Taceddin Akbaş

Şeriat İlk İnsanla Geldi Son İnsanla Da Gidecek

Taceddin Akbaş'ın 'Şeriat İlk İnsanla Geldi Son İnsanla Da Gidecek' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

ŞERİAT İLK İNSANLA GELDİ SON İNSANLA DA GİDECEK

Dilan ve Engin Polat çiftinin çetrefilli davalarını savunmasıyla ünlenen, bundan bir süre önce de dine-diyanete aykırı bir açıklamasıyla gündeme gelen ve hakkında sorgulama yapılan Avukat Feyza Altun, son olarak sosyal medyasında paylaştığı Farsça (İran’ca) bir Şiire yapılan yorumlara öfkelenerek İslâm ahlâkına olduğu gibi, genel ahlâka da uymayan bir dil kullanmış ve hâşâ “Şeriata s…” demiş. Yani Feyza Altun, bir Allah (c.c) kelâmı olan Şeriata ‘açık kaynağı olan’ sosyal medyasında sinkaflı bir ifade kullanmış; Altun’un bu çirkin paylaşımı da sosyal medyada büyük bir tepki toplamıştı…

Feyza Altun özetle şunları söylemişti:

“Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için… Dedim ve o sözümün arkasındayım. Bu ülke de o rejim uygulanmayacak. Bu ülke de modern lâik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat bir din olgusu değil, politik rejimdir. Dolayısıyla da ‘şeriata karşıyım’ sözümün arkasındayım. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur…”

SÖZLERİNDEN DOLAYI, BİRAZ PİŞMAN OLACAĞINA BİRAZ UTANACAĞINA, DOLAYISIYLA DA ALLAH’TAN AF; İNSANININ ‘YÜZDE 98-99’U MÜSLÜMAN’ OLAN MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEĞİNE PİŞKİN PİŞKİN LÂFLAR EDİYOR VE UKALÂCA CÜMLELER KURUYOR!

Küfürlü şeriat paylaşımı üzerine harekete geçen İstanbul’un Beykoz İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Beyza Altun hakkında “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan ‘resen’ soruşturma başlatmış ve evinde gözaltına alınan Feyza Altun yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün karakola giderek imza verme şartıyla serbest bırakılmıştı…

Buraya kadar olanlar ayrı bir konu, ama Beykoz Adliyesinden ayrılırken basın mensuplarına konuşan Altun, “Başı dik girdim yine başım dik çıktım… “demiş! Oysa bu ve bu ve buna benzer cümleleri kuran ve buna inanan kişiler (inanan bir kişi ise tabii) dinden çıkacağı için önce tövbe-i istiğfarda bulunmalı, tecdidi iman yapmalı (îman tazelemeli-yenilemeli), sonra da Allah’tan (c.c) ve sevgili Peygamberinden af, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir milletten de özür dilemeli… Ancak Feyza Hanım bunların hiçbirini yapmadığı gibi, basın, dolayısıyla da halkın karşısında sırıtıyor ve ukalâ ukalâ cümleler kuruyor! Dolayısıyla da küfrünü ikrar ediyor.

HANIMEFENDİ ŞERİATA KARŞIYMIŞ. ÇÜNKÜbADINA ‘ŞERİAT’ DENİLEN ŞEY, SOKAKLARDA KADIN TAŞLAYAN BİR TALİBAN REJİMİ İMİŞ!

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) sözlük anlamına göre şeriat; “isim, din bilgisi, Kur’an-ı Kerimdeki âyetlere ve Hz. Muhammed (sav)’in sözlerine dayanan İslâm kanunu, İslâm hukuku.” Bana göre de öyle ve yeryüzünde şeriatla, yani Siyonist anlayışa veya tahrif edilmiş Tevrat’a göre yönetilen tek şeriat devleti var ve o devlette, korsan, katliamcı, soykırımcı ve terörist İsrail Devletidir!

Velhâsıl-ı kelâm; Hanımefendinin Taliban’a benzettiği ve sokaklarda kadın taşlattığını iddia ettiği Şeriat, daha doğrusu İslâm Şeriatı; 1445 yılda, bırakın diğer ülkeleri ve illeri, İstanbul da taşlanan, dövülen sövülen, işkence yapılan, cinsel veya fizîkî tecavüze uğrayan kadın kız sayısı kadar bile yoktur! Kaldı ki kimilerinin bilerek veya bilmeyerek, kimilerinin de kasıtlı olarak ve sık sık kötüledikleri şeriat bir Allah (c.c) kelâmı olan Kur’an’ı Kerim’dir, Peygamber sözüdür-Hadis-i şeriftir! Ve günümüzde yargı organlarının, yargıçların ve yüksek mahkemelerin bile birbiriyle ters düştüğü, yani sahasında otorite ve mesleğinde en ehil kişilerin hazırladıkları en mükemmel yasaları bile farklı yorumladıkları ve uyguladıkları olduğu gibi; şeriatı yanlış anlayan, yanlış yorumlayan (ki, azda olsa yanlışta uygulayan) kişi, kurum ve kuruluşlar olmuştur, bundan sonra da olacaktır… Bunu da şeriata bağlamak iddia sahibini (varsa inancı imanı eğer) o kişiyi dinden çıkarır… Ve böyle bir yanlışa sehven düşen, dili sürçen veya maksadını aşan cümleler kuran kişiler derhal tövbe ederler, dolayısıyla da Yüce Allah’tan ve sevgili Peygamberinden af dilemesi halinde kendisini büyük bir vebalden kurtarmış olurlar. Değilse Cehennem-i zümeraya boylarlar!’ diye biliyorum.

