Taceddin Akbaş

Teşekkürler GÜROK Grup 'Hoş geldin Soda Avoya'

Taceddin Akbaş'ın 'Teşekkürler GÜROK Grup 'Hoş geldin Soda Avoya'' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

TEŞEKKÜRLER GÜROK GRUP ‘’HOŞ GELDİN SODA AVOYA”

Daha önceleri de yazdığım gibi, yıllarca Turizm Kenti Antalya, Tekstil Kenti Denizli ve Baba torpilli Isparta’nın gölgesinde kalan, dolayısıyla da ‘özel’ yatırım fakiri olan İlimiz Burdur; Kütahya Merkezli Gürok Grup’un İlimizin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirecek olduğu ciddi ve büyük bir yatırım sayesinde şeytanın bacağını kırmış olacak inşaAllah! O nedenle ben daha yazımın başında organik bir Burdurlu ve nâçiz bir gazeteci olarak GÜROK Grubuna ‘hoş geldiniz, sefa getirdiniz, siz de sefa bulursunuz inşaAllah’ diyor, İlimiz ekonomisine sağlayacak olduğunuz maddî mânevî katkı için şimdiden teşekkür etmek, sonra da kendi görüş ve düşüncelerime geçmek istiyorum. Ancak buna geçmeden önce bahsime konu Gurup hakkında sevgili okurlarıma kısa bir bilgi alıp ermek istiyorum:

Şöyle ki; Kütahya da Babası Ali Güral ile birlikte kerestecilik yapmakta iken büyüyen oğul Rıza Güral; daha sonra şirket bünyesinde ve farklı alanlarda görev alarak cesur adımlar atmış ve 1970 yılında turizm, 1979 yılında sanayi, 1985 yılında kiremit sektörüne yaptığı yatırımlar ve sektöre kazandırdığı ilklerle GÜROK Grubu’nun temelini sağlamlaştırmış.

Grup, Kendilerini ‘’Dünümüzü bugünümüze, bugünümüzü yarına taşıyan tüm çalışmalarımızın temelinde aynı amaç var: Her insanın kendine özgü potansiyelini ortaya çıkararak yaptığımız her işte fark oluşturmak” şeklinde tanıtan Gürok Grubun dünkü çocuğu, bugünkü büyüğü durumunda olan Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güral “Grup olarak 1948’den bu yana, kültürel mirasımızdan aldığımız güce gelecek vizyonumuzla birleştirerek ‘Gürok’ imzasını faaliyet gösterdiğimiz her sektöre taşıyoruz…” şeklindeki tanıtıyor.

Bendeniz de Grup’un Başkanı Rıza Gürok olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine ve şirketin kuruluşundan itibaren bugüne kadar büyüyerek ve genişleyerek gelmesinde emeği bulunan tüm şirket çalışanlarına yürekten teşekkür ediyor ve ‘Şehrimize hoş geldin Soda AVOYA’ diyor ve bu yatırımın hem Gruba hem İlimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum… Şimdi de bilmeyen okurlarıma Grubun ilimiz de başlattığı önemli yatırımı hakkında bilgi alıp vermek ve sonra da kendi görüş ve düşüncelerime geçmek istiyorum:

GÜROK GURUP BURDUR’U UNUTMADI!

İlgilenenlerin ve katılan meslektaşlarımın bilecekleri gibi, Kütahya Merkezli Gürok Grup Geçtiğimiz Hafta İl Merkezimize bağlı Gökçebağ (Çerçin) Köyü sınırları içinde ve 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de yapımı sürdürülen Soda Fabrikası’nın inşaatını tanıttı ve Grubun Ülke genelindeki ve Burdur özelindeki hedeflerini anlattı. Dolayısıyla da Gurup, 7 farklı ürün çeşidiyle içecek sektörüne farklı ve iddialı giriş yaptı: Böylelikle Grup, Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip maden suyu üretme, iş ve dış pazarlara girme niyetinde olduğunu gösterdi.

Anlaşıldığı kadarıyla ya da Grubun söz konusu fabrikası, Avrupa standardlarına uygun yüksek teknolojiye sahip üretim tesisleri ve Araştırma Geliştirme (AR-GE) labâratuvarları ile dikkât çekiyor…

Yatırımları ve hedefleri hakkında kısa bir bilgi veren Güral Grup Başkan Vekili Esin Güral Argat, 2024 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 40 bin satış noktasına ulaşmayı ve 2025’te 250 milyon adet yıllık üretim yapmayı hedeflediklerini belirtmiş gibi ve 2025 yılında da Avrupa da belirli ülkelere ihracat yaparak 5 yılda 40 ülkeye ulaşmayı planladıklarını ifade etmiş…

Ben de yazımın burasında bir parantez açarak ‘Yolunuz ve bahtınız açık, üretiminiz bol, ürünleriniz sağlıklı, tüm kazançlarınız helâl ve bereketli olsun inşaAllah Gurubun saygıdeğer sahipleri…’ demek istiyorum:

SODASI BİZ DE ÜRETİLECEK; KEŞKE ŞİŞESİ VEYA KABI DA İLİMİZ DE ÎMAL EDİLSEYDİ!

