Taceddin Akbaş

Yeşilay'ın olağan genel kurulu 'olağanüstü' iyi ve güzel geçti!

Taceddin Akbaş'ın 'Yeşilay'ın olağan genel kurulu 'olağanüstü' iyi ve güzel geçti!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

YEŞİLAY’IN OLAĞAN GENEL KURULU ‘OLAĞANÜSTÜ’ İYİ VE GÜZEL GEÇTİ!

Bir ara kendim de kısa adı BUR-EMDER, açılımı ise Burdur Emekliler Derneği adı altında bir dernek kurmuş, birkaç yıl Başkanlığını yürütmüş; sonra da nedeni niçini bende mahfuz olan bir sebepten dolayı Derneği feshetmiştim! Ancak Mesleğim icabı, başta Gazeteciler Cemiyeti’nin yıllarca II. Başkanlığını ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttüğüm gibi, Ziraat odası ve Tüm Emekliler Derneği’nin de Yeşilay Cemiyeti’nin de sade bir üyesi idim. Ancak, Yeşilay’ın Burdur Şubesi Başkanı ve değerli Yönetim Kurulu Üyeleri beni (gıyabımda) Denetim Kurulu Başkanı yapma lütfunda bulunmuşlar. Hal böyle olunca da Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi’nin yöneticileri, geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’un Fatih İlçesine bağlı Sarayburnu Semti ve Sepetçiler Kasrı’ndaki Merkez Binalarında gerçekleştirdikleri 74. Genel Kurullarına bizi de davet etme nezaketi göstermişler. Ve biz de Burdur Şube Başkanı (İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı) Osman Koçibay; Derneğin Kadın Kolları Başkanı (Diş Hekimi ve Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi) Hatice Özen Zeybek olmak üzere 3’ümüz Yeşilay Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği Genel Kuruluna katıldık. Dolayısıyla da Cemiyeti 3 yıl boyunca yönetecek olan Genel Başkanı, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini seçtik.

BU YIL 74’ÜNCÜSÜ YAPILAN GENEL KURUL’DA REKÂBET YOKTU, AMA BÜYÜK BİR RAĞBET VE TAM BİR MUHABBET İLE HOŞ SOHBET VARDI!!

Kendi başkanlığım ve yönetim kurulu üyeliklerim ayrı, mesleğim icabı ben bugüne kadar parti, dernek, cemiyet ve vakıf olmak üzere çok sayıda sivil toplum teşkilatının (STK) kongresine, genel kuruluna ve benzer toplantılarına katıldım. Amma velâkin bu gördüklerimin hiçbirisinde Yeşilay Cemiyeti’nin son Genel Kurulunda gördüğüm kadar inanmışlık ve adanmışlık, hoşgörü, samimiyet, muhabbet, birlik ve beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma yoktu ya da ben görmedim veya kaçırdım! O nedenle ben geçtiğimiz Cumartesi Günü yapılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Genel Kurulu’nda müşahede ettiğim durumlardan bazılarını siz sevgili okurlarımla paylaşmak; ayrıca sözüm geçen tüm okurlarımı bu Cemiyete üye yapmak ve maddî olmasa-olamasa bile mânevi katkıda bulunmaya davet etmek istiyorum:

Şöyle ki; birinci paragrafımda da ifâde etmeye çalıştığım gibi, bendeniz, Osman Bey ve Hatice Hanım ile birlikte (Süleyman Demirel Havalimanı uçağıyla) İstanbul’a gittik. Ve orada adı gibi kendi de güzel olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Sepetçiler Kasrındaki güzel mi güzel olan Genel Merkez Binasında gerçekleştirdiği Kurultaya (Kurultay delegesi sıfatıyla) katıldık ve oylarımızı kullanıp tercihimizi yaptık.

Ve Genel Kurul, 3 dönem kuralına takıldığı için yeniden aday olamayan çok değerli Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün Cemiyet çalışmaları hakkında verdiği kapsamlı bilgi ve anlamlı konuşmasıyla başladı.

Bu yıl ‘kuruluşunun 104. Yılı kutlanan Cemiyetin Genel Kuruluna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahihur Özdemir Göktaş Hanımefendi’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızı ve Berat Albayrak’ın sevgili eşi Esra Albayrak Hanımefendi’nin de (Cemiyetin üyesi sıfatıyla) katıldıkları Kurultay da kararların tamamı oybirliği ile alındığı gibi, yeni Genel Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç de Yönetim ve Denetim Kurulu’nun Başkan ve üyeleri de oybirliğiyle seçildi. Ayrıca Cemiyete uzun süre hizmet etmiş, maddî mânevi katkı da bulunmuş olan üyelere birer anmalık verilerek tamamı onura edildi.