Hülâsâ-i netice; ben mücrim, ‘bu konu da isteyerek-bilerek veya bilmeyerek ‘Şeriat’ i kötüleyen münkirlere ve ‘şeriat geldi mi, gelecek mi veya gelecekse ne zaman gelecek, gidecekse ne zaman gidecek?’ gibi sorular soranlara, daha da beteri şeriatı inkâr eden kişilere müsterih olun!’ Çünkü, şeriatın, yani genelde kutsal kitapların, özelde de Kur’an ahkâmının, sünnet ahlâkının dünyamıza ilk insan ve insanlığın atası ve ilk Peygamber olan Hz. Âdem le (a.s) birlikte geldiğini; son insanla da gideceğini, o nedenle şeriattan korkanların korkmamalarını, şeriatçıların da herhangi bir endişeye düşmemelerini veya şüpheye kapılmamalarını tavsiye ediyor; Feyza Hanımın isminin bile Arapça’ dan, yani feyz almaktan, dolayısıyla da Şeriattan geldiğini hatırlatıyor, herkese >şer’i-feyizli< saygılar sunuyorum.

Ey iman edenler! Allah’a (c.c), Peygamberine (sav), Peygamberlerine (a.s) indirdiği Kitap’a ve daha önce indirdiği Kitap’a iman edin. Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, Peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr eden kimse iyice sapıtmıştır. Bu (din) Rabbinin dosdoğru yoludur. Biz öğüt alacak bir kavim için ayetleri ayrıntılı olarak açıkladık… (Nisâ, 4/136 ve 150-152)

Ümmetim dalâlet üzerinde sözbirliği yapmaz: (Hadis)

Ya Rabbi! Sen’den dinde sebatı ve doğru yolda kararlılıkla yürümeyi isterim. Ve şekten, şerikten, nifaktan ve kötü ahlâktan Sana sığınırım: (Dua)

ALÇAKÇA VERİLEN BİR SÖZE KARŞILIK VEREYİM DEME!

ÇÜNKÜ O SÖZÜN SAHİBİNDE ONUN GİBİ DAHA NİCE

DÜŞÜK SÖZLER VARDIR. CEVABINIZI YİNE ONLARLA

CEVAP VERİR… Hz. Ali (r.a)

AĞZINDAN ÇIKAN SÖZ BİL Kİ, YAYDAN FIRLAYAN

OK GİBİDİR, O GİTTİĞİ YERDEN GERİ DÖNMEZ!

Hz. Mevlânâ (r.aleyh)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

KBÜ TEKNOKENT'ten Yerli ve Milli Nano Helikopter Projesi
Bölgesel

KBÜ TEKNOKENT'ten Yerli ve Milli Nano Helikopter Projesi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji ve Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) bünyesinde faaliyet gösteren Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji firması tarafından geliştirme aşaması devam eden "İnsansız Nano Helikopter" Türkiye’nin dışa bağımlılığını sona erdirecek ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücüne güç katacak.

Burdur'un Sevilen İş İnsanı Ali Gür Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bölgesel

Burdur'un Sevilen İş İnsanı Ali Gür Son Yolculuğuna Uğurlandı

Burdur'da iş dünyası tarafından yakından tanınan ve geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Gürler Mermer Fabrikası sahibi iş insanı merhum Ali Gür, son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla'da Köyceğiz Ortaokulu'nda 'Bir Kitap Bir İnsan' etkinliği' - Haberler
Etkinlik

Muğla'da Köyceğiz Ortaokulu'nda 'Bir Kitap Bir İnsan' etkinliği' - Haberler

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 'Bir Kitap Bir İnsan' projesi çerçevesinde Yazar Anıl Baslı’yı ağırladı.

Burdur Valisi Öksüz İş İnsanları ile İftarda Buluştu
Bölgesel

Burdur Valisi Öksüz İş İnsanları ile İftarda Buluştu

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) tarafından düzenlenen iftar programına katılarak iş insanlarıyla bir araya geldi.

DOĞAKA insansız hava aracı eğitimi tamamladı
Bölgesel

DOĞAKA insansız hava aracı eğitimi tamamladı

Depremin vurduğu Hatay’da Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda hayata geçirilen Mesleki Eğitim Merkezinde insansız hava aracı eğitimi tamamlandı.

Türk Liselisi Dünyanın En Büyük Parçacık Fiziği Laboratuvarında!
Bölgesel

Türk Liselisi Dünyanın En Büyük Parçacık Fiziği Laboratuvarında!

Kocaeli'de yaşayan lise öğrencisi Baran Ekin Canpolat, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten araştırma kuruluşu CERN'in düzenlediği kampa dünyada başvuran 650 kişi arasında seçilerek kabul gördü.