Taceddin Akbaş

Afet ve felaketler birbirini kovalıyor amma kimse bunlardan ders almıyor

Taceddin Akbaş'ın 'Afet ve felaketler birbirini kovalıyor amma kimse bunlardan ders almıyor' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Dünya genelinde veya gönül coğrafyamızda yaşanan kazalar, belâlar, âfet ve felâketler konusu ayrı, Cennet misâli ülkemiz de her gün büyüklü küçüklü bir iş ya da trafik kazası, herhangi bir yer ve orman yangını, heyelan, sel ve deprem meydana geliyor ve bunların sonunda bazen 10’larca, hattâ 100’lerce ve bâzen de 1000’lerce insan, çoluk çocuk hayatını kaybediyor; bir o kadar hayvan telef oluyor ve sayısızca yapı yerle yeksân oluyor! Ki, yine dünyanın durumu ayrı, Ülkemizi 2-3 yıl boyunca tamamı 15-20 gramlarla telaffuz edilen, yani cirmi küçük, cürmü ise dünyalar kadar büyük olan bir kovit 19 virüsü teslim aldı! Çünkü bu virüs ‘çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek, zayıf güçlü, zengin fakir, güzel veya yakışıklı ya da değil’ hemen herkesi ya hasta etti ya sakat bıraktı ya da öldürdü! Daha da beteri, korona hemen herkesi evine yerine hapsederken, o sırada meydana gelen büyüklü küçüklü depremler insanları evlerinden yerlerinden çıkmaya, kendisini sokağa atmaya mecbur bırakmıştı! Korona ve deprem kıskacında, yani iki büyük, korkutucu veya öldürücü âfet arasında kalan insanlar uzun süre en yakın akrabaları veya sevdikleri ile bir araya gelememiş, dolayısıyla da hasret giderememişler, sıla-i rahim yapamamışlardı! Ki, Allah (c. c) vermesin ama uzmanlar, benzer bir varyansın yine dünyamızı karartmaya başlayacağından söz ediyorlar! Daha da beteri, 3. Dünya savaşının çıkmasından endişeleniyorlar!

KORONA, HERKESİ TESETTÜRLÜ OLMAYA ZORLAMIŞTI ANCAK, ISINAN HAVALAR İNSANLARI ÇIPLAKLAŞTIRDI!

Yukarıda da vurgulamaya çalıştığım ve herkesin bildiği gibi, cirmi küçük, mini mini minnacık, cürmü ise dünyalar kadar büyük ve olabildiğince tesirli, kapsam alanı ise sınırsız olan bir korona illeti hemen herkesi evine yerine mahkûm, hapsetmiş; insanları maske takmaya, vücudunun veya bedeninin, yüzleri gözleri dâhil hiçbir yerini açmamaya, dolayısıyla da tesettürlü kıyafetler giymeye zorlamıştı! Ki, ömrü boyunca tesettür kıyafetli kadın, kız ve erkekleri kınayan, o insanlarla yan yana gelmek istemeyen, hattâ onlarla aynı havayı teneffüs etmek dahî istemeyen kişiler bile kınadıkları kişiler gibi giyinmeye, kuşanmaya ve onlar gibi yiyip içmeye başlamışlardı… Ancak bu durumun ne olduğu ya da ne olacağı belli olmasa da biraz gevşemesini fırsat bile bazı insanlar, havaların aşırı şekilde ısınmasıyla birlikte kendilerini yarı çıplak halde göl, gölet ve deniz gibi mekânlara attılar. Tamam, bahsime konu mekânlar kamuya açık alanlar olmakla beraber sadece isteyen-dileyen kişilerin gittikleri yerlerdir… O nedenle, oralara giden insanlar istedikleri gibi giyinip kuşanabilirler veya soyunabilirler! Onun için onlara söylenecek fazla bir sözüm olmaz-olamaz, olsa bile kimse dinlemez! Amma velâkin, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkenin, ilin, ilçenin, beldenin veya köyün umuma açık mekânlarında, sokak ve caddelerinde, meskun mahallerinde ve Yüce Yaratıcının yasakladığı bir açıklık ve saçıklıkta, anadan üryan, yani açık yeri kapalı yerinden çok daha fazla olan bir kıyafetle dolaşmanın ve buralarda gece gündüz demeden gezip tozmanın, Peygamberimizin sahih sözleri-hadisleri ile ‘sabit yasak’ olduğu gibi, Efendimizin eşlerinin-kadınlarının kızlarının, dolayısıyla da annelerimizin de sarih, bizzat yaşayarak örnek oldukları kıyâfet veya örtüleri ile bellidir!

