Taceddin Akbaş

‘ZAFER BAYRAMI’NIN 101. YILI KUTLU TÜM KAHRAMANLARI MUTLU OLSUN

Taceddin Akbaş'ın '‘ZAFER BAYRAMI’NIN 101. YILI KUTLU TÜM KAHRAMANLARI MUTLU OLSUN' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Hemen herkesin bileceği ya da büyük bir gurur ve onurla hatırlayacağı gibi, bugünkü takvim yaprakları 30 Ağustos 2023 tarihini, dolayısıyla da kurtuluş ve bağımsızlık mücadelemizin bükük bir zaferle sonuçlandırılarak taçlandırıldığı tarihi gösteriyor… O nedenle ben daha yazımın başında bu Zaferi kutluyor ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarını hayırla yad ediyor, şimdi de bu Zafer hakkındaki sınırlı bilgi, nâçiz görüş ve hâlis düşüncelerini siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:
Şöyle ki; Zafer Bayramı, 26 Ağustos 1922 tarihinde ve Mustafa Kemal’in başkomutanlığında ve Afyonkarahisar Kocatepe’ne başlayıp 30 Ağustos 1922 de Emperyalist devletlere karşı amansızca ama kahramanca savaşılarak kazanılan ve haklı olarak kutlanılan bir zaferin adıdır... Yani bu zafer sıradan değil, sıra dışı zaferlerden biridir! O nedenle bu ve bu gibi Zaferlerin ruhu asla kaybedilmemeli, zaferin kahramanları devamlı gönüllerde-kalplerde yaşatılmadır… Çünkü, geçmişini bilmeyen milletler veya tarihini unutan toplumlar geleceklerine yön vermez-veremezler!
EMPERYALİSTLER 101 YIL ÖNCE NE YAPTILARSA
BUGÜN DE AYNI ŞEYLERİ YAPMAK İSTİYORLAR!
O NEDENLE ONLARA KARŞI TAYAKKUZ HÂLİNDE
OLMALI ve BUGÜNDE AYNI HAM HAYALLERİNİN
PEŞİNE TAKILARAK ÜLKEMİZİ ‘FİZÎKEN’ OLMASA
BİLE MÂNEN İŞGAL ALTINA ALMAK İSTEYENLERE
HİÇBİR YER DE ve ŞEKİLDE FIRSAT VERMEMELİYİZ
Başta Amerika Bitişik! Devletleri (ABD) olmak üzere Emperyalist-yayılmacı ülkelerin bundan 101 yıl önceki kirli emel, sinsi fikir ve kötü niyetleri, Türkiye’yi madden ve mânen teslim almak idi… Ancak, başta dönemin Başkomutanı Gazî Mustafa Kemal olmak üzere bağımsızlık ve özgürlük tutkunu olan atalarımız bu kaypak, kalleş ve ham hayal peşinde koşan müstevlilerin, Emperyalistlerin ve kuklalarının emellerini kursaklarında bırakmıştı! Allah’ın (c. c) izni keremiyle, Peygamber (sav)’in himmeti, kendi özgüveni, sarsılmaz inanç ve imanıyla bugün de kursaklarında bırakacaktır inşaAllah’ diyorum. Ama bu vesîleyle Mehmed Akif’in “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top (tüfek) sindiremez” sözünü de hatırlatmadan geçemiyorum!
Ve fizîkî olarak Ülkemizi kuşatma altına alamayacaklarını veya istilâ etmeyi başaramayacaklarını bilen hain devletler ve yayılma tutkunu Emperyalist milletler ve onların kuklaları bizi içerden-içimizden fethetmek isteyeceklerdir ki, bunu değişik zaman, mekân, yol ve yöntemlerle denediler, hâlâ da deniyorlar, bundan sonra da deneyeceklerdir… Ve bunu tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi, bugünde başaramayacaklarını yaşayarak öğrenen bahsime konu kaypak ülkeler, hain devletler ve yerli yabancı işbirlikçileri; necip ve asil milletimizin dînî inançlarını ve millî duygularını törpüleyerek, hattâ yok ederek başarmak istiyorlar… Ve bu gibi konularda da, meselâ milli kültürümüzü, yüzde 100 yerli gelenek görenek gibi hasletlerimizi, iyi güzel törelerimizi yozlaştırarak, dînî inanç îman ve İslâmî yaşantımızı yabancılaştırarak, kısaca bin bir entrikalar ve çeşitli dolaplar çevirerek ‘kısmen de olsa’ bunu başardılar, şimdi de kalan değerlerimize yöneldiler… O nedenle ben ‘Cenab-ı Allah onlara uyuz versin tırnak vermesin!’ diye dua etmek lâzım. Değilse (Mevlâ korusun ama) bizi maddî mânevî değerlerimizle birlikte ve kendi topraklarımızda, yani öz yurdumuzda bizi (mânen) yok edebilirler!’ diye endişeleniyorum!
ASİL MİLLETİMİZ, DİPLOMASİDEN ANLAMAYAN
ÜLKELERE ANLAYACAKLARI DİLDEN KONUŞMUŞ
Velhâsıl-ı kelâm; 30 Ağustos 1922’de gerçekleştirilen, dolayısıyla da bu yıl 101’incisi kutlanan büyük zaferin hikmeti, diplomasiden, haktan hukuktan, hattâ insâniyetten anlamayan ve asıl maksatları önce Ülkemizi ve coğrafyamızı teslim almak ve yönetmek, sonra da dünyayı kendi uyduları hâline getirmek olan Emperyalistlerin ve yandaşlarının ham hayalleri; asil ve necip milletimizin küllenen tüm maddî mânevi güçlerini harekete geçirmiş, galeyana getirmiş, dolayısıyla da mükemmel şekilde organize olmasını sağlamış; askerî birliklerimizi ordulaştırmış, komutanların askerlerimizi rasyonel bir şekilde sevk ve idare etmelerini sağlamış olan büyük bir Zaferin adıdır… Yani, 30 Ağustos tarihi bize sadece millî bir mücadele ve salt bir kahramanlık destanının adını değil, aynı zamanda bir teşkilatlanma, bir lojistik ve rasyonel bir planlanma ile birlikte diplomasi zaferinin adıdır..! O nedenle ben ‘bu zafer iyi anlanmalı, anlaşılmalı ve anlatılmalıdır!’ diye düşünüyorum...
Hülâsâ-i netice; Analarla dolu olan güzel Anadolu’muz, Cennet misali vatanımız, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferiyle ve anlımızın akıyla bize ebet müddet vatan olmaya, öz vatanımız, ana yurdumuz olmaya ve öyle de kalmaya başlamış; 30 Ağustos 1922 tarihinde de zaferle taçlanmış olan bir zaferin adıdır. Ancak ben, benim açımdan ‘bu anlaşılması ve anlatılması zor olan Zaferi Faruk Nafiz Çamlıbel’in ‘Zafer Türküsü’ başlıklı şiiriyle anlatmak istiyor, herkese ‘zaferlerle dolu’ saygılar sunuyorum.
YAŞAMAZ ÖLÜMÜ GÖZE ALMAYAN,
ZAFER GÖZÜNÜ YUMMADAN KOŞANA GİDER.
BAYRAĞA KANININ ALI ÇALANMAYANIN,
GÖZYAŞI BOŞANA BOŞANA GİDER.
KAZANMAK İSTERSEN SEN DE ZAFERİ,
GÜRLEYEN SESİNLE DOLDUR GÖKLERİ.
ZAFER DEDİKLERİ KAHRAMAN PERİ,
SUSANDAN KAÇAR DA COŞANA GİDER.
BU YOLDA HERKES BİR, EY DELİKANLI!
DİRİLER ŞEREFLİ, ÖLÜLER ŞANLI.
YURT İÇİN DÖVÜŞEN BAŞI DUMANLI,
HER ZAMAN BU ŞANDAN, O ŞÂNA GİDER.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur'da Zafer Bayramı kutlamaları: Kortej yürüyüşü ve Sakiler konseri
Etkinlik