Gürok Grubun AVOYA markasıyla ve İlimiz de üretecek olduğu maden suyunun ilimize sağlayacağı maddî mânevî katkı tartışmasız bir takdirlik ve teşekkürlük konudur… O nedenle yukarıda da ifade etmeye çalıştığım gibi ben Gürok Grubunun sahip ve yöneticilerine yürekten teşekkür etmek istiyorum. Ancak kendimi ‘keşke bu sodanın şişesi veya kabı da ilimizde üretilebilecek olsaydı’ demekten alamıyorum.

BİR TEŞEKKÜRÜM DE ESKİ(MEZ) ve UNUTULMAZ VALİLERİMİZDEN BİRİ OLAN VALİ ŞERİF YILMAZ’A

Kütahya da görev yaptığı 3 yıllık süre zarfında İlin tüm iş insanları ve yatırımcılarıyla olduğu gibi genelde GÜROK Gurubu ile, özelde de GÜROK Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güral ile kurduğu yakın diyalogu Burdur’da vazife yaptığı sırada da sürdüren Vali Şerif Yılmaz; hatırlayabildiğim kadarıyla Burdur Valiliği sırasında bu Gurubun Başkan Vekili Esin Güral Argat Hanım ve ekibinin İlimize gelmesini sağlamış, dolayısıyla da şehrimizi yakından tanımalarının ve yatırım yapmalarının yolunu açmıştı… O nedenle ben, görev yaptıkları esnâdaki irtibatım ayrı, İlimizden ayrıldıktan sonra da telefon irtibatımı sürdürdüğüm Valilerimizden biri olan Şerif Yılmaz Valimize ayrıca teşekkür etmek ve kendilerini bu köşemden hayırla yadetmek istiyorum…

Ve burada bir parantez daha açarak, Valimiz Dr. Türker Öksüz Beyefendi’ye ‘İlimize yaptığı yararlı hizmetleri dolayısıyla’ teşekkür etmek istiyor, yeni görev ve görev yerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyor; Kendisinin ilk Valiliği ile birlikte İlimize ilk Kadın Vali olarak atanan Tülay Baydar Bilgehan Hanımefendiye da yeni görevinde ve görev yerinde başarı dileklerimi sunuyor; Cenab-ı Hakk’tan ‘tüm hayırlı işlerinde Kendilerinin yar ve yardımcısı olmasını niyaz ediyor ve Burdur’da da Kendileri gibi bazı iyi güzel ilklerin öncüsü ve destekçisi olmasını dilemek istiyorum…

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; Burdurlular olarak biz Hava Limanını Isparta’ya kaptırdığımız ve yıllarca bir Üniversiteye sahip olamadığımız gibi, bir Üniversite Hastanemiz, özel ve şehir hastanemiz de olmadı-olamadı maalesef. Ve, ve, ve başta Şeker Fabrikamız, Et Kombinamız, Süt Fabrikamız, Traktör Fabrikamız olmak üzere bazı kamu ya da tüzel yatırımlarımıza sahip çıkamadık! Özel yatırımların da İlimize gelmesini sağlayamadık… Dolayısıyla da yatırım fakiri bir il hâline gelip ciddi bir istihdam sahası oluşturamadık… O nedenle, ben ‘Gürok Grubuna ve İlimiz de üretim yapacak olan ANOVA markasına, artı yeni Valimize sahip çıkalım!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

BİREYSEL BİR YATIRIMCI BİR SPEKİLATÖR GİBİ DEĞİL

BİR YATIRIMCI GİBİ DAVRANMALIDIR... Ben Graham

KENDİNİZE YATIRIM YAPIN, ZENGİNLİĞİNİZİN

MAYNAĞI KARİYERİNİZDİR… Paul Ciltheroe

YATIRIM YAPARKEN SABIR DOSTUNUZ, ANİ

KARARLARINIZ İSE DÜŞMANINIZDIR… John Bogle

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

19
EYLÜL

2024

Teşekkürler GÜROK Grup 'Hoş geldin Soda Avoya'

Taceddin Akbaş'ın 'Teşekkürler GÜROK Grup 'Hoş geldin Soda Avoya'' adlı köşe yazısı Devamı

18
EYLÜL

2024

Gazilerimizin günleri kutlu kendileri... sağlıklı olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Gazilerimizin günleri kutlu kendileri... sağlıklı olsun' adlı köşe yazısı.... Devamı

17
EYLÜL

2024

Türk Dünyası dilde birleşirse fiilen olmasa bile fiilde birleşmeli

Taceddin Akbaş'ın 'Türk Dünyası dilde birleşirse fiilen olmasa bile fiilde birleşmeli' adlı köşe yazısı Devamı

17
EYLÜL

2024

Her çocuğun koluna altın bir bilezik verilmeli! Ancak bunu kim ve nasıl vermeli?