Manav market ya da bakkallardan veya kasaplardan aldığımız gıda maddeleri, meselâ et ve süt gibi gıda maddelerini, meyve veya sebzeler tozlanmasın, mikrop kapmasın ve sıcaktan zarar görmesin’ diye olabildiğince titizlendiğimiz ve ‘kokmasın-bozulmasın’ diye buz dolaplarına, hattâ derin donduruculara koyduğumuz halde; canımız ciğerimiz gibi gördüğümüz ve gözümüz gibi koruduğumuz kadınlarımızın kızlarımızın, erkeklerimizin de tabi, bedenlerini hoyratça açıp saçmalarını, dolayısıyla da insanların cinsel duygularını tahrik etmelerine-kabartmalarına müsaade etmek îmana olmasa bile, bir Müslümana yakışmaz veya uymaz!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; kadınların kızların ve erkeklerin birbirlerinin mahrem yerlerini bir başka insanlara göstermeleri dînen yasak olduğu gibi, bilmen de sakıncalı olduğu ilim ve bilim insanları tarafından müşahhas delil ve somut bilgilerle açıklanıyor… Gayri müslimler’ in durumları ayrı, amma velâkin Müslüman anadan ve babadan olan ve insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkede doğan veya yaşayan, ancak inancı zayıf, dînî bilgisi yetersiz veya yanlış olan, çevresine ya da nefsine uyan insanların kıyâfetleri Cenab-ı Hakk’ın da, sevgili Nebîsi’nin de onaylamadığı, hattâ günah yazdığı kıyafetlerdir!’ diyor, herkese ‘tesettüre uygun’ saygılar sunuyorum.

EY PEYGAMBER! HANIMLARINA, KIZLARINA VE MÛMİNLERİN HANIMLARINA SÖYLE, DIŞARI ÇIKARKEN ÜSTLERİNE CİLBAPLARINI (ÖRTÜLERİNİ) ALSINLAR. BU, ONLARIN TANINMASINI VE BUNDAN DOLAYI İNCİTİLMEMELERİNİ SAĞLAR. ALLAH (c.c) GAFURDUR, RAHİMDİR… Ahzap Sûresi, ayet 33-59
ÜMMETİMİN SON DÖNEMLERDE BİRTAKIM ADAMLAR OLACAKTIR. ERKEKLER GİBİ EĞERLERİN (BİNEKLERİN) ÜZERİNE BİNİP CÂMİ KAPILARINA İNECEKLER. HANIMLARI İSEGİYİNİK ÜRYANDIR! (GİYİNİK ÇIPLAKTIR) BAŞLARI ÜZERİNDE ARIK DEVE HÖRGÜCÜ GİBİSİ VARDIR. ONLARA LÂNET EDİN. ZÎRÂ ONLAN LÂNET OLUNMUŞLARDIR..! Hadis-i Şerif

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur'da Afetlere Hazırlık Eğitimi ve Tatbikatı!
Bölgesel

Burdur'da Afetlere Hazırlık Eğitimi ve Tatbikatı!

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve Burdur İtfaiyesi iş birliğinde afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları kazandırmak amacıyla eğitim ve tatbikat düzenledi.

Tunceli'de Güvenlik Korucuları İçin Afet ve Acil Durum Eğitimleri Devam Ediyor
Bölgesel

Tunceli'de Güvenlik Korucuları İçin Afet ve Acil Durum Eğitimleri Devam Ediyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına verilmeye başlanan afet ve acil durum eğitimleri devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi, afet ve acil durum eğitimlerine önem veriyor.
Yaşam

Nilüfer Belediyesi, afet ve acil durum eğitimlerine önem veriyor.

Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırdığı Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi. Hayat kurtaran malzemeler hakkında bilgi alan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Deprem, her zaman gündemimizde ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.

Kaymakam Baha Büyükkaymakcı: 'Kızılay, İhtiyaç Duylan Her Alanda İnsanlara Desteklerini Götürüyor' - Haberler
Bölgesel

Kaymakam Baha Büyükkaymakcı: 'Kızılay, İhtiyaç Duylan Her Alanda İnsanlara Desteklerini Götürüyor' - Haberler

Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu bünyesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kıyafet desteği sağlamak amacıyla Türk Kızılay butik mağazası açıldı.

Bursagaz’dan doğal afetler için tedbirler!
Bölgesel

Bursagaz’dan doğal afetler için tedbirler!

Bursagaz, doğal afetler öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemleri aboneleriyle paylaşarak, doğal gaz sebebiyle oluşabilecek risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini açıkladı.

Bucak'ta Deprem Gerçeğine Hazırlık! Yusuf Erdoğdu'dan Afet Konteynerleri Projesi
Bölgesel

Bucak'ta Deprem Gerçeğine Hazırlık! Yusuf Erdoğdu'dan Afet Konteynerleri Projesi

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, "birinci derece deprem bölgesi" olan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi'ni açıkladı.