Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulunda, yılın ilk eğitim programı sonrasında 14 diyabetli bireye diplomaları verildi.
Diyabetin kan şekeri dengesinin bozulduğu bir hastalık olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca, “Diyabetik bireylerde pankreastan salgılanan insülinde yetersizlik olduğu için kan şekeri dengesi kurulamaz.
Diyabet hastaları oruç tutabilir mi? Hangi diyabetliler oruç tutmamalıdır? Oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca, Ramazan ayında oruç ve diyabet hakkında bilgiler verdi.
Diyabet ve hipertansiyonun kronik böbrek yetmezliğinin en önemli sebepleri olduğunu belirten Nefroloji Anabilim Dalı Pratisyen Hekimi Dr. Rana Ömürova, tuz tüketimi arttıkça hipertansiyon riskinin de arttığına işaret etti.
Günlük soda tüketimi kilo alımına, diyabet riskine, diş sağlığı sorunlarına, kemik zayıflığına ve karaciğer hastalıklarına yol açabilir. Ayrıca, içerdiği yüksek şeker ve kafein uyku düzenini bozabilir. Sağlığınız için sodadan uzak durun!
Enfeksiyonların dışında kronik hastalıklardan diyabet de tıpkı koronavirüs gibi bir pandemi halini aldı.
Mardin’de lise öğrencisi Yakup Macit; kalp, diyabet, tansiyon gibi hastalıkları bulunan kişilerin diyetlerinde kullanabileceği dijital göstergeli "diyet kaşığı" keşf ederek Nobel ödül sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ı örnek alıyor.
Gölyaka Toplum Sağlığı merkezinde ki görevliler kent merkezinde stant açtılar vatandaşların kan şekeri, tansiyon ve vücut analiz ölçümleri yaptı.
Edirne’de Trakya Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından Saraçlar Caddesi’nde açılan stantta hem diyabetle mücadele anlatıldı, hem de ücretsiz olarak vatandaşların kan şekeri ve kitle endeksi ölçümleri yapıldı.
Düzce Atatürk Devlet Hastanesinden Uzman Dr. Mustafa Çalışkan diyabetten korunmak için Akdeniz tipi beslenmeyi önerdi.
Uzm. Dr. Lezzan Keskin: “Diyabetin en yüksek olduğu il Malatya“
14 Kasım Diyabet günü sebebi ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stant kuruldu.
Van Büyükşehir Belediyesinden ‘Diyabet Günü’ etkinliği
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, çocukluk çağına kadar inen diyabet ve obezitenin asıl nedeninin fast food tarzı beslenme olduğunu belirterek, çocuklara ev yemeği yedirilmesi gerektiğini söyledi. Devamı haberimizde...
Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı, Karadeniz Diyabet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emin Dinççağ, Samsun’da diyabet hastanesi kurulması gerektiğini söyledi. Devamı haberimizde...
Bucak Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Diyabet Günü'nü anmak amacıyla bir etkinlik düzenleyecek
Diyabet, hem genç hem de yetişkin yaş grubunda sıklıkla karşımıza çıkabilecek hastalıkların başında geliyor.
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili yaptığı açıklamada diyabetin en çok görüldüğü Avrupa ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çekerek diyabetinin varlığından habersiz hastaların görme kaybı yaşama riski olduğunu açıkladı. Devamı haberimizde...
Araştırmalar 2021'de 529 milyon olan diyabet hastası sayısının 2050'de 1,3 milyarın üzerine çıkacağını öngörüyor. Devamı haberimizde..
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, diyabet riskinin ve yapılması gerekenlerin bilinmesinin, diyabeti önleme, erken tanı ve zamanında tedavi için önemli olduğunu bildirdi.
Çağımızın önemli bir sorunu olan diyabet dünyada görülme sıklığı en hızlı artan hastalıklardan biri. Dünyada yaklaşık 537 milyon kişinin diyabet hastası olduğu tahmin ediliyor. Devamı haberimizde...
Şekerli besinler, günlük beslenmemizde önemli bir rol oynar. Ancak, aşırı şeker tüketimi, birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu makalede, şekerli besin tüketmenin zararları hakkında bilgi edinin.
Hipoglisemi, düşük kan şekeri seviyelerinin neden olduğu tehlikeli bir sağlık durumudur. İşte detaylar...
Üzümün fazla tüketilmesi diyabet hastaları için tehlikeli işte detaylar ..
Birçok hastalık riskini artıran şekeri bırakırsanız, vücudunuzda neler hissedersiniz? Şekeri bırakmanın size nasıl faydası olur? İşte süreç süreç detaylar...
Vücutta ideal kilonun %30 fazlası insülin direnci oluşumu ile sonuçlanabiliyor. İnsülin direnci toplumun yaklaşık %25-30'unda görülüyor.
Burdur Devlet Hastanesi'nde diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik eğitim programı olan “Diyabet Okulu” açıldı.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için erken teşhis ve diyabet eğitiminin ne kadar önemli olduğunu belirtti.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Nöroloji Uzmanı M. Tuncay Epçeliden, Diyabetik Polinöropati ile ilgili eğitim semineri verecek.
Bucak ilçesinde Prof. Dr. Mustafa Özgür PİRGON tarafından “Diyabet ve Aile” konulu konferans verilecek.
Diyabet hastalığı her geçen gün artıyor. Türkiye, 2035 yılında 11.8 milyon diyabet hastası ile dünyada 9’uncu sırada yer alabilir.
Şekersiz Bir Hayatla Gözler Kontrol Altında Türkiye ve Dünya’da son yıllarda çok daha yüksek oranlarda gözlemlenen diyabet, gözlerde tahmin edilenden çok daha büyük hasarlara yol açabiliyor.
Araştırmalar diyabet hastalığının günden güne artmasındaki en önemli nedenin sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam olduğunu gösteriyor. Diyabete karşı riskinizi azaltmak için hayatınızda hareketi, sağlıklı beslenme planınızda ise bu besinleri eksik etmeyin. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü …