Taceddin Akbaş

Ben İddia Edi-Yorum! Türkiye’de Beni Geçecek Bir Gazeteci Yoktur(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Ben İddia Edi-Yorum! Türkiye’De Beni Geçecek Bir Gazeteci Yoktur(!)' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

BEN İDDİA EDİ-YORUM! TÜRKİYE’DE BENİ GEÇECEK BİR GAZETECİ YOKTUR(!)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve (II. kez) Adayı olan Ekrem İmamoğlu, “Yuvamız İstanbul Kreşleri” adlı Toplu Açılış Töreninde yaptığı bir konuşma da “Bizim yarışımızın tek adı var; milletimize hizmet yarışı. Bu konuda ben şahsen iddia ediyorum, BENİ GEÇECEK BİR BELEDİYE BAŞKANI TÜRKİYE’DE YOK…” demiş. Bendeniz de ‘Türkiye de beni geçecek bir gazeteci yok!’ diyeceğim ama demiyorum-diyemiyorum ve demem de! Ki, ‘Köşe Yazarı’ dalında yapılan bir yarışmada ilk yıl 2., ikinci yılda da 1’inci olduğum dönem de bile böyle bir iddiada bulunmadım ve bundan sonra da bulunmam-bulunamam… Bunun birinci nedeni ‘ben’ demek kör şeytana has bir özellik ve üslup olduğu gibi, kibirlenme, büyüklenme-böbürlenme, narsizm (özseverlik) göstergesi olması; ikinci nedeni de aklın akıldan, el’in el’den üstün olduğuna-olacağına olan inancımdır! Fakat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda da adayı olan Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki bir kreşin açılışında “Beni geçecek bir belediye başkanı Türkiye’de yok…”(!) demiş, dolayısıyla da bırakın muhalif partilere mensup belediye başkanlarını, kendi partisine mensup belediye başkanlarına karşı bile haksızlık yapmış, hattâ ayıp etmiş! Yani Türkiye’de büyükşehirler dahil, beldeler hariç, 81 il ve bin’e yakın ilçe var ve bu makamların tamamında seçilmiş ve saygıdeğer belediye başkanları oturuyor… Ve diğer il ve ilçeler neyse ne amma, kaçı İmamoğlu’nun Partisindendir onu da bilmiyorum. Yani Ülkemizin kaç tane büyükşehir belediyesi var ve bu belediyelerden kaçının CHP’li olduğunu biliyorum. Ve İmamoğlu muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarını eleştirse ve ‘ben onların en iyisi, en iyi belediye başkanıyım…’ falan filan dese makul görülebilir ama sayılarını benim de bilmediğim ‘CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları dahil’ Türkiye’nin en iyi Belediye Başkanı benim…’ demesi her şeyden önce kendi partisin seçilmiş belediye başkanlarına karşı haksızlık, hattâ nezâketsizlik olmuş! Sonra İmamoğlu’nun iyilik ölçüsü nedir? Meselâ kalbi veya huyu mu iyidir, yoksa boyu bosu ya da hizmeti mi? O da belli değil!

Gerçi İmamoğlu yaptığı o kibir ya da enaniyet veya bencillik yüklü konuşmasında “Bizim yarışımızın tek adı var, o da hizmet yarışı…” demiş amma ve lâkin, benim yıllardır İstanbul da yaşayan 8 nüfusum olduğu gibi, geçtiğimiz aralık ayının sonuna doğru gittiğimiz İstanbul’dan Ocak ayının ortasında döndük… Ve kendimce yaptığım kamuoyu araştırmasına göre Sayın İmamoğlu’nun, rutin belediyecilik hizmetleri dışında (ki, o sahada da önemli aksamalar ve boşluklar var) ciddi bir hizmetini göremedim, duyamadım ve öğrenemedim…

OKULA SİYASET SOKULMASINI İSTEMEYENLERİN KREŞLERE SİYASET SOKMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ!

CHP’liler yıllardır ‘câmiye, kışlaya ve okula siyaset sokulmamasını’ dillendirirler… Amma velâkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu câmiye siyaseti belki sokamadı ama bırakın okulu ve diğer kurum veya kuruluşları; kreşe, yani İstanbul’un çocuk, hattâ bebek bakımevlerine bile siyaseti sokmuş ve bunu da kamuoyuyla paylaşmış!

MAĞRUR OLMA PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH (c.c) VAR!! ((BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK LÂF ETME!!))

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; birilerinin yerden yere vurduğu Sultanlardan biri olan Abdülhamid’den önceki padişahlar Dolmabahçe ve Yıldız Sarayı civarındaki cemilere gider, yatsı ve teravih namazlarını oralarda kılarlarmış. Ve Kadir Alayı sırasında Bâbüssaade’den Ayasofya Camii’ne kadar yolun iki tarafı çeşitli kandiller, fanus ve meşalelerle aydınlatılırmış… Padişah geçerken de Saray Ağaları hep bir ağızdan ‘’Mağrur olma Padişahım! Senden büyük Allah (c.c) var!” diye seslenirlermiş! Ki, ağalar bunu padişahın izniyle yaparlarmış! Ve padişah namazdan sonra aynı alay ve uyarılarla Saraya dönermiş!

Bendeniz ise Sayın İmamoğlu’na sadece ‘Büyük lokma ye büyük lâf etme Başkanım! Çünkü Seni geçecek belediye başkanları mutlaka vardır!’ demekle yetiniyor, herkese saygılar sunuyorum.

İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlara ne mutlu! Varılacak güzel yurt onlar içindir… Kim bir iyilikle gelirse ona bundan daha hayırlı karşılık vardır; kim de bir kötülükle gelirse o kötülükleri işleyenler yalnızca yaptıklarının karşılığını görürler: (Kasas, 28/84 ve Râd, 13/29)

Allah’ım! Nefsim ile şeytanın şerrinden ve şeytanın beni şirke sürüklemesinden Sana sığınıyorum… Söz ve davranışlarında ileri gidip haddi aşanlar helâk oldular: (II ayrı Hadis)

Allah’ım! (c.c) Hakkımda her şeyin hayırlısını takdir eyle… (Dua)

KİBİR İNSANI YALNIZLIĞA MAHKÛM EDER… Ve

BİLGİSİZLİĞİN EN BÜYÜĞÜ, KENDİNİ BEĞENMEKTİR!

Hz. Ali (r.a)

DEVLER GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN, KARINCALAR

GİBİ ÇALIŞMAK LÂZIM… Necip Fâzıl Kısakürek

BÜYÜK BAŞARILAR İÇİN BÜYÜK EMEK GEREKİR…

Anonim

KENDİNE HAYRAN OLANLARA KİMSE HAYRAN OLMAZ!

Konfüçyüs

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!
Bölgesel

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap, son günlerde sosyal medyada ve halk arasında dolaşan asılsız iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Kasap, yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kooperatifin şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurguladı.

Burdur Valiliği'nden Taciz İddialarına İlişkin Açıklama
Bölgesel

Burdur Valiliği'nden Taciz İddialarına İlişkin Açıklama

Burdur Valiliği, basında yer alan Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde stajyer öğrenciye taciz ve Burdur'daki bir okulda "akran zorbalığı/cinsel taciz" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, her iki olayla ilgili başlatılan soruşturmalar hakkında bilgi verildi.

Başkan Ümit Alagöz'den ittifak açıklaması! Olayları ve iddiaları sıraladı
Bölgesel

Başkan Ümit Alagöz'den ittifak açıklaması! Olayları ve iddiaları sıraladı

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, seçim sürecinde yaşanan olayları ve iddiaları sıralayarak var olduğunu iddia ettiği bir ittifakın aslında olmadığını ve bu durumların delillendirildiğini ifade etti.

Burdur'da taciz iddiasıyla gözaltına alınmıştı! Serbest bırakıldı
Bölgesel

Burdur'da taciz iddiasıyla gözaltına alınmıştı! Serbest bırakıldı

Burdur Haber! Haberler Burdur'da stajyer kız öğrenciye taciz iddiası sonrasında H.Ö. gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan H.Ö. serbest bırakıldı.

Burdur'da stajyer taciz iddiası! Kurum personeli gözaltında
Bölgesel

Burdur'da stajyer taciz iddiası! Kurum personeli gözaltında

Burdur'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde stajyer taciz iddiası gündeme oturdu. Kurumda stajyere taciz ettiği iddia edilen kurum personeli gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

Kömürde altın çıktı iddiasının altından pirit madeni çıktı - Haberler
Yaşam

Kömürde altın çıktı iddiasının altından pirit madeni çıktı - Haberler

Gaziantep’te son zamanlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığına yönelik iddialar üzerine kömür tanelerinin içindeki sarımsı maddeyi araştıran kuyumcular, söz konusu maddenin pirit madeni olduğunu tespit etti