Taceddin Akbaş

Türkiye, Bayraktarlar'a ne kadar teşekkür etse azdır!

Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye, Bayraktarlar'a ne kadar teşekkür etse azdır!' adlı köşe yazısı...

Taceddin Akbaş

TÜRKİYE, BAYRAKTARLAR’A NE KADAR TEŞEKKÜR ETSE AZDIR!

İlgilenen herkesin bildiği gibi, Dünyanın en büyük teknoloji buluşması Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) sınır komşumuz Antalya İlinde ve 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildiği gibi Festival’in finâlinde yapay zekâdan haberleşmeye, biyoteknolojiden tarım teknolojilerine uzanan bin 270 takım ve altı bin 514 finalist dereceye girmek için yarıştı.

Festivaldeki elemelerde kaç finalist veya kimler dereceye girdi ya da giremedi onu bilmiyorum, ama Festival, Türkiye’nin teknoloji konusunda hangi noktaya geldiği konusunda bir ip ucu verdiğini biliyorum. O nedenle, ‘Türkiye bu festivalin mîmarları ve inşacıları durumunda olan Bayraktarlar’a müteşekkir ve duacı olmalı!’ diyorum. Çünkü, Bayraktarların diğer özellikleri bir yana, Türkiye’nin 2023 yılı gelir vergisi rekortmeni Selçuk Bayraktar olurken, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar da Türkiye 2.’si olmuş. Yani Bayraktarlar 2023 yılında çok çalışıp çabalamış, çok kazanmış ve çok da gelir vergisi ödeyerek Türkiye’nin vergi rekortmenleri olmuşlar! (Ki, yaşı müsait olanların bilecekleri ya da hatırlayacakları gibi, bir zamanlar ülkemizin vergi rekortmenlerinin kimliklerini ve iştigal sahalarını ben burada yazmaya bile utanırım!)

TÜRKİYE’NİN İLK KABLOSUZ İLETİŞİM MÜHENDİSLERİ BURADAN ÇIKACAK!!

Yine az çok ilgilenenlerin bilecekleri veya hatırlayacakları gibi, Antalya da gerçekleştirilen Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST) bu yıl yerli ve millî kablosuz haberleşme teknolojilerinin geleceğini şekillendirecek kablosuz haber yarışması gerçekleştirilmiş ve teknolojiseverler bu altın Festival de buluşmuşlardı!

Ve günümüzün teknolojileri için yüzde 100 yerli ve millî çözümler üreten ULAK Haberleşme ve kablosuz haberleşme tarafından düzenlenen yarışma, kablosuz haberleşme teknolojilerinde bilgi birikimini artırmanın yanında geleceğin insan gücüde yetiştirmeyi planlıyor muş!

Yarışma da dereceye giren ve Türkiye’nin ‘’İlk Kablosuz İletişim Mühendisleri (KİM) olarak ta nitelendirilen genç mühendis adaylarına çeşitli ödüller ya verildi ya da verilecek. Ki, yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından 400 ekip başvururken, takım sayısı çeşitli aşamalardan sonraki elemeler sonunda 15’e düşmüş ve bu 15 takım içinden ilk 3 dereceye giren takıma 2-6 Ekim tarihleri arasında ve Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te ödülleri verildi. Ben buradan bu festivalin çorbasında tuzu bulunan herkesi kutluyor, konuyu şimdime Bayraktar Kardeşlere getirmek istiyorum:

TEŞEKKÜRLER BAYRAKTARLAR VE TEBRİKLER TEKNOFEST’İN GENÇ-DÂHÎ MÜHENDiSLERİ!!

Mâliye ve Hâzîne Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ülkemizin geçtiğimiz yılki gelir vergisi rekortmenleri Bayraktarlar olmuş… Yani Bayraktar Kardeşler bir yıl boyunca çalışmış çabalamış ve Selçuk Bayraktar 2023 yılında 1 milyar 952 milyon 680 bin küsur lira gelir vergisi tahakkuk ettirirken; ikinci sırada ki kardeşi Haluk Bayraktar da 1 milyar 683 milyon 198 bin 305 küsur liralık gelir vergisi tahakkuk ettirmiş… Yani, Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesinde ilk iki sırayı son 3 yılın zirvesinden düşmeyen teknoloji firması BAYKAR’ın sahibi ve yöneticisi olan Bayraktar kardeşler olmuş…

Hâsılı; Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşler, 2021 yılından 2023 yılına kadar üst üste en çok gelir vergisi ödeyen vergi mükellefleri olurken, 2021 yılından bu güne kadar ödedikleri vergi miktarında da 12 katlık, evet yanlış okumadınız Bayraktarların 2021 yılında ödedikleri gelir vergisi 3 yıl öncesine göre tam 12 kat arttığı gibi; Savunma ve Havacılık Sektörünün lider ihracatçılarından BAYKAR’ın geçtiğimiz yılki cirosunun yüzde 90’ı ihracat gelirlerinden olmuş… Çünkü, genç, atılımcı, inançlı îmanlı Bayraktar kardeşlerin firması olan BAYKAR geçtiğimiz yıl 1,8 milyar Dolarlık ihracat gerçekleştirerek tüm sektörlerin en çok ihracat yapan ilk 10 firması arasına girme başarısı göstererek birçok emsalini, rakibini veya markayı sollamış!

Ben de ülkesini canından çok seven bir vatandaş olarak ‘yıllardır milyarlarca Dolar ödeyerek ithal etiğimiz savunma sanayi ve teknoloji ürünlerini en iyi ve en kaliteli bir şekilde üreterek döviz sömürücüsü, hattâ Müslüman ve mâsum insan kanı emicisi durumunda olan ülkelerin ve döviz kaçakçısı simsarların yollarını Bayraktar Kardeşler kesmişler!

Velhâsıl-ı kelâm; merhum Özdemir Bayraktar’ın sevgili oğulları ve Ülkemizin has evlatları durumunda olan Bayraktar kardeşler, öyle yerli ve mîllî teknolojiler geliştirmiş ve üretimler yapmışlar ki; yıllardır Türkiye’nin maddî mânevî şekilde aleyhine dönen çarkları tersine çevirmişler! Yani, Bayraktar kardeşler, yıllarca ve milyarlarca dolar ödeyerek ithal ettiğimiz teknoloji ürünlerini ithal etmediğimiz gibi, kendi yerli ve millî imkanlarıyla ve ülkemiz de üreterek dış ülkelere ihraç etme başarısı göstermişler! O nedenle ben bu kardeşlerin kendilerini yürekten kutluyor, babalarını rahmetle anıyor, başarılarının artarak devam etmesini ve Cenab-ı Hakk’tan kendilerinin yar ve yardımcıları olmasını ve ömürleriyle birlikte kazançlarına bereket vermesini niyaz ediyorum. Şimdi de sözü İlimizin ihracatına getirmek istiyorum:

İYİ Kİ BEJİMİZ VE MERMERİMİZ OLMUŞ! YOKSA İHRACÂTIMIZ ‘‘DEVE DE KULAK’ KALACAKMIŞ(!)

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin verilerine dayanarak verdiği bilgilere göre Burdur’un bu yılki ihracat gelirinin, geçtiğimiz yılın Eylül ayına göre önemli miktar da bir azalma-düşüş olmuş!

Ben de Burdur’un ihracat kalemlerini hep araştıran bir vatandaş ve yerli-yerel bir gazeteci olarak her zaman olduğu gibi, bu yılki eylül ayı rakamlarının da büyük bir bölümünü madencilik ürünleri, yani blok mermer oluşturduğunu gördüm, duydum ve öğrendim. Ve önceki yazılarımda da hatırlattığım, vurgulamaya çalıştığım ve her yıl olduğu gibi, (kimsenin gücüne gitmesin ve kimse bana darılıp gücenmesin ama) bizim mermerciler, bu yıl da Cenab-ı Allah’ın ilimize lütfettiği ve rezervini sınırlı olarak verdiği taşları-mermerleri kesip kesip, yani hiçbir işleme tabi tutmadan mermerin membaı olan Komünist Çin’e ve Emperyalist ABD’ye satmışlar ve satmaya da devam ediyorlar… Bunu derken az sayıda da olsa mermeri işleyen ve cüz’i miktarda da olsa makine ve aksamları ile kâğıt ve orman ürünleri ihraç eden iş insanlarımızı ayrıca tebrik, teşekkür etmek ve kendilerini desteklemek gerektiğini ifade emek isterim.

Hâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; eskiden savaşlar sınırlarda, kılıç kalkanla yapılıyor ve yüreği ve bileği güçlü olan insanların ülkeleri savaşların galibi oluyordu. Şimdiki savaşlar ise kaypakça ve teknoloji ile konvansiyonel, nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlar ile birlikte ve sırf dünya nimetleri için yapılıyor! O nedenle ben ‘ülkemizin millî gelirine millî ve yerli imkânlarla artırmaya çalışan tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımızı kutluyor, tamamına minnet ve şükran duygularımı iletiyor, başarılarının artarak devam etmesi dileğiyle herkese saygılar sunuyorum.

BİLİM VE SANAT, İTİBAR GÖRMEDİĞİ

TOPLUMLARI TERK EDER! İbn-i Sînâ

BAŞARI KENDİ POTANSİYELİNİZİ KEŞFETTİĞİNİZ DE

BAŞLAR… BAŞARI TER VE GÖZYAŞININ KARIŞIMIDIR.

NEREDE OLUNSANIZ OLUN, ELİNİZDEKİLERLE

YAPABİLECEĞİNİZİ YAPIN… DURMAK ÖLÜM, TAKLİT

UŞAKLIKTIR, ÇALIŞMAK VE YETİŞMEK İSE HAYAT

VE HÜRRİYETTİR… Anonim. YILDA 365 GÜN

YATARKEN, YATAKTAN GÜNEŞ DOĞMADAN

KALKABİLEN HİÇ KİMSE AİLESİNİ ZENGİN ETMEKTE

BAŞARISIZ OLAMAZ: Çin Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

15
EKİM

2024

'Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!' adlı köşe yazısı Devamı

14
EKİM

2024

Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

12
EKİM

2024

Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları

Taceddin Akbaş'ın 'Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları' adlı köşe yazısı... Devamı

11
EKİM

2024

Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!

Taceddin Akbaş'ın 'Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!' adlı köşe yazısı... Devamı

09
EKİM

2024

Hatırlatmak Düğerlilerden! Uyup uymamak yetkililerden

Taceddin Akbaş'ın 'Hatırlatmak Düğerlilerden! Uyup uymamak yetkililerden' adlı köşe yazısı... Devamı

08
EKİM

2024

Deniz Baykal'ı kasetle, Kılıçdaroğlu'nu hasetle, İnce'yi fesatla 'yiyen' çevreler Özel'i de 'İnce' hesaplarla yiyebilirler

Taceddin Akbaş'ın 'Deniz Baykal'ı kasetle, Kılıçdaroğlu'nu hasetle, İnce'yi fesatla 'yiyen' çevreler Özel'i de 'İnce' hesaplarla yiyebilirler' adlı köşe yazısı... Devamı

07
EKİM

2024

Türkiye, Bayraktarlar'a ne kadar teşekkür etse azdır!

Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye, Bayraktarlar'a ne kadar teşekkür etse azdır!' adlı köşe yazısı... Devamı

05
EKİM

2024

Ömür biter, camiler ve din görevlilerinin haftaları bitmez!

Taceddin Akbaş'ın 'Ömür biter, camiler ve din görevlilerinin haftaları bitmez!' adlı köşe yazısı... Devamı

04
EKİM

2024

Hayvanları sevelim ama insanları da koruyalım ve sevgili mimarlarımızın günlerini kutlamayı unutmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Hayvanları sevelim ama insanları da koruyalım ve sevgili mimarlarımızın günlerini kutlamayı unutmayalım!!!' adlı köşe yazısı... Devamı

03
EKİM

2024

Taklit ve hileli gıda üretenlerle birlikte magandalara en ağır cezalar verilmeli

Taceddin Akbaş'ın 'Taklit ve hileli gıda üretenlerle birlikte magandalara en ağır cezalar verilmeli' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar, Lübnan saldırısından 2 gün önce uyarıda bulunmuş: Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar
Yaşam

Selçuk Bayraktar, Lübnan saldırısından 2 gün önce uyarıda bulunmuş: Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar

İsrail'in Lübnan'da önce çağrı cihazlarına sonra da telsizlere düzenlediği siber saldırılar sonucu yaşanan patlamalarda ölü sayısı 32'ye yükselirken

“Türkiye'nin böyle markaları çıkartabilme ihtimalini hayal dahi edemezdik”
Etkinlik

“Türkiye'nin böyle markaları çıkartabilme ihtimalini hayal dahi edemezdik”

Antalya'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finalinde konuşan Baykar ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST, en ücra köşedeki çocuğu da alıp, bir uçağa dokundurup, onun zihin ve gönül dünyasında bir pencere açıp, o çocuk gelsin ve ülkemizin belki ilerde uzay programını inşa etsin duygusuyla düzenleniyor” dedi. Detaylar haberimizde..

“Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 370,4 ile limonda görüldü”
İş Dünyası

“Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 370,4 ile limonda görüldü”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü. Detaylar haberimizde..

“Ülkemizin yıllık kullandığı doğal gazın yüzde 20'sini depolar hale geleceğiz”
Yaşam

“Ülkemizin yıllık kullandığı doğal gazın yüzde 20'sini depolar hale geleceğiz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpraslan Bayraktar, “Türkiye, artık kendi doğal gazını üreten, tedarik kaynaklarını çeşitlendirmiş ve güçlü altyapısı sayesinde ihracat kabiliyeti olan bölgesinin ve Avrupa'nın arz güvenliğine katkı sağlayan lider bir ülke haline gelmiştir” dedi. Detaylar haberimizde..

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Samsun'da
Bölgesel

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Samsun'da

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Samsun'u ziyaret etti.

Selçuk Bayraktar, TSK'nın kurtarma operasyonunu anlattı
Bölgesel

Selçuk Bayraktar, TSK'nın kurtarma operasyonunu anlattı

- Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin öldüğü helikopter kazası enkazının bulunma çalışmalarını anlattı.