YEŞİLAY’DA ‘HEMEN HER ŞEY ORGANİK’’, YEDAM’IN HİZMETLERİ İSE HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜSTÜNDEYDİ

Hâsılı; bundan 104 yıl önce ve insan sağlığını bağımlılık doğurucu risk faktörlerinden korumak ve insan onuruna saygı göstermek, insanlar arasında karşılıklı anlayışı, kardeşliği, dostluğu, iş birliği ve kalıcı barışı desteklemek gibi birbirinden ulvî maksatla kurulan ve geçtiğimiz cumartesi günü de 74’üncüsü yapılan Yeşilay’ın Genel Kurulu’nda her şey yerli yerinde ve birçok şey organikti, iyiydi, güzeldi. Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM)’ın hizmetleri ise her türlü takdirin üstünde idi… O nedenle ben Yeşilay ve YEDAM’ın icraatlarını değil, Kurultay da gördüğüm bazı iyilik ve güzellikleri siz sevgili okurlarıma paylaşmak istiyorum:

Meselâ; Genel Başkanından ve Genel Müdüründen tutun, güvenlik görevlilerine, kayıt memurlarına, teşrifatçılarına ve yiyecek içecekleri sunan hizmet ehline varıncaya kadar çalışanların tamamı güler yüzlü, hoşgörülü, anlayışlı ve görevinde dikkâtli idiler… Ayrıca, delegelere ikram edilen tüm yiyecek ve içecekler hazır alınmış değil, bizzat yerinde ve usta aşçılar tarafından temiz ve leziz bir şekilde yapılmış olduğu gibi; kaplar da katılımcılara plastik veya alüminyum gibi zararlı maddeler içiren kaplar içinde değil, cam şişe, bardak ve benzer kaplar içinde, dolayısıyla da sağlıklı bir şekilde sunulmuştu!

İL VE İLÇERDEN GELEN DELEGELERİN TAMAMI BİRBİRLERİNİ YILLARDIR.. TANIYOR GİBİYDİLER

Burdur Yeşilay’ın kurucu Başkanı Murat Yarar’ın rahatsızlığı nedeniyle görevi bırakmasından (Ki, Mevlâ O’na da kısa sürede ve kalıcı şifalar versin) sonra yerine getirilen yeni Başkanı Osman Koçibay’ı yıllardır tanır ve kendisiyle görüşürdüm. Ancak, Diş Hekimi Hatice Özen Zeybek Hanımefendi’yi ismen tanısam bile yakînen tanımazdım… Amma velâkin Hatice Hanım’ı yolda ve Genel Kurulda yakından tanıdım ve kendisiyle iyi bir yol arkadaşlığı ve sağlam bir dostluk kurdum. Ve ben bunu Osman Bey’e ‘seni bilmiyorum ama ben şahsiyetli ve eğitimli bir dost kazandığımı(zı) düşünüyorum’ diyerek te bir hüsnü zan ve ihsas-ı rey de bulundum!

Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; Kurultay da biz 81 ilden gelen yüzlerce Kurultay Delegesinin neredeyse tamamı ile selamlaştık ve birçoğuyla gönül ve vücut diliyle konuşup görüştük. Çünkü, benim bildiğim, gördüğüm ve duyduğum kadarıyla üyelerin tamamı gönüllü, yani Cemiyetten şahsi bir talep veya beklentileri olmadığı gibi, hiçbirinin elinde sigara, cebinde sigara paketi gibi şeyler yoktu ve olmaması da gerekirdi! Ki, Cemiyetin sâde bir üyesi, ama gönüllüsü olan Mâhinur Hanım da Esra Hanım da bu güzelliklere dâhil idi. Çünkü bu hanımefendilerden biri Cumhurbaşkanı Kızı, diğeri de bir bakan idi! Ve bu iki hanımefendi de Genel Kurula eskortsuz, korumasız sessiz sedasız geldiler ve Genel Kurulda hiç söz almadılar. Ama Genel Kurul sonunda biz dahil, isteyen bütün delegelerle hoşsohbet, mütevazı ve samimi muhabbetler edip, herkesle hatıra fotoğrafı çektirdiler…

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; bu Kurultay anlat anlat bitmez… O nedenle ben konu hakkındaki yazımı burada noktalamak istiyorum, noktalarken de yarım asırlık bir gazeteci, büyük bir müskirat karşıtı ve Derneğin de naçiz bir Denetim Kurulu Başkanı olarak Yeşilay Cemiyeti’nin tüm eski ve yeni yöneticilerine, üyelerine ‘hizmetlerinden dolayı’ teşekkür ediyor, yeni seçilen Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine görevlerinde kolaylıklar, üstün başarılar, kendilerine ve ailelerine ise kalıcı sağlık sıhhat ve afiyetler diliyor, herkese ‘müskiratsız…’ saygılar sunuyorum.

HERKESİN NİYETİ NEYSE, ELİNE GEÇECEK ODUR!

Hz. Muhammed (sav)

İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ, YAŞADIĞINIZ

GİBİ İNANMAYA BAŞLARSINIZ(!) Hz. Ömer (r. a)

KİMİNLE GEZDİĞİNİZE, KİMİNLE ARKADAŞLIK

ETTİĞİNİZE DİKKÂT EDİN. ÇÜNKÜ BÜLBÜL GÜLE

KARGA ÇÖPLÜGE GÖTÜRÜR. Hz. Mevlânâ (r. aleyh)

AĞACIN KALİTESİ ÖZÜNDEN, İNSANIN KALİTESİ

SÖZÜNDEN BELLİ OLUR… BAŞARININ SIRRI, HEDEFE

ULAŞMAK DEĞİL, YOLA ÇIKMAK VE YOLU SEVMEKTİR!

HAYATINIZIN AMACINI BULUN, ONA TÜM KALBİNİZLE

VE RUHUNUZLA TUTKULU BİR ŞEKİLDE BAĞLANIN…

KAR TANELERİ NE GÜZEL ANLATIYOR, BİRBİRİNE ZARAR

VERMEDEN DE YOL ALMANIN MÜMKÜN OLDUĞUNU.

Özlü sözlerden seçmeler…

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

17
EKİM

2024

Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!

Taceddin Akbaş 'Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!' adlı köşe yazısı... Devamı

16
EKİM

2024

Yoksullukla mücadele gününde olsun yoksulları unutmayalım!!

Taceddin Akbaş'ın 'Yoksullukla mücadele gününde olsun yoksulları unutmayalım!!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
EKİM

2024

'Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!' adlı köşe yazısı Devamı

14
EKİM

2024

Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

12
EKİM

2024

Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları

Taceddin Akbaş'ın 'Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları' adlı köşe yazısı... Devamı

11
EKİM

2024

Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!

Taceddin Akbaş'ın 'Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!' adlı köşe yazısı... Devamı

09
EKİM

2024

Hatırlatmak Düğerlilerden! Uyup uymamak yetkililerden

Taceddin Akbaş'ın 'Hatırlatmak Düğerlilerden! Uyup uymamak yetkililerden' adlı köşe yazısı... Devamı

08
EKİM

2024

Deniz Baykal'ı kasetle, Kılıçdaroğlu'nu hasetle, İnce'yi fesatla 'yiyen' çevreler Özel'i de 'İnce' hesaplarla yiyebilirler

Taceddin Akbaş'ın 'Deniz Baykal'ı kasetle, Kılıçdaroğlu'nu hasetle, İnce'yi fesatla 'yiyen' çevreler Özel'i de 'İnce' hesaplarla yiyebilirler' adlı köşe yazısı... Devamı

07
EKİM

2024

Türkiye, Bayraktarlar'a ne kadar teşekkür etse azdır!

Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye, Bayraktarlar'a ne kadar teşekkür etse azdır!' adlı köşe yazısı... Devamı

05
EKİM

2024

Ömür biter, camiler ve din görevlilerinin haftaları bitmez!

Taceddin Akbaş'ın 'Ömür biter, camiler ve din görevlilerinin haftaları bitmez!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Yeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç oldu
Bölgesel

Yeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç oldu

104 yıllık köklü kuruluş Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin 74. Olağan ve Seçimli Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleşti.

Muğla'da Yeşilay Gönüllüleri İftar Yemeğinde Buluştu!
3. Sayfa

Muğla'da Yeşilay Gönüllüleri İftar Yemeğinde Buluştu!

Muğla Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen iftar programında Yeşilay gönüllüleri bir araya geldi.

Bilecik’te Yeşilay Haftası dolayısıyla program düzenlendi
Etkinlik

Bilecik’te Yeşilay Haftası dolayısıyla program düzenlendi

1-7 Mart Yeşilay Haftası kutlamaları çerçevesinde program düzenlenirken, böylesine kapsamlı bir program Bilecik’te bir ilk oldu.

Telefonsuz Yaşam Gününde Çocuklar Doğada Keyifli Anlar Yaşadı
Etkinlik

Telefonsuz Yaşam Gününde Çocuklar Doğada Keyifli Anlar Yaşadı

Yeşilay Haftası sebebiyle ’12 Saat Telefonsuz Yaşam Programı’ çerçevesinde Bayburt Belediyesi, Yeşilay ve Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) işbirliği ile çocuklara yönelik etkinlik düzenledi, çocuklar Şehir Parkı Orman Evi’nde telefonsuz bir gün geçirdiler.

Vali Öksüz Yeşilay'a Destek Verdi Burdur'da Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği
Bölgesel

Vali Öksüz Yeşilay'a Destek Verdi Burdur'da Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği

Burdur Valisi Türker Öksüz, Yeşilay Burdur Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Yeşilay'ın çalışmalarına ilişkin bilgi alan Vali Öksüz, Yeşilay'ın misyonunu önemli bulduğunu ve çalışmalarını desteklediğini söyledi.

Yeşilay Kütahya Şubesi ile DPÜ İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği
Yaşam

Yeşilay Kütahya Şubesi ile DPÜ İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) bugüne kadarki en geniş katılımlı etkinliğini Yeşilay Kütahya Şubesi iş birliğiyle bağımlılıkla mücadele konusunda yapmaya hazırlanıyor.