TUTUM, YATIRIM, TÜRK MALLARI VE YOKSULLARLA DAYANIŞMA HAFTASI
Dünya genelini bilmiyorum ama, biz ‘ülke olarak’ bu hafta, yani 12-18 Aralık tarihleri arasında yine adı olsa bile uygulaması, aslı astarı olmayan-olamayan haftalardan ilki olan Tutum, ikincisi Yatırım, üçüncüsü Türk malları ve dördüncüsü ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’ olmak üzere tam 4, evet yanlış okumadınız toplam 4 haftayı 7 güne sığdırıp kutlayacağız… O nedenle ben bu 4 haftayı bugünkü köşeme nasıl sığdıracağımı bilmiyorum… Onun için daha yazımın başında siz sevgili okurlarımdan, maksadımı aşan veya düşük cümleler kurarsam özür dilemek ve yorumuma ‘Tutum Haftası’ndan başlamak istiyorum… Burada bir parantez açarak kendimin bir simetri tutkunu olduğumu, bu simetri tutkum nedeniyle de bazı cümleleri bile düşük kurduğumu ya da yerli yersiz kullandığımı itiraf etmek istiyorum!
Bir defa ‘tutum’un biri tasarruf, yani israf etmeme, gereksiz harcamalar yapmama vb. anlamlara diğeri de davranış, hal tavır veya herhangi bir soru karşısında davranış gibi anlamlara geliyor… Ancak, adından anlaşıldığı kadarıyla Tutum Haftası’ndan kasıt tasarruf haftası. O nedenle ben bu günkü yazıma Tutum Haftası hakkındaki görüşlerimi atalarımızın birbirinden anlamlı sözlerinden alıntılar yaparak özetlemek istiyorum:
Atalarımız; bir kuruşun hesabını yapmayan, bir altının hesabını yapamaz… Altına saklamak değil, kuruşu saklamak hünerdir… Damlaya damlaya göl olur… Bol bol bol yiyen bel bel bakar… Sakla samanı gelir zamanı… Ayağını yorganına göre uzat… İşten artmaz dişten artar… Güvenme varlığa, düşer darlığa…’ diyorlar ve bizleri de uyarıyorlar! Ancak günümüzde tutumun ‘tu’su olmadığı gibi, israfın da sınırı yok maalesef… Çünkü günümüz insanı, bir dilimi bile büyük bir nîmet olan, yokluğunda (Gazze’deki gibi) yana döne aranılan güzelim ekmekleri ve diğer yiyecekleri içecekleri çöpe atmaktan tutun, en yeni, en iyi, en güzel giysilerini, evinin, iş yerinin eşyalarını ve arabasının aksesuarlarını varıncaya kadar bir çok şeyi (çok gerekli olmadığı halde) yeniliyor, dolayısıyla da israfın daniskasını yapıyor maalesef… Oysa bizim Dînimize göre ‘israf haramdır!’
YATIRIMDAN ANLAMAM!!! O NEDENLE O KONUYA ‘HİÇ GİRMEK’ İSTEMİYOR VE SÖZÜ TÜRK MALLARI İLE YOKSULLARLA DAYANIŞMAYA GETİRMEK İSTİYORUM!
Bu hafta kutlanacak olan haftalardan ikincisi yatırım ama günümüzde yatırımın da ölçüsü kalmadı… Yani insanlar yatırımlarını hem helâlinden para kazanma hem de istihdam oluşturup hayır işleme gibi şeyler yerine kolay yollardan para kazanma ve tez vakitte zengin olma maksadıyla altına, borsaya yatırıyorlar, daha da kötüsü kumara, spor totoya ve ya ..piyangoya, fenomenliğe, artistliğe ve benzer şeylere soyunuyorlar… O nedenle ben yatırım konusunu burada noktalıyor, sözü ‘Türk Malları Haftası’na getirmek istiyorum:
Yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi bu kutlayacak olduğumuz haftalardan biri de Türk Malları Haftası; ancak bizim bu Haftayı kutlamaya hem hakkımız hem de yüzümüz olmaz-olamaz-olmamalı… Çünkü bırakın gayrimüslimleri ve ehli dünya insanlarını, Suudi Arabistan, hac ve umre dönüşümüzde bile yakınlarımıza hediye etmek için aldığımız namaz takkelerimizden tutun ayağımıza giydiğimiz kundura ve mestlerimize, cebimizdeki telefonlarımıza, bindiğimiz araç ve kullandığımız eşyalarımıza varıncaya kadar birçok araç ve gerecimiz genelde Filistin’i, özelde de Gazze’yi yakıp yıkan Siyonist İsrail ve İsrail’e her türlü desteği veren Emperyalist Amerika, kapitalist-materyalist Avrupa malı; Uygur Türklerine analarından emdikleri sütleri burunlarından fitil fitil getiren Çin, iktidardaki bir parti yetkilisinin Peygamber Efendimiz (sav)’e alenen hakarette bulunan ve diğerlerince de desteklenen Hindistan-Hihdû malı veya Hint menşeli! Ki, yerli üretimlerimizden olan İHA ve SİHA’lar, Kobro helikopterler, gemiler ve TOOG gibi araçlar ise bazı politikacılar ve Avrupa veya Amerika, kısaca gâvur sevici yurttaşlar tarafından kötüleniyor, küçümseniyor veya horlanıyor, dolayısıyla da alınıp satılmıyor veya tercih edilmiyor!
YOKSULLARLA DAYANIŞMA MI DEDİNİZ! O DA NE VEYA O NASIL-NE GİBİ BİR ŞEY!
Hz. Peygamber’e (sav) bir gün Ashabına ‘’Müflis kime denir biliyor musunuz?” şeklinde bir soru yöneltir… Ve orada bulunan Sahabiler “Bize göre malını mülkünü kaybetmiş, iflâs etmiş kişidir, ama doğrusunu Allah (c. c) Resulü bilir” derler. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, “Şüphesiz ki ümmetimin müflisi, kıyâmet günü namaz, oruç ve zekâtıyla gelir. Aynı zamanda şuna sövmüş, buna iftira etmiş, şunun malını mülkünü (haksız yere) yemiş, bunun kanını dökmüş ve şunu dövmüş halde gelir. Bunun üzerini iyiliklerinin sevabı şunu buna verilir. Üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendine yüklenir, sonra da cehenneme atılır…” buyurdu! Yani sevgili Peygamberimiz ‘bazı insanlar ahiret azıklarını burada tüketirler, öte dünyaya müflis bir şekilde giderler…’ buyuruyor.
GERÇEK YOKSUL AHİRET SERMAYESİNİ KAYBEDENDİR! ANCAK BUGÜN BÖYLE ANLAŞILMIYOR VE AN-LA-TIL-MI-YOR!
Sevgili Peygamberimiz “Gerçek müflis-yoksul veya fakir dünyadaki malını mülkünü yitiren kişi değil, ahiret sermayesini kaybeden kişidir…” buyuruyor. O nedenle kutlanmakta olan ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’nı kutlayan zenginler bunun bilincinde olmalılar ki, dayanışmalarının bir anlamı olsun’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
YAP İYİLİĞİ AT DENİZE, BALIK BİLEZSE HÂLIK BİLİR
Atasözü
YERLİ MALI YURDUN MALI, HERKES ONU KULLANMALI
Yerli Malı Haftası sloganlarından.
BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR…
Atasözü
2025
Taceddin Akbaş'ın 'BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Taceddin Akbaş'ın 'Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun' adlı köşe yazısı... Devamı
Burdur'un Bucak ilçesi Zübeyde Hanım Anaokulu'nda düzenlenen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliğinde minik öğrenciler yerli üretim ürünlerini sergiledi.
12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda Bucak Belediyesi Belpaş Çay Bahçesi’nde doğal ve eşsiz Bucak salebi sadece 40 TL!
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Bucak Oğuzhan Kız Meslek Lisesi ve Uygulama Anaokulu’nda düzenlenen Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliklerine katıldı.
Ordu’nun Ünye ilçesinde ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ amacıyla düzenlenen etkinlikte aileler en güzel meyve tabağını yapmak için kıyasıya mücadele etti.
Burdur Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.
Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174’ncü yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısı ile Bucak’ta çalışan gazeteciler Kanal 15 Televizyonu Genel Müdürü Hüseyin Dilek, Oğuzeli Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Tulum, Hedef Gazetesi sahibi Mustafa Tutum, Akca Gazete imtiyaz sahibi Halim Akca, Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi İbrahim Nanecioğlu, Kanal 15, Ses 15 gazetesi çalışanları Bucak Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede’yi makamında ziyaret ederek Bucak ve tüm emniyet çalışanlarının polis gününü kutladılar.
Yorumlar (0)