Taceddin Akbaş

Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!

Taceddin Akbaş'ın 'Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

YAVUZ SAVCI, YENİDOĞAN ÇETESİNİ BASTIRMIŞ!

Birçoğumuzun bildiği ya da duyduğu gibi, İstanbul’daki 112 Çağrı Merkezinde görevli bazı kişilerle ortak çalışarak, bebek âcil hastalarını önceden ve kanunsuz bir şekilde anlaştıkları özel hastanelerin Yeni Doğan servislerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri müfettiş raporlarıyla belgelenmiş olan hain yapı Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmişti! Yani yeni doğmuş bebeklerin ölümlerine neden oldukları iddia olunan Yenidoğan isimli ya da lâkaplı Çete’nin başı veya elemanları da soruşturmayı yürüten Savcıyı, hattâ Savcının eşini, çoluğunu çocuğunu ve annesini babasını bile yok etmekle tehdit etmişler… Ancak, mangal yürekli bir savcı olan Yavuz Ergin de makam odasına yerleştirdiği ses ve görüntü cihazları sayesinde kendisine yapılan tehdidi belgelemiş; dolayısıyla da söz konusu çeteyi önce diz çöktürmüş, sonra da temelli çökertilmesi için gerekli davayı açmış… Ve benim bu yazıyı noktaladığım âna kadar 10 hastanenin ruhsatı iptal edilmiş, 47 zanlıdan 22’si tutuklanmıştı… Darısı diğer hâinlerin başına!

‘Darısı diğer hâinlerin başına’ dedim. Çünkü ben bir an bizim İstanbul’da 4’ü torun 8 tane evlâdımız olduğu için ‘bu olayların bir benzeri bizim evlatlarımızdan birinin başına da gelebilirdi!’ diye düşündüm, dolayısıyla da ürperdim-paniğe kapıldım ve dehşete düştüm! Ayrıca ‘İstanbul bizim Ülkemizin can damarı, İslâm Ülkelerinin de Başkenti konumunda. O nedenle, ben mücrim de tıpkı Hz. Ömer (r.a)’in (Kenâr-ı Dicle de bir kurt aşırsa koyunu, gelir de Adl-i İlâhî Ömer’den sorar onu) dediği gibi düşüyor ve Ülkemin en ücra köşesinde olup biten iyi güzel şeylerle seviniyor, kötü şeylerde de üzülüyorum… Ve şimdide, sevgili okurlarıma, bahsime konu olan olay hakkında kısa birkaç bilgi alıp vermek, daha sonra da olay hakkındaki yorumuma geçmek istiyorum:

CİMER’e-Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen İstanbul Mâli Suçlarla Mücadele Şûbe Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı müfettişleri, İstanbul’daki bazı özel hastanelerin yeni doğum bakım ünitelerinin usulsüz işletildiğini, rüşvet ve evrakta sahtecilik yöntemleriyle Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız kazanç elde edildiğini ortaya çıkarmış ve durumu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirmişler… Bu iddiaları soruşturma görevi de Savcı Yavuz Engin’e verilmiş. Ki, Savcı soruşturmaya daha başlar başlamaz, olayın zanlısı olan Yenidoğan Çetesi’nin başındaki kişi ya da kişiler, Savcı Beyi makam odasında ve ölümle tehdit etme cüreti göstermiş, ukâlâlık yapmış ve “Seni korusalar bile markete giden eşini, camiye giden babanı, okula giden çocuklarını nasıl koruyacaklar..?” gibi lâflar ederek Savcı Beyin ailesini bile öldürmekle tehdit etmişler! Ancak, inanç yüklü ve deli yürekli Savcı bu tehditlere hiç kulak asmamış ve bu Çetenin çökertilmesi için elinden geleni yapmış ve yapmaya da devam ediyormuş.

