlılık olsun, hem de yöneticiler arasında insicam bozulmasın… Çünkü İlimizin, Öksüz gibi Valilere ihtiyacı var. Ve herkesin mâlûmu olduğu üzere bizde bir Vali değişikliği ortalama 1,5-2 yıla tekabül ediyor… Bu da Valilerin kontrpiye de kalmalarına, görevlilerin gevşemelerine, vatandaşların ise merkezi yönetimlere olan güvenin sarsılmasına neden oluyor…

VALİ ÖKSÜZ ‘BİLGİLENDİRMEYİ VE HALKLA BÜTÜNLEŞMEYİ’ SEVİYOR

Göreve başladıktan, basınla ve İlin yöneticileriyle tanıştıktan hemen sonra Şehidliği, ardından Burdur Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Vali Öksüz, hiç vakit geçirmeden sokağa çıkmış, esnaf ve vatandaşlarla tanışmıştı… Yani Vali Öksüz kısa bir sürede İlimizin tüm ilçelerini ve birçok köyünü ziyaret eden ve buralardaki yetkilerin yanı sıra tüccar, sanayici ve iş insanlarıyla birlikte (STK)’’ların temsilcilerini ve medya kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmaya büyük özen gösterdi ve gerekli önemi verdi…

Kısacası; 5 aylık Burdur Valiliği sırasında gerçekleştirdiği rutin programları ayrı, basın mensuplarını bilgilendirme toplantıları yapan Vali Öksüz, ‘ben merkezli’ bir yönetim şeklini değil, ‘biz merkezli’ bir yönetim tarzını benimsiyor… Dolayısıyla da basın mensuplarını bilgilendirmeyi ihmal etmiyor.

Hâsılı; önceki hafta Taş Oda’da İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanında hazır bulunduğu bir toplantısında 2023 yılının uzun ama özet bir değerlendirmesini yapan Vali Türker Öksüz, geçtiğimiz Perşembe günü de İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde de bir basın toplantısı geçekleştirmiş ve Genel Sekreterliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmek üzere yaptığı plan ve projeleri görsel eşliğinde basını bilgilendirdi.

Hâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; yarım asra yaklaşan gazetecilik hayatım da 20’ye yakın bir Sayın Vali ile tanışma ve çalışma şerefine nail oldum… Ve ilimizden ayrılmış olmalarına rağmen telefon irtibatımı ‘yıllardır’ devam ettirdiğim Valilerimiz var… O nedenle ben tüm Valilerimizi saygıdeğer buluyorum, ama bazılarını aynı zamanda sevgi değer ve irtibat devam eder de buluyorum… Ve yeni Valimiz Türker Öksüz’ünde İlimiz için biçilmiş bir kaftan olarak görüyor, dolayısıyla da Kendisinin en az Kars’ta kaldığı kadar da İlimiz de kalmasını diliyorum… Ve Tekstil şehri Denizli, Turizm Kenti Antalya ile Cumbaba torpili Isparta İlleri arasında sıkışıp kalmış olan İlimizi bu sıkışmışlıktan kurtarmak için var güçleriyle çalışan Valileri daha fazla seviyor ve sayıyorum… Bunu da nefsimden ziyade neslim için olduğunu ifade etmek istiyorum.

Ve 5 ay gibi kısa sürede Vali Öksüz’ün rutin ama tempolu, planlı programlı çalışmalarının tamamını takip edemesem de bilgilendirme toplantılarına katıldığım ve Sayın Valimizin gerektiğinde otoriter, gerektiğinde müşfik, ama her zaman iyi bir Mülkiyeli ve organik bir Türkiyeli olduğunu gördüm, duydum ve öğrendim… O nedenle Sayın Valimize bu köşemden maşaAllah, nazar değmesin inşaAllah’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

Allah (c.c) size, emânetleri mutlaka ehline vermenize ve insanlar arasında hükmedeceğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir. (Nisâ, 4/58)

İşi ehli olmayan kimseye verildiğinde kıyâmeti bekle. (Hadis)

Allah’ım! (c.c) Senden; doğru işimde sebat etmeyi, doğru da azimli olmayı istiyorum. (Hadis)

MEMURLARINIZI SEÇERKEN ZÂLİM YÖNETİCİLERE

HİZMET ETMEMİŞ VE DEVLETİN SUÇLARINDAN VE

ZULÜMLERİNDEN SORUMLU OLMAMIŞ

BULUNANLARA DİKKAT EDİNİZ! (Hz. Ali r. a)

İDARE ETMEK DÜRÜSTLÜK DEMEKTİR. SEN DOĞRU

YÖNETİRSEN YANLIŞ OLMAYA KEMSE CESARET EDEMEZ

Konfüçyus

YÖNETİCİLER DUYGULARIYLA DAVRANMAMALI

HER ZAMAN MANTIK YOLUNU SEÇMELİDİRLER

Napolyon

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

02
MAYIS

2024

'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri' adlı köşe yazısı Devamı

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Vali Öksüz'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bölgesel

Vali Öksüz'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Burdur Valisi Sayın Türker Öksüz,'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj

BAKA Yönetim Kurulu Vali Öksüz Başkanlığında Toplandı
Bölgesel

BAKA Yönetim Kurulu Vali Öksüz Başkanlığında Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Nisan Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Valimiz Sn. Türker Öksüz başkanlığında VKS üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Burdur'da Geleceğin Kodlayıcıları Yetişiyor! Üretken Öğrencilerle Buluşma!
Bölgesel

Burdur'da Geleceğin Kodlayıcıları Yetişiyor! Üretken Öğrencilerle Buluşma!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur'da "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor Projesi" kapsamında yazılım ve kodlama yapan öğrencilerle buluştu.

Vali Öksüz'den Çölyak Hastalarına Müjde! Burdur'da Çölyak Atölyesi Kuruluyor
Bölgesel

Vali Öksüz'den Çölyak Hastalarına Müjde! Burdur'da Çölyak Atölyesi Kuruluyor

Burdur'da çölyak hastaları için özel gıdalar üretecek bir atölyenin donatımı için protokol imzalandı. Hayırsever Ahmed Baraka'nın desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurulacak atölye, çölyak hastalarının glütensiz beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak.

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik hayata geçirilen "Engelsiz İş Atölyesi'nin" açılış programına katıldı.

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!
Bölgesel

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!

Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.