Burdur'da Zafer Bayramı kutlamaları: Kortej yürüyüşü ve Sakiler konseri

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve Sakiler konseri düzenlendi.

 Nüşabe Paşazade kanosuyla,  Gökhan Güneri koşarak ve  Gökhan Güneri’de bisikletiyle Eğirdir Gölü kıyısından 3 gün sürecek yolculuğa uğurlandılar.
Spor

Nüşabe Paşazade kanosuyla, Gökhan Güneri koşarak ve Gökhan Güneri’de bisikletiyle Eğirdir Gölü kıyısından 3 gün sürecek yolculuğa uğurlandılar.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı münasebetiyle Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizesiyle 3 sporcu 3 günde Eğirdir Gölü’nün kıyısından ilerleyerek 150 km’lik yolu tamamlayacak.

Isparta’da 30 Zafer Bayramı coşkusu fener alayı ile devam etti
Etkinlik

Isparta’da 30 Zafer Bayramı coşkusu fener alayı ile devam etti

Isparta’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları fener alayı yürüyüşü ile devam etti. Devamı haberimizde..

Burdur Valisi Öksüz, 'Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak'
Etkinlik

Burdur Valisi Öksüz, 'Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak'

Burdur Valisi Türker Öksüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olacağını ve ay-yıldızlı bayrağın ilelebet dalgalanacağını söyledi.

Antalya 'da ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ tiyatro oyunu beğeni topladı
Etkinlik

Antalya 'da ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ tiyatro oyunu beğeni topladı

Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı. Devamı haberimizde..

Antalya 'da Ayak Tenisi ‘Zafer Kupası’ için oynandı
Spor

Antalya 'da Ayak Tenisi ‘Zafer Kupası’ için oynandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Antalyalıları spora teşvik etmek için Ayak Tenisi Turnuvası düzenledi. Turnuvada 32 takım mücadele etti. Devamı haberimizde..