Taceddin Akbaş'ın 'Her çocuğun koluna altın bir bilezik verilmeli! Ancak bunu kim ve nasıl vermeli?' adlı köşe yazısı Devamı

16
EYLÜL

2024

Narin'e kıyan eller kırılsın! Ancak olay reyting meselesi de yapılmasın!

Taceddin Akbaş'ın 'Narin'e kıyan eller kırılsın! Ancak olay reyting meselesi de yapılmasın!' adlı köşe yazısı... Devamı

13
EYLÜL

2024

İyi ki doğmuşsun.. Ya Resulallah bizlere şefaat edersin İnşaallah

Taceddin Akbaş'ın 'İyi ki doğmuşsun.. Ya Resulallah bizlere şefaat edersin İnşaallah' adlı köşe yazısı... Devamı

12
EYLÜL

2024

Eğitimde Bulut'un, pancar da Kubilay'ın dediklerini dinleyin

Taceddin Akbaş'ın 'Eğitimde Bulut'un, pancar da Kubilay'ın dediklerini dinleyin' adlı köşe yazısı Devamı

12
EYLÜL

2024

Boşanma davaları artıyor, tazminat davaları bunaltıyor

Taceddin Akbaş'ın 'Boşanma davaları artıyor, tazminat davaları bunaltıyor' adlı köşe yazısı Devamı

10
EYLÜL

2024

Ülkemiz 'Hububat İhracatından' 8 ayda 8 milyar dolar kazanmış

Taceddin Akbaş'ın 'Ülkemiz 'Hububat İhracatından' 8 ayda 8 milyar dolar kazanmış' adlı köşe yazısı Devamı

09
EYLÜL

2024

İlimizin 4-5 zengini 45-50 engelliye bir öğün öğle yemeği veremez mi?

Taceddin Akbaş'ın 'İlimizin 4-5 zengini 45-50 engelliye bir öğün öğle yemeği veremez mi?' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Bardak bardak içiyoruz! Tütünden kalır yanı yok! Tansiyonu, şekeri fırlatıyor
Yaşam

Bardak bardak içiyoruz! Tütünden kalır yanı yok! Tansiyonu, şekeri fırlatıyor

Günlük soda tüketimi kilo alımına, diyabet riskine, diş sağlığı sorunlarına, kemik zayıflığına ve karaciğer hastalıklarına yol açabilir. Ayrıca, içerdiği yüksek şeker ve kafein uyku düzenini bozabilir. Sağlığınız için sodadan uzak durun!

Bucak’ta herkes yesin diye dev kampanya Ortaklar Kuzu Kokoreç'te indirimi kaçırmayın
Tanıtım

Bucak’ta herkes yesin diye dev kampanya Ortaklar Kuzu Kokoreç'te indirimi kaçırmayın

Bucak'ta Ortaklar Kuzu Kokoreç'ten %20 indirim fırsatı! Dana kokoreç sadece 60 TL. Menüde kuzu kokoreç, İzmir sandviç ve daha fazlası. ALO Paket: 0551 056 63 38.

Bucak'ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni!
Etkinlik

Bucak'ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni!

Burdur'un Bucak ilçesinde, Gaziler Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ve ardından gerçekleştirilen etkinlikler, kahraman gazilerin onurlandırılmasıyla tamamlandı.

Neredeyse konuşamıyordu, bu tedavi ile düzeldi! Türkiye'de sayılı merkezde yapılıyor
Bölgesel

Neredeyse konuşamıyordu, bu tedavi ile düzeldi! Türkiye'de sayılı merkezde yapılıyor

Bucak Devlet Hastanesi'nde uygulanan Levodopa Karbidopa İntestinal Jel tedavisi, Parkinson hastalığından muzdarip 4 hastada başarılı sonuçlar verdi. İleri evre Parkinson tedavisinde devrim niteliğindeki bu yöntem hakkında detaylar haberde.

Korkuteli Belediyesi'ne Yüksel Dal ve Ailesinden Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edildi
Bölgesel

Korkuteli Belediyesi'ne Yüksel Dal ve Ailesinden Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edildi

Korkuteli Belediyesi'ne tanınmış iş insanı Yüksel Dal ve ailesi tarafından hasta nakil ambulansı hibe edildi. Devir teslim töreni, Belediye Başkanı Saniye Caran ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bucak'ta trafik kazası! Motor sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta trafik kazası! Motor sürücüsü yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde geçtiğimiz gün motor ve otomobilin karıştığı trafik kazası meydana geldi. Trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı.