Taceddin Akbaş

Tutum, yatırım, Türk Malları ve yoksullarla dayanışma haftası

Taceddin Akbaş'ın 'Tutum, yatırım, Türk Malları ve yoksullarla dayanışma haftası' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

TUTUM, YATIRIM, TÜRK MALLARI VE YOKSULLARLA DAYANIŞMA HAFTASI

Dünya genelini bilmiyorum ama, biz ‘ülke olarak’ bu hafta, yani 12-18 Aralık tarihleri arasında yine adı olsa bile uygulaması, aslı astarı olmayan-olamayan haftalardan ilki olan Tutum, ikincisi Yatırım, üçüncüsü Türk malları ve dördüncüsü ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’ olmak üzere tam 4, evet yanlış okumadınız toplam 4 haftayı 7 güne sığdırıp kutlayacağız… O nedenle ben bu 4 haftayı bugünkü köşeme nasıl sığdıracağımı bilmiyorum… Onun için daha yazımın başında siz sevgili okurlarımdan, maksadımı aşan veya düşük cümleler kurarsam özür dilemek ve yorumuma ‘Tutum Haftası’ndan başlamak istiyorum… Burada bir parantez açarak kendimin bir simetri tutkunu olduğumu, bu simetri tutkum nedeniyle de bazı cümleleri bile düşük kurduğumu ya da yerli yersiz kullandığımı itiraf etmek istiyorum!

Bir defa ‘tutum’un biri tasarruf, yani israf etmeme, gereksiz harcamalar yapmama vb. anlamlara diğeri de davranış, hal tavır veya herhangi bir soru karşısında davranış gibi anlamlara geliyor… Ancak, adından anlaşıldığı kadarıyla Tutum Haftası’ndan kasıt tasarruf haftası. O nedenle ben bu günkü yazıma Tutum Haftası hakkındaki görüşlerimi atalarımızın birbirinden anlamlı sözlerinden alıntılar yaparak özetlemek istiyorum:

Atalarımız; bir kuruşun hesabını yapmayan, bir altının hesabını yapamaz… Altına saklamak değil, kuruşu saklamak hünerdir… Damlaya damlaya göl olur… Bol bol bol yiyen bel bel bakar… Sakla samanı gelir zamanı… Ayağını yorganına göre uzat… İşten artmaz dişten artar… Güvenme varlığa, düşer darlığa…’ diyorlar ve bizleri de uyarıyorlar! Ancak günümüzde tutumun ‘tu’su olmadığı gibi, israfın da sınırı yok maalesef… Çünkü günümüz insanı, bir dilimi bile büyük bir nîmet olan, yokluğunda (Gazze’deki gibi) yana döne aranılan güzelim ekmekleri ve diğer yiyecekleri içecekleri çöpe atmaktan tutun, en yeni, en iyi, en güzel giysilerini, evinin, iş yerinin eşyalarını ve arabasının aksesuarlarını varıncaya kadar bir çok şeyi (çok gerekli olmadığı halde) yeniliyor, dolayısıyla da israfın daniskasını yapıyor maalesef… Oysa bizim Dînimize göre ‘israf haramdır!’

YATIRIMDAN ANLAMAM!!! O NEDENLE O KONUYA ‘HİÇ GİRMEK’ İSTEMİYOR VE SÖZÜ TÜRK MALLARI İLE YOKSULLARLA DAYANIŞMAYA GETİRMEK İSTİYORUM!

Bu hafta kutlanacak olan haftalardan ikincisi yatırım ama günümüzde yatırımın da ölçüsü kalmadı… Yani insanlar yatırımlarını hem helâlinden para kazanma hem de istihdam oluşturup hayır işleme gibi şeyler yerine kolay yollardan para kazanma ve tez vakitte zengin olma maksadıyla altına, borsaya yatırıyorlar, daha da kötüsü kumara, spor totoya ve ya ..piyangoya, fenomenliğe, artistliğe ve benzer şeylere soyunuyorlar… O nedenle ben yatırım konusunu burada noktalıyor, sözü ‘Türk Malları Haftası’na getirmek istiyorum:

Yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi bu kutlayacak olduğumuz haftalardan biri de Türk Malları Haftası; ancak bizim bu Haftayı kutlamaya hem hakkımız hem de yüzümüz olmaz-olamaz-olmamalı… Çünkü bırakın gayrimüslimleri ve ehli dünya insanlarını, Suudi Arabistan, hac ve umre dönüşümüzde bile yakınlarımıza hediye etmek için aldığımız namaz takkelerimizden tutun ayağımıza giydiğimiz kundura ve mestlerimize, cebimizdeki telefonlarımıza, bindiğimiz araç ve kullandığımız eşyalarımıza varıncaya kadar birçok araç ve gerecimiz genelde Filistin’i, özelde de Gazze’yi yakıp yıkan Siyonist İsrail ve İsrail’e her türlü desteği veren Emperyalist Amerika, kapitalist-materyalist Avrupa malı; Uygur Türklerine analarından emdikleri sütleri burunlarından fitil fitil getiren Çin, iktidardaki bir parti yetkilisinin Peygamber Efendimiz (sav)’e alenen hakarette bulunan ve diğerlerince de desteklenen Hindistan-Hihdû malı veya Hint menşeli! Ki, yerli üretimlerimizden olan İHA ve SİHA’lar, Kobro helikopterler, gemiler ve TOOG gibi araçlar ise bazı politikacılar ve Avrupa veya Amerika, kısaca gâvur sevici yurttaşlar tarafından kötüleniyor, küçümseniyor veya horlanıyor, dolayısıyla da alınıp satılmıyor veya tercih edilmiyor!

YOKSULLARLA DAYANIŞMA MI DEDİNİZ! O DA NE VEYA O NASIL-NE GİBİ BİR ŞEY!

Hz. Peygamber’e (sav) bir gün Ashabına ‘’Müflis kime denir biliyor musunuz?” şeklinde bir soru yöneltir… Ve orada bulunan Sahabiler “Bize göre malını mülkünü kaybetmiş, iflâs etmiş kişidir, ama doğrusunu Allah (c. c) Resulü bilir” derler. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, “Şüphesiz ki ümmetimin müflisi, kıyâmet günü namaz, oruç ve zekâtıyla gelir. Aynı zamanda şuna sövmüş, buna iftira etmiş, şunun malını mülkünü (haksız yere) yemiş, bunun kanını dökmüş ve şunu dövmüş halde gelir. Bunun üzerini iyiliklerinin sevabı şunu buna verilir. Üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendine yüklenir, sonra da cehenneme atılır…” buyurdu! Yani sevgili Peygamberimiz ‘bazı insanlar ahiret azıklarını burada tüketirler, öte dünyaya müflis bir şekilde giderler…’ buyuruyor.

GERÇEK YOKSUL AHİRET SERMAYESİNİ KAYBEDENDİR! ANCAK BUGÜN BÖYLE ANLAŞILMIYOR VE AN-LA-TIL-MI-YOR!

Sevgili Peygamberimiz “Gerçek müflis-yoksul veya fakir dünyadaki malını mülkünü yitiren kişi değil, ahiret sermayesini kaybeden kişidir…” buyuruyor. O nedenle kutlanmakta olan ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’nı kutlayan zenginler bunun bilincinde olmalılar ki, dayanışmalarının bir anlamı olsun’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

YAP İYİLİĞİ AT DENİZE, BALIK BİLEZSE HÂLIK BİLİR

Atasözü

YERLİ MALI YURDUN MALI, HERKES ONU KULLANMALI

Yerli Malı Haftası sloganlarından.

BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR…

Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri başladı
Etkinlik

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri başladı

Ordu’nun Ünye ilçesinde ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ amacıyla düzenlenen etkinlikte aileler en güzel meyve tabağını yapmak için kıyasıya mücadele etti.

Çocuklar Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı Kutladı
Etkinlik

Çocuklar Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı Kutladı

Burdur Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bucaklı gazetecilerden Emniyet Müdürü Bede’ye ziyaret
Etkinlik

Bucaklı gazetecilerden Emniyet Müdürü Bede’ye ziyaret

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174’ncü yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısı ile Bucak’ta çalışan gazeteciler Kanal 15 Televizyonu Genel Müdürü Hüseyin Dilek, Oğuzeli Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Tulum, Hedef Gazetesi sahibi Mustafa Tutum, Akca Gazete imtiyaz sahibi Halim Akca, Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi İbrahim Nanecioğlu, Kanal 15, Ses 15 gazetesi çalışanları Bucak Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede’yi makamında ziyaret ederek Bucak ve tüm emniyet çalışanlarının polis gününü kutladılar.

Burdur'da Her Köye Yatırım! 267 Proje Yürütülüyor
Bölgesel

Burdur'da Her Köye Yatırım! 267 Proje Yürütülüyor

Burdur'da 2024 yılı yatırım planları açıklandı. Toplam 267 projenin yürütüldüğü Burdur'da yatırımlar ilçe ve sektör bazında detaylı olarak ele alındı.

Erzurum'da Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor: Yeni Araçlar Hizmete Sunuldu!
Bölgesel

Erzurum'da Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor: Yeni Araçlar Hizmete Sunuldu!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 31 Mart seçimlerinin geride kaldığını ve hizmet yarışına hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti.

AK Parti Burdur'a Yatırımlarını Kesmiyor, 14 Yeni Taşkın Koruma Tesisi!
Bölgesel

AK Parti Burdur'a Yatırımlarını Kesmiyor, 14 Yeni Taşkın Koruma Tesisi!

Burdur'un 14 köyü daha taşkınlardan korunacak. AK Parti hükümeti 2024 Yılı Yatırım Programı'na 14 yeni taşkın koruma tesisi ekledi. Detaylar haberimizde....