Savcı bey, soruşturma hakkında kendisine destek vermeyen yetkililere, ‘’Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen şahıslar büyük Türk adaletinin elindedir. 2400 yıllık Türk Devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamızda olacaklar…” derken, destek veren yetkililere de şu şekilde teşekkür etmiş:

“Şahsıma ve aileme yönelen eylemler nedeniyle başlatılan soruşturma da başta Adalet Bakanlığı, HSK’yı temsilen Mehmet Akif Ekinci Başkanımız ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımız olmak üzere… Özellikle soruşturmayı yürüten Önder Savcımıza, katkı sunan Mehmet Emir Savcımıza ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığına ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım…”

YAVUZ SAVCI ‘16 MİRMİM VAR HEPİNİZE YETER’ DEMİŞ! BEN DE ‘’ONLARIN HAKLARINDAN SİZİN GİBİ SAVCILAR ve HÂKİMLER GELSİN’ DİYORUM

Ayrıca ben, CİMER’e gelen bir ihbar üzerine araştırma yapan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli memur Malik Türkay Esin’e ‘’Ne gerekiyorsa onu yapalım..!’’ diyen dönemin İl Sağlık Müdürü, şimdinin ise Sağlık Bakanı olan Kemal Memişoğlu’na, diğer yakınlarım ve İstanbul da yaşayan 4 evlâdım, 4 torunum olmak üzere toplam 8 canım ve milletimin geneli adına yürekten teşekkür ediyor, Mevlâ’dan bu ve bunlar gibi müdür, memur ve savcıların sây ve sayılarını artırmasını niyaz ediyorum…

Ayrıca; O mu değil mi bilmiyorum ama, Mehmet Emir adında bir Savcı bizde Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış ve daha sonra İstanbul’a atanmıştı ki, eğer aynı savcı ise, O’nun da Yavuz Ergin gibi gibi cesur ve gözünü budaktan esirgemeyen-sakınmayan bir Savcı olduğunu biliyor ve Burdur’da görev yaptığı sırada Kendisiyle iyi tanıştığımızı ve anlaştığımızı hatırlıyorum…

İYİKİ CİMER VAR, İYİKİ CESUR ve GÖREVİNE MÜDRİK SAĞLIK GÖREVLİLERİ, CUMHURİYET SAVCILARI VAR! DEĞİLSE BU İNSANLAR BİZİM CİĞERLERİMİZİ SÖKÜP SÖZKONUSU HASTANELERE PAZARLAYACAKLARMIŞ!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; tüyü bitmemiş ya da yeni doğmuş bebekleri ve anne-babalarının canları ciğerleri, ninelerinin ve dedelerinin ciğer parelerini üç beş kuruş kazanma uğruna hayatlarını tehlike sokan, hattâ ölümlerine neden olan sözüm ona ‘doktorlar, hemşireler veya sağlıkçılar…; CİMER’e bir ihbar yapılmamış olsa ve o ihbarı pürdikkat değerlendiren Sağlık Bakanlığı görevlileri, müfettişleri ve cesur savcılar olmasaymış, bu insanlar bizim ciğerlerimizi söküp mâlûm hastanelere pazarlayacaklarmış! O nedenle ben ‘bu çeteyi ihbar eden kişiyi, ortaya çıkaran Sağlık Bakanlığı görevlilerini ve haklarında soruşturma başlatan ve tutuklatan savcı veya savcılar ile birlikte tutuklayan hâkimleri yürekten kutluyor, Cenab-ı Hakk’tan başta kendileri olmak üzere aile fertlerinin tamamını korumasını diliyor, herkese ‘yürekli ve bilekli’ saygılar sunuyorum.

HIRS İNSANIN GÖZÜNÜ KÖR EDER…Ve HIRS,

SEBEB-İ MAHRUMİYETTİR; TEVEKKÜL VE KANAAT

İSE VESÎLE-İ RAHMETTİR! Anonim…

HIRS ATINA BİNENLER, ÇOĞU KEZ DÜŞTÜKLERİNİ

ANLAYAMAZLAR… HIRS, AÇGÖZLÜLÜK VE CİMRİLİK

CÂHİLLİĞİN NETİCESİDİR! HIRS İNSANIN GÖZÜNÜ

KÖR EDER! Hz. Ali (r.a)

FAZLA HIRS İNSANA DOMUZ GÜTTÜRÜR! Atasözü

İHÂNETİN TELÂFİSİ, KAHPELİĞİN BAHÂNESİ OLMAZ!

Bukowski

YOKSUL, ÇOK ŞEY İSTER; HIRSLI İSE HERŞEYİ! Syrus

HIRS İLE MUTLULUK, BİRBİRLERİNİ HİÇ GÖRMEZLER!

Benjamin Franklin

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

22
EKİM

2024

Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bedeni açarak medeni olunamayacağı gibi; soyunarak da çağdaş olunamaz!' adlı köşe yazısı... Devamı

21
EKİM

2024

Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!

Taceddin Akbaş'ın 'Yavuz Savcı, yenidoğan çetesini bastırmış!' adlı köşe yazısı Devamı

20
EKİM

2024

Deniz ateş alır mı? almaz! Ya alacak olur n'olur? Onu da bekleyip göreceğiz!

Taceddin Akbaş'ın 'Deniz ateş alır mı? almaz! Ya alacak olur n'olur? Onu da bekleyip göreceğiz!' adlı köşe yazısı Devamı

19
EKİM

2024

İmam Hatipliler'in haftaları kutlu tüm İmam Hatipliler mutlu olsun!

Taceddin Akbaş'ın 'İmam Hatipliler'in haftaları kutlu tüm İmam Hatipliler mutlu olsun!' adlı köşe yazısı... Devamı

17
EKİM

2024

Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!

Taceddin Akbaş 'Mülakat olmalı ama torpil olmamalı!' adlı köşe yazısı... Devamı

16
EKİM

2024

Yoksullukla mücadele gününde olsun yoksulları unutmayalım!!

Taceddin Akbaş'ın 'Yoksullukla mücadele gününde olsun yoksulları unutmayalım!!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
EKİM

2024

'Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Gıda Günü'nde bile gıda israfında yarışıyoruz!' adlı köşe yazısı Devamı

14
EKİM

2024

Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Standartlar günü de tüketiciyi koruma haftası da kutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

12
EKİM

2024

Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları

Taceddin Akbaş'ın 'Teşekkürler 'Özçaylak Apartmanı'nın sakinleri ve ailemizin gönül dostları' adlı köşe yazısı... Devamı

11
EKİM

2024

Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!

Taceddin Akbaş'ın 'Dileğimiz hiçbir şekilde afet olmasın olursa da kimseye bir şey olmasın!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Tehditlere Boyun eğmeyen Kahraman Savcı Koca Çeteyi Yerle Bir Etti
Yaşam

Tehditlere Boyun eğmeyen Kahraman Savcı Koca Çeteyi Yerle Bir Etti

Bir tane yiğit savcı, koca şebekeyi çökertmeye yetti. Devletin makamını boş yere işgal etmeyen o kahraman savcı ne mi yaptı anlatalım…

Yenidoğan çetesi mağduru olduğu iddia eden annenin sözleri yürekleri dağladı
Yaşam

Yenidoğan çetesi mağduru olduğu iddia eden annenin sözleri yürekleri dağladı

anlatan annenin söyledikleri kan dondurdu. Yoğun bakımdaki bebeği için ‘anne sütü’ götürünce ‘neden bu kadar çok süt getiriyorsun’ cevabını aldığını belirten anne, “O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk. O çığlıkları hiç unutmuyorum” dedi.

Yenidoğan çetesi hakkında  konuşan Sağlık Bakanı Dervişoğlu
Yaşam

Yenidoğan çetesi hakkında konuşan Sağlık Bakanı Dervişoğlu

Sağlık Bakanı Kemal Dervişoğlu soruşturmayı Gizli yürütmek zorundaydık, gizli yapmasaydık bunları yakalayamazdık tutuklulardan 4'ü bizim elemanımız, il sağlık müdürlüğünde çalışıyordu.”

'Bu çirkin benzetme ve ithamları esefle kınıyoruz!' Osman Taşkın'dan sert açıklama
Bölgesel

'Bu çirkin benzetme ve ithamları esefle kınıyoruz!' Osman Taşkın'dan sert açıklama

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, CHP Bucak İlçe Başkanı Av. Ahmet Sedat Oktay'ın asfalt teklifi ve su sorunu hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Bucak'ta hızarda yangın! Korku dolu anlar yaşandı
3. Sayfa

Bucak'ta hızarda yangın! Korku dolu anlar yaşandı

Burdur'un Bucak ilçesinde kereste işletmesinde yangın çıktı. Yangın sonrasında ekipler seferber oldu.

WhatsApp'ın yeni özelliği geliyor, sohbet robotu güvenli olacak mı?
Yaşam

WhatsApp'ın yeni özelliği geliyor, sohbet robotu güvenli olacak mı?

WhatsApp daha gelişmiş bir sohbet deneyimi için yeni bir özellik geliştiriyor. Bu özelliğin kullanıcılar için güvenli olup olmayacağı tartışılıyor.