Hamilelikte sağlıklı beslenme nasıl olmalı? Gebelik sürecinde tüketilmesi gereken protein, kalsiyum, demir ve folik asit içeren besinler hakkında detaylı bilgi için hemen tıklayın!
Yılbaşında sağlıklı ve dengeli bir sofra hazırlamanın püf noktalarını keşfedin. Diyetisyen önerileriyle kalori kontrolü sağlayarak lezzetli ve keyifli bir akşam geçirin!
Sporcu beslenmesinde dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? Doğru beslenme ile performansınızı artırın, yorgunluk ve sakatlanma riskini azaltın. Uzman tavsiyeleri için tıklayın.
Kestane kabuğunu kolayca soymak ve israf etmeden tüketmek için pratik yöntemleri öğrenin. Fırında kestane nasıl pişirilir, sağlığa faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar!
Bucak’ta Betuslimfit Beslenme ve Diyet Kliniği’nde 12.600 farklı maddeye alerji testi yaptırarak sağlığınızı keşfedin. Gıda alerjileri, kimyasal duyarlılıklar ve ağır metal birikimleri için çözüm! Şimdi yılbaşına özel fiyatlarla.
Denizli Özel Egekent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Çam, sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve egzersizle kalp hastalıklarının yüzde 80’inin önlenebildiğini belirtti. Detaylar haberimizde..
Süper gıdalarla sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün! Süper gıdaların faydalarını keşfedin, hangi besinler süper gıda sayılır ve nasıl tüketilmeli?
Türkler yılda kişi başı kaç kilo et yiyor? Türkiye'de yıllık kişi başı kırmızı et tüketimi, verilere göre 2019'da 12 kilo iken 2020 yılından itibaren 10 kiloya düştü.
Medicana International Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Nur Doğan, dünyada kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine karşı beslenmede 10 öneriyi sıraladı. Detaylar haberimizde..
Kış ayları için sağlıklı ve lezzetli gıdalar hazırlayın! Kadim saklama yöntemleri ile gıdaları bozulmadan koruma rehberi. Kışa hazırlık yapmanın püf noktaları!
Hızlı yemek yeme alışkanlığı, obeziteden sindirim sorunlarına kadar birçok ciddi sağlık sorununa neden olabilir.
Günde ne kadar tuz kullanmalıyız? Tuzun sağlığa etkileri ve önerilen günlük tuz miktarı nedir? Tuz tüketiminizi dengede tutun!
Antalya'da düzenlenen panelde, 733 milyon insanın aç olduğu, 2.8 milyar insanın ise sağlıklı beslenemediği açıklandı. FAO, gıda fiyatlarının yükselişine ve sürdürülebilir gıdanın önemine dikkat çekti.
Tatil sonrası sağlıklı beslenme düzenine geri dönmekte zorlanıyor musunuz? İşte dengeli bir beslenme alışkanlığına geri dönmenizi sağlayacak pratik öneriler!
Vegan beslenmenin sağlığa zararlı olup olmadığını merak mı ediyorsunuz? İşte vegan diyetin sağlığımıza olumlu ve olumsuz etkileri!
Sağlıklı bir kahvaltı nasıl olmalıdır? Güne zinde başlamak için besleyici ve dengeli bir kahvaltı yapmanın püf noktalarını öğrenin, enerjik bir gün geçirin!
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, epilepsi hastalarının beslenmesi konusunda bilgi verdi.
Çocuklarda sık görülen beslenme problemine ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Talha Karadoğan, “Çocuklarda büyüme ve gelişme için en önemli etkenlerden birisi beslenmedir” dedi.
Yeşil çay dahil olmak üzere bitki çaylarının günde toplam iki fincandan fazla içilmesinin böbreklere zararlı etkileri olabileceği hakkında konuştu.
Gece boyunca ağızda biriken bakterilerin ve tükürük üretiminin azalması nedeniyle sabahları ağız kokusu meydana gelebildiğini belirten uzmanlar, kokuya neden olan birincil nedenin yetersiz ağız bakımı olduğunu söylüyor.
Sıcak havalarda yapılan diyetlerin sağlık üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Beslenme şekline dikkat edilmesi gerekiyor.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Burcu Akbeyaz, dengeli beslenmek için besinlerde bulunan vitaminler hakkında bilgi vererek, “Dengeli beslenmek hem sağlığımızı korumak hem de hastalıktan korunmanın yollarından biri” dedi.
Erzurum’da Diyanet Akademisi tarafından düzenlenen “Helal Gıda ve Helal Beslenme” konferansına katıldı.
Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyenlerinden İnci Arslan Çamak, yaz aylarında sağlıklı beslenme ve yeterli sıvı tüketmenin önemli olduğunu söyledi.
Bayramdan önce hızlandırılmış zayıflama paketi kaydınızı oluşturun bayramdan sonra başlayın. Betuslimfit beslenme ve diyet kliniğinde İnatçı bölgesel yağlarınızdan kurtulun.
Eskişehir Özel Ümit Batıkent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şükriye Eral, sınav öncesinde stres ile birlikte öğrencilerde serotonin hormonunda azalma yaşanabileceğini aktararak, sınav öncesi beslenmede serotonin içeriği yüksek gıdalar tüketilebileceğini söyledi.
Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, LGS ve YKS adayları için beslenme önerilerinde bulundu. Bilici, “Sınav öncesi yeni besinlerden, kafeinli içeceklerden, şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun” dedi.
Efeler Belediyesi Kadın, Aile, Çocuk Psikososyal Destek Merkezleri, vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için beslenme danışmanlığı veriyor.
Fazla kilolarından kurtulmaya çalışanların çok sık başına gelir; yağdan değil kaslardan vermek! Zira kilo vermek için yapılan kalori kısıtlı diyetler yeterli protein içermiyorsa azaltılan enerji kaslardan karşılanıyor ki bu da kas kaybına yol açıyor.
Yağmurlu, soğuk kış günlerinin ardından gelen daha güneşli, daha sıcak günler pek çok kişi için “yorgun, bitkin, neşesizlik” yakınmalarına yol açarken, diyetisyen Hande Selin Ok, “Bahar yorgunluğu” olarak adlandırılan bu duruma karşı “beslenme formülü” önerdi
Erzincan Binali Yıldırım Ünniversitesi, sporcuların beslenme düzeni hakkında kapsamlı bir panel düzenledi.
Günümüzün en ciddi sağlık sorunlarından biri olan damar tıkanıklıklarının görülme sıklığı dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz.
Oruç tutmanın vücudun bir yıl boyunca ihmal ettiği sağlığı geri kazanması için fırsat olabileceğini dile getiren Çekirge Devlet Hastanesi’nde görevl Uzman Diyetisyen Duygu Ceyhan Irmak, oruç ile elde edilen olumlu kazanımları iftar sırasında kaybedilmemesi için çeşitli önerilerde bulundu.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.
Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Dilek Koz Hayta, Ramazan ayı dolayısıyla beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususları hatırlatarak, "Ramazan ayında, mideyi rahatsız etmemek ve kalori alımını kontrol etmek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır. Fazla yağ alımına sebep olacak kızartma ve kavurma yöntemlerini uygulamamaya özen göstermeliyiz" dedi.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.
Bayburt İl Sağlık Müdürlüğünce, Ramazan ayında dengeli beslenmeye dikkat çekilerek, yazılı açıklama yapıldı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meltem Soylu, "Doğru beslenerek oruç tutmanın sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini en üst düzeye çıkarmak için bizi gün boyunca oruca hazırlayan önemli bir öğün olan sahur yemeğini atlanmamalıdır" dedi.
Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini belirterek, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyledi.